#MasterChefGR: Ένταση μεταξύ Γιάννη και Νίκου στην ομαδική δοκιμασία: «Aγόρι μου, χαλάρωσε λίγο!»

#MasterChefGR: Απίστευτος εκνευρισμός: «Τα χιλιάρικα που έχει πάρει, δεν είναι από το μυαλό του, τα έχει έτοιμα» - Πόσα χρόνια είναι παντρεμένος ο Χρήστος & πόσο κουτσομπόλα ειναι ο Κοντιζάς, αναρωτιέται ο Κουτσόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στο προηγούμενο επεισόδιο του MasterChef η γκρι μπριγάδα σημείωσε μια συντριπτική νίκη στο Tεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 6-1, ένα αποτέλεσμα που διέψευσε και ακύρωσε όλη τη στρατηγική και τις προσδοκίες του αρχηγού της μπορντό μπριγάδας, Γιάννη Κούρτογλου.

Ο Άνχελ Σαχπαζής, ο νέος αρχηγός της γκρι μπριγάδας, όχι μόνο οδήγησε την μπριγάδα του στη νίκη, αλλά ήταν και αυτός που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ! Μετά την ψηφοφορία, από την ηττημένη μπορντό μπριγάδα προέκυψε ως δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση ο Νίκος Κυψίδης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέλη της γκρι μπριγάδας, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Νίκος ήταν το εύκολο θύμα, ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για  το κακό κλίμα, που επικρατεί στην μπριγάδα, μετά και τη μεγάλη ήττα της.

Πρωινό ξύπνημα για τους αρχηγούς και τους υπαρχηγούς των 2 μπριγάδων!

Τα γράμματα που τους περίμεναν για τη σημερινή Ομαδική Δοκιμασία

Ομαδική Δοκιμασία, αλλά πριν τη μαγειρική, ο Γιάννης Κούρτογλου μαζί τον υπαρχηγό του Σοφοκλή Πουλή και ο Άνχελ Σαχπαζής μαζί με τον υπαρχηγό του Κώστα Φρέτζιο, θα πρέπει να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους πολύ νωρίς το πρωί.

Αποστολή τους, πριν τη δοκιμασία, είναι να αγοράσουν τα ψάρια, τα οποία θα μαγειρέψουν για τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και για τον καλεσμένο τους Dimitris «Dimi» Leivadas Founder of Delta Lambda Hospitality (UK) και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Μαγειρικής Τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά για το MasterChef 2024 από το Λονδίνο.

Η υψηλού επιπέδου  μαγειρική δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Four Seasons Astir Palace, ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Ο καλεσμένος Dimitris «Dimi» Leivadas έχει 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της πολυτελούς εστίασης και ξέρει όσοι λίγοι στον κόσμο τι σημαίνει να αξιοποιεί μια μπριγάδα, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις πρώτες ύλες. Τα εστιατόρια στα οποία έχει εργαστεί ως διευθυντής, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας γαστρονομίας, με αποκορύφωμα το τριάστερο Fat Duck του Έστον Μπλούμενταλ στο Λονδίνο.

Αυτό είναι και το ζητούμενο απόψε για τις δυο μπριγάδες. Η υψηλή γαστρονομία. Υψηλή γαστρονομία, όμως, σε ένα ψάρι δεν είναι μόνο το φιλέτο. Τα ψάρια, που θα αγοράσουν οι δυο αρχηγοί, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε πέντε πιάτα. Ένα πιάτο με το κεφάλι, ένα με τα κολάρα, ένα με την ουρά, ένα με την κοιλιά και ένα με τα φιλέτα. Με άλλα λόγια, αξιοποίηση της πρώτης ύλης «nose to tail». Τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο σήμερα στη μαγειρική τους.

Ποια από τις δυο μπριγάδες θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα παρουσιάσει την καλύτερη προσπάθεια;

«Χρήστο παράτησέ τα όλα κι έλα δίπλα μου. Ακούω παιδεύεσαι χωρίς τους γκρι» είπε ο Λευτέρης στον Νίκο κατά τη διάρκεια της σημερινής Ομαδικής Δοκιμασίας του MasterChef, εξοργίζοντας τον Γιάννη Κούρτογλου με το χιούμορ του.

«Με θυμώνει που ο Κυψίδης κάνει πλάκα με τον Λευτέρη. Έχουμε έρθει να κάνουμε υψηλή γαστρονομία», δήλωσε on camera.

Ο αρχηγός των μπορντό μπήκε μπροστά στον Νίκο και με αυστηρό ύφος του ζήτησε να σταματήσει την πλάκα με τον πρώην συμπαίκτη του. Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος μεταξύ τους:

Ν.Κ. Γιαννάκη αγόρι μου, άκου λίγο, χαλάρωσε λίγο.

Γ.Κ.Χαλαρός είμαι.

Ν.Κ. Ναι αλλά το μη μιλάς να τελειώνουμε, με εκνευρίζει, δεν ακούγεται ωραίο.

«Πρέπει να καταλάβει ο Κυψίδης ότι έχει φύγει από τους γκρι να σταματήσει αυτή τη χαζοπλάκα. Εγώ σε έβαλα αρχηγό δε σε έβαλε ο Λευτέρης. Ο Λευτέρης θα κράταγε για την πάρτη του την αρχηγία», είπε ο Γιάννης για το επεισόδιο με τον Νίκο.

Ενώ στη συνέχεια αμφισβήτησε τις μαγειρικές ικανότητες του Λευτέρη «Ο Σοφοκλής του ζήτησε ένα βιβλίο και του είπε να το διαβάσει εδώ για να μην το διαβάσω εγώ. Όταν είσαι τόσο κομπλεξικός τι να πω. Δεν περίμενα και κάτι άλλο από τον τυπά αυτόν. Αυτός μαγειρεύει με βιβλία καρμπόν ό,τι έχει βγάλει και τα χιλιάρικα που έχει πάρει, δεν είναι από το μυαλό του, τα έχει έτοιμα».

Διάθεση για πειράγματα είχε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο MasterChef και το «θύμα» του ήταν ο Χρήστος. Ο chef δεν του έκανε ερωτήσεις μαγειρικές αλλά σε σχέση με τον γάμο του. Όταν ο παίκτης άρχισε να μετρά τα χρόνια που είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του είπε μερικές μοναδικές ατάκες.

«Να παίξει άκοπο παρακαλώ. Και να ρωτήσω, πότε κοπροσκύλιαζες εδώ; Πριν ή μετά; Ή ήσουν μαζί με το κορίτσι μας; Για αυτό είμαι εδώ. Τι νομίζεις; Ότι ήρθα να μάθω για το ταρτάρ; Θα δοκιμάσω μετά. Σε αποδεσμεύω. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες» ανέφερε ο σεφ με τον Χρήστο να ξεσπά σε γέλια.

Κριτές και Δημήτρης Λειβαδάς αξιολογούν τα πιάτα: «Πιο επίπεδο πιάτο δε θυμάμαι να έχω δοκιμάσει φέτος»

Trailer Πέμπτη 14.3.2024

Δειτε Επισης

Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»