Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι ιδεολογία, είσαι! Είτε είσαι φασίστας, είτε αριστερός»

Η εξομολόγηση του Φώτη Σεργουλόπουλου για τις μακροχρόνιες σχέσεις της ζωής του: «Είχα μία σχέση που τον γνώρισα στα 23 και χωρίσαμε όταν ήμουν 35. Μετά ήταν άλλη μια σχέση επτά χρόνια, μετά άλλα δώδεκα, μετά δεκατρία»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» στο #Action24 με την Αθηναΐς Νέγκα.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην προσωπική του ζωή αλλά και το πώς βίωσε ο ίδιος την πατρότητα.

Όπως αποκάλυψε μεταξύ άλλων θα ήθελε να είχε περισσότερα παιδιά, εφόσον και αν το κράτος του έδινε αυτή την ευκαιρία των ίσων δικαιωμάτων στο παρελθόν.

«Ένας άνθρωπος γίνεται γονιός γιατί θέλει να γίνει γονιός, το αισθάνεται. Πριν από μια 20ετία ήταν μια επιθυμία που την ξεστομίζεις σε ορισμένους ανθρώπους που βλέπεις. Να εκφράσεις αυτή την ανάγκη σου. Αυτό έρχεται να κολλήσει ότι τώρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ότι δεν γίνεται να είναι όλοι έτσι κτλ και θα δώσεις το ελεύθερο να κάνουν όλοι παιδιά. Θα κάνουν παιδιά αυτοί που θέλουν. Δεν θα γίνεις γονιός επειδή σου επιτρέπει ένα νομοσχέδιο. Το να γίνεις γονιός είναι πολύ σοβαρό, το έχεις μέσα σου, το έχεις ανάγκη να γίνεις γονιός. Όπως και οι γυναίκες δεν γίνονται όλες μητέρες. Δεν ήταν σκέψη αλλά επιθυμία το να γίνω μπαμπάς. Είναι κάποια στερεότυπα που όποτε μπορούμε τα σπάμε. Σπάμε το στερεότυπο ότι ένας ομοφυλόφιλος θέλει να γίνει γονιός. Το στερεότυπο είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας, αυτό ήταν στο μυαλό μου. Όταν έχεις αυτή την επιθυμία θα το εκφράσεις με ένα ανίψι σου, ένα βαφτιστήρι σου. Μετά κάποια στιγμή είναι να γίνει, ήρθε η στιγμή να γίνει. Τη ζωή μου την παίρνω σταδιακά. Δεν κάνω προβλέψεις, ούτε σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον. Το πρόγραμμα φτάνει μέχρι το καλοκαίρι, ξέρω ότι θα κάνω διακοπές. Αλλά δεν βάζω στόχους μακρυπρόθεσμους!».

«Μου αρέσει να είμαι ωραίος. Δεν ήμουν ποτέ ο κούκλος, οπότε δεν έχω περάσει τη φάση του πολύ γκόμενου! Όταν άρχισα το Κλικ, το 1996-97 είχα αρχίσει να νιώθω ωραίος γιατί είχα χωρίσει. Όταν είσαι διαθέσιμος, το αντιλαμβάνονται και μπορεί να έχεις περισσότερες επιτυχίες. Πολλές φάσεις περνάμε στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος στη ζωή του περνάει πολλές φάσεις και είναι καλό αυτό. Εγώ βλέπω τα πιτσιρίκια που τα θαυμάζω, τρελαίνομαι που είναι σε αυτή τη φάση. Θα ήθελα να είμαι 20 τώρα! Έχω πάει σε κλαμπ με τη “νεολαία” και μου αρέσει. Και τώρα υπάρχουν ψαγμένα πράγματα που δεν ξέρουμε. Τότε ήταν κλάμπινγκ!».

Ο γνωστός παρουσιαστής, μίλησε και την προσωπική του ζωή και τις μακροχρόνιες σχέσεις της ζωής του.

«Εγώ ερωτευόμουν πάρα πολύ! Έκανα μακροχρόνιες σχέσεις και μου αρέσει η ρουτίνα, ερωτευόμουν και ερωτευόμουν τον άνθρωπο που έκανα όλες τις εξορμήσεις. Το κλάμπινγκ, τις εξορμήσεις. Είχα μια σχέση από τα 23 μου μέχρι τα 35. Μετά είχα μια σχέση 7 χρόνια μετά άλλη μια 12 χρόνια. Είναι πολλές σχέσεις μεγάλες. Εγώ την τρέλα αυτή του έξω την έζησα με ασφάλεια. Ήμασταν παρέα, βγαίναμε μαζί. Βλέπουμε πάντα στις ζωές των ανθρώπων να μαθαίνουν μέσα στη ζωή. Ο γάμος που μπορεί να έρθει μετά από μακροχρόνια σχέση να είναι μια σύμβαση οικογενειακή για να σε κρατήσει. Όταν δεν υπάρχει αυτή η σύμβαση, μπορεί στη λήξη αυτού να μην το αντέξεις και να φύγεις ή να σε εγκαταλείψουν. Δεν θα το παλέψεις τόσο πολύ ή θα το παλέψεις σε σημείο που θα πεις πνίγομαι και φεύγω. Ίσως για αυτό αυτές οι σχέσεις μπορούν εύκολα να διαλυθούν. Μετά από ώριμη σκέψη μπορεί να γίνεις εύκολα φίλος κάτι που δεν γίνεται σε ένα διαζύγιο. Έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Στις σχέσεις με ανθρώπους του ίδιου φύλου το ότι δεν υπήρχε μια σύμβαση, μια κοινωνική αποδοχή είναι ένα συμβόλαιο τιμιότητας. Μπορεί να φαίνομαι συντηρητικός αυτή τη στιγμή! Δεν είμαι συντηρητικός απλώς έχω αρχές! Βασικότερη αρχή μου είναι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Να σέβομαι τον άλλον που έχω απέναντί μου».

Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον σεξουαλικό προσανατολισμό, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι ιδεολογία.

«Τι είναι γάμος σε μια κοινωνία; Θέλουμε να υπάρχει ένας γάμος και για εμάς και λες γιατί να υπάρχει; Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον γάμο σε όλες τις μορφές της. Είναι κάτι που είναι σημαντικό της κοινωνίας. Και ως μέλος της κοινωνίας θες να μπεις σε αυτή τη φάση, να αναγνωρίζεσαι έτσι. Το ΛΟΑΤΚΙ είναι μια μεγάλη ομπρέλα που όταν το αναφέρουμε πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα άτομα. Κάτι που δεν έχει απασχολήσει πολύ σε αυτή τη φάση και ίσως απασχολήσει αργότερα. Θεωρούν ότι υπάρχει ένας αχαλίνωτος σεξουαλικός…ένα όργιο. Νομίζω είναι στον άνθρωπο. Το να είσαι γκέι, το να είσαι λεσβία, δεν είναι ιδεολογία. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία. Σου έρχεται όπου και αν είσαι. Είτε είσαι φασίστας, είτε αριστερός είτε οτιδήποτε είσαι ιδεολογικά».

«Βλέπεις μια cis γυναίκα που μπορεί να είναι σεξεργάτρια ή να είναι ντυμένη διαφορετικά, να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της και ταυτόχρονα να είναι και μητέρα. Γιατί όχι; Γιατί ένας άνθρωπος που μας φαίνεται διαφορετικά οπτικά να μην θέλει να γίνει γονείς; Δεν ξέρω τι είναι το “καλοβαλμένος”. Το θέμα είναι σε ποιον απευθύνεσαι, ποιον θα ρωτήσεις. Κάθισα και είδα στο κανάλι της Βουλής όλες τις προτάσεις των διαφόρων οργανώσεων, δικηγόρων, ψυχολόγων, γιατρών. Δεν μου έκανε τίποτα εντύπωση. Μου φάνηκε ότι η επιστήμη είναι αποστομωτική. Αυτό που ακούγεται σαν αντίρρηση είναι από ανθρώπους που λένε τη γνώμη τους που δεν γνωρίζουν. Τη γνώμη τους την είδαμε και στην πανδημία με την επιστήμη να παλεύει να αποδείξει τα αυτονόητα. Την επιστήμη ακούω! Ο καθένας έχει τη γνώμη του ανάλογα με αυτό που πρεσβεύει».

Τα παιδικά του χρόνια και το παιδί του

«Ο μπαμπάς μου είχα την τύχη να αγοράσει μια κάμερα με σούπερ 8 ταινία, είχαμε φιλμάκια. Έχω μνήμες γιατί έχω τα φιλμάκια. Μπορεί να πάμε κάπου με τον γιο μου και όσο μεγαλώνει του το ξαναλέω και του δείχνω φωτογραφίες. Θεωρώ ότι θα ανακαλέσει την αρχική μνήμη επειδή του το επαναλαμβάνω. Αυτό νομίζω είναι το μυστικό για να μείνει στο παιδί “Α, με τον μπαμπά κάναμε αυτό”. Την εφηβεία την φοβάμαι πάρα πολύ γιατί κάνουμε ανάκληση του εαυτού μας. Αλλά προσπαθώ λίγο να το ξεπεράσω. Όσο είμαι κοντά του, είμαι καλό. Από την άλλη θεωρώ ότι δεν υπάρχουν συνταγές για τους γονείς. Όταν ήρθε ο Γιώργος μου ήταν σαν να το είχα ξανακάνει. Σαν να είχα το manuel μέσα μου. Μακάρι να είχα και δύο και τρία παιδιά. Αν ήμουν τώρα στη φάση αυτή, δηλαδή αν μου έδινε το κράτος τη δυνατότητα των ίσων δικαιωμάτων θα το έκανα. Νομίζω δουλεύουμε περισσότερο για την επόμενη γενιά. Χαίρομαι και είναι συγκινητικό ότι έχω παίξει ρόλο σε αυτό και το αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι το δικό μου σθένος και η υποδοχή του εαυτού μου και η άνευ όρων διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου, έφερα κάτι που έπρεπε να βγει. Δεν είχα τον φόβο να κρύψω κάτι και μίλησα για αυτό. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα φέρει τους ανθρώπους σε ισότητα, να χαρούν τη ζωή τους και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους πιο εύκολα από εμείς. Πιστεύω ότι είμαι καλός μπαμπάς».

Δειτε Επισης

O Δημήτρης Κόκοτας μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ, πήγε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
Άνοιξε η διαθήκη του Βασίλη Καρρά - Η αξία της περιουσίας του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ
Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησαν μαζί την κατάκτηση του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό
Εριέττα Κούρκουλου: «Έχω αηδιάσει με την πολιτική ηγεσία της Αμερικής. Έχω αηδιάσει και με την δική μας»
Νίκος Χριστοδουλίδης - Νίκος Αναστασιάδης: Έτσι πανηγύρισαν τον θρίαμβο του Ολυμπιακού ο νυν ΠτΔ & ο τέως!
Μαίρη Συνατσάκη για Ηλία Ψινάκη: «Αν ήταν μάνατζερ του εαυτού του, δεν ξέρω αν θα πρότεινε αυτή την κίνηση»
Συγκινεί o Νίκος Πολυδερόπουλος: «Κλονίζεται η λογική σου, δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο»
Ο Τάσος Χαλκιάς «λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του: «Δεν της έδωσα όσο ζούσε αυτά που έπρεπε»
Πέτρος Κόκκαλης: «Παντρεύτηκα τη Δήμητρα Ματσούκα, λογικό να απασχολεί τα μέσα η προσωπική μου ζωή»
Πάνος Μουζουράκης: «Ονοματοδοσία έχει γίνει στην κόρη μου. Την λένε Ευαγγελία - Ελένη»