Οι γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του Γιάννη Φέρτη και το σπαρακτικό αντίο τους

Συγκλονισμένη η Ξένια Καλογεροπούλου - Ραγίζει καρδιές η Mιμή Ντενίση - Το συγκινητικό μήνυμα της Τάνιας Τσανακλίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14/04 γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος αποκάλυψε το δυσάρεστο γεγονός, με νέα του ανάρτηση στα social media έκανε γνωστό πως η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Τρίτη 16/04 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ παράλληλα έγραψε πως επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του Σ.Ε.Η.

«Πριν από λίγο η αγαπημένη φίλη Μαρίνα Ψάλτη με ενημέρωσε για το θλιβερό νέο της αποχώρησης από την ζωή του μοναδικού συντρόφου της, του σπουδαίου μας θεατρανθρώπου, φάρου πολιτισμού και ανθρωπιάς του αγαπημένου φίλου μας Γιάννη Φέρτη που για 65 χρόνια υπηρέτησε το θέατρο μας, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας μέσα από αμέτρητους υπέροχους ρόλους και μάγεψε το ελληνικό κοινό και τις καρδιές μας.Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο αλλά η αύρα του ταλέντου του και της ψυχής του θα μείνουν σαν οδηγοί για όλους μας.. Είχα την τύχη να τον θαυμάζω από παιδί όταν τον παρακολουθουσα στις ταινίες του κ στο Θέατρο με την υπέροχη τότε σύντροφο του Ξενια Καλογεροπουλου( 3 φορές τους είχα δει στις "Πεταλούδες είναι ελευθερες") , είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στις αρχές της καριέρας μου το 80 σε ένα από τα πρώτα μου σηριαλ στους "Aθλιους των Αθηνών" του Κονδυλάκη κι από τότε με τίμησε με μια υπέροχη φιλία μαζί με την τότε σύντροφο του Μιμή Ντενίση , και μέχρι τώρα μαζί με την μοναδική Μαρίνα Ψάλτη μας έδεσε μια ειλικρινής αγάπη.Κουραγιο Μαρίνα μου κ μπράβο που στάθηκες πλάι στις δύσκολες στιγμές του Γιάννη μας. Όλο το Ελληνικό θέατρο πενθεί για τον χαμό του σπουδαίου μας ηθοποιού. Αντί στεφάνων σύμφωνα με επιθυμία του, όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το έργο κ τους σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοηθειας του Σωματειου Ελλήνων ηθοποιων (ΤΑΣΕΗ). Ο Γιάννης πάντα νοιαζόταν για τους συναδέλφους του με κάθε τρόπο. Θα υπάρξει ενημέρωση για ώρα κ μέρα της εξοδιου ακολουθίας που θα γίνει στο Α κοιμητήριο της Αθηνας. Καλό ταξίδι πολυτάλαντε αγαπημένε μας»

Λίγη ώρα αργότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε δηλώσεις στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή #ΚαλύτεραΔεΓίνεται σχετικά με τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού.

«Έφυγε από τη ζωή ένας φάρος πολιτισμού, ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στην αρχή της καριέρας μου, συνεργάστηκα στο πρώτο μου σίριαλ μαζί του και από τότε μείναμε φίλοι. Πραγματικά ήταν ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος, μέσα στο χιούμορ. Ήταν ένα ταλέντο που μάγεψε τον κόσμο, το κοινό κι εμάς τους ηθοποιούς. Είναι τεράστιο το κενό που αφήνει»

Όσον αφορά την κηδεία του ηθοποιού ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε:

«Δε γνωρίζουμε ακόμα κάτι για την κηδεία. Θα το αναρτήσω μόλις με ειδοποιήσει η Μαρίνα, η οποία ασχολείται με τα διαδικαστικά αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα γίνει στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών, απλώς δεν ξέρουμε ώρα και μέρα. Μετά θα μεταφερθεί στο χωριό του στη Δάφνη, δεν ξέρω ακριβώς πού είναι»

Και κατέληξε:

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την κηδεία του Γιάννη Φέρτη.

ferths2

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο ένας μετά τον άλλον, καλλιτέχνες που τον γνώριζαν σε αναρτήσεις του μιλούν για τον Γιάννη Φέρτη. Ξεχωρίζουν, όμως, οι αναρτήσεις των γυναικών με τις οποίες συνδέθηκε και αγάπησε, όπως έχει εξομολογηθεί.

Ο σπουδαίος ηθοποιός έκανε τρεις γάμους χωρίς να αποκτήσει παιδιά.

Στην εκπομπή #HappyDay μίλησε η Ξένια Καλογεροπούλου για τον θάνατο του πρώην συζύγου της και σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη.

«Το μόνο που θέλω είναι να θυμηθώ δύο πράγματα να σας πω. Το ένα είναι ότι εγώ όταν έχασα την όρασή μου, ήρθε ο Γιάννης να με επισκεφτεί και μου είπε ότι του είπαν οι γιατροί ότι σε λίγο θα έχανε το μυαλό του. Ήρθε να με αποχαιρετίσει κατά κάποιον τρόπο. Το άλλο είναι ότι κάποτε περνούσαμε άσχημα γιατί είχα κάνει πολλές αποβολές. Εγώ έκλαιγα και έπεσα στην αγκαλιά του Γιάννη και του λέω: "Γιάννη μόνοι μας, οι δυο μας θα τελειώσουμε τη ζωή μας και το μόνο που ελπίζω είναι να πεθάνω εγώ πρώτη". Και μου είπε ο Γιάννης: "Ναι αγάπη μου ελπίζω κι εγώ να πεθάνεις εσύ πρώτη" γιατί είχε πολύ χιούμορ», είπε η Ξένια Καλογεροπούλου και συγκλόνισε.

Συγκλονισμένη η Ξένια Καλογεροπούλου μίλησε και στο OPEN για τον πρώην σύντροφό της.

«Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη, τα νιάτα μου. Ήταν χαρισματική περίπτωση ανθρώπου και αγαπηθήκαμε πολύ. Και που χωρίσαμε πάλι αγαπιόμασταν...»

Η Τάνια Τσανακλίδου, σε ανάρτηση της αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη λέγοντας:

«Αντίο αγαπημένε μου Φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκιπα…».

Η Μιμή Ντενίση, σε μια μακροσκελή ανάρτησή της μιλά και εκείνη με συγκινητικά λόγια.

«Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου …αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι εγινα. !! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ.Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου !! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσενα. Αγαπημένε μου», αναφέρει σε ανάρτησή της.

Η Μιμή Ντενίση, η οποία μίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Λιάγκα.

«Ήμουνα η σύζυγος του επί 10 χρόνια. Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τον Γιάννη, όποτε τον έβλεπα. Ζήσαμε 10 χρόνια μαζί με τον Γιάννη, ήταν και τα πρώτα χρόνια της δικής μου καριέρας, δηλαδή στην ουσία ο Γιάννης ήταν ο μέντορας μου, ας πούμε ή ο Πυγμαλίωνας αν θες, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Γνωριστήκαμε στον "συμβολαιογράφο", πριν πάω στο θέατρο. Μετά έπαιξα έναν χρόνο στην Αλίκη και μετά είχαμε θίασο μαζί.

Είχε πάρα πολύ ήθος ο Γιάννης και πάνω από το ταλέντο του και πάνω από οτιδήποτε, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η εντιμότητα και το ήθος του που ήταν σε υπερβολικό βαθμό.

Και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να τον ερωτευτώ και που μου έκανε να τον εκτιμώ πάντα. Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω από τον Γιάννη, ούτε καν ο χωρισμός μας δεν ήταν ένας άσχημος χωρισμός, απλώς εγώ "έτρεχα" πολύ, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με άλλο χαρακτήρα και ο Γιάννης ήταν ένας πιο ηπίων τόνων άνθρωπος. Και πολύ σεμνός ως άνθρωπος, όπως και όλη του οικογένεια, που υπέρ αγαπούσα πάντα. Και τα αδέρφια του και τους γονείς του και πάντα διατηρούσαμε μία πολύ καλή σχέση και αυτό που τον χαρακτήριζε πάντα τον Γιάννη, ήταν το χιούμορ.

Το τελευταίο διάστημα πριν αρρωστήσει, δεν ήθελα να τον ενοχλήσω γιατί δεν ήξερα ούτε πόσο άρρωστος ήταν τότε... Ήταν θέμα διακριτικότητας για εμένα, δεν ήθελα να κάνω τέτοιες ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τη στιγμή που άνθρωπος ήταν παντρεμένος.

Πριν, που τον είχα δει, που ήταν ακόμα καλά, πάντα είχαμε ένα μόνιμο αστείο που μου έλεγε θα 'ξανά παίζαμε μαζί, αλλά δεν ξέρω ποιο όνομα θα πάει πρώτο πια' και του έλεγα 'Πάντα το δικό σου!' Και ήταν το αστείο μας. Εγώ λυπήθηκα γιατί είχε μια δύσκολη ζωή τα τελευταία χρόνια και δεν το άξιζε ρε παιδί μου, ήταν πολύ καλός άνθρωπος ο Γιάννης», ανέφερε η Μιμή Ντενίση για τον ηθοποιό.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για την συναισθηματική της φόρτιση, σχολίασε ότι έζησαν μαζί 10 χρόνια ενώ στο τέλος ανέφερε ότι θα του έλεγε, αν την άκουγε σήμερα: «Ότι του έλεγα πάντα. Νομίζω ότι ακόμα και στον ουρανό, ο Γιάννης αστεία θα κάνει και θα αυτοσαρκάζεται, γιατί όλα τα διακωμωδούσε και τον εαυτό του κι εμένα και τις επιτυχίες μας. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια και ότι θα είναι μια πολύ γαλήνια συνέχεια, όπως του πρέπει γιατί θεωρώ ότι βασανίστηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια».

Κλείνοντας η ίδια ευχήθηκε να έχει δύναμη και κουράγιο η τελευταία του σύζυγός.

Δειτε Επισης

Η Ανδρομάχη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της - Ο Γιώργος Λιβάνης θα γίνει πατέρας
Ελένη Κοκκίδου: «Υπήρχαν άντρες οι οποίοι με έπιαναν σε μέρη του σώματος που απαγορεύεται»
Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Δήμητρα Ζέρβα μετά από μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της
Ο Δημήτρης Κόκοτας δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά - Τα νεότερα για την υγεία του
#Eurovision 2024: Το Nemo διατηρεί δεσμό με κοπέλα εδώ και πέντε χρόνια - Αυτή είναι η αγαπημένη του
Δίκη του σκηνοθέτη της σειράς #Sasmos, Κώστα Κωστόπουλου: Ο Κώστας Αρζόγλου παραιτήθηκε από μάρτυρας υπεράσπισης
Οι φώτο που πυροδότησαν φήμες εγκυμοσύνης της Demy & η επική απάντησή της
Λένα Μαντά: «Ο σύζυγός μου παρουσίασε πνευμονική ίνωση, έχει φορητό μηχάνημα με καλώδιο για το σπίτι»
H στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου, διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος - Το μήνυμα της μετά την ογκεκτωμή
Το νέο τραγούδι του Χρήστου Μάστορα με πρωταγωνίστρια την Γαρυφαλλιά Καληφώνη & ο παράδοξος στίχος