Γιάννης Πλούταρχος: «Στην πρώτη Λυκείου τα παράτησα. Δεν τα κατάφερα ούτε στο Λύκειο, ούτε στο Τεχνικό»

Η αποκάλυψη του Γιάννη Πλούταρχου για την δυσλεξία, το ψευδώνυμό του & την αντίδραση του πατέρα του: «Αγανάκτησα, τα έβαλα με τον εαυτό μου, έβαλα τα κλάματα και είπα ότι δεν μπορείς & δεν κάνεις για τίποτα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Καλεσμένος στην εκπομπή #Στούντιο4 βρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος την Τρίτη 19/3.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως βγήκε το ψευδώνυμό του και περιέγραψε την αντίδραση του πατέρα του όταν έμαθε πως θα αλλάξει το επίθετό του.

«Τελειώνω μια συνεργασία τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο ήμουν νούμερο ένα σε όλη την Ελλάδα σε πωλήσεις. Ψάχναμε να βρούμε όνομα γιατί δεν άρεσε το επίθετό μου. Μου έλεγαν το “Κακοσαίος” δεν είναι καλό πρέπει να τα αλλάξουμε. Έψαχνε ο μάνατζερ μου να βρει ονόματα και εκεί που μου είχε προτείνει αρκετά κάποια στιγμή μου λέει Πλούταρχος. Με το που το ακούω βάζω τα γέλια και του λέω τι λες ρε αθεόφοβε; Με δουλεύεις; Μου λέει δεν μπορώ να ψάξω άλλο βρες μόνος σου. Με το που έκλεισα το τηλέφωνο το ξανασκέφτηκα και είπα δεν είναι άσχημο και έτσι βγήκε το όνομα», είπε ο Γιάννης Πλούταρχος.

«Όταν το ανακοίνωσα στον πατέρα μου είχα αγχωθεί και ο πατέρας μου, μου απάντησε “Είσαι βλάκας; Αλήθεια σε προβληματίζει; Πήγαινε άνοιξε τα φτερά σου αγόρι μου. Μην σε νοιάζει τίποτα», πρόσθεσε ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, μίλησε για όλους και για όλα ενώ αναφέρθηκε και στη δυσλεξία.

«Ήμουν Τετάρτη Δημοτικού και είχε βγει ένας νόμος που τα μικρά χωριά έπρεπε να μεταφερθούν στα μεγαλύτερα για να κάνουν την εκπαίδευσή τους. Τότε αντέδρασαν οι κάτοικοι του χωριού και δεν μας πήγαιναν στο σχολείο.

Τη μισή τετάρτη και τη μισή πέμπτη δεν πήγα καθόλου σχολείο. Κάποια στιγμή πήγαμε, είχα κενά και το θέμα μου που ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Ανορθόγραφος και δεν τα κατάφερα ποτέ. Δεν μπόρεσε ποτέ να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ διαβάζω ζαλίζομαι. Μπέρδευα τα γράμματα», είπε αρχικά ο Γιάννης Πλούταρχος και συνέχισε:

«Δεν ήμουν καθόλου καλός στο σχολείο. Κάποια στιγμή στην πρώτη Λυκείου τα παράτησα. Δεν τα κατάφερα ούτε στο Γενικό Λύκειο, ούτε στο Τεχνικό. Αγανάκτησα, τα έβαλα με τον εαυτό μου και έβαλα τα κλάματα και είπα ότι δεν μπορείς τίποτα και δεν κάνεις τίποτα. Ήταν και η μάνα μου δίπλα και έκλαιγα, ενώ οδηγούσα. Μου έλεγε: όλα τα κάνεις σωστά, μην λες τέτοια πράγματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχολεία, εσύ να είσαι καλά».

«Συνέχισα την κομμωτική και άνοιξα το πρώτο μου μαγαζί. Δεν είχα εμπιστοσύνη στο τραγούδι, δεν ήξερα αν θα πετύχω και αν θα κάνω καριέρα. Ήταν ένα επάγγελμα εφήμερο αλλά εμένα μου άρεσε να τραγουδάω. Ταυτόχρονα, ψάχνομαι στην κομμωτική, μαθαίνω την τέχνη αρκετά καλά. Και έψαχνα δικό μου χώρο να κάνω μαγαζί. Ήμουν καλός στις τεχνικές εργασίες, είχα αντίληψη. Μετά έκανα πολλά σεμινάρια στο εξωτερικό, ασχολήθηκα σοβαρά. Και ανοίγω το πρώτο δικό μου μαγαζί στο Γαλάτσι και το ονόμασα Jazz και είχε ως σύμβολο ένα σαξόφωνο. Ξεκινάει και έχει τρομερή επιτυχία. Δεν γινόταν να φύγω μακριά από αυτόν τον χώρο.

Στην πορεία ψαχνόμουν στο τραγούδι. Το κομμωτήριο το έχω ανοίξει με ένα παιδί που είχαμε κάνει ένα γκρουπάκι και λεγόμασταν Μπαλαντέρ. Τα πάντα τα έφτιαξα μόνος μου. Έτσι έκανα την πρώτη μου δουλειά και το κράτησα 4-5 χρόνια. Μέχρι που γνώρισα τον Γιώργο Μακράκη, κάνω τη δουλειά στο Minos και ακούω από το ραδιόφωνο το πρώτο μου τραγούδι το Ένας Θεός. Με πιάνουν τα κλάματα, αφήνω κάτω τα ψαλίδια και είπα “σήμερα είναι η τελευταία μέρα που δουλεύω σε αυτόν τον χώρο”. Έφτασα στο σημείο μηδέν και αλλάζω διαδρομή. Στη ζωή μου πάντα ξέρω πότε τελειώνει κάτι».

Η γνωριμία με τη σύζυγό του

«Είχα αρραβωνιαστεί με τη Μαρία. Συναντηθήκαμε σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Η Μαρία ήταν στο πολεμικό ναυτικό μόνιμη και εγώ δούλευα ως τραγουδιστής. Ταυτόχρονα, η Μαρία ήθελε να πάρει ένα αυτοκίνητο και δούλευε στο μπαρ για να συμπληρώσει λεφτά. Παρότι είχε γερό κομπόδεμα από τη βασική της δουλειά και μάλιστα μας συντήρησε για αρκετό καιρό. Γιατί όταν αγωνίζεσαι για το μεροκάματο είσαι στην πείνα συνέχεια. Ό,τι και αν σου πω θα φανεί αστείο.

Ήμασταν και οι δύο 22 χρονών. Μπορώ να σου πω ότι μόλις κάναμε την πρώτη μας χειραψία, της λέω «πώς σε λένε;», μου λέει «Μαρία» και σκέφτηκα μέσα μου: κοίτα να δεις που αυτή είναι η γυναίκα μου. Το ένιωσα. Μπορεί να ακούγεται μεταφυσικό αλλά έτσι συνέβη», κατέληξε στην ιστορία του ο Γιάννης Πλούταρχος.

Δειτε Επισης

Εριέττα Κούρκουλου: «Ο πατέρας μου μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, πάθαινε ανακοπές στο σπίτι. Ζούσα το δράμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε άλλη να πει τα τραγούδια μου, όπως τα είπε η Θεοδωρίδου! Φωνάρα!»
Βαρύ πένθος για Μιχάλη Κουϊνέλη – Πέθανε ο πατέρας του
Με αμαξίδιο ο Γιώργος Κατσινόπουλος - Το δύσκολο χειρουργείο στην Αγγλία και η στήριξη του Γιώργου Μαυρίδη
Χρήστος Μάστορας για το χωριό του στη Βόρεια Ήπειρο: «Βάζω τα κλάματα όταν πατώ αυτή τη γη»
Ο Αντίνοος Αλμπάνης ενεπλάκη σε τροχαίο λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στο Breakfast@Star
Γιώργος Τσαγκαράκης: «Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη χρωστάει. Ήρθαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημοπρασίας»
Η Νατάσα Θεοδωρίδου αντέδρασε για το «Φεγγάρι» στον Νίκο Μουτσινά: «Θες να με ρωτήσεις κάτι πιο κίτρινο;»
Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου μιλά on camera για τη σχέση της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο & την Αθηνά Οικονομάκου
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Τι ζητά από την Έλενα Χριστοπούλου