Ο Τάσος Ξιαρχό αποκάλυψε πως είναι οροθετικός: «Ο HIV ήρθε στη ζωή μου επειδή ήμουν απρόσεχτος»

«Έχει τύχει να μου πουν, θέλω να κάνουμε επειδή έχεις. Ήθελε να πάρει το επίδομα. Είναι περί τα 700 ευρώ.. Ένιωθα τύψεις να πάρω χρήματα που ήταν για δική μου απροσεξία κι όχι από τον οργανισμό μου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο 32χρονος χορογράφος μίλησε σε podcast που παρουσιάζει η Δάφνη Καραβοκύρη κι ανέφερε ότι το σεξ μπήκε πολύ πρόσφατα στη ζωή του.

O Tάσος Ξιαρχό αναφέρθηκε στον βιασμό που βίωσε σε ηλικία έξι ετών, στον κακοποιητικό πατέρα του που παραμένει τοξικοεξαρτημένος μέχρι και σήμερα, ενώ παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι «καθαρός» τον τελευταίο ένα μήνα. Ακόμα, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό του HIV.

Εξήγησε δε, ότι στον χώρο των γκέι γνωριμιών, κάποιοι προτιμούν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό και ότι έχει συναντήσει άτομα που θέλουν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του, προκειμένου να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα.

Περιγράφοντας της ζωή του με HIV, o Τάσος Ξιαρχό είπε αρχικά: «Για αρχή πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι οροθετικός. Οροθετικός είναι ο ιός του HIV, ο οποίος θέλει πολλά χρόνια για να ενεργοποιηθεί. Πριν 2 χρόνια τέτοιο μήνα είδα ένα όνειρο παράξενο», συνεχίζοντας: «Το περίμενα ότι θα προκύψει. Έκανα σεξ χωρίς προστασία», εξήγησε έπειτα ο Τάσος Ξιαρχό, που τόνισε ότι το γεγονός ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών, ήταν που τον οδηγούσε αρχικά να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό.

«Το σεξ μπήκε στη ζωή μου πολύ πρόσφατα, είμαι 32 ετών. Μέχρι τον κορωνοϊό, έκανα μια δύο φορές τον χρόνο κι αυτό κάτω από προγραμματισμό, όχι από έρωτα. Έκανα σεξ με τον χορό. Ήθελα αυτό κι είχα ξεχάσει τη ζωή του Τάσου. Το γνώρισα αρνητικά το σεξ. Το έκανα πολύ έντονα, πολύ απότομα. Ντρέπομαι για στιγμές. Τώρα θα αρχίσω να το απολαμβάνω».

«Πριν από δύο χρόνια τέτοιο μήνα είδα ένα όνειρο παράξενο και ξύπνησα κι είπα "Έχω AIDS". Είχε πολλά άγκαθια, πολύ αίμα... Από μωρό βλέπω αυτό το όνειρο, μια γερασμένη γυναίκα να με δείχνει σαν να είμαι ετοιμοθάνατος. Μπορεί να είχα και τον φόβο μέσα μου γιατί έκανα σεξ χωρίς προστασία, γιατί έκανα ναρκωτικά, είχα χαθεί...»

Λίγο αργότερα ο χορογράφος είπε ότι δεν νιώθει υποχρεωμένος να ενημερώνει όλους τους ερωτικούς του συντρόφους για την κατάσταση της υγείας του, ισχυριζόμενος ότι «δεν μεταδίδει τον ιό». Η Δάφνη Καραβοκύρη διαφώνησε μαζί του.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Τάσος Ξιαρχό τόνισε πως «το HIV ήρθε στη ζωή μου επειδή ήμουν απρόσεχτος».

Όπως εξήγησε παρακάτω, πολλές από τις γνωριμίες που έχει κάνει, δεν ενδιαφέρονται αν είναι θετικός στον HIV.

«Σε αυτόν τον χώρο των γκέι και του Grindr αν ο άλλος δεν θέλει να βάλει προφυλακτικό, θέλει να κάνει χωρίς και ξέρει ότι μπορεί να του προκύψει στη ζωή του, δεν μπορώ να ενημερώνω κάθε άνθρωπο για αυτό που έχω, ξέροντας ότι δεν κολλάει κιόλας.

Μου έχει τύχει να θέλουν να κάνουμε σεξ, για να κολλήσουν και να πάρουν το επίδομα. Είναι περίπου 700 ευρώ, θα το πάρω φέτος. Ένιωθα τύψεις να πάρω χρήματα που ήταν για δική μου απροσεξία κι όχι από τον οργανισμό μου. Πλέον θα το πάρω γιατί ψυχολογικά έπεσα τόσο πολύ όταν το έμαθα που έχασα δουλειές κλπ. Ήταν βαρύ, βάναυσο για έναν άνθρωπο που το έβλεπε αυτό ως τότε με τις ταινίες», αποκαλύπτει.

Εξήγησε επίσης, πως προτιμά να βρίσκεται με άτομα που είναι επίσης, οροθετικά. «Πλέον είναι και θέμα απόλαυσης. Δεν μπορώ να κάνω σεξ με προφυλακτικό, οπότε θα επιλέξω να κάνω είτε με κάποιον που είναι οροθετικός, είτε που θα το γνωρίζει ότι είναι πολύ ελεγχόμενο στη ζωή μου», είπε.

*Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV και στο AIDS, που είναι το σύνδρομο που προκύπτει, έπειτα από χρόνια, όταν τα οροθετικά άτομα δεν ακολουθούν την αγωγή τους.

Είναι γνωστή η εξίσωση U=U που σημαίνει ότι όταν ένα άτομο ακολουθεί την αγωγή του και το ιικό φορτίο του είναι μη ανιχνεύσιμο (Undetectable) το άτομο αυτό είναι μη μεταδοτικό, δηλαδή δεν μεταδίδει τον ίο (Untransmittable), ακόμα και με σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Σχετικά με τη διάγνωση, ο χορογράφος, ανέφερε πως έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά τη θετική διάγνωση ξεκίνησε την αγωγή.

«Δυστυχώς είναι τυφλό το σύστημα. Άμα το πάθεις και δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις, μπορεί να μπλοκάρεις συναισθηματικά και επικοινωνιακά. Δεν πρέπει να περνάνε μήνες, η αγωγή πρέπει να ξεκινήσει απευθείας», σημείωσε ο Τάσος Ξιαρχό, ο οποίος βρήκε το δικό του δίκτυο υποστήριξης μέσω μίας φίλης του.

«Είναι ένα χάπι την ημέρα για όλη σου τη ζωή. Σε βάζει σε πρόγραμμα αυτό το πράγμα», συμπλήρωσε μιλώντας για την αντιρετροϊκή αγωγή.

«Έχει τύχει να πω σε άνθρωπο ότι έχω και μου είπε θέλω να κάνουμε επειδή έχεις. Ήθελε να πάρει το επίδομα. Είναι περί τα 700 ευρώ, θα το πάρω φέτος. Ένιωθα τύψεις να πάρω χρήματα που ήταν για δική μου απροσεξία κι όχι από τον οργανισμό μου. Πλέον θα το πάρω γιατί ψυχολογικά έπεσα τόσο πολύ όταν το έμαθα που έχασα δουλειές κλπ. Ήταν βαρύ, βάναυσο για έναν άνθρωπο που το έβλεπε αυτό ως τότε με τις ταινίες», εξομολογήθηκε στη Δάφνη Καραβοκύρη ο Τάσος Ξιαρχό.

Ο γνωστός χορογράφος μίλησε για όλους και για όλα, αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητά του, στη σχέση τους με τους γονείς τους, αλλά και την στιγμή που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Πρώτη φορά έκανα σεξ στα 17 μου, αλλά πρώτη φορά νομίζω ότι έκανα στα 9 μου και πρώτη φορά μου κάνανε σεξ στα 6 μου. Ήταν ένας άνθρωπος 17 ετών. Όταν ένας μεγαλύτερος σου κάνει κάτι κι είσαι παιδί νομίζεις ότι είναι σωστό και πρέπει να γίνει. Σίγουρα όμως, μέσα μας ξέρουμε τι είναι κακό και δεν πρέπει να γίνει. Ένιωθα φόβο όποτε καταλάβαινα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ήμουν στη γειτονιά μου και έπαιζα και εκεί με προσέγγισε  ένα παιδί, έφτιαξε ένα σπιτάκι, με έβαλε μέσα και έγινε ό,τι έγινε. Επειδή πέρναγα δύσκολα παιδικά χρόνια αυτό διαγράφτηκε από τη μνήμη μου. Στα 20 περίπου μου ήρθε ξανά στη μνήμη και θυμήθηκα όλο αυτό το πράγμα. Για κάποιο λόγο έπρεπε να το βιώσω αυτό το πράγμα. Στο σπίτι μου βίωνα πολύ χειρότερες καταστάσεις όποτε αυτό δεν μου φαινόταν κάτι», είπε αρχικά ο Τάσος Ξιαρχό.

Και συνέχισε: «Μου άρεσαν οι άντρες, αλλά έχω πάει και με γυναίκες. Από μικρός ένιωθα έλξη προς τον άντρα. Δεν υπήρχε κάπου να απευθυνθώ τότε για να μιλήσω για τη σεξουαλικότητά μου. Στα 9 μου είχα κάποιες επαφές με αλλά αγοράκια και τώρα αυτά τα αγόρια μπορεί να είναι παντρεμένοι με παιδιά. Θα τους πω καταπιεσμένους ανθρώπους».

«Πιστεύω ότι η γενιά του πατέρα μου είχε παρά πολλούς ομοφυλόφιλους. Όταν αυτοί οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να κάνουν οικογένεια και παιδία ή να έχουν ερωτική συνεύρεση με γυναίκα γιατί έτσι πρέπει, όταν περνούν τα χρόνια και δουν ότι τους λείπει αυτό που πραγματικά θέλουν, θα βγει από μέσα τους βία. Γι’ αυτό στην εποχή μας βλέπουμε πολλούς παντρεμένους να ξεφεύγουν μετά από κάποια στιγμή και να γίνονται όχι απλά γκέι αλλά παθιασμένοι γκέι. Μπορεί ο πατέρας μου να είναι ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος αλλά δεν το εύχομαι. Είναι κρίμα να μη ζεις αυτό που θες να ζήσεις», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο γνωστός χορογράφος.

Για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο Τάσος Ξιάρχο εξομολογήθηκε: «Ο πατέρας μου έπεσε με τα μούτρα σε οτιδήποτε του έδινε ηδονή πέρα από το σεξ. Ο πατέρας μου ασκούσε βία στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Δεν ήταν μισογύνης, ήταν απλά ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Δεν μισεί τη γυναίκα επειδή είναι γυναίκα, μισεί τη γυναίκα επειδή δεν μπορούσε να έχει έναν άντρα. Αν ήταν γκέι δεν θα ήταν μισογύνης. Δεν το έχει παραδεχτεί ο πατέρας μου αυτό».

Για την στιγμή που αποφάσισε να αποκαλύψει στον πατέρα του ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο Τάσος Ξιάρχο ανέφερε: «Όταν έγινα 18 πήγα να μετακομίσω στον πατέρα μου γιατί ήθελα να δω τι γίνεται και εκεί. Είπα στον πατέρα μου ότι είμαι γκέι και πρέπει να ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα μάτια θολωμένα από κενό. Εκείνη την ημέρα έκανε τόσους πολλούς μπάφους που δεν με άκουγε καν. Την επόμενη ημέρα έφυγα και τον άφησα μόνο να περάσει τον Γολγοθά, γιατί αυτός ο Γολγοθάς δεν είναι δικός μου είναι δικός του. Για εμένα είναι ελευθερία».

«Είπα στη γιαγιά μου ότι είμαι γκέι και εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο παππούς μου και είπε “και εγώ είχα πάει μικρός με τον τάδε, έναν άντρα που δούλευαν μαζί”. Όπως καταλαβαίνεις έγινε χαμός. Η γιαγιά μου το ήξερε εννοείται. Το DNA δεν πέφτει ποτέ έξω και χαίρομαι που δεν είμαι ο παππούς μου και μπορώ να ζήσω ελεύθερα», παραδέχτηκε ο ίδιος.

Τέλος, ο Τάσος Ξιαρχός αναφερόμενος στην απόπειρα αυτοχειρίας που είχε κάνει, εξήγησε:

«Τότε που έκανα την απόπειρα ήταν παρά πολύ κακό για εκείνη την περίοδο αλλά ήταν και παρά πολύ καλό γιατί για εμένα ήρθε η λύτρωση. Παραδειγματίστηκα, έκανα ότι έκανα στον εαυτό μου, πήγα να γίνω καλά και εκεί έσκασε το AIDS και ξανά έπεσα. Μέσα σε ένα χρόνο είχα απόπειρα, cancel στο διαδίκτυο, AIDS και κατάφερα να είμαι ζωντανός».

Μετά τη συγκλονιστική του εξομολόγηση ότι είναι θετικός στον HIV, ο Τάσος Ξιαρχό φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής #FaysTime. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός χορογράφος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του κόσμου, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε.

Αρχικά ο Τάσος Ξιαρχό είπε: «Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα. Το κάνουν για τις ουσίες. Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες. Δεν είναι απόγνωση επειδή θες να φτιάξεις τη ζωή σου. Παίρνεις 700+ ευρώ και συνεχίζεις να μένεις στον δρόμο και συνεχίζεις να είσαι χρήστης ουσιών; Βλέπεις ότι κάποιοι με το που παίρνουν χρήματα, παίρνουν ουσίες κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί κάποια στιγμή. Μου ήρθαν κάποια μηνύματα χθες που μου μίλησαν επιθετικά. Μου έγραψαν ότι θα χάσουν το επίδομα με αυτά που κάνω. Ας το χάσουν! Το επίδομα δίνεται ουσιαστικά επειδή υπάρχει κόπωση. Υπάρχει γενικά αυτός ο φόβος με το AIDS, ότι ο οργανισμός».

«Από τον ΚΕΘΕΑ με δέχτηκαν γιατί ήμουν γνωστό όνομα. Έχει περίπου 2 χρόνια αναμονή αν θες να πας γιατί είναι γεμάτο από χρήστες, ναρκομανείς και ανθρώπους που παίρνουν το επίδομα επιβαρύνοντας τη χώρα μας. Αντί να βοηθηθούν κάποιοι που το έχουν όντως ανάγκη, περιμένουν στην ουρά. Είπα σε δύο φίλους μου να πάνε εκεί και δε μπορούσαν να τους δεχτούν. Και λέω: ποιος το έχει φτιάξει όλο αυτό, τι κέρδος έχει» πρόσθεσε επίσης ο Τάσος Ξιαρχό.

HIV: Η πρόληψη, η θεραπεία και οι τρόποι μετάδοσης

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
H μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά ξαναχτυπά: «Η Πάουλα Μπαντόζα τον αποσυντόνιζει αλλά τον κάνει ευτυχισμένο»
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα