Γιάννης Σεβδικαλής: «Πέρασαν δύο βαγόνια από πάνω μου, με κουτρουβαλούσε για 20-25 μέτρα»

Γιάννης Σεβδικαλής - Σοφία Κουρτίδου: Το ζευγάρι μίλησε για τη γνωριμία και τη σχέση τους, μετά το τροχαίο ατύχημα του παραολυμπιονίκη, που του στέρησε τα δύο του πόδια - Δεν άφησαν λεπτό ο ένας το χέρι του άλλου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη: «Η ζωή μας μέχρι εδώ ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι για να βρεθούμε. Στη Σοφία είδα όλο τον κόσμο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην παρέα της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου φιλοξενήθηκαν ο Γιάννης Σεβδικαλής και η Σοφία Κουρτίδου.

«Ήμουν στο Γκάζι και πήγαινα προς την Ιερά Οδό. Πήγα να περάσω τις γραμμές με το ποδήλατό μου. Κοιτάζω δεξιά και αριστερά, όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε θόρυβος, καμία σήμανση, κανένας φύλακας έξω. Δεν ερχόταν κανένα τρένο. Και ξαφνικά, όταν ξαναγύρισα το κεφάλι μου, το τρένο ήταν δίπλα μου», περιγράφει ο Γιάννης Σεβδικαλής.

«Με χτύπησε μετωπικά, με πήρε από κάτω, πέρασαν από πάνω μου δύο βαγόνια. Με κουτρουβαλούσε για 20-25 μέτρα κι εγώ, αφού σταμάτησε τελικά το τρένο, δεν είχα λιποθυμήσει. Δεν πίστευα αυτό που είχε γίνει και ότι ήμουν ζωντανός. Ήταν ένα θαύμα», συνεχίζει ο γνωστός παραολυμπιονίκης και οι περιγραφές του καθηλώνουν.

«Σύρθηκα, βγήκα έξω. Τα θυμάμαι όλα, δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Αυτό είναι στον οργανισμό. Κάποιοι οργανισμοί κατεβάζουν ρολά, γιατί δεν μπορούν να το αντέξουν. Και κάποιοι άλλοι σε αφήνουν να το δεις, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα σε βοηθήσει μετά, θα θυμάσαι πράγματα που θα είναι σημαντικά για εσένα, σωματικά και ψυχικά», αφηγείται αμέσως μετά ο Γιάννης Σεβδικαλής στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό το ότι είχα τις αισθήσεις μου, γιατί κατάλαβα από τι γλίτωσα. Με το που είδα το άσπρο του νοσοκομείου, χαμογέλασα που ήμουν ζωντανός», κατέληξε στην σοκαριστική του ιστορία ο Γιάννης Σεβδικαλής.

«Έχει χαραχτεί στο μυαλό μου η πρώτη φορά που περπάτησα ξανά χωρίς υποβοήθημα. Πήγα για καφέ. Μετά το ατύχημα μάθαινα να περπατάω σαν μωρό. Σηκώνεσαι πρώτα δίνεις βάρος στα κολοβώματα – έτσι λέγεται το σημείο του ακρωτηριασμού –  γιατί πονάει πάρα πολύ στην αρχή και μετά ένα βήμα την ημέρα μέχρι να φτάσεις να κάνεις 10 βήματα», αποκάλυψε ακόμα ο Γιάννης Σεβδικαλής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, η Σοφία Κουρτίδου περιέγραψε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο την πρώτη φορά που εκείνη και ο Γιάννης Σεβδικαλής συναντήθηκαν από κοντά.

«Εγώ πλησίασα τον Γιάννη για να κάνουμε μια συνέντευξη για την προσβασιμότητα για λόγους ορατότητας και κατά καιρούς παρουσιάζω πολλές ιστορίες ανθρώπων. Εγώ είδα όλο τον κόσμο. Μου έχει μάθει τόσα πράγματα. Μου έγινε ένα κλικ χωρίς να τον γνωρίζω και απλά μιλήσαμε για να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη. Ήθελα να παρουσιάσω έναν φωτεινό άνθρωπο, αλλά τελικά βρεθήκαμε να φωτίζουμε ο ένας τη ζωή του άλλου. Έξω συναντηθήκαμε. Συναντιόμασταν για αρκετό καιρό. Κάναμε και με τη μουσική πράγματα. Ο Γιάννης με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Το χαμόγελό του. Σήκωσε το βλέμμα του και με κοίταξε. Είναι η ομορφιά αυτή που πηγάζει από μέσα. Δεν γίνεται αυτό να μη το αναγνωρίσεις από την πρώτη στιγμή», είπε η τραγουδίστρια.

«Στη Σοφία είδα όλο τον κόσμο. Μαθαίνω πράγματα καθημερινά», ανέφερε εκείνος με τη σύντροφό του να συμπληρώνει: «Και οι δύο εξελισσόμαστε. Έχουμε πολλούς κοινούς παρονομαστές. Έχουμε και διαφορές».

Οι δυο τους δεν γνωρίζονταν πριν να αποφασίσει η Σοφία Κουρτίδου να κάνουν εκείνη τη συνέντευξη αν και όταν ο Γιάννης Σεβδικαλής είχε πάθει το ατύχημα στο οποίο έχασε τα πόδια του είχε γίνει μια συναυλία για εκείνον.

«Είναι λες και την ήξερα από πάντα. Ο χρόνος είναι πολύ σχετικός. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε περάσει δύο Χριστούγεννα μαζί», είπε ο Παραολυμπιονίκης.

«Είναι καταστάσεις που σε δένουν τόσο πολύ. Πράγματα από την καθημερινότητα που ας πούμε εγώ γνωρίζοντας τη μητέρα του Γιάννη από την πρώτη μέρα μπορεί να είχα κλάψει στην αγκαλιά της», συνέχισε η Σοφία Κουρτίδου.

Οι δυο τους τότε δεν είχαν στο μυαλό της τη σχέση. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πιέζει τα πράγματα. Το ήθελα και έλεγα ότι αν είναι να έρθει θα έρθει. Μέχρι που γνώρισα τη Σοφία. Δεν ξέρω για τη Σοφία, εγώ ήμουν σε μια φάση πιο κλειστή και δεν άφησα τη Σοφία τόσο να “μπει”. Κοιτούσα άλλα πράγματα, δεν κοιτούσα τον έρωτα. Μόλις είδα τη Σοφία αυτό το πράγμα άλλαξε μέσα μου, αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσω πέρασε χρόνος. Βρισκόμασταν, κάναμε πράγματα μαζί. Δεν ψάχναμε τον έρωτα της ζωής μας. Δεν μας είχε απασχολήσει. Ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά και ο έρωτας ήρθε μετά.

Δεν την ήξερα τη Σοφία. Έτυχε αφού γνωριστήκαμε συνειδητοποίησα ότι ήταν αυτή η ταλαντούχα κοπέλα που έκανε τις μεταμφιέσεις και είχε τρομερή φωνή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σεβδικαλής


Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»