H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»

«Ήμασταν σε διαδικασία εξωσωματικής και ευτυχώς που δεν συνέβη, συνειδητοποίησα πως δεν θέλω να κάνω παιδί. Πάτησα κι εγώ τη μπανανόφλουδα των κοινωνικών στερεότυπων»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

H Δώρα Χρυσικού μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την υποκριτική, αλλά και την περιπέτειά της με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή #Στούντιο4 κι αρχικά, ανέφερε: «Έφυγα από το σπίτι μου 8 χρονών, για να μάθω χορό. Όταν ήμουν μπαλαρίνα, πεινούσα μόνιμα. Από την αφαγία και το άγχος έπαθα γαστρίτιδα, οξεία γαστρίτιδα, έλκος και πολλά άλλα. Ο πατέρας μου ήρθε στην Γερμανία και με μάζευε από τα πεζοδρόμια, γιατί πάθαινα κρίσεις, διπλωνόμουν στα δύο».

Στη συνέχεια, εξήγησε το δίλημμα που έθεσε στους γονείς της ο γιατρός. «Οι γιατροί τότε, είπαν στους γονείς πως θα έχουν ή παιδί ή χορεύτρια κι έπρεπε να επιλέξουν. Δεν ήταν βιώσιμο, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχε πολλούς πόνους», ανέφερε.

Όπως είπε αργότερα, το γεγονός ότι σταμάτησε τον χορό, ήταν για εκείνη κάτι σαν ήττα.

«Έπρεπε να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή, πολύ συγκεκριμένη διατροφή, που εκεί δεν μπορούσα να την ακολουθήσω και έτσι, ήρθε ο πατέρας μου και με πήρε. Το μεγάλο βουνό για μένα ήταν ότι εγκατέλειπα το όνειρο της ζωής μου, που ήταν ο χορός. Το πήρα σαν ήττα», εξήγησε.

Η επιστροφή της στην Ελλάδα αλλά και τα όσα βίωσε με την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη Φλώρινα.

«Διάβασε η μαμά μου μια αγγελία που έψαχναν ένα κορίτσι με γνώσεις χορού που να μοιάζει με ελάφι. Η μαμά μου έστειλε φωτογραφίες δικές μου! Είδε τις φωτογραφίες, ήταν μια σκληρή οντισιόν. Πήγα και ήρθα από τη Γερμανία πέντε φορές. Είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του ο Αγγελόπουλος. Έψαχνα έξι μήνες και δεν έβρισκε αυτό που ήθελε. Όταν ενδιαφέρθηκε, ήθελε μια περισσότερη επαφή για να δει αν έχει μια άλλη αίσθηση γιατί ένα παιδί είναι ερασιτέχνης. Ήθελε να δει αν είχα αντίληψη, αν γράφω καλά. Στην τελευταία ακρόαση ήμασταν στο γραφείο του και λέει “θέλω να πεις πατέρα και όταν θα έχεις την απαραίτητη συγκίνηση να πατήσεις το μαγνητοφωνάκι”. Και μια βδομάδα μετά με πήραν τηλέφωνο ότι θα ήμουν εγώ αυτή που ήθελαν!

Ήμουν η μικρή και με είχαν όλοι στα ώπα ώπα. Βέβαια ο Αγγελόπουλος ήταν συνηθισμένος να δουλεύει με παιδιά. Δεν περίμενε κανείς αυτό που συνέβη στο επίπεδο που συνέβη με τον αφορισμό. Ξεκίνησαν αμέσως τα προβλήματα από όταν στηνόταν το σκηνικό. Ο Αγγελόπουλος ήταν η τέταρτη ταινία που έκανε τότε στην περιοχή αλλά είναι μια πόλη που είναι κοντά στη σύνορα. Όλη η ρητορική εναντίον της ταινίας από τον Μητροπολίτη της περιοχής ήταν ότι η ταινία ήταν ανθελληνική και αντιχριστιανική. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους. Υποτίθεται διέρρευσε το σενάριο και προσπάθησε να απαγορεύσει την ταινία. Χαρακτηρίστηκε ανθελληνική γιατί μιλούσε για την κατάργηση των συνόρων. Αυτό τότε δεν έπιασε τον παλμό του κόσμου, δεν τον έπεισε. Και ποιο ήταν το επόμενο βήμα; Ότι η ταινία είναι πορνογραφική που “ερεθίζει” τον μέσο νοικοκύρη και όλο αυτό στηρίχθηκε ότι εκπορνεύεται ένα 14χρονο κορίτσι. Όλο το κομμάτι του αφορισμού έπεσε σε εμένα. Ότι επί της ουσίας υπάρχει ένα ανήλικο που εκπορνεύεται!

Είχε δημιουργηθεί κατά μήκος του ποταμού στην Φλώρινα ένα ολόκληρο σκηνικό. Δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε ήχο γιατί πετροβολούσαν το σκηνικό, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμες. Και εγώ φυσικά έχω δεχθεί φοβερές επιθέσεις. Έκανα μια φωτογράφιση, κάποια στιγμή μία που με άγγιξαν και μια που με έσουρναν από τα μαλλιά για να με πνίξουν στο ποτάμι κάποιοι “πιστοί”. Μια άλλη φορά είχε πάει η μαμά στον κλειδαρά και της λένε “Αυτό το κοριτσάκι το βιάζουν και το πετάνε στο ποτάμι;” και η μάνα μου γουρλώνει το μάτι. Αυτό μπορεί να ακούγεται φολκλόρ αλλά εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο για ένα παιδί. Δεν φοβήθηκα ακριβώς! Είχα μεγάλη πίστη σε αυτό που πήγαινα να κάνω. Είχα αναπτύξει μια σχέση λατρείας με τον Αγγελόπουλο, είχα τους γονείς μου μαζί. Δεν πίστευα ότι ο άνθρωπος που συνδιαλέγομαι και μου εξηγεί με ήρεμο τρόπο τι θα κάνω στην ταινία ότι θα έβγαζε ένα παιδί να το εκπορνεύσει. Ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το τι σημαίνει να είσαι φανατισμένος!».

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε επίσης, για την περιπέτειά της με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο.

«Κυριάρχησε απόλυτα για λίγο καιρό και κυριαρχεί όλο και λιγότερο όσο περνάει ο καιρός. Ο φόβος είναι τρομερό πράγμα. Έφυγαν άνθρωποι από κοντά μου. Κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν. Δεν έγινα ποτέ κυνική, έγινα ακόμα πιο ευαίσθητη», παραδέχτηκε.

Η ηθοποιός πρόσθεσε επιπλέον: «Ήταν μια δεύτερη ευκαιρία για μένα κι όταν έχεις δεύτερη ευκαιρία, φροντίζεις να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος. Ο σύντροφός μου μου στάθηκε πάρα πολύ, αλλά δεν το θεώρησα δεδομένο. Ήμασταν σε διαδικασία εξωσωματικής και ευτυχώς, που δεν συνέβη. Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν θέλω να κάνω παιδί. Πάτησα κι εγώ τη μπανανόφλουδα των κοινωνικών στερεότυπων. Πήγαινα με βαριά καρδιά στις εξωσωματικές».

Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε ένα σχόλιο που είχε δεχθεί και την έφερε σε τρομερά άβολη θέση.

«Κάναμε το πάρτι στο Mega για την Γη της Ελιάς. Εγώ τότε ήμουν φαλακρή, με ψεύτικες βλεφαρίδες και με την περούκα. Ένας άνθρωπος που με έβλεπε, καταλάβαινε πως δεν είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απόλυτα υγιής. Με πλησίασε ένας δημοσιογράφος και με κοίταξε περίεργα. Μου είπε: Βρε Δώρα να σε ρωτήσω κάτι; Τα μαλλάκια σου είναι κάπως. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος με νοιάξιμο ή πραγματική απορία θέλει να εκμαιεύσει μία πληροφορία, αλλά που πάει να βγάλει κουτσομπολιό. Τότε θυμάμαι πως ένιωσα τόσο άβολα και είπα πως θα κάνω καθρεφτάκι. Τη ντροπή αυτή και το άβολο θα στο επιστρέψω» είπε η Δώρα Χρυσικού.

«Υπήρχαν κ άλλοι άνθρωποι γύρω. Ήμουν με ένα ποτήρι κρασί, τον πλησίασα και του είπα ότι μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου. Φορώ περούκα γιατί έχω καρκίνο και κάνω θεραπείες. Τα έχασε, μου ζήτησε συγγνώμη και τότε είπα πως δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να με κάνει να νιώσω τόσο άβολα και άσχημα. Τέτοιο στίγμα επειδή αρρώστησα. Είπα ότι αυτό θα το επιστρέφω πάντα. Τότε κατάλαβα ότι δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι και ότι οφείλω στους συνεργάτες -που θα έπρεπε να χρεωθούν μία περίεργη εικόνα ενός ανθρώπου που φαίνεται. Εγώ ήμουν 50 κιλά και με τσεμπέρια. Ακόμα και στο Twitter έγραφαν βγάλτε της το τσεμπέρι. Γιατί να το χρεωθεί ο άνθρωπος που κάνει τα κοστούμια; Είπα ότι όλη μου τη ζωή υπερασπιζόμουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια και τώρα πρέπει εγώ να το κάνω απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που θα με βλέπει» εξομολογήθηκε από καρδιάς η Δώρα Χρυσικού.

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τρεμάμενη φωνή ανέφερε πως της σφίχτηκε το στομάχι.

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο
Ο Σάββας Γκέντσογλου επέστρεψε στην Ελλάδα και στην αγκαλιά της Αγγελικής Ηλιάδη