Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Βρέθηκα στις "Κάψες", τραγούδαγα λαϊκά & το "Γεννήθηκες για την καταστροφή"»

Όταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου «έφαγε πόρτα» σε συναυλία του: «Δεν μπαίνει κανείς, έχω εντολή από τον κύριο Παπακωνσταντίνου προσωπικά να μην περάσει κανείς»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μία σπάνια συνέντευξη περιγράφει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του στην εκπομπή #Στιγμές του #OneChannel και στον Μάνο Νιφλή.

Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς παραλίγο να «φάει πόρτα» σε δική του συναυλία: «Στα Γιάννενα ήταν. Πάμε με το αυτοκίνητο, με δύο μουσικούς ακόμα μέσα, να μπούμε από την πόρτα που είχαμε βάλει τα μηχανήματα. Και είναι ο φύλακας. ‘Δεν μπαίνει κανείς’, μου λέει. ‘Ακούστε κύριε, έχω εντολή από τον κύριο Παπακωνσταντίνου προσωπικά να μην περάσει κανείς από ‘δω’. Ντρεπόμουν να του πω ότι εγώ είμαι! Πιο πέρα ήταν η πόρτα που έμπαινε ο κόσμος. Με παίρνουν χαμπάρι και τρέχουν προς το αυτοκίνητο, πολύς κόσμος. Του λέω ‘άνοιξε βρε, έρχονται’. ‘Σας είπα κύριε, έχω εντολή από τον κύριο Παπακωνσταντίνου προσωπικά’. ‘Εγώ είμαι!’. Άνοιξε και μπήκα…»

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και ο ερχομός στην Αθήνα

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε με νοσταλγία και αγάπη στα παιδικά του χρόνια λέγοντας πως ήταν φτωχικά αλλά πολύ ευτυχισμένα. Όπως θυμάται τις Κυριακές τραγουδούσε η οικογένεια επειδή ήταν χαρούμενη που υπήρχε φαγητό στο σπίτι.

Από μικρός θυμάται να τραγουδάει και αυτό που τον είχε εντυπωσιάσει ήταν τα ακούσματα της φύσης. Όπως λέει τα πρώτα του ακούσματα ήταν από τη φωνή της μητέρας του η οποία τραγουδούσε και εκείνος ήθελε να τραγουδάει μαζί της. Αποκάλυψε ακόμα ότι ήταν «ψώνιο» και για να τον ακούσουν ανέβαινε σε μια συκιά για να τραγουδήσει.

Όσον αφορά τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, είπε: «Όταν απολύθηκα από φαντάρος δεν μπορούσα να τραγουδήσω Θεοδωράκη και τέτοια. Είχα έναν φίλο από τον στρατό που ζούσε στη Γερμανία πριν τον στρατό, και μου λέει ‘πάμε ρε Βασίλη έξω, τι να κάνεις εδώ πέρα’. Δεν είχαμε λεφτά για να βγάλουμε εισιτήρια και θεώρησα καλό να πάω σε ένα μαγαζί που θα έπαιρνα και λεφτά.

Έτσι βρέθηκαν οι ‘Κάψες’, ένα μαγαζί πολύ περίεργο για μένα. Καταρχήν στην πρεμιέρα είχε ξεμείνει μέσα ένα βουνό από άμμο που κράτησε μέχρι που έφυγα από εκεί. Εκεί λοιπόν είχα μεγάλη επιτυχία. Μάλλον γιατί δεν έμοιαζα του χώρου αυτού και όλοι ήθελαν να με προστατεύσουν.

Πήγα με το ρεπερτόριό μου, αλλά τραγούδαγα και τα λαϊκά της εποχής. Μάλιστα, με είχαν συμπαθήσει τόσο πολύ γιατί στα ζεϊμπέκικα που τους έλεγα, είχαν πιει οι άνθρωποι και όπως χόρευαν τρεκλίζανε κιόλας, κι εγώ έλεγα ‘άμυνα’. Απ’ όλα τραγουδούσα. Έλεγα και το ‘Γεννήθηκες για την καταστροφή’.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με την μετέπειτα σύζυγό του, Ελένη Ράντου, την όποια -όπως αποκάλυψε- πολιορκούσε, «αλλά δεν έπεφτε».

«Κάποτε συχνάζαμε σε ένα μπαρ που σύχναζε και ο Χατζιδάκις κλπ.. Εγώ είχα δει την Ελένη σε μια εκπομπή και μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος που έπαιζε, με τη θετική έννοια, ένιωσα θαυμασμό για την αμεσότητα που είχε. Εγώ για να ερωτευτώ κάτι, πρέπει να το θαυμάζω. Σύχναζε και η Ελένη σε εκείνο το μπαρ, και εγώ πήγαινα εκεί με τον κιθαρίστα μου συνέχεια και την κοιτούσα. Δεν της είχα μιλήσει. Επειδή ντρεπόμουν έβαζα έναν φίλο και έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε αν είναι στο μαγαζί. Τελικά κάποια στιγμή μιλήσαμε, την πολιορκούσε αλλά δεν έπεφτε. Τελικά έπεσε. Δεν είχε σημασία για εκείνη που ήμουν γνωστός, ακόμα μού κάνει την πιο αυστηρή κριτική πάντα. Ήμασταν 2 χρόνια μαζί και αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Μετά ήρθε η κόρη μας και αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Τρελάθηκα πραγματικά που είχα τη δική μου κόρη», είπα χαρακτηριστικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Κεφάλαιο Θεοδωράκης
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Μίκης Θεοδωράκης τον οποίο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήθελε να γνωρίσει. Ο τραγουδιστής μίλησε για τη γνωριμία τους η οποία όπως είπε έγινε στη Γαλλία.

Δειτε Επισης

Είκοσι σελίδες πόρισμα με στοιχεία για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή για τον Αντώνη Ρέμο
Επίθεση Ρέμου στις Αρχές-«Λέτε ψέματα, παραβιάζετε τον Νόμο, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»
Ο Αντρέας Γεωργίου ποζάρει με μαγιό τον φακό της Σιμώνης Χριστοδούλου
Σοφία Μανωλάκου: «Ευτυχώς, πρόλαβα τη νόσο του Crohn σε πρώιμο στάδιο.. Στην αρχή όμως ήταν δύσκολο»
Η Δέσποινα Μοιραράκη πρωταγωνίστησε σε σκηνικό καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας πριν το τροχαίο;
Στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων Παράνομης Δραστηριότητας δύο τραγουδιστές & παρουσιάστρια
Η Ελένη Καστάνη για τον χωρισμό της: «Τον παραμέλησα τον άντρα μου, τα πάντα παραμέλησα για το παιδί»
Αλέξης Κούγιας: «Αδιανόητο να είναι φυλακή ο Απόστολος Λύτρας. Ο Θέμης Σοφός έχει τη χειρότερη εικόνα»
Ετεοκλής Παύλου: «Οι στίχοι είναι η ιστορία μου, ο μήνας που ήμουν σε κώμα, που ξύπνησα ανάπηρος, που είμαι εδώ»
Νίκος Καρβέλας: «Σε αφυπνίζω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος. Σου λέω να πιστέψεις στον Θεό»