Το «καρφί» της Ναταλίας Γερμανού και η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου: «Ό,τι είχα να πω το είπα»

Ετεοκλής Παύλου, Ελένη Χατζίδου, Σίσσυ Χρηστίδου, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Κατερίνα Καινούργιου, Γιάννης Πουλόπουλος απαντούν στις δηλώσεις της Ναταλίας Γερμανού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τη δική της απάντηση σε όσους έκριναν την επιλογή της να ταχθεί υπέρ του Γιώργου Νταλάρα στο ξέσπασμα που είχε κατά των δημοσιογράφων, έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της, «Καλύτερα δε γίνεται».

Η Ναταλία Γερμανού αρχικά ξεκαθάρισε πως ο δημοσιογράφος της εκπομπής που ήταν παρών σε εκείνο το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα, δεν ένιωσε στιγμή να προσβάλλεται, ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε όσους είπαν πως εφόσον συμφωνεί με τον τραγουδιστή, θα πρέπει να αλλάξει την εκπομπή της.

«Σχετικά με το τεράστιο θέμα που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα και παρακολούθησα κλινήρης, να γιγαντώνεται και να παίρνει τεράστιες διαστάσεις…Ο Σπύρος Ραφαήλ Κεραμμύδας που ήταν ένας από τους δημοσιογράφους μας και βρέθηκαν εκείνη τη μέρα έξω από το στούντιο του Real FM, ουδόλως προσεβλήθη από τον Γιώργο Νταλάρα.

Είναι ένας άνθρωπος πολύ ευτυχισμένος που δουλεύει στο “Καλύτερα δε γίνεται”. Όχι μόνο γιατί αυτή η εκπομπή τον σέβεται και τον αγαπά, αλλά γιατί του έδωσε την ευκαιρία, πέρα από το να είναι δημοσιογράφος και να παίρνει δηλώσεις από καλλιτέχνες, να κάνει μια πάρα πολύ σημαντική αποστολή στο Μάαστριχτ τα Χριστούγεννα και να πάρει συνέντευξη από έναν σπουδαίο μαέστρο συμφωνικής ορχήστρας. Που δε πιστεύω ότι πολλές εκπομπές το έχουν κάνει στους δημοσιογράφους τους.

Καταλαβαίνετε, ότι ο Σπύρος μας, όχι μόνο δε προσεβλήθη, αλλά είναι και πολύ ευτυχισμένος που εργάζεται εδώ και υπάρχει αγάπη και από εμάς προς εκείνον, κι από εκείνον προς εμάς…Χαμογελώντας τα έβλεπα κι εγώ όλα αυτά που γίνονταν. Έχω μάθει μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, να τα παρακολουθώ όλα αυτά με ήπιο και συγκαταβατικό χαμόγελο. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο» είπε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

Στη συνέχεια όμως, η παρουσιάστρια συνέχισε λέγοντας, «Πραγματικά, δε θέλω να το ανοίξω και πολύ, γιατί εγώ ανήκω στη “Μενεγάκειο” σχολή. Η Ελένη πάντα κρατούσε μια στάση του ¨δεν απαντάω” και το θεωρώ απόλυτα σωστό. Έβλεπα πολλούς συναδέλφους που λέγανε, “η Ναταλία θα απαντήσει το Σάββατο”. Δε θα απαντήσει η Ναταλία το Σάββατό, ούτε την Κυριακή. Σέβομαι όλες τις απόψεις συναδέλφων, δημοσιογράφων, παρουσιαστριών-ων. Τα ακούω με σεβασμό, φιλτράρω, αλλά θεωρώ ότι λογοδοτώ μόνο στον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια με βλέπει και μου ασκεί κριτική – που ακούω με πολύ σεβασμό – και στο κανάλι που με πληρώνει.

Κάπου αλλού όχι. Είδα και κάποια δαχτυλάκια που σηκώθηκαν και έλεγαν, “αν δε θες να είσαι υποκρίτρια κοίτα να αλλάξεις την εκπομπή σου”, η εκπομπή είναι ήδη άλλη. Ανέκαθεν ήταν άλλη εκπομπή. Έχω την αίσθηση, ότι κάνουμε μια άλλη εκπομπή που δε χρειάζεται πολλές αλλαγές. Αυτό θα πω. Δε θα πω κάτι άλλο. Θα το κλείσω εδώ. Και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί μου, γιατί το θέμα δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Γιώργος Νταλάρας».

Η κάμερα της εκπομπής #ILoveΣουκου και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρούτας τη συνάντησαν την Ναταλία Γερμανού έξω από το πλατό κι εκείνη με τον τρόπο της ξεκαθάρισε ότι δε θα δώσει συνέχεια στο θέμα. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε τη λέξη «κήρυγμα» για όσα η ίδια νωρίτερα είχε πει μέσα από την εκπομπή της, η Ναταλία Γερμανού απάντησε,

«Κήρυγμα; Φανταστείτε να πάτε και στην εκκλησία αύριο το πρωί. Δεν είπα ποτέ όλα αυτά που λέτε. Σας παρακαλώ να δείτε το απόσπασμα προσεκτικά γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία από αυτές τις λέξεις, ούτε κήρυγμα, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Σέβομαι πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους και ό,τι είχα να πω, το είπα. 

Ξέρετε πόσα χρόνια κάνω τηλεόραση; Αυτό νομίζω τα απαντάει όλα. Υπάρχει σεβασμός από εμένα προς τους τηλεθεατές μου πάντα. Τα αφτιά είναι πάντα ανοιχτά και φιλτράρουν τα πάντα».

Την απάντηση που έδωσε η Ναταλία Γερμανού σε όσους την έκριναν για τη στάση της απέναντι στο ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους, σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η παρουσιάστρια του Mega, μετά την πρώτη τοποθέτηση της Ναταλίας Γερμανού είχε πει, «το άκουσα γενναίο. Φαντάζομαι θα αλλάξει την εκπομπή της τώρα. Ίσως έκανε μια αυτοκριτική μέσα σε αυτό και ένιωσε έτσι, γιατί ήταν και δικοί της ρεπόρτερ εκεί. Οπότε φαντάζομαι στο πλαίσιο της αυτοκριτικής, μπορεί να θεωρεί ότι γίνονται λάθος κάποια πράγματα, μπορεί να μην έχει και τον έλεγχο του περιεχομένου». 

Ωστόσο, μετά τη χθεσινή απάντηση της Ναταλίας Γερμανού, η Σίσσυ Χρηστίδου μπερδεύτηκε και εξέφρασε τις σκέψεις της στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι».

«Εγώ να ρωτήσω κάτι, γιατί έχω μπερδευτεί. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Και με τα χθεσινή της τοποθέτηση έχω μπερδευτεί. Είναι ένας άνθρωπος που αισθάνομαι ότι μπορώ να αποκωδικοποιήσω και πίσω από τις λέξεις τις περισσότερες φορές, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί και την ξέρω αρκετά καλά.

Αυτά όλα τα σχόλια, που προέκυψαν μετά, είτε είχαν αγαπησιάρικη διάθεση είτε ήταν πιο επικριτικά, γιατί γίνανε πολλά σχόλια, έγιναν πάνω στο γεγονός ότι η ίδια η Ναταλία στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα είπε “καλά μας έκανε”, ότι το αξίζαμε όλο αυτό και έπρεπε να μας συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό δε δείχνει ουσιαστικά ότι αναλαμβάνει μια ευθύνη; Όταν λέει “καλά μας είπε” τι εννοούσε; Εννοούσε τις υπόλοιπες εκπομπές; Εννοούσε, “καλά σας είπε εσάς, εμείς είμαστε μια άλλη εκπομπή”;» είπε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Αλήθεια ρωτάω, με πολλή ειλικρίνεια και αγάπη. Κάνοντας τη χθεσινή τοποθέτηση ότι, “εμείς είμαστε μια άλλη εκπομπή”, όταν ανέλαβε την ευθύνη αυτή στον αέρα, το έκανε από ευγένεια προς τους υπόλοιπους; Μπορεί. Επειδή είναι πολύ ευγενής να εννοούσε ότι η δική τους εκπομπή εξαιρείται και να ήθελε να πει “καλά σας έκανε”. Αυτό αντιλαμβάνομαι.

Μου φαίνεται όλο αυτό πολύ περίεργο. Νομίζω ότι αυτή η τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη. Δε ξέρω σε ποιους αναφέρεται. Ποιος την είπε υποκρίτρια και να αλλάξει εκπομπή; Κανείς δε της είπε να αλλάξει εκπομπή. Η ίδια αισθανθήκαμε ότι ανέλαβε μια ευθύνη απέναντι σε αυτό που έγινε και είπε “κάναμε λάθος”. Προφανώς δεν ισχύει αυτό και πρέπει να αποσυρθούν όλα τα σχόλια. Δε δείχνει αυτό ότι συμφωνεί με τον Γιώργο Νταλάρα ή αυτό αφορά όλους εμάς τους υπόλοιπους και όχι την εκπομπή της…» πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

«Χθες εξαίρεσε την εκπομπή της από το σύνολο. Εγώ το πρώτο σχόλιο το είχα βρει γενναίο και είχα πει ότι στέκεται απέναντι σε όλο αυτό με αυτοκριτική και ειλικρίνεια. Μπορεί κι εμείς στα γραφεία να κάνουμε συζητήσεις και να λέμε ότι κάτι καλύτερα να μη το κάνομε και να προστατεύσουμε μια κατάσταση. Στον αέρα όμως είναι μια διαφορετική στάση. Αυτό δεν είναι υποκριτικό. Μου θυμίζει στο σχολείο που θέλαμε να κάνουμε αποχή και είχαμε την απουσιολόγο που έλεγε, “όχι, εμένα με νοιάζει μόνο τι λένε οι γονείς μου και οι καθηγητές”… 

Θεωρώ ότι η θέση της τώρα είναι πιο ξεκάθαρη. Αισθάνθηκε ότι βάλθηκε από τους συναδέλφους της και είχε κάθε δικαίωμα να απαντήσει. Εγώ όμως στεναχωριέμαι που την είδα πικραμένη. Δε περίμενα να το πάρει τόσο στραβά. Πάντως κανείς δεν είπε ότι πρέπει να αλλάξει εκπομπή. Η εκπομπή είναι εξαιρετική. Όλοι καταλάβαμε ότι η ίδια ανέλαβε μια ευθύνη απέναντι σε αυτό που είχε συμβεί. Είναι μια εξαιρετική εκπομπή και πάει πολύ καλά» κατέληξε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Τα όσα είπε η Ναταλία Γερμανού σχολίασε το πρωί της Δευτέρας 5/2 και η εκπομπή #SuperΚατερίνα.

Η Κατερίνα Καινούργιου εξήγησε ότι καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο η Ναταλία Γερμανού θέλησε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας πως δεν της αρέσει η στοχοποίηση που είχε δεχθεί η παρουσιάστρια τόσες μέρες.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η Ναταλία δε βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα και δεν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί. Τόσες μέρες, βγαίνανε όλοι και κράζανε τη Ναταλία. Όλες οι εκπομπές. Εμένα αυτή η στοχοποίηση, ότι μια εβδομάδα παίζουμε αυτό και στοχοποιούμε έναν άνθρωπο συνέχεια, χωρίς να έχει ξαναμιλήσει, δε μου αρέσει.

Και αυτό που είπε, ότι δεν έχει να λογοδοτήσει στις άλλες εκπομπές και θα λογοδοτήσει στο κανάλι και τους τηλεθεατές, έχει δίκιο. Το λέω για όλους μας, γιατί δεν έχει κανείς να λογοδοτήσει σε άλλη εκπομπή. Κι εγώ έβλεπα όλο το Σαββατοκύριακο να ασχολούνται με εμένα και τον Ανδρέα. Εγώ μίλησα μαζί του και είμαστε μια χαρά. Συμβαίνουν αυτά.

Γενικότερα το λέω, λογοδοτείς στο κανάλι, προσωπικά στο κανάλι και τον παραγωγό μου και στους τηλεθεατές. Δε μπορώ με το να στοχοποιούμε κάποιον, μπορεί η Ναταλία λίγο να ξέφυγε. Το ότι δέκα μέρες, χωρίς η ίδια να έχει πει κάτι άλλο, τη “βαράνε” δε μου αρέσει, γνώμη μου είναι. Η Ναταλία έχει και μια πορεία. Είναι υποχρεωμένη να απαντήσει; Επίσης δεν έχει την επιμέλεια η Ναταλία, μπορεί να φταίει ο αρχισυντάκτης, μπορεί να συμβεί» είπε μεταξύ άλλων η Ναταλία Γερμανού.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος επανέφερε το ντόρο που είχε υπάρξει με τη φράση της Ναταλίας Γερμανού «άνθρακας ο θησαυρός» προς τον συνεργάτη της, Δημήτρη Πανόπουλο.

«Είδατε σε αυτά που είπε τώρα ότι παιδιά έχω κάνει κάπου λάθος; Δεν είπε ότι έκανε πουθενά λάθος. Μιας και μιλάς για στοχοποίηση, όλοι μας έχουμε σεβαστεί την Ναταλία Γερμανού και μπορώ να σου πω ότι και σε μία άλλη περίπτωση που είχε πει «άνθρακας ο θησαυρός» προς συνεργάτη της, δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν άνοιξε μύτη και κανείς δεν είπε τίποτα. Για εμένα κι αυτό ήταν πολύ σοβαρό. Το είπε κάποιος;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

«Κατ’ αρχήν για εμένα δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά και συμφωνώ ότι σέβεστε την πορεία καθενός. Εγώ επειδή έχω μεγαλώσει, έχω ανδρωθεί και με έχει βγάλει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος λειτουργούσε πάντα με τον έπαινο και όχι με την παρατήρηση, αν ήμουν στη θέση του συγκεκριμένου συνεργάτη, θα είχα αποχωρήσει. Δεν είναι καθόλου άλλο θέμα. Ακόμα και σε αυτό, που θα μπορούσε να είχε στοχοποιηθεί, δεν στοχοποιήθηκε. Όλα αυτά που ειπώθηκαν, τα φίλτραρε. Μας εξήγησε κάποια πράγματα, που εγώ δεν έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος γιατί το: καλά μας έκανε, δεν μου το έχει απαντήσει η Ναταλία. Εσείς πήρατε κάποια απάντηση; Ε, τότε μην το ανοίγεις καθόλου το θέμα. Αν έχεις κάποια παρατήρηση, τη λες επάνω στον αρχισυντάκτη» ανέφερε ο Γιάννης Πολυλόπουλος.

Tην τοποθέτηση της Ναταλίας Γερμανού έπεσε και στο τραπέζι του #StarBreakfast

Ο Ετεοκλής Παύλου και η Ελένη Χατζίδου απόρησαν αν η παρουσιάστρια του Alpha βγάζει τον εαυτό της απ’ έξω και αναφερόταν μόνο στις άλλες εκπομπές.

«Ένιωσα ότι η Σίσσυ Χρηστίδου πήγε να δικαιολογηθεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει. Δεν είπε στην ουσία να αλλάξει την εκπομπή της η Ναταλία Γερμανού, αλλά αν όντως υπερασπίζεσαι έναν άνθρωπο που προσβάλει την τηλεόραση, προφανώς το ακόλουθο είναι να κάνεις κι εσύ κάτι άλλο. Τώρα τι κατάλαβα εγώ; Αν είχαμε βάλει ένα μαέστρο στην εκπομπή, δεν θα είχαμε αυτά τα σχόλια από τον Γιώργο Νταλάρα; Ένας μαέστρος μας έλειπε. Γιατί όλες οι εκπομπές είναι ίδιες πάνω κάτω σαν θεματολογία» είπε αρχικά ο Ετεοκλής Παύλου.

«Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Έχεις πολύ gossip στην εκπομπή σου, αλλά αν βάλεις μία πολύ καλή συνέντευξη αντισταθμίζει το ένα το άλλο και θεωρείται ότι είσαι κάτι διαφορετικό; Ποιες είναι οι εκπομπές που αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας και συμφώνησε η Ναταλία;» αναρωτήθηκε η Ελένη Χατζίδου και συνέχισε:

«Όταν η πρώτη αντίδραση είναι ότι καλά μας έκανε ο Γιώργος Νταλάρας, επιτέλους το είπε κάποιος και ένιωσα ότι ναι παιδιά πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, νομίζαμε όλοι ότι βάζει και τον εαυτό της μέσα και κοιτάζει το κουκούτσι των λόγων του Νταλάρα και όχι το ύφος. Δεν έβαλε τον εαυτό της μέσα γιατί λέει ότι η εκπομπή μας δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή… Μετά από όλα αυτά πιστεύω ότι ο Σπύρος Ραφαήλ Κεραμίδας θα πήγε να ρωτήσει τον Νταλάρα για τον Τσιτσάνη».

«Βγάζει τον εαυτό της απ’ έξω και είναι σαν να ακούγεται μία φράση: καλά σας έκανε» συμπέρανε ο Ετεοκλής Παύλου για τις δηλώσεις της Ναταλίας Γερμανού.

Την απάντηση της Ναταλίας Γερμανού σχολίασε το πρωί της Δευτέρας 5/2 η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Καταλαβαίνω ότι η Ναταλία είχε την ανάγκη να επανέλθει, να δώσει μια απάντηση αλλά επί της ουσίας να μην απαντήσει. Δε θέλω να επαναλάβω την άποψή μου, την είχα πει από την αρχή. Θα μείνω στο ότι όλοι μας που υπηρετούμε αυτό το μέσο, το υπηρετούμε με σκοπό να κάνουμε καλή τηλεόραση.

Άρα, το να προσπαθούμε με έναν έμμεσο τρόπο να πούμε, “εσύ κάνεις καλή τηλεόραση, εγώ καλύτερη” , δεν είναι ωραίο να κατηγοριοποιούμε τους συναδέλφους μας, ούτε από μόνοι μας να τοποθετούμε τον εαυτό μας σε μια κατηγορία. Αυτό το κάνει ο κόσμος… Μήπως εννοεί ότι εμείς κάνουμε άλλο στυλ σχολιασμού; Όχι ότι δεν κυνηγάνε τα θέματα…» είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Την απάντηση της Ναταλίας Γερμανού σχολίασε το πρωί της Δευτέρας 5/2 και η εκπομπή της Eλένης Τσόλακη.

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
Κόλαφος η Φαίη Σκορδά κατά Μάρκου Σεφερλή & Δημήτρη Σούρα: «Το βρίσκω πολύ επικίνδυνο!»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η απάντησή της Κατερίνας Λιόλιου στα αρνητικά (και σε περιπτώσεις αισχρά) σχόλια για το #Διθέσιο
Η επική Shakira έφυγε από τη σκηνή επειδή θεατές τραβούσαν βίντεο κάτω από το φόρεμά της
Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Αν Κοντιζάς & Ιωαννίδης δεν έρθουν στην #FarmaGR, δεν θα τους μιλήσω»
Επιστρέφει ο Γιώργος Καπουτζίδης στο #TheVoiceGR! Έκλεισαν Χρήστος Μάστορας και Γιώργος Μαζωνάκης
Μέρα Πρεμιέρας: Το νέο look της Φαίης, η 12η χρονιά της Σταματίνας, τα τεχνικά προβλήματα του Παπαδάκη