Φαίη Σκορδά, Σταματίνα Τσιμτσιλή & Κατερίνα Καινούργιου απαντούν για τα επίμαχα ΑΙ βίντεο τους στο διαδίκτυο

Φαίη Σκορδά: «Έχω πάθει σοκ» - Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Το τελευταίο εξάμηνο έχω υπάρξει θύμα απάτης με χάπια, bitcoin και τον Σάκη Ρουβά» - Κατερίνα Καινούργιου: «Έχω κινηθεί νομικά, δεν έχω βγάλει άκρη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ πληροφορήθηκε πως ένα επεξεργασμένο με τεχνητή νοημοσύνη απόσπασμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα και θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από όσα λέγονται σε αυτό μέσα από το #FaysTime.

«Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα διάσημα πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους έχουν μία συγκεκριμένη προβολή. Συζητούσαμε και προχθές για την τεχνητή νοημοσύνη και για το κατά πόσο μπορούν πλέον να σου βάλουν λόγια στο στόμα σου χωρίς να τα έχεις πει», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Πήραν ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με έναν καλεσμένο διατροφολόγο και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, χρησιμοποιούν όμως τις δικές μας φωνές. Να πω ότι όλο αυτό είναι απάτη, είναι fake και έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε. Αρκετοί μου έστειλαν στο Instagram ότι το κατάλαβαν αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία», συμπλήρωσε η αγαπημένη παρουσιάστρια.

«Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό», κατέληξε η Φαίη Σκορδά.

Μετά την εξομολόγηση της Φαίης Σκορδά ότι χρησιμοποιούν το όνομα και τη φωνή της σε δημοσιεύματα που έχουν δημιουργηθεί μέσω AI, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε σήμερα 22/3 στο #HappyDay για τη δική της περιπέτεια.

Η παρουσιάστρια μάλιστα, διάβασε και στον αέρα ένα μήνυμα που της έστειλαν σήμερα κιόλας ενώ αποκάλυψε ότι το δικηγορικό γραφείο του άντρα της έψαξε το θέμα.

«Χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και μοντάρουν. Ποιος θα πίστευε ότι θα φώναζα εδώ τον Σάκη Ρουβά, που δεν έχει έρθει ποτέ, και θα τσακωνόμουν κιόλας... Μου το έστειλε και σήμερα μια φίλη στο Instagram "μεγάλο σκάνδαλο με τη διοίκηση του Alpha και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή"», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή και συνέχισε:

«Γράφουν ότι δήθεν τσακώθηκα με τον Ρουβά. Εγώ έχω εμπλακεί σε κάτι σενάρια που με μια πρόχειρη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εμένα το έψαξε και το γραφείο του άνδρα μου, γιατί εγώ έχω την τύχη να έχω και μια καλή νομική εκπροσώπηση. Είναι κάτι εταιρίες φαντάσματα».

stamatina

Μετά την Σταματίνα Τσιμτσιλή και τη Φαίη Σκορδά, για τη δική της περιπέτεια με τα ψεύτικα άρθρα και τις ψεύτικες συνεντεύξεις μίλησε η Κατερίνα Καινούργιου.

Όπως είπε η παρουσιάστρια, έχει κινηθεί νομικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη καθώς πρόκειται για εταιρίες - φαντάσματα.

«Θα πάμε σε ένα θέμα που έχω εμπλακεί και εγώ. Έχω κινηθεί νομικά, αλλά δυστυχώς άκρη δεν έχω βγάλει. Είναι κάτι εταιρίες - φαντάσματα που δεν τις βρίσκεις ποτέ. Μιλάμε για μια εταιρία που διαφημίζει προϊόντα αδυνατίσματος. Έχουν βάλει κι εμένα και πάρα πολύ κόσμο», είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου και συνέχισε:

«Δεν με ενδιέφερε η αποζημίωση αλλά με ενδιέφερε να κατέβει η σελίδα. Είναι κάτι συστήματα, στη Βουλγαρία... Έχουμε κινηθεί όλοι νομικά».

Δειτε Επισης

Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη
Μαλού: Tραγουδούσε στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου στο Μαρούσι την ώρα της φονικής συμπλοκής - Τι δήλωσε
Για το Μάλμε της Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
#SurvivorGR: Η 17η εβδομάδα ξεκίνησε με μία ακόμα οικειοθελής αποχώρηση - Ο 1ος μονομάχος
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»