Δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου: Απαλλαγή για το αδίκημα του βιασμού ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και αξιόλογησε τις καταθεσεις Μαρκέλας Γιαννάτου και Κατερίνας Διδασκάλου - Φίλοι και συγγενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα -  Η Μιμή Ντενίση κατέθεσε υπέρ του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την απαλλαγή του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου το καλοκαίρι του 2010, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Μάρτιο.

«Δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία στην υπόθεση αυτή. Προσπαθούμε να πιαστούμε από κάποιες κλωστές, η καταγγελία που έγινε είναι κόντρα στη κοινή λογική», είπε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην μήνυση της ηθοποιού, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο Κ. Κωστόπουλος την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, όπως έχει υποστηρίξει η καταγγέλλουσα στο γεύμα που είχε με τον σκηνοθέτη στο «Vila Mercedes» ήπιαν αρχικά ένα μπουκάλι κρασί και στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε και δεύτερο, ενδεχομένως όπως ανέφερε, και τρίτο και τότε εκείνη άρχισε να νιώθει ζαλισμένη και να χάνει τη συνείδησή της.

Αργότερα, - σύμφωνα με την καταγγελία της - βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του σκηνοθέτη με εκείνον να βρίσκεται πάνω της και να την βιάζει. Εκείνη άρχισε να ουρλιάζει και να φωνάζει και του ζήτησε να την πάει σε ένα άλλο κέντρο που βρίσκονταν μια φίλη της.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας με την πρότασή του προς το δικαστήριο ζήτησε σήμερα την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το αδίκημα του βιασμού κάνοντας λόγο για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Φίλοι και οικείοι του σκηνοθέτη στο άκουσμα της απαλλακτικής πρότασης του εισαγγελέα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και έχουν σχηματιστεί δυο αντίθετες εκδοχές για το τι συνέβη εκείνη την νύχτα, ακόμη και οι ιατροδικαστικές είναι αντικρουόμενες» είπε μεταξύ άλλων στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελικός λειτουργός για να συνεχίσει: «Η πρώτη εκδοχή είναι της παθούσας που αναφέρει ότι γνωρίζονταν κοινωνικά με τον κατηγορούμενο και πως ήταν μια νεαρά ηθοποιός και πως προσδοκούσε μέσα και από αυτή την γνωριμία να εξελίξει την καριέρα της. Μας είχε πει εδώ η ίδια πως απέβλεπε στη βοήθεια του κατηγορούμενου. Αντιθέτως ο κατηγορούμενος μας ανέφερε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη θέση του και την εξουσία του για σεξουαλικά ανταλλάγματα».

Ο εισαγγελέας στάθηκε στη συνέχεια στους ισχυρισμούς της Έλενας Αθανασοπούλου ότι εκείνο το βράδυ μετά την κατανάλωση αλκοόλ είχε λιποθυμήσει.

«Μας είπε ότι υπήρχε ένα κενό σημείο αφού εκείνη λιποθύμησε και πως μετά βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου και εκείνος να είναι πάνω στο σώμα της να ενεργεί σεξουαλική πράξη. Και ότι εκείνη ούρλιαζε και φώναζε. Και πως στη συνέχεια του ζήτησε να τη μεταφέρει σε άλλο μαγαζί, στο «Ακρωτήρι», για να συναντήσει κάποια φίλη της» είπε ο εισαγγελέας σημειώνοντας πως πρόκειται από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαστήριο δεν έχει στη διάθεσή του επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. «Έχω σοβαρές αμφιβολίες, μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό. Είναι προτιμότερο να μείνει ατιμώρητος ένας ένοχος παρά να καταδικασθεί ένας αθώος» είπε ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας με νόημα πως «υπάρχουν εποχές που η κοινή γνώμη είναι η χειρότερη γνώμη»!

athanasopoulou_no_filter_xr.width-800

Ακόμη ο εισαγγελικός λειτουργός διερωτήθηκε γιατί η ηθοποιός έκανε την καταγγελία της 12 χρόνια μετά.

«Ο κατηγορούμενος δεν μου φάνηκε ότι είναι εκτός πραγματικότητας, ότι θα έκανε μια τέτοια τρέλα κάτι τόσο αυτοκτονικό για τον ίδιο. Με έχει βασανίσει η υπόθεση. Ποιος είναι το τέρας που σκέφτηκε τεχνάσματα να ρίξει στο κρεβάτι την καταγγέλλουσα με συγκεκριμένη μάλιστα ποσότητα ναρκωτικού ώστε να μη λιποθυμήσει μέσα στο μαγαζί αλλά μέσα στο αμάξι του;», ανέφερε και πρόσθεσε: «Και γιατί να μην της προτείνει να πάνε σε ένα ξενοδοχείο να της ρίξει εκεί στο ποτό τις ουσίες και να έχει κλείσει μια σουίτα και να λέει μετά «πήγαμε σε δωμάτιο»; Θέτω προβληματισμούς. Φτάνουμε στο σημείο που αυτό το τέρας, ο κατηγορούμενος, την έχει μεταφέρει στο αυτοκίνητό του και αυτή ξυπνάει. Και γιατί δεν ολοκλήρωσε την πράξη του ο κατηγορούμενος; Ο σκοπός της μέθης ποιος ήταν; Τι εμπόδιζε τη καταγγέλλουσα να ουρλιάξει, να φωνάξει, να βγει έξω από τα αμάξι και να πει πάω στη ΓΑΔΑ; (….) Αντίθετα του ζήτησε μετά να την πάει στο «Ακρωτήρι». Το μυαλό της ήταν στο «Ακρωτήρι». Δεν ήταν να πάει στο σπίτι της; Να κλάψει όπως είναι φυσιολογική συμπεριφορά θύματος; Θα πάω να διασκεδάσω μετά από βιασμό και να συναντήσω τη φίλη μου; Πως με το βιαστή μου; Υπάρχουν γυναίκες που θα ούρλιαζαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Έστω ότι ξύπνησε και τον έπιασε. Πως παραμένεις μαζί με τον βιαστή σου σε μια διαδρομή 30 λεπτών;».

Ακόμη ο εισαγγελέας επικαλέστηκε τη φωτογράφιση της ηθοποιού με το σκηνοθέτη μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό του βιασμού.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μια παθούσα από τέτοια πράξη θα ήταν αγκαλιά σε μια φωτογραφία με το βιαστή της; Όλα αυτά είναι κόντρα στη κοινή λογική».

Μάλιστα, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την κατάθεση της κ. Αθανασοπούλου ψυχρή χωρίς συναίσθημα σε αντίθεση - όπως είπε -με τις καταθέσεις που έδωσαν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Μαρκέλα Γιαννάτου και Κατερίνα Διδασκάλου καταγγέλλοντας στο ακροατήριο το σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενοχλητική συμπεριφορά η πρώτη και για απόπειρα βιασμού η δεύτερη.

didaskalou

prwtodikeio__4_.width-800

«Όπως κατέθεσε εδώ η παθούσα δεν έδειξε ότι είχε βιώσει το συγκεκριμένο συμβάν. Ήταν μια ψυχρή κατάθεση, χωρίς συναίσθημα. Αντιθέτως βιωματική ήταν η κατάθεση και της κ. Γιαννάτου και της κ. Διδασκάλου. Θα μου πείτε είναι ηθοποιοί. Η κ. Διδασκάλου κάποιον θα τον έπειθε ότι έχει γίνει αυτό που είπε. Το ίδιο και η κ. Γιαννάτου. Πως το βίωσε η κυρία Αθανασοπούλου; Υπέστη βιασμό; Ή ήταν κάτι που ξεκίνησε συναινετικά (…) Η παθούσα μας είπε ότι λιποθύμησε. Κανείς όμως δεν την κουβάλησε έξω από το μαγαζί. Δε γίνεται να συμβούν και τα δυο και να λιποθυμήσεις και να σηκωθείς και να περπατήσεις», σημείωσε ο εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της αγόρευσης του ανέφερε: «Η καταγγελία έγινε από την κ. Αθανασοπούλου μετά από 12 έτη, κάτι που είναι σεβαστό. Ορμώμενη όπως μας είπε από την υπόθεση της Θεσσαλονίκης (σ.σ. εννοεί την υπόθεση Μπίκα). Και είδαμε που κατέληξε η υπόθεση αυτή. Ταυτόχρονα όμως διακινδύνευσε η ίδια να μη μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς τα γεγονότα που λέει πως έλαβαν χώρα. Έχουμε το καταγγελλόμενο συμβάν του καλοκαίρι του 2010 και την έγκληση το 2022. Η καταγγέλλουσα θα μπορούσε τότε ακόμη και ιδιωτικά να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της, ο οποίος θα μπορούσε να καταγράψει κάποια σημάδια βίας, να απευθυνθεί σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο και να ανιχνεύσει ουσίες…».

Η υπεράσπιση του σκηνοθέτη του Σασμου Κώστα Κωστόπουλου, που δικάζεται για βιασμό, κατά τη διάρκεια των αναγνωστέων εγγράφων ζήτησε να αναγνωστούν οι ένορκες καταθέσεις των Μιμή Ντενίση, Βάσιας Παναγοπούλου, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, Κατερίνας Τσάβαλου, Άντας Λιβιτσάνου που ως μάρτυρες προσωπικότητας περιέγραψαν τον σκηνοθέτη ως καλό άνθρωπο και πως ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψη τους τέτοια συμπεριφορά.

H Μιμή Ντενίση ανέφερε: «Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί, τον είχα δάσκαλο στην σχολή, η συμπεριφορά του ήταν άψογη, έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους ηθοποιούς και δεν έχω ακούσει κάτι για τον σκηνοθέτη, όταν έκανε οντισιόν ποτέ δεν την έκανε μόνος του, πάντα είχε κόσμο μαζί του. Όταν άκουσα την καταγγελία ουδέποτε δεν την πίστεψα γιατί γνωρίζω το ποιόν του και είμαι πεπεισμένη για την αθωότητά του».

Απολογία Κωστόπουλου: «Υπάρχουν και λαθρεπιβάτες στο #metoo»

Κατά την απολογία του νωρίτερα στο δικαστήριο ο Κ. Κωστόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού, λέγοντας μεταξύ άλλων στο δικαστήριο τα εξής: «Ήρθα εδώ σεβόμενος και το #metoo και όσους καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις (…) Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τη δουλειά μου για σεξουαλικό αντάλλαγμα, γιατί τιμώ την οικογένειά μου. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο, έχω δουλέψει με πολλούς ηθοποιούς. Το να σέβεσαι τη δουλειά και τους ανθρώπους της το θεωρώ υποχρέωσή μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τέτοια ψέματα» είπε ο κατηγορούμενος.

kwstopoulos_.width-800

Αναφερόμενος στη σχέση του με την ηθοποιό ο κατηγορούμενος είπε: «Την κ. Αθανασοπούλου την ήξερα από το 2009. Ξεκίνησε να υπάρχει μια πιο ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ μας. (…) Ήταν μια κοπέλα φιλική που έρχονταν σε πάρτι, είχε γνωρίσει τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου».

Πρόεδρος: Τι ήπιατε και τι φάγατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Φάγαμε κανονικά, εγώ δεν πίνω. Σίγουρα παραγγείλαμε δυο μπουκάλια κρασί το περισσότερο όμως το είχε πιει η κ. Αθανασοπούλου, εγώ είχα πιει ένα ποτήρι.
Συνεχίζοντας ο σκηνοθέτης υποστήριξε: «Στις 12 το βράδυ μου είπε ότι έχει ένα κάλεσμα από μια παρέα στο «Ακρωτήρι». Να σας πω εδώ ότι θεωρώ αδιανόητο αυτό που περιγράφει σε τρεις διαφορετικές εκδοχές ότι σηκώθηκε και λιποθύμησε. Αν σε ένα τέτοιο μαγαζί όπως το Villa Mercedes έπεφτε κάτω και λιποθυμούσε θα είχαν έρθει οι σερβιτόροι να την κάνουν να συνέλθει, δεν θα την άφηναν να φύγει. Αν εγώ είχα τη πρόθεση να τη βιάσω θα το έκανε σε ένα μαγαζί που με ξέρανε και τα πόμολα;».

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το συνέβη εκείνο το βράδυ ο κατηγορούμενος είπε:

«Η καταγγέλλουσα ήταν σε μια εύθυμη κατάσταση όπως ένας άνθρωπος που έχει πιει ένα μπουκάλι κρασί, βγήκαμε και χαιρετίσαμε τους πάντες. Στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε αρχίζει να με φιλάει και να τη φιλάω και να της προτείνω να κάνουμε δεξιά σε δημόσιο παρκινγκ, δίπλα στη λεωφόρο. Ξεκινήσαμε να ερωτοτροπούμε μπροστά και μετά πήγαμε στα πίσω καθίσματα. Φορούσε φούστα και κάποια στιγμή και ενώ δεν θυμάμαι αν είχε ξεκινήσει διείσδυση ξαφνικά μου λέει «στάματα». Τι ρώτησα τι έγινε μήπως έκαναν κάτι και δεν μου απάνταγε. Μου λέω «θέλω να φύγουμε τώρα» και να πάμε στο μαγαζί που ήταν οι φίλες της. Στη διαδρομή την ρώταγα αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και δεν μου απάνταγε. Δεν μου μιλούσε, δεν έκλαιγε δεν φώναζε. Μπήκα στο μαγαζί μαζί της κάθισα λίγο και φεύγοντας πήρα τηλέφωνο τον κ. Βαζάκα και του εξιστόρησα πως έγιναν τα γεγονότα. Εκείνος της έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή μου είπε πως η Αθανασοπούλου λέει ότι την βίασες. Του είπα «πλάκα μου κάνεις;» Του είπα πες της «να γυρίσω πίσω να πάω μαζί της στο τμήμα να με καταγγείλει», γιατί πολύ απλά ήξερα τι είχε συμβεί και δεν είχα πρόβλημα να πάει οπουδήποτε».

Τέλος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε συναντηθεί με την ηθοποιό σε εκδήλωση εννέα μήνες μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό και εκείνη έδειχνε να μην έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του.

«Ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση δεν ο περίμενα. Έχω κάνει γυρίσματα αλλά ποτέ δεν είχε σκεφτεί θα βρεθώ σε αυτή την θέση», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Όλα λάθος τα κάνατε …. Γιατί να κάνει μια τέτοια καταγγελία μια νέα κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Δυο χρόνια και εγώ αυτό αναρωτιέμαι. Είναι μια κοπέλα που για 12 χρόνια δεν είχε πει τίποτα και ορμώμενη από τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη τα κατήγγειλε τώρα. Τι να πω; Εγώ ξέρω την αλήθεια. Όμως υπάρχουν και λαθρεπιβάτες στο #metoo. Θέλω τη ζωή μου πίσω γιατί αυτή θέλει να μου την πάρει.
Νωρίτερα, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Μελπω Κωστή και Βυρων Κόλασης, ενώ αναγνώστηκαν ένορκες καταθέσεις μεταξύ άλλων της Μιμής Ντενίση, της Αντας Λιβιτσάνου, της Βάσιας Παναγοπούλου, κ.ά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Δειτε Επισης

Ξέσπασαν on air Μπέττυ Μαγγίρα και Σίσσυ Χρηστίδου για Απόστολο Λύτρα
Η Μάρω Κοντού έγινε 90 χρονών, θεότητα!
Κατερίνα Κακοσαίου: «Η στιγμή που έπεσα στην πίστα με έκανε να νιώσω μεγάλη ντροπή»
Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά σε ερωτικό τριήμερο στον Πόρο! Το «πρόδωσαν» μόνοι τους
Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Δεν υπάρχει "τυχαίνει" στο θέμα της εγκυμοσύνης, είναι σοβαρό θέμα»
Τραϊάνα Ανανία για Δημήτρη Κόκοτα: «Η σύζυγος του με στήριξε πολύ! Έπεσαν να με φάνε που είπα για το ρέικι»
Θοδωρής Μαραντίνης για Απόστολο Λύτρα: «Οποιαδήποτε μορφή βίας, οποιαδήποτε στιγμή, είναι κατακριτέα»
Το μήνυμα της Ελισάβετ Σπανού για την μητρότητα: «Και μοναξιά έχει και κλεισούρα έχει και κούραση και αϋπνία»
Αναστασία: «Τα έχασα όταν έγινε τέτοια επιτυχία, μου ήρθε σαν σφαλιάρα»
Ρούλα Κορομηλά: «Δεν μπορούσα να περπατήσω καν, ούτε να φάω, ούτε να σηκώσω τα χέρια μου, ούτε τίποτα»