Let the show begin! Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου στον Β' Ημιτελικό της #Eurovision! Καλή επιτυχία Ελλάδα!

#Eurovision 2024: On stage η Έλενα Παπαρίζου, η Charlotte Perelli, η Sertab Erener και ο Kaarija, από τη Φινλανδία, ερμηνεύοντας μία σύντομη βερσιόν του Cha Cha Cha - Τα στοιχήματα και τα μεγάλα φαβορί

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η εβδομάδα της Eurovision 2024 συνεχίζεται απόψε με τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης να ξεκινά!

Σειρά απόψε παίρνουν οι υπόλοιπες 16 χώρες που συμμετέχουν φέτος στη Eurovision, διεκδικώντας την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Αφού παρακολουθήσουμε μία… διαφορετική εκτέλεση του περσινού νικητήριου τραγουδιού από τις δύο παρουσιάστριες, Petra Mede και Malin Akerman, η Μάλτα ανεβαίνει πρώτη στη σκηνή, ανοίγοντας το διαγωνιστικό μέρος.

Η Μαρίνα Σάττι θα πάρει σειρά λίγα λεπτά αργότερα, αφού εμφανίζεται στην 3η θέση για την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα κομμάτια 5-6 και 8-9 θα έχουμε τα διαφημιστικά μηνύματα της βραδιάς, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αν και δεν συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, αφού προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

@eurovision It’s Second Semi-Final time ✨ #Eurovision2024 ♬ original sound - Eurovision

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον β’ ημιτελικό

Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Eurovision-2024_-running-order-semi-finals

Μετά την ολοκλήρωση και των 16 εμφανίσεων οι γραμμές της ψηφοφορίας θα ανοίξουν, ενώ κοινό και τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πρωτοποριακό interval act.

Πρωταγωνίστριες οι τρεις πρώην νικήτριες της Eurovision. Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα, 2005), Charlotte Perelli (Σουηδία, 1999) και Sertab Erener (Τουρκία, 2003) ενώνουν τις δυνάμεις τους προσκαλώντας τους Eurofans σε όλη την Ευρώπη να τραγουδήσουν μαζί τους σε ένα sing-along act εμπνευσμένο από το σουηδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Allsång på Skansen».

Αφού κλείσουν οι τηλεφωνικές γραμμές, θα ακολουθήσει ένα ακόμη act από την παρουσιάστρια Petra Mede και την τραγουδίστρια Charlotte Perelli, στο τελείωμα του οποίου θα εμφανιστεί και ο περσινός παραλίγο νικητής του διαγωνισμού, Kaarija, από τη Φινλανδία, ερμηνεύοντας μία σύντομη βερσιόν του Cha Cha Cha. Λίγα λεπτά μετά, θα έχουμε τα αποτελέσματα με τις 10 χώρες που θα λάβουν την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision του Σαββάτου.

Δείτε Live τον Β' Ημιτελικό της #Eurovision

Τι λένε τα στοιχήματα λίγες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό;

Τα δεδομένα στον δικό μας ημιτελικό φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με εκείνον της Τρίτης. Το νήμα της αποψινής βραδιάς κόβουν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, πρώτες Ολλανδία και Ελβετία, ενώ Ελλάδα, Ισραήλ και Αρμενία θεωρείται σίγουρο πως έχουν ένα από τα 10 χρυσά εισιτήρια για την πρόκριση. Από κοντά, επίσης, η Νορβηγία και η Γεωργία.

Στις πιο αμφίβολες θέσεις των στοιχημάτων βρίσκονται Βέλγιο, Αυστρία και Εσθονία, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια να μείνει εκτός Τελικού, όπως συνέβη στον πρώτο ημιτελικό με την Πολωνία και την Αυστραλία, που βρίσκονταν στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα. Ανοδικές οι τάσεις για τον Άγιο Μαρίνο, ενώ το όνειρο για πρόκριση φαίνεται να διεκδικεί σε έναν βαθμό και η Δανία.

Η ελληνική συμμετοχή ήρθε στην τρίτη θέση στη ψηφοφορία των δημοσιογράφων μετά τη γενική πρόβα.

odds

Η «πρώτη πράξη» του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης (7/5), όπου 10 από τις 15 συμμετέχουσες χώρες πήραν το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Μία από αυτές ήταν και η Κύπρος, με την 17χρονη Silia Kapsis να ανοίγει τη βραδιά και να ξεσηκώνει κοινό και τηλεθεατές με το Liar.

Μεγάλα φαβορί της βραδιάς, όπως η Κροατία, η Ουκρανία και η Ιρλανδία, πέρασαν επίσης από τη σκηνή, λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα και φυσικά την πρόκριση για το show του Σαββάτου.

Στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision πέρασαν οι:

Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο!

Η εκρηκτική Pop Queen για τις ανάγκες του interval act άνοιξε τον Α’ Ημιτελικό της διοργάνωσης, θυμίζοντας τη διαχρονική πλέον εμφάνισή της με το Fuego στη Λισαβόνα το 2018, που χάρισε στην Κύπρο τη 2η θέση. Στην συνείδηση των Eurofans σίγουρα κέρδισε την πρώτη!

Στον Α’ Ημιτελικό εμφανιστηκαν επίσης η Ισπανίδα Chanel (2022, 3η θέση), ο Benjamin Ingrosso (Σουηδία 2018, 7η θέση), ο Eric Saade (Σουηδία 2011, 3η θέση) αλλά και ο «θρύλος» του θεσμού, Johnny Logan (1η θέση για την Ιρλανδία το 1980 και το 1987).

Σαφώς από τη λαμπερή βραδιά δεν έλειπαν και τα παρασκηνιακά περιστατικά που συζητήθηκαν ευρέως αμέσως μετά, όπως η εμφάνιση του Σουηδού Eric Saade με παλαιστινιακό μαντίλι (kufiya) στο χέρι.

Tα σχόλια της Ιρλανδής τραγουδίστριας για τους περιορισμούς που της έθεσε η EBU στην εμφάνισή της αλλά και η αποκάλυψη πως η σερβική τηλεόραση διέκοψε απροειδοποίητα τη μετάδοση του βραδιάς σε τρία από τα διαγωνιζόμενα κομμάτια.

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα τραγουδήσει στον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ
Νίκος Μάνεσης για Γιώργο Λιάγκα: «Δεν τον εκτιμώ καθόλου, αλλά είναι πιο έξυπνος από μένα, έχει υψηλότερο IQ»
Ο Τριαντάφυλλος απαντά στον Δάντη: «Πώς γεμίζουν τα μαγαζιά αφού είμαι φάλτσος;» - Οι νέες σπόντες
Καταπέλτης η Άννα Χατζησοφιά: «Υποψήφιες για το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου η Καραμπέτη και η Καγιά;»
Βλαδίμηρος Κυριακίδης:«Ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα, είναι 11 χρόνια από τη ζωή μου. Μπήκα 50, βγαίνω 61»
Η αποκάλυψη της Ασημίνας Χατζηανδρέου για τον γάμο με τον Χρήστο Δάντη: «Θα είναι κλειστός, δεν θα το ξέρετε»
#SurvivorGR: Σοκάρει ο Χριστόφορος και η αδιανόητη αλλαγή στην απόφαση των Κόκκινων για την Δώρα
#MyManCan: Ο #SuperFM Φάνης Λαμπρόπουλος, είπε ψέματα για να βάλει ζευγάρι να τσακωθεί!
#J2US: Tο κοινό ανέτρεψε την βαθμολογία και τους έστειλε πρόωρα σπίτι
Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!