Εκδήλωση για την πρεμιέρα της εκπομπής #DeFacto - Ειδική προβολη και παρουσίαση με εκλεκτούς καλεσμένους

Μία ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Γ’ κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ #DEFACTO.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην εκδήλωση αυτή, παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Ενέργειας και Εργασίας, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και δήμαρχοι.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Omega Channel, Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τη συμβολή της εκπομπής DE FACTO στην καταγραφή της Ιστορίας: «Μέσα από την καταγραφή των μαρτυριών ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν ή έζησαν σημαντικά γεγονότα των προηγούμενων δεκαετιών και τα οποία σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου η εκπομπή DE FACTO φιλοδοξεί να τις διασώσει και να τις παραδώσει στον ιστορικό του μέλλοντος, ο οποίος θα έχει άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο στην αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας» και συνέχισε ευχαριστώντας την ομάδα παραγωγής της εκπομπής καθώς επίσης και τον Χορηγό της Εκπομπής την Τράπεζα Κύπρο.

1

Στον χαιρετισμό του ο Υπ. Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνεχάρη τον Σωτήρη Παρούτη και τους συντελεστές της εκπομπής «De Facto». «Τηλεοπτικές εκπομπές όπως η εκπομπή «De Facto» έχει διαπιστωθεί ότι ενθαρρύνουν το κοινό να διερευνήσει σε περαιτέρω βάθος τα θέματα που παρουσιάζονται. Έτσι δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες κατανόησης των γεγονότων του παρελθόντος, του τρόπου και των συγκυριών που οδήγησαν στη διαμόρφωση του παρόντος, καθώς επίσης και του τρόπου που πρέπει να ακολουθηθεί για να διαμορφωθεί κατά τον βέλτιστο τρόπο το μέλλον. Εκ των πραγμάτων λοιπόν - όπως και ο τίτλος της εκπομπής δηλώνει – αποδεικνύεται ότι ο αρχικός στόχος που έχει τεθεί, έχει στεφθεί με επιτυχία» σημείωσε.

2

Σε ομιλία του ο βασικός συντελεστής της εκπομπής «De Facto» Σωτήρης Παρούτης, υπογράμμισε την καθοριστική σημασία των μαρτύρων για τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ: «Στο DE FACTO, δεν γράφουμε την ιστορία. Την ιστορία την έγραψαν οι πρωταγωνιστές σε κάθε μία από αυτές. Άλλοι με το αίμα τους, άλλοι με το δάκρυ τους και άλλοι με τον ιδρώτα τους. Εμείς απλώς καταγράφουμε τις μαρτυρίες των ανθρώπων». Γιατί όπως είπαμε, συνέχισε, και σε ένα διαφημιστικό τρέιλερ: Η ιστορία του τόπου, είναι οι ιστορίες των ανθρώπων του».

3

Ο Σ. Παρούτης δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στη διοίκηση και τη διεύθυνση του OMEGA για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό εγχείρημα.

6

Στο κατάμεστο θέατρο, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη το πρώτο επεισόδιο του Γ’ κύκλου, το οποίο καταπιάνεται με την δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη η οποία ακόμη και σήμερα συνιστά μία σκοτεινή και συνάμα τραγική πτυχή του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

4

Μέσα από το επεισόδιο ακούστηκαν συγκλονιστικές μαρτυρίες για το πως αποπειράθηκαν πρώτα να δηλητηριάσουν το νεαρό αντάρτη, για το πως δολοφονήθηκε στις αρχές του 1959 σε μία ερημική τοποθεσία στην Αγλαντζιά και ακολούθως για τους αγώνες που έκανε η οικογένεια του στο να βρεθεί η σορός και να ταφεί, όπως της άξιζε.

7

Κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση παρέστησαν και ζώντες μάρτυρες της ιστορίας καθώς και μέλη της οικογένειας του Γιαννάκη Στεφανίδη.

8

Η συνέχεια επί της οθόνης με την πρεμιέρα την Κυριακή 7 Απριλίου στις 21:10 στο OMEGA CHANNEL.

9

Δειτε Επισης

Μαγνήτισε τα βλέμματα η Πρώτη κυρία, με το αστραφτερό χαμόγελο της, στα 16α #INBusinessAwards
Οι δυναμικές κυρίες του επιχειρείν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και στο Red Carpet των 16ων #INBusinessAwards
Δήμητρα Μακρυγιάννη & Στέλλα Στυλιανού παρουσίασαν την λαμπερή βραδιά των 16ων #INBusinessAwards
Η γνωστή επιχειρηματίας, Πόλυ Χατζηγεωργίου παρουσιάζει τις νέες ultra sexy & chic Raffia bags, των Blue Turtle
Στέλιος Κουδουνάρης: Η συμβουλή του στις γυναίκες & τι πρέπει να έχει μια γυναικεία ντουλάπα
Easter deserves LURPAK®! Ένα ξεχωριστό διήμερο απόλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της LURPAK®
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Άνεση και κομψότητα σε κάθε βήμα, με τη νέα συλλογή PILLOW WALK της ALDO!
Η Celine Dion, επέστρεψε με μια τόπλες φωτογράφιση στην #Vogue – Όσα είπε για την ασθένειά της
Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης