#MasterChefGR: Αποχώρησε o πιο ωραίος, συμπαθής και αγαπητός παίκτης του διαγωνισμού!

#MasterChefGR: Τα κόκκαλα κι η μπριγάδα που κέρδισε τη δοκιμασία - Ο πιο αντιπαθής παίκτης του διαγωνισμού ξέσπασε ξανά σε κλάματα για τον χωρισμό του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μια πολύ ιδιαίτερη Ομαδική Δοκιμασία περίμενε στο προχθεσινό επεισόδιο (Τετάρτη 15/5) τις δυο μπριγάδες.

Οι εννιά διαγωνιζόμενοι μαγείρεψαν εν πλω ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, με βασικό ζητούμενο την ελαχιστοποίηση της μαγειρικής φύρας και την όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτή τη φορά, οι δυο μπριγάδες δεν είχαν στη διάθεσή τους πληθώρα υλικών από την αποθήκη τροφίμων και έπρεπε να προσαρμόσουν τις ιδέες τους με ό,τι υπήρχε μέσα στα τρία κουτιά, που τους αποκάλυψαν οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος.  

Και οι δυο μπριγάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας όμορφα και νόστιμα πιάτα. Όμως, όπως είπαν οι τρεις chef, κριτές και ο καλεσμένος τους chef, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Αστέριος Κουστούδης, η μπορντό μπριγάδα ήταν αυτή που κέρδισε, με μικρή διαφορά, τις εντυπώσεις και τη νίκη.

Χθες, Πέμπτη 16 Μαΐου, είναι η ώρα για το συμβούλιο και όλοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την τελική ετυμηγορία, πιστεύοντας πως στο τέλος θα ανακοινωθεί  το αποτέλεσμα που εύχονται.

Ο Ηλίας, αρχηγός της ηττημένης γκρι μπριγάδας, καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση, που ενδεχομένως να ταράξει τα ήρεμα νερά και το κλίμα της μπριγάδας του. Η ψηφοφορία, για μια ακόμα φορά, θα είναι δύσκολη για όλους, αφού κάθε ψήφος, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έχει μεγάλο και ειδικό βάρος.  

Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, με καλεσμένο τον chef Παναγιώτη Γιακαλή, θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Ποιος θα είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση από την γκρι μπριγάδα, που θα κληθεί να «παλέψει» για τη θέση του στον διαγωνισμό, μαζί με τον Άνχελ Σαχπαζή και τον Χρήστο Μοίρα;

Ποιοι θα είναι οι οκτώ διαγωνιζόμενοι που θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τον τελικό, για να κατακτήσουν τον τίτλο, το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο του MasterChef 2024;

Η... παρθενική νίκη του αρχηγού που δεν περνάει στην οκτάδα!

Μετά την πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 2024 εν πλω, ήρθε η ώρα για τον απολογισμό και τη βαθμολογία των μπριγάδων.

Φανερά απογοητευμένος ήταν ο Σωτήρης Κοντιζάς που βρήκε -και πάλι- κόκκαλα στα πιάτα και των δύο ομάδων. Το στήσιμο στο πιάτο των «μπορντό» αλλα και το ψήσιμο άρεσε πολύ στους κριτές, με τον σεφ και κριτή να ανακοινώνει ότι ο πόντος πήγε στην μπορντό μπριγάδα κι έτσι κέρδισε με τελικό σκορ 2-1. 

Ο Χρήστος ως αρχηγός χάρηκε πολύ για τη νίκη αυτή της μπριγάδας του. «Ο τρίτος πόντος σε εμάς... κερδίζουμε, παρθενική εμφάνιση ως αρχηγός και με επιτυχία. Αν παραμείνω μετά τη δοκιμασία αποχώρησης, θα ήθελα να παραμείνω αρχηγός η αλήθεια είναι», είπε στο κιου του ο Χρήστος.  

«Νιώθω πάρα πολύ καλά, λειτούργησε αυτό που σκέφτηκα κι αυτό με τον Νίκο να μπορεί να με βοηθάει συνέχεια. Νιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα μου, χαίρομαι!», είπε ο Χρήστος στους κριτές και στους συμπαίκτες του. Ο Σωτήρης Κοντιζάς του εξήγησε ότι παρότι οι συμπαίκτες του Νίκος, Χριστίνα, Σοφοκλής και Λευτέρης περνάνε στους 8, αυτό δεν ισχύει για τον ίδιο, αφού φοράει μαύρη ποδιά κι είναι υποψήφιος προς αποχώρηση.

Μετά την ήττα με 2-1 των «γκρι», έφτασε η στιγμή για την μπριγάδα να ψηφίσει τον επόμενο υποψήφιο προς αποχώρηση από το MasterChef 2024.

Ως αρχηγός πρώτος ψήφισε ο Ηλίας, δίνοντας την ψήφο του στον Γιάννη τον Κούρτογλου που δεν ακολούθησε τις οδηγίες του. O Άνχελ δεν ήθελε να ψηφίσει τον Ηλία αφού ήταν η πρώτη του αρχηγία κι έτσι ψήφισε κι εκείνος τον Γιάννη. Τρίτος ψήφισε ο Κώστας «καρφώνοντας» κι εκείνος τον Κούρτογλου. 

Ο Γιάννης με τη σειρά του ψήφισε τον Ηλία. Τη στιγμή που «κάρφωσε» τον συμπαίκτη του, ο Γιάννης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Κάτω από το όνομα του Ηλία, ο παίκτης είχε σχεδιάσει το σύμβολο της ειρήνης. «Το σήμα της ειρήνης έχω κάνει, γιατί είναι η πρώτη αισθάνομαι που είναι ειρηνική η ψηφοφορία μέσα μου», είπε στο κιου του ο Κούρτογλου με δάκρυα στα μάτια. 

Έτσι μετά την ψηφοφορία, μαζί με τον Άνχελ και τον Χρήστο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Γιάννης.

Μετά την υποψηφιότητά του για αποχώρηση αρχικά έκλαψε και είπε ότι: «Δεν φοβάμαι κανέναν, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος. Στο λέω και συγκινούμαι. Δεν φοβάμαι τίποτα, μόνο τον Θεό φοβάμαι. Με στεναχωρούν άνθρωποι που με κάνουν να ονειρεύομαι πολύ και μετά τα παίρνουν πίσω. Δεν θα ξανακούσω κανένα όνειρο άλλο. Ένας κομπάρσος ήμουν στη ζωή της κι όλα τα όνειρα ήτα ψέματα όλα», είπε ο Γιάννης Κούρτογλου αρχικά στο κιου.

Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, με καλεσμένο τον chef Παναγιώτη Γιακαλή, θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Ο Άνχελ, ο Χρήστος και ο Γιάννης είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση και καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής, αλλά ένας από τους τρεις θα πρέπει να αποχωρήσει. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η αντιγραφή πιάτου για την αποχώρηση ο Γιάννης δήλωσε: «Δεν έχω άγχος, δεν περνάει από το μυαλό μου η πιθανότητα να φύγω. Έχω σταματήσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Μετά το MasterChef μπορώ να κάνω τα πάντα. Δικαίως βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Περιμένω να δω ποιος είναι ο καλεσμένος μας».

Αλλά αναφέρθηκε στη «φασαία» και αφιέρωσε την προσπάθειά του σε αυτήν: «Μαγειρεύω για την πάρτη μου, τον Γιάννη και για τη φασαία. Για μένα και για τη φασαία. Ξέρει αυτή. Μου λείπεις φασαία και σ΄αγαπώ παρόλες τις τρελές σου αποφάσεις. Δεν με αγχώνει τίποτα, το μόνο που με αγχώνει είναι ότι σκέφτομαι τη φασαία μου και επειδή τη σκέφτομαι μην ξεφύγει το μυαλό μου», είπε κι έβαλε φωτιά στα social media.

Σύμφωνα με την γνώμη των κριτών το χειρότερο πιάτο είχε ο Χρήστος. Έτσι, είναι εκείνος που φεύγει από τον διαγωνισμό και μένουν 8 προς τον μεγάλο τελικό.

«Eίχα μία αστοχία 10 λεπτά πριν τελειώσω το πιάτο. Ήρθε και η ώρα μου... τι να πω. Φεύγω πολύ γεμάτος δε θα πω ψέματα, πάνω που είχε αρχίσει να μου αρέσει. Με χαμόγελο όπως μπήκα έτσι θα βγω. Πάω στη γυναίκα μου», είπε στους κριτές και στους συμπαίκτες του. 

«Δεν ήθελα να συγκινηθώ σήμερα. Το κράτησα μέσα μου», πρόσθεσε στην κάμερα.

Τrailer Δευτέρα 20.5.2024

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»