Κώστας Χατζής: «Εκείνο που μου έλειπε ήταν να πλένομαι. Κοιμόμουν στα παγκάκια & να είχα να φάω τρεις μέρες»

«Πέρσι το Ηρώδειο έκλεισε τη σεζόν με μένα, ενώ ήμουν απαγορευμένος για 68 χρόνια. Ήταν φοβερό αυτό. Όταν βγήκα στη σκηνή, τους είπα χιουμοριστικά ότι φοβάμαι γιατί πρώτη φορά τραγουδάει γύφτος εκεί, μήπως γίνει κάποιος σεισμός»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο σπουδαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός άνοιξε την καρδιά του στην Αθηναΐδα Νέγκα και την κάμερα του #Action24, κάνοντας μία αναδρομή στη μακρόχρονη πορεία του στη μουσική αλλά και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην προσωπική του ζωή.

«Απέναντι από την Ομόνοια ήταν το Κοτοπούλη και στη γωνία υπήρχε μία ταβέρνα, όπου έτρωγες μακαρόνια με σάλτσα και ψωμί με 2,20 και άλλα 2,20 στις 4 το πρωί. Μου έμεναν 60 λεπτά για να πάρω τσιγάρα κι όταν έβλεπα έναν καλοντυμένο να καπνίζει, περίμενα να πετάξει το τσιγάρο και πήγαινα και το μάζευα», περιγράφει ο Κώστας Χατζής.

«Εκείνο που μου έλειπε όμως περισσότερο ήταν να πλένομαι. Κοιμόμουν στα παγκάκια και μπορεί να είχα να φάω τρεις μέρες. Πήγαινα σε ένα χαμάμ και έδινα ένα τάλιρο για να πλυθώ, το είχα πολύ ανάγκη», συνεχίζει ο τραγουδιστής για την περίοδο που ήταν άστεγος στο κέντρο της Αθήνας.

«Όταν ήρθα εδώ, ακόμα και η φυλή μου είχε πρόβλημα με μένα, γιατί δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή. Οι άλλοι διάβαζαν πράγματα από μένα που δεν τα περίμεναν από έναν γύφτο. Έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια για να με αγαπήσουν», εξομολογείται στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής.

«Πέρσι το Ηρώδειο έκλεισε τη σεζόν με μένα, ενώ ήμουν απαγορευμένος για 68 χρόνια. Ήταν φοβερό αυτό. Όταν βγήκα στη σκηνή, τους είπα χιουμοριστικά ότι φοβάμαι γιατί πρώτη φορά τραγουδάει γύφτος εκεί, μήπως γίνει κάποιος σεισμός», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Οι γιοι μου έχουν κάνει φυλακή, επειδή είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά», ανέφερε στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνε η Αθηναΐς Νέγκα.

Ο Κώστας Χατζής μαζί με την κόρη του Δανιέλα μίλησαν μεταξύ άλλων για τον ρατσισμό που βίωσαν αλλά και το νόημα πίσω από τα τραγούδια που γράφει ο πρώτος.

«Το γύφτος, αθίγγανος, τσιγγάνος είναι υποβαθμισμένες λέξεις. Από χιλιάδες χρόνια λεγόμαστε Ρομά, όπως ας πούμε και με τους Αραπάδες που τους είπαν μετά Νέγρους και σήμερα τους λένε Αφροαμερικανούς. Είναι πιο εύηχη λέξη!», είπε ο Κώστας Χατζής.

«Εγώ λέω ότι είμαι τσιγγάνα! Δεν είχα ποτέ κόμπλεξ, ήξερα ότι αυτό είμαι και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό. Έτυχε μέσα από τη δουλειά μου να μου πουν να μην το λέω για να πάω μπροστά. Αλλά αποφάσισα να μην το κάνω», πρόσθεσε από την πλευρά της η Δανιέλα Χατζή.

«Δεν κοιτούσα πότε είμαι χαρούμενος ή πικραμένος αλλά είχε στη ζωή μου ότι πρέπει να γράφω αυτό το είδος τραγουδιού που θα αναφέρω τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθήκοντα, να καταγγέλλω την πολιτεία με σεβασμό και να λέω και ρομαντικά τραγούδια. Υπάρχουν ρομαντικά τραγούδια που μπορεί ο ποιητής να μην είχε αυτή την άποψη. Εγώ έβαζα το ένα ποίημα δίπλα από το άλλο και να έβγαινε μετά. Το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, το άσπρο την αγνότητα, το πράσινο την ελπίδα. Η θάλασσα συμβολίζει την ελευθερία, τα δύο πόδια είναι η Πελοπόννησος και το υπόλοιπο σώμα η αλάνα. Υπάρχει νόημα και στα ρομαντικά τραγούδια. Ξέρω ότι ήταν φοιτητές που έκαναν κάποιες βραδιές και ήθελαν να δουν τι θέλει να πει ο γύφτος και υπήρχαν άνθρωποι που καταλάβαιναν τι είμαστε. Αυτούς που κατηγορώ δείχνω ότι δεν είμαι σαν αυτούς».

Ο σπουδαίος ερμηνευτής αναφέρθηκε στον Γιώργο Νταλάρα και τον ντόρο που προκάλεσαν κάποιες δηλώσεις του.

«Δεν έχουμε τον κατάλληλο σεβασμό. Δεν παρακολούθησα αυτά που έγιναν με τον Γιώργο Νταλάρα. Τι έχει δώσει αυτό το παιδί στον χώρο του πολιτισμού; Υποκλιθήκαμε; Συζητάνε τώρα για τον Νταλάρα και λένε κάποια πράγματα που είναι ντροπή!» ξέσπασε ο Κώστας Χατζής.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»