Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities

Ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, supermodels και αθλητές στην λίστα των υποψηφίων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.

Όπως τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία της επιλογής των υποψήφιων για τις ευρωεκλογές κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  βρίσκονται οι ακόλουθοι celebrities υποψήφιοι ευρωβουλευτές:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2

ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ 2

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

DIMITRIS-PANOPOULOS

ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ 2

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

pappas

ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

doraexo

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΝΑΣΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 2

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσίασε και η Νέα Δημοκρατία. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γιώργος Αυτιάς δήλωσε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΥΤΙΑΣ-1

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε ο Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

2301_PIROS_DIMAS_03092021_copy_1

Η Βίκυ Φλέσσα δήλωσε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού».

159120400_275764287249244_7492032826824580648_n

Η Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

VOULA-PATOULIDOU1

«Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι κρίσιμες! Το διακύβευμα είναι διπλό: Αφενός, η αναμέτρηση θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους που έχει θέσει με ορίζοντα το 2027. Αφετέρου, οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποια παράταξη πιστεύουν ότι είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, η χαλαρή ψήφος και η ψήφος διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία θέση στις επερχόμενες εκλογές. Αποφασίζουμε για την χώρα μας! Αποφασίζουμε για την «γειτονιά» μας, την Ευρώπη!», σημείωσε σχολιάζοντας την υποψηφιότητα της  η Νόνη Δούνια.

ΝΟΝΗ ΔΟΥΝΙΑ 222

Η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές η Ελεονώρα Μελέτη έκανε την πρώτη της ανάρτηση στα social media.

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση να κατέβει στις Ευρωεκλογές,  ενώ τόνισε πώς το όνειρό της είναι να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο και πιο ασφαλή

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

«Μετά από πολλή σκέψη κ συζητήσεις με την οικογένεια μου κ σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ τη πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όχι γιατί έχω όνειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δεν θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από ενσυναίσθηση ,με άνδρες που θα τιμούν κ θα αγαπούν τις γυναίκες και δεν θα τις κακοποιούν ή υποτιμούν.

Με γυναίκες που θα ανθίζουν κ θα τολμούν, δε θα φοβούνται ή θα ματώνουν. Με παιδιά που θα έχουν γνώση της μοναδικότητας τους,
Χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους στη δίνη μιας μαζικοποιημένης εποχής. Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στη πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει.

Της απάντησα ότι θα μπορεί. Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει. Ωστόσο γύρω μου, υπάρχουν ακόμα τόσες και τόσες γυναίκες που δεν μπορούν. Δεν τους επιτρέπεται, δεν ξέρουν τον τρόπο, δεν έχουν τολμήσει, δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ ότι μπορούν να Είναι όλα όσα θέλουν.

Οι γυναικοκτονιες, η ενδοοικογενειακή βία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το bullying, το δημογραφικό, ο ρατσισμός είναι θέματα που δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. Και στην Ευρώπη βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Υπάρχουν ειδικές επιτροπές όπως η Femm για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Όπως η Droi για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Empl για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις. Σε αυτές τις επιτροπές θέλω να εργαστώ για να βοηθήσω και να ενισχύσω ένα σημαντικό έργο που ήδη γίνεται από την κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς.

Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα».

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 15/4 στο Ωδείο Αθηνών, η Ελεονώρα Μελέτη όταν ανακοινώθηκε το όνομά της είπε: «Πριν από λίγες ημέρες σε μια συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό μας, εκείνος μου επικοινώνησε ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά του στοιχήματα. Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποίησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια επίτευξης στόχους παρέα. Με τη στήριξη του συζύγου μου και της οικογένειάς μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω.

Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι πως αν τελικά ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική. Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, στον εαυτό μου που έχει μάθει να διεκδικεί αλλά το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που θέλω να μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Γεμάτη όρεξη κα διάθεση, αλλά παράλληλα και πολύ κουρασμένη, εμφανίστηκε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή της, #MegaΚαλημέρα, το πρωί της Τρίτης 16/4.

Η παρουσιάστρια, αποκάλυψε στην έναρξη της εκπομπής, τον σοβαρό λόγο για τον οποίο δεν κοιμήθηκε το βράδυ.

«Σήμερα είμαστε λίγο οικογενειακά, δεν θα έρθει ούτε η Νανά Παλαιτσάκη, ούτε η Αφροδίτη Γραμμέλη, γιατί έχουμε απεργία, επομένως η παρέα μας είναι λίγο μικρότερη. Παρόλα αυτά δεν πειράζει, το ίδιο είναι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ήμουν στο νοσοκομείο με τον άντρα μου, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες και ξέρετε τώρα πώς είναι στα νοσοκομεία, μπαίνουν βγαίνουν μέσα νοσοκόμες, φέρνουν τον παυσίπονο, μετά φέρνουν το αντιφλεγμονώδες, δεν τα βάζεις όλα μαζί να κοιμηθούμε λίγο. Δεν το έχω καταλάβει αυτό με τις δόσεις».

Η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι η πρόταση της έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφότου ανακοινώθηκε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα και αναφέρθηκε στις τελευταίες της δηλώσεις, όπου είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να τη δούμε σε κανέναν ευρωψηφοδέλτιο.

«Είναι μια απόφαση που πάρθηκε πάρα πολύ σύντομα, να το ξέρετε. Παρ’ όλα αυτά, ήταν το κίνητρο μεγάλο και θεωρώ ότι η προσπάθεια αξίζει. Μου δόθηκε η ευκαιρί να καταπιαστώ λίγο πιο συγκεκριμένα με πράγματα που ούτως ή άλλως όλα αυτά τα χρόνια τα κάνω με πολλή αγάπη και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Θα το δοκιμάσω και όπου πάει. Ήταν μια οικογενειακή απόφαση και χαίρομαι που έχω δίπλα μου τον σύζυγό μου που είναι πολύ υποστηρικτικός», τόνισε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Σε ερώτηση για το αν η πρόταση της έγινε από τον Πρωθυπουργό μετά την ανακοίνωση για την εκπομπή, απάντησε:

«Ναι, γιατί δεν θέλω να φαίνομαι ασυνεπής. Τη μέρα που είχαμε μιλήσει για την ολοκλήρωση της εκπομπής, είχα κάνει κάποιες δηλώσεις και είπα ότι δεν πρόκειται να με δείτε σε κάποιο ευρωψηφοδέλτιο. Και όντως έλεγα αλήθεια, γιατί μία προσεγγιστική που είχε γίνει πριν από κάποιους μήνες, αφορούσε σε άλλη ατζέντα που δεν θα επέλεγα ποτέ και είχα πει όχι. Τώρα όμως που άλλαξαν τα δεδομένα, η ατζέντα που με ενδιαφέρει ήρθε στο τραπέζι, αναθεώρησα… Και ναι, έγινε μετά, 3-4 μέρες μετά και τα δεδομένα είναι αυτά τα καινούργια».

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε
Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και έκανε να με χτυπήσει»
Nέα καταγγελία για βιοπράγια του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου: «Mε βάρεσε με ντοσιέ & χαστούκισε ηθοποιό»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος
Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο στην σχέση Αντωνά - Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται...
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» - Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω μεγάλη ανάγκη τη συντροφικότητα, δεν μπορώ να μπαίνω σπίτι να κοιτάω το ταβάνι»