#Τέμπη: Ένας χρόνος από την εγκληματική τραγωδία - Pαγίζουν καρδιές οι αναρτήσεις & οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις

#Τέμπη: Ανθή Βούλγαρη: «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», Γιώργος Λιάγκας: «Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά», Ελένη Χατζίδου: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, βαριά ημέρα», Γιώργος Καραμίχος: «Αυτή η απώλεια δεν μπορεί να συγχωρεθεί», Ελένη Τσολάκη: «Είναι μια μαύρη επέτειος και μία τραγική ημερομηνία για όλη τη χώρα», Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Να παλέψουμε όλοι μαζί, χέρι χέρι, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2024, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που πήρε μαζί του 57 ζωές και άφησε πίσω 57 οικογένειες να ψάχνουν απαντήσεις και να τους βασανίζει ένα μεγάλο γιατί.

Ανάμεσα στις 57 ψυχές που χάθηκαν ήταν και η 20χρονη Κλαούντια, φοιτήτρια Ιατρικής.

Η μητέρα της μίλησε στο Open και στην εκπομπή #ΏραΕλλάδας με τρεμάμενη φωνή εξομολογήθηκε πως πήρε την κόρη της «μέσα σε μια μαύρη σακούλα» και σήμερα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής της.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα της Κλαούντια είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής μου, ο θρήνος είναι μεγάλος, μας λείπει πολύ. Είχα μια ελπίδα σαν μάνα να τη βρω ζωντανή, όμως τρεις μέρες μετά μου την έφεραν σε μια μαύρη σακούλα… Κάψανε το παιδί μας και μας το έδωσαν σε μια κούτα στάχτη».

Η μητέρα της Κλαούντια ζήτησε δικαίωση και απόδοση ευθυνών. Όπως είπε, θα ήθελε να πάρει τηλέφωνο την κόρη της και να της εκφράσει το πόσο την νοιάζεται και της λείπει η παρουσία της από το σπίτι. «Είχε τόσα όνειρα και την σκότωσαν», σημείωσε η μητέρα της 20χρονης.

Η μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, μίλησε στην εκπομπή #SuperKατερίνα το πρωί της Τετάρτης 28/2.

Η Σταυρούλα Μασαλή, λίγη ώρα πριν βρεθεί για πρώτη φορά στον τόπο του δυστυχήματος όπου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο, συγκίνησε με τα σπαρακτικά λόγια της, μιλώντας στην Κατερίνα Καινούργιου.

«Το παιδί μου ήταν σπουδασμένο. Πιστεύαμε ότι για να ζητάνε τόσα προσόντα είναι σύγχρονος ο σιδηρόδρομος. Είμαι εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης πέρασε από τα χέρια μου.

Πριν από 2 μήνες όταν ξεκίνησε η Εξεταστική, γνώρισα έναν άλλον κόσμο. Τώρα ζω το ατύχημα, βλέπω τις εικόνες, τα ηχητικά, τις λαμαρίνες. Προσπαθούσα να διαπραγματευτώ την απώλεια. Είναι απίστευτο. Αυτά που ξεσκεπάζονται είναι τραγικά! Δεν γνωρίζαμε τίποτα από τα προβλήματα που υπήρχαν. Κανείς δεν θα μπορούσε να διακινδυνέψει τη ζωή του παιδιού του για έναν μισθό, γι’ αυτό και αισθάνομαι ενοχές, γιατί δεν πρόβλεψα. Γιατί να μην ξέρω; Μέσα σε όλα έχω και αυτές τις ενοχές», είπε αρχικά η Σταυρούλα Μασαλή.

«Τον παρότρυνα να πάρει μέρος στην προκήρυξη γιατί δούλευε σε μεγάλη εταιρεία στην Αλεξανδρούπολη και δεν τον έβλεπα. Ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά και τον έχασα για πάντα. Ο γονιός πρέπει να προστατεύει τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες και σκέφτεσαι ότι κάτι έκανες λάθος», συμπλήρωσε ξεσπώντας σε κλάματα η μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού.

Οι Πάνος και Κριστιάν Ρούτσι, ο πατέρας και αδελφός του Ντένι που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία, μίλησαν στην Super Κατερίνα και συγκλόνισαν με τα λόγια τους.

Η πληγή παραμένει ανοιχτή και δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Όσο μιλούσε ο τραγικός πατέρας, στο βάθος ακούστηκαν οι κραυγές μίας κυρίας που θρηνούσε για τον χαμό όλων αυτών των παιδιών.

Η στιγμή ήταν ανατριχιαστική με την Κατερίνα Καινούργιου να αναφέρει στον αέρα:

«Πω πω ακούω και την κυρία από πίσω. Είναι συγκλονιστικό αυτό που γίνεται εκεί. Χρήστο κάνεις τόσα χρόνια ρεπορτάζ, δεν ξέρω αν έχεις βιώσεις κάτι αντίστοιχο».

Λίγη ώρα μετά, η γιαγιά θύματος είπε στις τηλεοπτικές κάμερες, έχοντας τον πόνο της που δεν μπορεί να γιατρευτεί.

«Πήραν τα καλά παιδιά, έφυγαν όλα τα παιδιά. Πήγαιναν για το σχολείο και τα καθάρισαν», είπε χαρακτηριστικά η γιαγιά.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, μια επιζών από την τραγωδία που τραυματίστηκε σοβαρά και πλέον έχει μόνιμη αναπηρία στα πόδια μίλησε στην Ανθή Βούλγαρη.

Αρχικά η Ντίνα Μανγδαλιανίδη είπε: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έγινε το ατύχημα είναι πώς θα ζήσουν οι γονείς μου με αυτό; Και τρόμαξα. Κάποια στιγμή είχα διαλυθεί και δεν πονούσα καν. Ήθελα να βγω. Είναι τα ένστικτα της επιβίωσης. Σε κάποιους μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, να μην καούμε από χημικά εγκαύματα. Άρχισα να σέρνομαι και βγήκα από μία χαραμάδα με το σχεδόν κομμένο πόδι μου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσω ακόμα περισσότερο. Βγήκε το κόκκαλο από το πόδι μου, είχα κατάγματα στον αυχένα».

Και πρόσθεσε: «Δεν σώθηκαν οι διπλανοί μου και θυμάμαι ότι έξω από το βαγόνι άκουγα φωνές που αργοσβήνουν, ήταν άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί. Δεν θυμάμαι τι έλεγαν, ούρλιαζαν και σιγά σιγά έσβηναν».

Ένα από τα θύματα, ο Δημήτρης Οικού, έστελνε μηνύματα στην αδερφή του και τής εξέφρασε τον προβληματισμό του.

«Συνήθως δεν μιλούσαμε συνέχεια αλλά εκείνη την ώρα ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα. Μου είπε πως παραλίγο να γίνει δυστύχημα στο Παλαιοφάρσαλο και πως από “θαύμα” δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Τρομερά μηνύματα αν τα ακούσεις«, είπε η αδερφή του στην Ανθή Βούλγαρη.

Η περιγραφή του Δημήτρη στο ηχητικό μήνυμα σοκάρει, καθώς ο ίδιος δεν γνωρίζει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Η Ανθή Βούλγαρη σε ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καταγράφει τις μαρτυρίες των επιζώντων και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων.

«Οι επιζώντες παλεύουν μόνοι τους και οικονομικά και ψυχολογικά, παρότι είχαν δοθεί οι εγγυήσεις ότι θα είχαν στήριξη», δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, η δημοσιογράφος, λίγες ώρες πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Όπως τόνισε, ένα χρόνο μετά «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να πενθήσουν γιατί δεν έχουν πάρει απαντήσεις και δεν βλέπουν να έρχεται η δικαίωση».

Από την έρευνα, που έγινε για το ντοκιμαντέρ προέκυψαν νέα στοιχεία για την τραγωδία. «Οι Ευρωπαίοι δικαστές δείχνουν δύο πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να έρθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης», εξήγησε η Ανθή Βούλγαρη και σημείωσε ότι το «Μαμά, έρχομαι» έγινε γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

«Από τη θέση που έχουμε, ως δημοσιογράφοι, πρέπει να θυμίζουμε την τραγωδία και να πιέζουμε να δοθούν απαντήσεις», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και αποκάλυψε ότι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ότι κάποιοι επιβαίνοντες δεν έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση.

«Λένε ότι εκτός από το ξυλόλιο υπάρχουν και άλλες ύλες. Έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάτι υπήρχε που προκάλεσε τη φωτιά, κατέληξε η Ανθή Βούλγαρη.

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για τα Τέμπη και τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από την τραγωδία και την επιλογή των εκπομπών να δίνουν περισσότερο χρόνο στον αυτοαποκαλούμενο παλαιοχριστιανό από την μητέρα της 20χρονης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Αφού πήγα στον Πάριο, γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα. Μπήκα στα sites και θυμήθηκα όσα έγιναν στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά. Θεωρώ ότι όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι εν πολλοίς υποκριτικό διότι είναι σαν να μη σεβόμαστε τους 57 νέους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Έναν χρόνο μετά βλέπω ότι στον θάνατο 57 ανθρώπων έχει στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους εμάς είναι πιο φιλεύσπλαχνος, έχει περισσότερες ευαισθησίες και δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εθνική αυτή τραγωδία. Άρα για ακόμα μία φορά, ο λαός αυτός στην πλάτη 57 ατόμων και των δικών τους που πενθούν, έβγαλαν το δάχτυλο και το κουνάνε για την ευαισθησία τους».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Εργαλιοποιείται μέχρι και η κυρία Καρυστιανού. Υπάρχει επιχειρηματολογία τις τελευταίες ώρες για το ποια εκπομπή έχει φιλοξενήσει περισσότερο τις απόψεις της κυρίας Καρυστιανού. Δηλαδή αν μία εκπομπή την έχει φιλοξενήσει 10 λεπτά και μία άλλη 8, η πρώτη έχει μεγαλύτερη ευαισθησία; Πονάνε και ματώνουν περισσότερο; Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά. Διότι εδώ μιλάμε για 57 ανθρώπους που έφυγαν… Κι άντε αυτοί δεν καταλαβαίνουν, φύγανε. Υπάρχουν κι άνθρωποι που μείνανε να βιώνουν αυτό το εθνικό πένθος… Έναν χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποια εκπομπή κάνει το καλύτερο ρεπορτάζ;».

Ολοκληρώνοντας, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ένα χρόνο μετά είναι ποιος το έκανε για τηλεθέαση, ποιος έκλαψε πραγματικά και ποιος έκλαψε υποκριτικά για να διεγείρει τον κόσμο; Αυτό έχετε καταλάβει ένα χρόνο μετά; Ένα χρόνο μετά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους, χρειάζεται μόνο συγγνώμη από την υπόλοιπη κοινωνία και σκασμός, σιωπή! Μόνο αυτό! Πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη, πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι ακριβώς συνέβη».

Λύγισε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του #ΤοPrwinoμε τα συγκλονιστικά λόγια του Χρήστου Χούπα που έχασε την Ελπίδα του και δεν υπάρχει μέρα που να μην ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο κύριος Χρήστος Χούπας, ο οποίος έχασε την κόρη του στα Τέμπη είπε στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα: «Μας πνίγει το άδικο. Θέλουμε την τιμωρία των ενόχων.»

Και συνέχισε λέγοντας με τρεμάμενη φωνή: «Ο πόνος δεν απαλύνεται…οξύνεται, γιγαντώνεται και ανακατεύεται και με άλλα συναισθήματα με οργή και δείξα για δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παιδάκι μας… Κλαίμε όλοι μαζί, αγκαλιαζόμαστε, παίρνουμε τα συντρίμμια μας και πάμε παραπέρα…».

Τα λόγια αυτά ήταν γροθιά στο στομάχι και ο παρουσιαστής, όπως και όλη η ομάδα του Πρωινού λύγισαν.

Ο Γιώργος Λιάγκας βούρκωσε και είπε χαρακτηριστικά στον αέρα του Πρωινού: «Αισθάνομαι σα να μην πέρασε μια μέρα, σαν να κάνουμε εκπομπή ένα χρόνο πριν… Εγώ βγαίνω, διασκεδάζω, πήγα διακοπές, έχω τα παιδάκια μου, τη δουλειά μου, τώρα βουρκώνω πάλι, αύριο θα είμαι καλά. Αυτός όμως ο άνθρωπος βουρκώνει κάθε μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι βουρκώνουν κάθε μέρα και δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ»

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της νεαρής Μάρθης – μιας εκ των θυμάτων – και πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και για ακόμη μια φορά συγκλόνισε με τα λόγια της.

«28 Φεβρουαρίου άλλαξε η ζωή μου, και το χειρότερο δεν είναι ότι άλλαξε η ζωή μου, είναι ότι τερμάτισε η ζωή ενός πολύ νέου ανθρώπου. Ενός υπέροχου ανθρώπου που ήταν… Είχε τόσα όνειρα, τόσα πολλά όνειρα. Εκείνη τη μέρα… Άλλαξαν όλα εκείνη τη μέρα. Ήταν το τέλος της ζωής της κόρης μου, και το τέλος της δικής μου ψυχής.

Το ότι ζω και σας μιλάω δε σημαίνει ότι υπάρχω κιόλας. Ο πόνος δυναμώνει, η οργή δυναμώνει, ηρεμία δε μπορούμε να βρούμε με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Πως να αισθάνομαι εγώ σαν Ελληνίδα όταν βλέπω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τρέχει πιο γρήγορα από τους δικούς μας, από τη χώρα στην οποία ζω και της έδωσα το παιδί μου» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού.

Ο Πάνος Γαρουφαλιάς ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που έφτασε στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, με τον ίδιο να επαναφέρει στη μνήμη του τις τραγικές εικόνες και τα όσα βίωσε στα Τέμπη πριν ένα χρόνο.

Μιλώντας ζωντανά σήμερα 28/2 στην εκπομπή #ΟιΑταίριαστοι, συγκλονίζει με τα όσα λέει.

«23:20 που έγινε το κακό. Περίπου 12 παρά πήρα τηλέφωνο στο σταθμαρχείο και ρώτησα αν υπάρχει εκτροχιασμός. Μου είπαν ότι είναι σύγκρουση δύο τρένων. Ξεκινήσαμε με τον Αντώνη (σ.σ: τον οπερατέρ) να φτάσουμε στο σημείο και φτάσαμε στη γέφυρα του Ευαγγελισμού, από κάτω, στην Εθνική Οδό.

Ήταν γεμάτη ασθενοφόρα. Ανοίξαμε να κάνουμε τη ζωντανή σύνδεση και για δύο ώρες μεταδίδαμε όλα αυτά τα τραγικά», είπε αρχικά ο Πάνος Γαρουφαλλιάς και είδαμε στην οθόνη εικόνες από εκείνη την μέρα, πώς είχε μεταδώσει τις πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας.

«Αυτή ήταν η εικόνα που είδαμε. Αρχίζαμε να έχουμε πληροφορίες για νεκρούς αλλά δεν μπορούσαμε να τις μεταδώσουμε γιατί δεν ήταν επιβεβαιωμένες. Δεν υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι, πλέον αρχίζαμε και μετρούσαμε ποιοι θα βγουν ζωντανοί και ποιοι θα βγουν νεκροί. Προσπαθούσαμε να ρωτήσουμε τους τραυματίες τι συνέβη και δεν μπορούσαν να απαντήσουν από το σοκ.

Δεν μπορούσαν να περιγράψουν. Μας είπαν ότι είχαν δει νεκρούς. Έτσι αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν ήταν πλέον δυστύχημα αλλά μια τραγωδία. Μετά αλλάξαμε σημείο, πήγαμε σε έναν εξώστη. Εκεί είδαμε πραγματικά όλο το κακό μπροστά μας. Είχαμε και μια άλλη δύσκολη στιγμή... Σε εκείνο το σημείο άρχισαν να έρχονται και συγγενείς».

Oι celebrities έχουν "πλημμυρίσει" το instagram με συγκλονιστικές αναρτήσεις

bisbikis1 tempi133 tempi211 tempi2 barka1 barka32 (1) menenakou tempi1 xatzidou12 423455123_1632300217575489_185114822133708177_n tempi-1
bisbikis1 tempi133 tempi211 tempi2 barka1 barka32 (1) menenakou tempi1 xatzidou12 423455123_1632300217575489_185114822133708177_n tempi-1

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου κατά την έναρξη του #StarBreakfast σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκαν στο δυστύχημα, τονίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί αυτή η ημέρα.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, βαριά ημέρα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, ερωτήσεις ψάχνουν απαντήσεις, τα θύματα ψάχνουν δικαίωση. Εμείς στη συνέχεια της εκπομπής θα δούμε κάποια πράγματα, θα συζητήσουμε το θέμα», είπε αρχικά η Ελένη Χατζίδου. 

Από την πλευρά του ο Ετεοκλής Παύλου πρόσθεσε: «Θα πάμε παρακάτω, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ και όσοι είμαστε σε εκπομπές αλλά και γενικότερα ως χώρα και ως άνθρωποι. Ζητούν δικαίωση τα θύματα και όλοι όσοι έχουν μείνει πίσω». 

Στο ξεκίνημα της εκπομπής, η Ελένη Τσολάκη και οι υπόλοιποι συντελεστές της, έκαναν τη δική τους αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Τσολάκη στην έναρξη του #PrwinoSousou είπε: «Σήμερα είναι μια τραγική ημέρα για όλους μας, μια ημερομηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή όλης της Ελλάδας. Ένα χρόνο πριν, τέτοιες ώρες η χώρα μας μετρούσε αδικοχαμένα παιδιά μέσα σε ένα τρένο που εκτελούσε την πολύ απλή διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Οι στιγμές είναι βαριές, γιατί δεν θα μπορούσε αυτή η ημέρα να μην είναι μαύρη για όλους μας, κυρίως όμως για τις οικογένειες των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, στο έγκλημα των Τεμπών, πείτε το όπως θέλετε».

Η Ελένη Τσολάκη συνέχισε: «Ένα χρόνο μετά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, υπάρχουν γονείς και ψυχές που ψάχνουν να δικαιωθούν. Είναι μια μαύρη επέτειος και τραγική ημερομηνία για όλη τη χώρα». 

«Ξυπνάω εκείνο το πρωί και ανοίγω την τηλεόραση και οι ενημερωτικές εκπομπές έδειχναν τις τραγικές εικόνες από τα Τέμπη και στην αρχή δεν κατάλαβα. Διαβάζοντας αργότερα τους τίτλους ένιωσα αυτό που σου κόβεται η αναπνοή, είναι εκεί που η ζωή ξυπνάει και το πιο τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Λες δεν μπορεί αυτός ο εφιάλτης να έχει συμβεί», συμπλήρωσε η Ελένη Τσολάκη. 

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά την έναρξη του #HappyDay σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στο δυστύχημα αλλά και στα ερωτήματα γονέων και συγγενών που έχουν μείνει αναπάντητα. 

«Καλημέρα αγαπημένη μας παρέα. Η σημαντική ημερομηνία είναι πολύ σημαντική για όλους μας, είναι ημέρα μνήμης. Ημερολογιακά κλείνουμε ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 ψυχές περιμένουν δικαίωση που δεν έχει έρθει. Είδα αποσπάσματα από την συγκλονιστική συνέντευξη της κυρίας Καρυστιανού όπου ζητά απαντήσεις και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχουν συνεχείς αναβολές και απλά έχουν προφυλακιστεί κάποιοι άνθρωποι ως εξιλαστήρια θύματα, γιατί όπως λέει και η ίδια, δεν μπορεί ένας σταθμάρχης και η επάρκειά του να περικλείει όλες τις ευθύνες». 

«Θέλω να ξέρετε ότι εμείς εδώ σαν εκπομπή πολύ υπεύθυνα και συνειδητά να φωτίζουμε κάθε νέα πληροφορία που έρχεται γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη. Και να παλέψουμε όλοι μαζί, χέρι χέρι μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη» πρόσθεσε επίσης η Σταματίνα Τσιμτσιλή. 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ο Γιώργος Καραμίχος αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, στην εμφάνισή του στην εκπομπή #PameDanai

Ο ηθοποιός τόνισε το μέγεθος της απώλειας, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε ο πόνος να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να γίνεται μια προσπάθεια να αποφεύγεται.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Μιλάμε για ανθρώπους και κυρίως παιδιά που δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους. Αυτό δεν γιατρεύεται. Ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει κανείς είναι να χάσει ένας γονιός το παιδί του, από το να χάσει και την ίδια του τη ζωή. Η απώλεια αυτή δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Δεν μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να βγαίνει μία εβδομάδα πριν το δυστύχημα, να βγαίνει και να υβρίζει στη Βουλή, επειδή ακριβώς του είχε απαγγελθεί η κατηγορία ότι δεν είναι ασφαλή τα τρένα και να λέει ότι "αυτά είναι προβοκάτσια", και την επόμενη εβδομάδα να συμβαίνει το δυστύχημα να παραιτείται και μετά να ξανατρέχει στις εκλογές και να τον ψηφίζουν».

Συγχρόνως, πρόσθεσε: «Έχουμε αυτό που αξίζουμε από τη μία, αλλά από την άλλη καιρός είναι να αποφασίσουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Κανονικά θα έπρεπε σήμερα και αύριο κανείς να μην ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, μπας και το πάρουν απόφαση κάποιοι άνθρωποι ότι πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τον ανθρώπινο πόνο. Ο στόχος στη ζωή είναι η ευτυχία, η απώλεια του πόνου, ο πόνος δεν είναι φυσική συνθήκη και γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε κάτι».

Δειτε Επισης

Home Alone: Από διαρρήκτης… γλύπτης ο «Μαρβ»-Πώς είναι σήμερα ο ηθοποιός
Αθηνά Οικονομάκου: «Ο καθένας κυνηγάει την ευτυχία του και αυτό έκανα κι εγώ»
«Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσω, ένιωσα πιεσμένος, ήταν κι η κατάσταση δύσκολη με τη Μαρινέλλα»
Ο Έλτον Τζον αποκάλυψε το μήνυμα που θέλει να αναγράφεται στην ταφόπλακά του
«Νομίζω πως κανείς από τους φίλους μου δεν το ξέρει αυτό»-H on air αποκάλυψη της Μιμή Ντενίση:
«Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου-Έχουμε συγχρονιστεί συναισθηματικά»
Ακυκλοφόρητη μουσική του Michael Jackson ανακαλύφθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη
Ορφέας Αυγουστίδης: «Η ευτυχία είναι μια ρύθμιση, είναι στον τρόπο που υποδέχεσαι τα πράγματα»
«Έδωσα μεγάλη μάχη για τον Πέτρο Φιλιππίδη στο 50-50, δεν ήταν η πρώτη λύση»
«Ίσως ο πατέρας μου να πήρε τη θέση που του αξίζει καλλιτεχνικά αφού έφυγε»