#MasterChefGR: Τελευταία ομαδική με φόντο τον Μυστρά - Μια κροκέτα έφερε τη νίκη στη μπριγάδα

#MasterChefGR: Το όνειρο του Κούρτογλου συμπεριλαμβάνει την πρώην σύντροφό του - Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους οι επίδοξοι μάγειρες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στο προηγούμενο επεισόδιο (Τρίτη 28/5) η μπορντό μπριγάδα κατέκτησε τη νίκη στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 3-0. Η Χριστίνα Χριστοφή, από τη νικήτρια μπριγάδα, παρουσίασε το καλύτερο πιάτο, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώΟι δυο κριτές του MasterChef

Μετά την ψηφοφορία στην ηττημένη γκρι μπριγάδα, ο Γιάννης Κούρτογλου αναδείχθηκε ως ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Η τελευταία Ομαδική Δοκιμασία λαμβάνει χώρα σε μια ιστορική τοποθεσία, στον Μυστρά, στην καρδιά της Λακωνίας. Ο Μυστράς δεν είναι γνωστός μόνο για την ιστορία αλλά και για την πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Μια εύφορη γη δίπλα στον Ταΰγετο, η οποία παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Η μεσογειακή κουζίνα πρέπει να είναι ο κοινός παρονομαστής στην αποψινή μαγειρική αναμέτρηση. Για πολλούς, η μεσογειακή κουζίνα είναι η πιο ωφέλιμη στον κόσμο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Οι κριτές του MasterChef και ο καλεσμένος τους chef Γιάννης Κιόρογλου ζητούν από τις δυο μπριγάδες να αναδείξουν τη μεσογειακή γαστρονομία και διατροφή, μέσα από τις προσπάθειες τους.

Η δοκιμασία μπορεί να ακούγεται εύκολη σε μερικούς αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Θα απαιτήσει από τα μέλη και των δυο μπριγάδων καλή οργάνωση, σωστό σχεδιασμό και όλες τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Ποια από τις δύο μπριγάδες θα καταφέρει να πάρει τη νίκη, στην τελευταία Ομαδική Δοκιμασία; Στην τελευταία ομαδική δοκιμασία γίνονται αποκαλύψεις αφού ακούμε τη Χριστίνα να λέει στον Λευτέρη:«Δε σε χώνευα πάρα πολύ».

Πρόσφατα ο Γιάννης Κούρτογλου, φανερά στεναχωρημένος, αποκάλυψε στην κάμερα του #StarBreakfast ότι έχει χωρίσει με τη σύντροφό του και, μάλιστα, της έχει γράψει κι ένα ποίημα. 

Στο επεισόδιο του MasterChef 2024 που είδαμε το βράδυ της Πέμπτης, ο αμφιλεγόμενος και πολυσυζητημένος παίκτης μίλησε για το όνειρό του μετά το παιχνίδι το οποίο περιλαμβάνει και την πρώην σύντροφό του, τη Δώρα. 

«Το θέμα που έχουμε σήμερα μου αρέσει πάρα πολύ, τα μεζεδάκια κι όλα αυτά... Κι ο Λέλος κάπως έτσι θα είναι, το μαγαζί που θέλω να κάνω fusion/λαϊκό-γκουρμέ», δήλωσε ο Γιάννης. «Επόμενος στόχος δικός μου είναι το δικό μου μαγαζί, που εύχομαι να το διακοσμήσουμε μαζί με τη Δώρα αν και δεν είμαστε μαζί. Σκέφτομαι να της πω να το κάνουμε λαϊκό-γκουρμέ», πρόσθεσε ο Γιάννης στο κιου του. 

Την ώρα της δοκιμασίας, τα καραμελωμένα φύλλα έφεραν μια έντονη διαφωνία ανάμεσα στον Ηλία και τον Γιάννη. 

«Με το που φύγουν αυτές θα πάρω το μάτι», ακούγεται να λέει σε ένα σημείο ο αρχηγός της γκρι μπριγάδας, με τον Γιάννη να του απαντάει: «Ηλία, θα σου 'λεγα τι θα πάρεις, αλλά έχε χάρη που είμαστε στην τηλεόραση».   

«Άσε με ήσυχο και κάνε ό,τι είναι να κάνεις», του φώναξε ο Ηλίας σε άλλο σημείο. 

MasterChef: Ο Κώστας μπήκε στη μέση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

«Καλά, χαλάρωσε Ηλία. Χαλάρωσε σε φίλε», απάντησε ο Κούρτογλου. 

«Δε σου είπα τίποτα ρε φίλε», σχολίασε ο Ηλίας. «Είπες. Ο τρόπος σου... », απάντησε εκείνος.

«Γιάννη άμα κάτσω τώρα να αναλύσω τον τρόπο μου...», είπε ο Γιάννης με τον Κώστα να παρεμβαίνει πυροσβεστικά. 

Οι κριτές του MasterChef κι ο guest chef Γιάννης Κιόρογλου ζήτησαν από τις δυο μπριγάδες να αναδείξουν τη μεσογειακή γαστρονομία και διατροφή, μέσα από τις προσπάθειες τους. 

Κι οι δύο ομάδες τα πήγαν πολύ καλά, με τους κριτές να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Οι «παντρεμένες» σαρδέλες που μαγείρεψαν ξεχώρισαν, όπως και το όσπριο αλλά και το γλυκό που έφτιαξαν, ωστόσο η τυροκροκέτα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, αφού τα πιάτα ήταν πολύ κοντά. 

Έτσι, με 3-2 η γκρι μπριγάδα ήταν αυτή που κέρδισε στην τελευταία ομαδική δοκιμασία, όπως ανακοίνωσε κι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Το μόνο που έμενα ήταν οι σεφ και κριτές να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα στους διαγωνιζόμενους.

Τrailer Δευτέρα 3.6.2024

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»