Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έκλαιγα έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου, τον κινηματογράφο»

«Δεν παντρεύτηκα, γιατί δεν το ήθελα, αλλά και επειδή καμία δεν με έβαλε στο στόχαστρο ως γαμπρό» - «Μισώ τη σοβαροφάνεια, μισώ τους κουλτουριάρηδες, πάντα ήμουν ένα λαϊκό παιδί» - «Μετάνιωσα που είπα όχι στο Κωνσταντίνου και Ελένης»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

O Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο #ΕνώπιοςΕνωπίω τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για τα παιδικά του χρόνια και τις πρώτες παραστάσεις.

Εξήγησε πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και αναφέρεται στην αγάπη για τον κινηματογράφο, τις επιτυχίες που τον ανέδειξαν στην τηλεόραση και το πάθος του για το ραδιόφωνο.

Απάντησε για τους λόγους που δεν παντρεύτηκε αλλά και το αν υπάρχει ακόμα ανοιχτό στη ζωή του το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας.

«Δεν παντρεύτηκα προφανώς γιατί δεν το ήθελα και επειδή καμία δεν με έβαλε στο στόχαστρο ως γαμπρό, μην μπερδεύουμε τα πράγματα».

«Ίσως ήμουν πολύ καλά καμουφλαρισμένος. Έδινα το αρνητικό σήμα της μη δέσμευσης, αλλά ήταν και πραγματικό. Δεν είμαστε όλοι για όλα, είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μην κάνει για γάμο. Στο ευαγγέλιο ο Παύλος προς τους Κορίνθιους γράφει ότι θα ήταν καλό να μην παντρευτείς και Χριστός στους μαθητές του αυτό είπε» είπε αρχικά.

Ωστόσο, δεν απέρριψε διά παντός το ενδεχόμενο.

«Δεν λέω “όχι” στο ενδεχόμενο ενός γάμου. Ποιος ξέρει η ζωή τι θα φέρει; Αλλά προς το παρόν στα 53-54 ζω μια ολοκληρωμένη ζωή ως μη παντρεμένος».

Θα ήθελε να γίνει πατέρας;

«Δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει να αναπαραχθεί. Από την άλλη πλευρά ό,τι πει ο Θεός. Καμιά φορά είναι το περιβόητο το “γεννηθήτω το θέλημά σου”. Επίσης είμαι μοναχοπαίδι που έχει μάθει να ζει μόνο του» δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για τα παιδικά του χρόνια και τις πρώτες παραστάσεις.

Εξήγησε πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και αναφέρεται στην αγάπη για τον κινηματογράφο, τις επιτυχίες που τον ανέδειξαν στην τηλεόραση και το πάθος του για το ραδιόφωνο.

«Όσο ήμουν νέος ο πατέρας μου ήταν πεταλωτής στο χωριό μετά απήγε στη Γερμανία έγινε βιομηχανικός εργάτης, γύρισε στην Αθήνα εργάτης. Η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά και θεωρούσα ότι δεν είμαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Τώρα με την ωριμότητα που έχω καταλαβαίνω ότι ήταν βαθιά καλλιτέχνες. Η αγάπη για τη μουσική, την αισθητική, ο τρόπος που αφηγούνταν ιστορίες, ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν σαν γονείς, την ελευθερία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όλα αυτά συνειδητοποιώ τώρα ότι ήταν ένα καλλιτεχνικό background».

«Όλα αυτά τα συμπεραίνεις μετά το μεγάλο φινάλε».

«Δεν νοσταλγώ. Η νοσταλγία είναι ένα συναίσθημα που καταπολεμώ γιατί σκοτώνει το παρόν, θέλω να απολαμβάνω το τώρα. Δεν νοσταλγώ θυμάμαι όμως με χαρά».

«Η φύση μου είναι ο κινηματογράφος. Είμαι γεννημένος παραμυθάς, αφηγητής. Στον κινηματογράφο αφηγούμαστε μία ιστορία, με τους ηθοποιούς, την εικόνα και τον ήχο. Λατρεύω να είμαι ένας συνολικός αφηγητής»

«Πρέπει να είμαι ο τελευταίος από τη γενιά μου που πρώτα έγινα διάσημος στον κινηματογράφο με τον Νίκο τον Περράκη και το #ΠροστάτηΟικογενείας έγινα εντός εισαγωγικών σταρ του σινεμά, βέβαια όχι τόσο όσο με το Κάτι τρέχει με τους δίπλα».

«Στο #Κάτιτρέχειμετουςδίπλα έγινε ανατίναξη. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα το δει κανένας. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν ο Βασίλης ο Νεμέας που μας ηρέμησε. Πήγαμε και δεν το πήραμε πολύ σοβαρά και με την καθοδήγηση του Νεμέα απελευθερωθήκαμε, γίναμε χαριτωμένοι και ενδιαφέροντες».

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως είχε αρνηθεί να παίξει στο #ΚωνσταντίνουκαιΕλένης, τονίζοντας πως έχει μετανιώσει για την απόφασή του.

«Ασφαλώς και έχω πει όχι, για τα οποία μετάνιωσα μετά. Ένα από τα όχι που μετάνιωσα ήταν όταν ο υπέροχος Χάρης Ρώμας μου είχε προτείνει να παίξω στο #ΚωνσταντίνουκαιΕλένης. Αλλά τότε είχα τα όνειρά μου στον κινηματογράφο και δεν είχα χρόνο. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να ήμουν εκεί και τον θαυμάζω πολύ τον Χάρη. Ήταν ωραία κωμωδία και η απόλυτα διαχρονική κωμωδία», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είπε στη συνέχεια: «Και στο θέατρο έχω πει όχι που τα έχω μετανιώσει».

Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε από καρδιάς για την ολοκληρωτική, εισπρακτική, αποτυχία που σημείωσε η ταινία #ΦτηνάΤσιγάρα όταν βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες για να θριαμβεύσει περίπου 20 χρόνια μετά τη γέννηση της.

Ειδικότερα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έφαγαν μόνο ξύλο εκείνη την εποχή τα #ΦτηνάΤσιγάρα, ένα αστεράκι πήρα. Θριάμβευσε όμως 20 ολόκληρα χρόνια αργότερα και εδώ έχουμε ένα παράδοξο. Έφταιξα εγώ. Ο Ντέιβιντ Μπάουι έχει πει ένα πολύ ωραίο: «Και 10′ πιο μπροστά να ‘σαι από την εποχή σου, έχεις χάσει το timing». Ήμουν λίγο πιο προχωρημένος από ότι έπρεπε το 1999. Κανείς δεν είχε κάτι εναντίον μου, είδαν την ταινία οι κριτικοί, μου έβαλαν ένα αστεράκι και κάτι κουτάκια και η ταινία πέρασε στο ντούκου».

«Είχα όμως την θεϊκή τύχη της ψηφιακής επανάστασης! Ήρθε το Youtube. Το 1999 ήμουν έξω από την εποχή μου και δεν «μύρισα» και καλά την εποχή. Δηλαδή να θυμηθούμε ότι το ’99 ήμασταν με τα λεφτά και τα λοιπά οπότε μια ρομαντική ιστορία αγάπης ήταν κάτι εκτός εποχής. Έλα όμως που η μοίρα, γιατί πιστεύω στην μοίρα όπως και στην τύχη που είναι διαφορετικά πράγματα, είχε άλλα σχέδια για την ταινία αυτή. Όταν κυκλοφόρησα, έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες και θέλω να το πω αυτό για τους νέους δημιουργούς».

«Αυτό δεν μπορεί να μη σε επηρέασε στα επόμενα βήματα. Μπορεί να ήταν άλλη η διαδρομή σου εάν η ταινία αυτή είχε τύχει της υποδοχής που έπρεπε και αν οι κινηματογράφοι ήταν γεμάτοι» υπογράμμισε, τότε, ο οικοδεσπότης της εκπομπής για να επισημάνει, με τη σειρά του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης το εξής. «Εδώ φταίει το κοινό αν και συνήθως το κοινό το χαϊδεύουμε. Γιατί πολλές φορές δέχθηκα κριτική για μετέπειτα δουλειές μου, το κοινό όμως δεν ήρθε».

«Το μήνυμα ήταν ότι αυτός ο κινηματογράφος δεν ενδιαφέρει και εγκατέλειψα τα σχέδια μου. Έκανα πιο εμπορικό κινηματογράφο, όπως τα #4μαύρακοστούμια που ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και την #Καρδιάτουκτήνους σε ένα μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά δεν ήταν τα #ΦτηνάΤσιγάρα. Εγκατέλειψα τον κινηματογράφο αυτόν» συμπλήρωσε, ακόμα. ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο βραδινό talk show του ΑΝΤ1.

Τέλος, η συζήτηση επεκτάθηκε και στη συμμετοχή του στο #TheMaskedSinger με τον ηθοποιό να απαντά το κατά πόσο η παρουσία του στο τηλεπαιχνίδι αποτέλεσε μια αντίφαση ως ως προς την καλλιτεχνική του υπόσταση.

«Αγαπάω τον Νταλί, αυτός έπαιζε σε τηλεπαιχνίδια της Αμερικής. Μισώ τη σοβαροφάνεια, μισώ τους κουλτουριάρηδες, αποτάσσομαι τη βαριά κουλτούρα και πάντα ήμουν ένα λαϊκό παιδί.  Δεν είμαι σνομπ στο κοινό. Δεν θεωρώ κατώτερο ένα κοινό που βλέπει τηλεπαιχνίδια, το λατρεύω, έτσι ήταν οι γονείς μου. Το γλέντησα πάρα πολύ, το κέρδισα κιόλας και δώσαμε τα λεφτά σε έναν πολύ ωραίο σκοπό».

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»