#MasterChefGR: Έπαθαν σοκ οι κριτές με το μισελενάτο πιάτο του Λευτέρη! «Αξίζει αστέρι, δεν υπάρχει»

#MasterChefGR: H Βιβή zήτησε να αποχωρήσει από το παιχνίδι και προκάλεσε αντιδράσεις – Eξερράγη πάλι ο Γιάννης: «Πάρε τον π…λο, μας έχεις πρήξει τα αρ…δια» - «Έχουν μεγάλη διαφορά για μένα τα αγόρια από τους άντρες. Εγώ είμαι άντρας, ο Σταμάτης είναι αγόρι ακόμα» - Η νίκη και το beef ανάμεσα σε Ηλία & Μάριο! - Ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας που παίρνει τα 1000€ & ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Γιάννης Κούρτογλου ήταν αυτός που εντυπωσίασε στο επεισόδιο της (Δευτέρας 4/3) του MasterChef τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, με το πιάτο που παρουσίασε, κερδίζοντας πανηγυρικά το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, αλλά και την αρχηγία στην μπορντό μπριγάδα.

Ο Γιάννης όρισε ως αρχηγό στην αντίπαλη γκρι μπριγάδα τον Νίκο Κυψίδη και η σύνθεση των νέων μπριγάδων έχει ως εξής:

Μπορντό Μπριγάδα
Γιάννης Κούρτογλου (αρχηγός), Γιάννης Γεωργίου, Σοφοκλής Πουλής, Μάριος Ιωάννου, Χριστίνα Χριστοφή, Άνχελ Σαχπαζής, Χρήστος Γανίτης, Αλέξανδρος Λούπο, Τάνια Παλ

Γκρι Μπριγάδα
Νίκος Κυψίδης (αρχηγός), Σταμάτης Σταυρόπουλος, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Φρέτζιος, Ηλίας Παναγιώτου, Βιβή Ζησιμοπούλου, Χρήστος Μοίρας, Παναγιώτης Φραγκιουδάκης, Ζωή Καλλέργη

Από τη δοκιμασία του Mystery Box δεν προέκυψε, τελικά, ένας υποψήφιος προς αποχώρηση, αλλά δύο. Η Ζωή Καλλέργη, γιατί αποκλείστηκε από τη δοκιμή των πιάτων, εξαιτίας του λάθους της να μην χρησιμοποιήσει ένα υλικό και ο Παναγιώτης Φραγκιουδάκης, επειδή παρουσίασε την πιο αδύναμη προσπάθεια.

Στη μάχη για την πρώτη τους ομαδική νίκη ρίχνονται οι δύο μπριγάδες. Μετά τις ανακατατάξεις και τα δύο νέα μαγειρικά «στρατόπεδα» που δημιουργήθηκαν, Γκρι και Μπορντό έχουν μπροστά τους ένα Τεστ Δημιουργικότητας με βάση τα φρούτα.

Ο Γιάννης, ως αρχηγός της μπορντό μπριγάδας, είχε το πλεονέκτημα να επιλέξει εκείνος τα ματσαρίσματα για τις μαγειρικές μονομαχίες, γεγονός που προκάλεσε σχόλια μεταξύ των παικτών για τα ευνοϊκά και μιλημένα ματσαρίσματα.

«Πιστεύω ότι μας έβαλε μαζί με την Τάνια για να μας διχάσει. Έχει μπει σε ένα τριπάκι που έχει πλησιάσει όλους μου τους φίλους. Είναι πολύ μ@λ@κ@ς, δεν θα του περάσει όμως. Ο Γιάννης έχει πολλά απωθημένα ως άνθρωπος, πρέπει να πάει σε έναν γιατρό για να τα λύσει», ανέφερε η Βιβή μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού της στην αποψινή μονομαχία του MasterChef.

«Χθες έλεγε στα παιδιά ότι δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύναμοι μάγειρες αλλά έμπειροι και μη έμπειροι. Έχω 9 χρόνια εμπειρίας, η Βιβή δύο. Τι να πω;», πρόσθεσε με νόημα η νεαρή διαγωνιζόμενη.

Όταν στο επόμενο ματσάρισμα, ανακοινώθηκε πως ο Γιάννης θα παίξει με τον Κώστα, κάποιοι παίκτες έκαναν λόγο για… προβλεπόμενο ματσάρισμα λόγω… διαρροών.

«Παντού υπάρχει ένας ρουφιάνος, σίγουρα», σχολίασε ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας στο MasterChef.

«Η Χριστίνα είναι μία πολύ καλή μαγείρισσα. Όταν σταματήσει να βομβαρδίζεται από τοξικότητα, πιστεύω ότι θα λάμψει ξανά. Ο Σταμάτης μου το είπε ότι θέλει να παίξει μαζί μου, μάλλον ζορίστηκε που δεν του έδωσα την αρχηγία. Εντάξει, 25 χρονών είναι, φουλ στην τεστοστερόνη. Έχουν μεγάλη διαφορά για μένα τα αγόρια από τους άντρες. Εγώ είμαι άντρας, ο Σταμάτης είναι αγόρι ακόμα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας λίγο πριν ξεκινήσει το Τεστ Δημιουργικότητας στο MasterChef.

Το τηλεφώνημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στον Σωτήρη Κοντιζά!

Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής δοκιμασίας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σωτήρη Κοντιζά ο οποίος του έστειλε τα «περαστικά» του…

«Έλα ρε, τι έγινε; Μην αγχώνεσαι, είμαστε εμείς εδώ, βάζουμε πλάτη», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς σηκώνοντας το τηλέφωνο. 

«Περαστικά! Ακούγεται η φωνή του καθόλου; Παιδιά, έχετε “καλή επιτυχία” από τον Λεωνίδα, είναι στο τηλέφωνο», σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς πρόσθεσε με χιούμορ: «Έχουν φρούτο τα παιδιά σήμερα. Σου έχει αφιερώσει ο Γιάννης στίχους από το Supermoon του Παπακωνσταντίνου και θα μαγειρέψει ένα πιάτο με παπάγια, ειδικά για σένα. Τα λέμε, έλα γεια, περαστικά», είπε στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο κλείνοντας το τηλέφωνο…

Ο Λευτέρης και η Χριστίνα ήταν ένα από τα ζευγάρια του αποψινού MasterChef που μονομάχησαν για τον πόντο. Τα πιάτα των δύο διαγωνιζόμενων εντυπωσίασαν τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη, με την τελική απόφαση να δυσκολεύει τους δύο κριτές.

Ωστόσο, ο πόντος δόθηκε στον παίκτη της Γκρι Μπριγάδας, με τα σχόλια που του έκαναν να είναι διθυραμβικά.

«Έφτιαξα εικονικές μπάρες σοκολάτες, όπου μέσα θα βρείτε ένα αλμυρό μπισκότο με bitter σοκολάτα, πατέ πάπιας και συκωτιού και gel από περγαμόντο. Και επειδή εγώ τουλάχιστον απολαμβάνω τη σοκολάτα με ρούμι, έφτιαξα ένα τσάι με μαύρο ρούμι, μαύρο σκόρδο, χαμομήλι και περγαμόντο», είπε αρχικά ο Λευτέρης στο MasterChef.

«Λευτέρη, αυτό το πιάτο το σκέφτηκες σήμερα;», ρώτησε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Το σκεφτόμουν να φτιάξω μία εικονική μπάρα σοκολάτας κάποια στιγμή και θεώρησα ότι το περγαμόντο θα έδενε πολύ ωραία με το πατέ σήμερα. Είναι η πρώτη φορά που το μαγειρεύω έτσι», απάντησε ο 29χρονος επίδοξος MasterChef.

«Λευτέρη, αυτό το πιάτο δεν γίνεται να μην το έχει σχεδιάσει κάποιος με λεπτομέρεια. Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω ότι άκουσες όλα αυτά σήμερα και το έφτιαξες πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάτι καλύτερο που θα δοκιμάσουμε από εσένα», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιάτα σε ένα Μισελενάτο εστιατόριο», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης στο αποψινό MasterChef.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και απογοητευμένη από την επίδοσή της στο MasterChef 2024 φαίνεται πως είναι η Βιβή. Η 27χρονη παίκτρια του μαγειρικού διαγωνισμού έπαιξε στη μονομαχία της Τρίτης αντίπαλη με την Τάνια. Ωστόσο, τα σχόλια που έλαβε για ακόμη μια φορά από τους κριτές για το πιάτο της την έφτασαν στο σημείο να δηλώσει πως θέλει να αποχωρήσει.

«Εκ πρώτης βλέπω μία βελτιωμένη Βιβή στο κομμάτι της εμφάνισης. Ο σολομός έχει παραμαριναριστεί, έχει ξεφύγει, είναι πολύ έντονος. Πάρα πολύ καυτερή και η σάλτσα και σαλάτα από κάτω, που την έχεις μπλέξει με αυτόν τον πουρέ, αφήνει μία δυσάρεστη αίσθηση», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς στην παίκτρια του MasterChef.

«Πρέπει να ακούτε τι λέμε και να θυμάστε τι δοκίμασες πριν το στήσεις για να δεις τι θα αλλάξεις», τόνισε ο κριτής του παιχνιδιού, δίνοντας τον πόνο στην Τάνια.

«Πάλι τα έχω κάνει σκατά; Εντάξει, δεν υπάρχει αυτό. Θα ζητήσω να βγάλω την ποδιά μου τώρα και να φύγω», είπε φανερά εκνευρισμένη και απογοητευμένη η Βιβή στη συμπαίκτριά της, ενώ στο προσωπικό της cue στο MasterChef «έσπασε», τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι δοκίμασε το πιάτο της πριν το παρουσιάσει στους κριτές.

Αφού το συζήτησε με τους συμπαίκτες της, οι οποίοι προσπάθησαν να την μεταπείσουν, η Βιβή σήκωσε το χέρι της και ανακοίνωσε πως θα ήθελε να αποχωρήσει από το MasterChef.

«Θα ήθελα να αποχωρήσω από τον διαγωνισμό, διότι δεν αποδίδουν οι προσπάθειές μου, νιώθω ότι δεν τα πάω καλά και μένω λίγο πίσω. Από το να με σώζουν οι δοκιμασίες αποχώρησης… δεν έχω βγάλει κάτι καλό και με παίρνει πάρα πολύ από κάτω. Το θέμα είναι να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω», εξομολογήθηκε η παίκτρια ενώπιον κριτών και συμπαικτών.

«Έχει κάνει ένα σούσουρο από το πουθενά, όλο για το θεαθήναι, κοντεύει να λιώσει το παγωτό μου. Μας έχει πρήξει τα κα…λα, πάρε τον π…λο να τελειώνουμε ρε φίλε! Πολλή τοξικότητα έχουμε ήδη μέσα στο παιχνίδι», εξερράγη ο Γιάννης, με τη Βιβή τελικά να ηρεμεί και να το ξανασκέφτεται.

Ο Ηλίας έδωσε την νίκη στην γκρι μπριγάδα!

Με δύο πολύ δημιουργικά γλυκά ήρθαν αντιμέτωποι ο Πάνος Ιωαννίδης κι ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Ο πόντος πηγαίνει στον Ηλία», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς, με τον παίκτη να χαίρεται για τον πόντο αλλά και για το γεγονός ότι κέρδισε τον Μάριο. «5-2 μπροστά οι Γκρι» πρόσθεσε ο σεφ και κριτής με το αποτέλεσμα για τον νικητή να έχει ήδη κριθεί.  

«Συγκινήθηκα που η γεύση τους βγάζει ρομαντισμό κι είναι συγκινητική η γεύση», είπε ο Ηλίας. «Θεωρώ ότι τον έχει στοιχειώσει (σ.σ. τον Μάριο) μόνο και μόνο επειδή δεν το περίμενε ή επειδή δε με έχει σε υπόληψη, οπότε του έχει κάτσει πολύ στραβά ότι έχασε από εμένα», πρόσθεσε. 

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησε στη Βιβή να πάει μπροστά. «Εξέφρασες την επιθυμία να αποχωρήσεις οικειοθελώς, τι έχεις αποφασίσει;», τη ρώτησε.

Εκείνη τη στιγμή οι συμπαίκτες της που είναι φίλοι της τής έλεγαν να μη φύγει. «Σεφ η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία μου είναι αυτή, αλλά τα παιδιά με κάνουν να αμφιταλαντεύομαι. Θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό μου και θα παραμείνω στον διαγωνισμό», είπε η διαγωνιζόμενη.  

«Θα σε συμβουλέψω ό,τι κάνεις καν'το για εσένα. Μην κοιτάς πάνω... αν δεν το κάνεις για εσένα θα ξυπνήσεις αύριο και θα θες να φύγεις, δε θα αλλάξει κάτι», της είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Ο λόγος που θες να φύγεις είναι η απόδοσή σου;», ρώτησε την παίκτρια με εκείνη να απαντάει καταφατικά.  

«Κάθε μέρα που μένεις εδώ και πέρα και δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς πέρα από τη μαγειρική, πιστεύεις ότι δε σε κάνει καλύτερη μαγείρισσα;», τη ρώτησε με τη Βιβή να απαντάει ότι απογοητεύεται. 

«Θα παραμείνω σεφ για εμένα», δήλωσε πιο ξεκάθαρα η Βιβή, με τον Σωτήρη Κοντιζά να τη στέλνει στον εξώστη. Ο Γιάννης Κούρτογλου από την πλευρά του δήλωσε ότι όλο αυτό ήταν ένα ψέμα!

Μετά από ένα ακόμα δύσκολο Τεστ Δημιουργικότητας και τη νίκη των «γκρι», όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς ο Λευτέρης ήταν αυτός που έκανε το πιο νόστιμο και δημιουργικό πιάτο και κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 1.000 ευρώ από το ΒΟΧ, το delivery που πάντα κερδίζεις! 

«ΒΟΧ, το delivery που πάντα κερδίζεις!»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τη δοκιμασία και τα 1000€. Θα τα φάω κυριολεκτικά σε παραγγελίες από το BOX delivery app. Ευχαριστώ πολύ!», είπε ο Λευτέρης.  

«Προσπαθώ να βάλω τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά κάθε μέρα για τον εαυτό μου, ώστε να μπορώ να τους φέρνω καλύτερα αποτελέσματα και για εμένα αλλά και για τον διαγωνισμό. Εννοειται ότι το περίμενα, δεν εκπλήσσομαι... », είπε ο διαγωνιζόμενος στην κάμερα. 

Από τη δοκιμασία του Mystery Box της Δευτέρας προέκυψαν δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση:

Η Ζωή Καλλέργη, η οποία αποκλείστηκε από τη δοκιμή των πιάτων, επειδή δε χρησιμοποίησε ένα βασικό υλικό και ο Παναγιώτης Φραγκιουδάκης, γιατί παρουσίασε την πιο αδύναμη προσπάθεια.

Η χαμένη μπορντό μπριγάδα μπήκε σε διαδικασία ανοικτής ψηφοφορίας για να ορίσει τον τρίτο υποψήφιο προς αποχώρηση. Αυτός ήταν ο Χρήστος Γανίτης.

«Νιώθω ότι είναι ακόμα νωρίς για να φύγω, όχι γιατί έχω ακόμα να δώσω πάρα πολλά, αλλά γιατί πρέπει να δώσω αυτά που έχω» είπε ο παίκτης στην κάμερα του μαγειρικού διαγωνισμού.

Trailer Τετάρτη 6.3.2024

Δειτε Επισης

Τριαντάφυλλος: «Ο Χρήστος Δάντης έπεσε στα μάτια του κόσμου, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη του»
«Αδειάζουν» στο Ισραήλ την Ελένη Βιτάλη για την ακύρωση συναυλίας: «Eνήργησε με ασέβεια»
Σούπερ Κική Vs. Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Είναι ζευγάρι με την Ιλάειρα στην φαντασία μας»
Λύγισε ο Τάσος Κωστής για την απώλεια της συζύγου του: «Μετανιώνω που δεν μπόρεσα να της το κάνω αυτό»
Η Άντζελα Γκερέκου πρώτη φορά για το οικονομικό «πόλεμο» του Τόλη Βοσκόπουλου: «Φτάσαμε στον πάτο»
Παναγιώτης Στάθης: «Έφυγε 47 ετών ο αδελφός μου. Ήταν σαν να έχασα τον πατέρα μου δεύτερη φορά»
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση: «Δυστυχώς ό,τι καίγεται χάνεται για πάντα»
Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα σενάρια»
Παραλήρημα Ερντογάν για #Eurovision: «Να γιατί δεν πάμε, δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί»
Demy: «Δεν είμαι έγκυος. Δεν συζητάμε για εγκυμοσύνες γυναικών αν δεν έχει πει κάτι η ίδια»