Ο Γιώργος Καρκάς μετά την αθώωση του: «Στη φυλακή πήγε να μου στρίψει, το μυαλό σου κάνει ένα κλακ»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Καρκάς - Η ζωή του για 16 μήνες άδικα στη φυλακή και η αθώωση του: «Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ψυχικά και πνευματικά ασταθής - Έπαιρνα ουσίες και πολύ απλά κατέστρεφα τον εαυτό μου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Αθώος και στο Εφετείο και μάλιστα παμψηφεί είναι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος κατηγορήθηκε πως τον Νοέμβριο του 2018 βίασε έναν 23χρονο τότε, οδηγό ταξί. Ο Γιώργος Καρκάς είχε αθωωθεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού παρ’ όλ’ αυτά είχε προφυλακιστεί για 16 μήνες.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2018 είχε μπει σε ταξί με προορισμό το σπίτι ενός φίλου του. Αποκοιμήθηκε μέσα το ταξί και ξύπνησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τον οδηγό ταξί να τον κατηγορεί πως κάτι του έριξε στον καφέ και στη συνέχεια τον βίασε.

Οι Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του. Ο Γιώργος Καρκάς δήλωνε αθώος από την πρώτη στιγμή.

Ο Γιώργος Καρκάς παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο #Στούντιο4 και μίλησε για τη ζωή του πριν τη δικαστική περιπέτεια.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε ανοιχτά στους παρουσιαστές της ΕΡΤ για την κατηγορία βιασμού σε βάρος οδηγού ταξί, για την περίοδο που πέρασε στη φυλακή και για τη ζωή του μετά από αυτή.

«Ενώ έχω κάνει όλες τις ψυχολογικές διαδρομές μέσα μου για να αντικρούσω όλα αυτά που έγιναν, η προσπάθεια η ψυχολογική είναι τεράστια. Σε κάθε σημείο αυτής της ψυχολογικής διαδρομής, τα διακυβεύματα είναι επίσης τεράστια. "Θα μείνω στη φυλακή για πολλά χρόνια ή θα βγω; Θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου ή όχι; Ακόμα και να αποδειχθεί ότι είμαι αθώος, έξω θα μου έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη φυλακή; Τι θα γίνει;" σκεφτόμουν» είπε αρχικά.

Ο Γιώργος Καρκάς έμεινε ενάμιση χρόνο μέσα στη φυλακή: «Εκεί πήγε να μου στρίψει, που λέμε λαϊκά. Όταν πιέζεσαι πολύ μέσα στην φυλακή -γιατί η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να είναι ελεύθερος- το μυαλό σου κάνει ένα κλακ και σκέφτεσαι το έγκλημα που έχεις κάνει. Όταν όμως φτάνεις σε αυτό το οριακό σημείο επίπεδο σωματικά και ψυχολογικά, είσαι έγκλειστος και δεν έχεις έγκλημα να σκεφτείς, έχοντας ταυτόχρονα με αυτό το αίσθημα της αδικίας και την σκέψη αν θα αποδειχθεί η όχι και αν αποδειχθεί πως θα ζήσω μετά έξω, ήταν ένα πράγμα το οποίο οριακά με έκανε να νιώσω ψυχικά ασταθής κάποιες φορές. Και πνευματικά ασταθής».

Τα στοιχεία του, όπως επεσήμανε, δόθηκαν στη δημοσιότητα σε αρκετά πρώιμο στάδιο της αστυνομικής έρευνας: «Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία μου. Στην ουσία μόλις έγιναν οι καταθέσεις στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, ήρθε η μεταγωγή και το πρώτο βράδυ που ήμουν στην Τρίπολη, με είδα στην τηλεόραση. Το βλέπω μάλιστα να λέει πως "δημοσιοποιούνται τα στοιχεία 29χρονου ημεδαπού για τον βιασμό οδηγού ταξί". Με βλέπω και αναρωτιέμαι "καλέ, τι λέει;". Μετά κατάλαβα τι έκαναν, τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα ήταν το αντανακλαστικό μου να αντιδράσω με γέλιο».

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Καρκάς αναφέρθηκε στην περίοδο της ζωής του πριν την καταγγελία, στην οποία έκανε χρήση ουσιών: «Πριν γίνει αυτό, δεν δούλευα πουθενά. Σήκωνα χρήματα από τα χρήματά μου, έπαιρνα ουσίες και πολύ απλά κατέστρεφα τον εαυτό μου. Από ένα σημείο και μετά, είχαν αρχίσει τα κοντινά μου πρόσωπα να το καταλαβαίνουν. Είχα αρχίσει να πετσοκόβω τις κοντινές μου συναναστροφές για να μένω στο σπίτι και να κάνω αυτό το πράγμα. Αν μπορώ να είμαι υπερήφανος για κάτι εκείνη την περίοδο είναι ότι δε ζήτησα ούτε μία φορά χρήματα από την οικογένειά μου για να αγοράσω ουσίες. Έφαγα ό,τι είχα βγάλει εγώ μέχρι εκείνη την ηλικία».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καρκάς εξομολογήθηκε για τις ημέρες μέσα στη φυλακή: «Ποτέ δεν είχα εκθέσει το συναίσθημά μου, ούτε το πώς ένιωθα, ακόμα κι αν βάλετε τις συνεντεύξεις εκείνης της εποχής. Είχε γίνει όλο αυτό με τα στοιχεία και επειδή είχα δίκιο, δεν ανεχόμουν να βγω σαν τον άνθρωπο που είναι τραυματισμένος. Από ένα σημείο και μετά μιλούσα και με ένα ψυχολόγο μέσα στη φυλακή. Θέλω να πω όμως και για έναν συγκρατούμενό μου που του χρωστάω πολλά γιατί αν δεν ήταν αυτός, ίσως και να είχα φουντάρει».

Ο Γιώργος Καρκάς μίλησε και για την προσωπική του ζωή μετά τη δικαστική αυτή περιπέτεια.

«Όταν ήμουν μέσα στη φυλακή ήταν σαν ο εγκέφαλός μου να έφτιαξε ένα τσόφλι, ένα προστατευτικό κουκούλι, το οποίο είναι αδιαπέραστο αυτήν τη στιγμή. Έχω γίνει πολύ κάθετος, πολύ απόλυτος σε πράγματα, τα οποία δεν είναι για κακό. Δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους, θέλω διαπιστευτήρια πολλά πια» τόνισε.

Ο Γιώργος Καρκάς συνέχισε λέγοντας: «Έκανα μία γνωριμία λίγο καιρό αφότου είχα βγει από τη φυλακή. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και δεν καταλάβαινα πώς αναγνωριζόμουν από τον κόσμο, δεν είχα τηλέφωνο μέσα στη φυλακή, δεν έβλεπα τι υπάρχει στο ίντερνετ. Δεν ήξερα λοιπόν αν θα με γνωρίσει ο κόσμος, πόσοι θα με αναγνωρίσουν, ως τι θα με θυμούνται. Έκανα τέλος πάντων μία γνωριμία με έναν άνθρωπο. Μετά από κάποιο διάστημα με ρώτησε "Τι σου άρεσε σε μένα;". Του απάντησα. Δεν του είχα πει ευθέως την ιστορία μου, δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως κατηγορούμενος για βιασμό. Δεν κρύβομαι, αλίμονο. Στο ενδιάμεσο μου είχε δείξει ότι έχει καταλάβει αλλά δεν ήθελε να πάμε εκεί. Τον ρώτησα λοιπόν και εγώ "Τι σου άρεσε σε μένα;". "Κοίταξε να δεις εγώ απλώς μαζί σου κάνω "παρέα" από περιέργεια" μου απάντησε. 'Ήρθε ένας άνθρωπος να σε γνωρίσει ένας άνθρωπος από περιέργεια. Δεν το παίρνω προσωπικά αλλά όλο αυτό δεν μου δημιουργεί την προσδοκία για να δημιουργήσω υγιείς σχέσεις».

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»