Το Hope For Children ανακοινώνει τη λειτουργία Θερινού Σχολείου για 2η συνεχή χρονιά!

Το “Hope For Children” CRC Policy Center, ανακοινώνει τη λειτουργία Θερινού Σχολείου για 2η συνεχή χρονιά! Μέσω του Θερινού Σχολείου έφηβοι από διάφορες κοινωνικές ομάδες ( ηλικίας 12-16 ετών) θα ενισχύσουν τις ηγετικές, επικοινωνιακές και οργανωτικές τους δεξιότητες, την κριτική σκέψη καθώς επίσης θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τη προστασία των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το «Θερινό Σχολείο» του Hope For Children θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδων, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 2024 μεταξύ των ωρών 09:00-15:00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, 2024, τις ίδιες ώρες, στην Λάρνακα (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα). Η συμμετοχή όλων των παιδιών είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες σνακ και μεσημεριανό γεύμα.

Οι συμμετέχοντες μέσα από συζητήσεις και δραστηριότητες θα αναλύσουν διάφορα ζητήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η αποδοχή και η μοναδικότητα της διαφορετικότητας, η ρητορική μίσους κατά των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και η έμφυλη βία.

Μέσα από τη προσέγγιση της μη τυπικής μάθησης, οι έφηβοι θα κατανοήσουν βαθύτερα πώς τους επηρεάζουν αυτά τα ζητήματα προσωπικά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τι μπορούν να κάνουν για να ασκήσουν τα Δικαιώματά τους ως νέοι, έτσι όπως καθορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και να αποτρέψουν τυχόν παραβιάσεις.

Οι δραστηριότητες του καλοκαιρινού προγράμματος χωρίζονται σε 6 βασικούς τομείς, οι οποίοι είναι: η συνεργασία, η ενίσχυση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, η επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση, η επίλυση προβλημάτων/συγκρούσεων, τα συναισθήματα και η ενσυναίσθηση, καθώς επίσης και η ενίσχυση της κριτικής σκέψης.

Με την ολοκλήρωση του καλοκαιρινού προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες, εάν το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των νεαρών πρεσβευτών του Οργανισμού.

Για εγγραφές συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Συντονίστρια του προγράμματος, Άννα Χαραλάμπους στο charalambous.a@uncrcpc.org ή καλέστε στο 22 103234.

447872703_1172050683988080_6877488543243788012_n

Δειτε Επισης

Ο κορυφαίος Έλληνας SUPERstar Σάκης Ρουβάς έρχεται στο νησί μας για ένα εκρηκτικό live show που θα μείνει αξέχαστο
Gin & Jazz βραδιά με live band στο Le Sundeck Robuchon
FOLLOW THE MUSIC: Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τρεις πολυπολιτισμικές χορωδίες και ένα ντουέτο
Pre-Olympic Party στο Guaba Beach Bar με τον Μάριο Γεωργίου
Moυσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: Από το χθες στο σήμερα»
Κύπριος καλλιτέχνης θα ανοίξει τη συναυλία του Πάνου Βλάχου στη Λεμεσό
Το line – up του μεγαλύτερου Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Έρχεται ένα μοναδικό Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Iσμήνη: Μόνο με τον θάνατο μου μπορώ ποτέ να τη φτάσω
Θέατρο Σκάλα: «Ημερολόγιο μη συμβάντων» του Κώστα Μαννούρη