Με παρέμβαση του Προέδρου του Ισραήλ εγκρίθηκε η αλλαγή στους στίχους του τραγουδιού της #Eurovision

Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΚΑΝ, με σημερινή του ανακοίνωση αποφάσισε να εγκρίνει μεταβολές στους στίχους των δύο επικρατέστερων τραγουδιών, που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ύστερα από σχετική παραίνεση του Προέδρου του κράτους, Ισαάκ Χέρτσογκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια EBU είχε προβάλει ενστάσεις για το περιεχόμενο του τραγουδιού με τίτλο “October Rain”, επειδή έκρινε ότι ενέχει πολιτικά μηνύματα, τα οποία σαφώς παραπέμπουν στον πόλεμο που διεξάγεται στη Γάζα και κάλεσε την κρατική τηλεόραση της χώρας να αλλάξει τους στίχους διαφορετικά το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από τον φετινό διαγωνισμό. Το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ της EBU και του ΚΑΝ, με τον ισραηλινό κρατικό φορέα να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε μεταβολή στους στίχους του τραγουδιού.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΚΑΝ, «παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ της ελεγκτικής επιτροπής της διοργανώτριας EBU  και της εθνικής κριτικής επιτροπής, με κίνδυνο να απορριφθούν τα δύο επικρατέστερα τραγούδια που επελέγησαν, εν τέλει η κριτική επιτροπή αποφάσισε να αποδεχθεί τη σύσταση που απηύθυνε σε αυτήν ο Πρόεδρος του κράτους, Ισαάκ Χέρτσογκ, προτείνοντας να προβούμε στις δέουσες μεταβολές, που θα καταστήσουν δυνατή τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό».

Στην ανακοίνωση παρατίθεται η τοποθέτηση του Ισραηλινού Προέδρου, που συστήνει ότι «ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικές συγκυρίες, όταν όλοι όσοι μας εχθρεύονται επιδιώκουν τον αποκλεισμό της χώρας μας από κάθε διεθνή διοργάνωση, το Ισραήλ οφείλει να διατηρεί την δική του φωνή με θάρρος και υπερηφάνεια, και να συνεχίζει να σηκώνει ψηλά τη σημαία του οπουδήποτε στο εξωτερικό, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς».

Ύστερα από τη σημερινή εξέλιξη, το ΚΑΝ συνέστησε στους στιχουργούς των δύο επικρατέστερων τραγουδιών “October Rain” και “Dance Forever” να προβούν σε αλλαγές των στίχων, προκειμένου να εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της EBU.

Ένα από τα δύο επικρατέστερα τραγούδια θα παρουσιαστεί σε ειδική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης το βράδυ στις 10 Μαρτίου, με ερμηνεύτρια την Έντεν Γκολάν.

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: «Θα έβγαζα πολλά περισσότερα λεφτά αν έκανα αυτή τη δουλειά»
Ο Κωσταντίνος Αργυρός μας προσκαλεί να γράψουμε μαζί το κυπριακό «Ελεύθερος»!
Καίτη Γαρμπή: «Η Άννα Βίσση, είναι ίσως η μόνη μου φίλη από τον χώρο. Την εκτιμώ, την αγαπώ και τη θαυμάζω»
Γιώργος Καραμίχος: «Δεν είχα για χρόνια την άδεια να δω το παιδί μου»
Γιάννης Αϊβάζης: «Όποιος σηκώνει το χέρι του, τότε κόψιμο και μεταφορικά και κυριολεκτικά»
Παυλίνα Βουλγαράκη: «Όταν ζεις την κακοποίηση μπερδεύεις το τι είναι φυσιολογικό και υγιές»
Ο Trannos αφότου αφέθηκε ελεύθερος, τραγούδησε στο WaterBoom: «Με θεωρούν κακό παιδί και αλήτη»
Γιώργος Νταλάρας: «Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ στην Κύπρο»
Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά σε σκαφάτες διακοπές στον Πόρο
Το δημόσιο μήνυμα της Ελένης Ράντου για τα γενέθλιά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου