Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Δεν έχει τα ίδια δικαιώματα κάποιος άνθρωπος με μένα; Γιατί τι πλεονέκτημα έχω;»

Για το νόμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Θέλει λίγη απλώς συναισθηματική νοημοσύνη. Να πεις αν ήμουν εγώ, αν ήταν το παιδί μου πως σκεφτόμουνα. Στα δικαιώματα πρέπει να είμαστε ανελέητοι και αμείλικτοι» - Όσα είπε για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις από καλλιτέχνες και το σύνδρομο του «απατεώνα»: «Ο Νταλάρας είναι λίγο πατερναλιστής, κουνάει πάντα το δάχτυλο, δεν είναι καινούργιο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Καλεσμένος στην εκπομπή, #ΚαλύτεραΑργά, βρέθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Γιώργο Νταλάρα και τον ντόρο που είχε προκληθεί πριν από μερικές ημέρες.

Ο ηθοποιός είναι κατά της δήλωσης περί διαφημίσεων από καλλιτέχνες, με τον ίδιο να έχει μετανιώσει που δεν είχε κάνει περισσότερες κυρίως λόγω των οικονομικών παροχών που έδιναν.

«Ο Γιώργος Νταλάρας είναι πάντα στην επικαιρότητα. Είδε τις προοπτικές μας εμμονικά! Ο Νταλάρας είναι και παραγωγός, έχει και όραμα προσωπικό είναι και καλλιτεχνάρα. Ό,τι έχει πει, είναι δική του επιλογή. Ίσως τον κατηγορούν γιατί έχει ιερή μανία να πάρει καινούργια πράγματα, να μπει σε πολλούς χώρους. Αυτό είναι το πάθος του! Θα κατηγορήσουμε κάποιον για το πάθος του; Πάντα το κουνάει το δάχτυλο, δεν είναι καινούργιο αυτό! Είναι κατάλοιπα της Αριστεράς και είναι θέμα χαρακτήρα. Είναι λίγο πατερναλιστής, και εγώ είμαι αλλά αποφασίζω να μην το κάνω δημόσια. Ο Νταλάρας έχει και τεράστια ισχύ. Ο καθένας έχει τις οικονομικές του δυνατότητες.

Δεν έχω κάνει διαφήμιση, και έχω χάσει διαφημίσεις που ήταν πολλά τα λεφτά. Είχα τέτοιο κόλλημα. Έκανα ψιλοπράγματα και έχασα μεγάλα πακέτα από διαφημίσεις. Μου ζήτησαν να κάνω διαφήμιση ένα τυρί ως αστυνόμος Μπέκας. Δεν θα το έκανα αλλά τα λεφτά ήταν…Τα είχα πολύ ανάγκη γιατί οι ηθοποιοί δεν παίρνουν τα λεφτά που βγάζουν οι τραγουδιστές. Είναι ανωμαλία δική μου, διαστροφή και το μετάνιωσα. Είναι από τα λίγα πράγματα που έχω μετανιώσει. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι τι διαφημίζεις. Οι ηθοποιοί που δεν μπορούν να ζήσουν είναι δυνατόν να μην κάνουν διαφημίσεις; Είναι μια μεγάλη κουβέντα. Παρόλο που διαφωνώ με τη συγκεκριμένη διατύπωση, ο χαρακτήρας είναι χαρακτήρας. Δεν έχει σημασία τι έχεις πει σε μια παρέα, μπορεί να το πεις και σε μικρόφωνο. Ε και τι έγινε; Αλλά τα μέσα ψοφάνε για παρεξήγηση. Είναι ισχυρός χαρακτήρας. Όταν τον ενοχλεί κάτι δεν μπορεί να το δεχτεί με τίποτα, είναι άκαμπτος. Αυτό είναι το καλό του αλλά και το κακό του».

«Εγώ είμαι πιο ευέλικτος παρότι μοιάζουμε σε κάποια στοιχεία με τον Νταλάρα. Είμαστε ίδια γεννημένοι ο Μάλαμας, ο Νταλάρας αλλά δεν έχω καμία σχέση με αυτούς. Είναι μουσικοί, ο μόνος που είναι άμουσος είμαι εγώ. Βίτσιο μου είναι τα μουσικά προγράμματα που έχω κάνει. Είχα ενεργό ρόλο που πρέπει να έχω τέρατα όπως ο Μητσιάς και μου εμπιστεύτηκε ο άνθρωπος τα 40 του χρόνια στο Ηρώδειο και δεν ντράπηκα να του πω με ποια σειρά θα τα πει. Έχω το σύνδρομο του “απατεώνα” μονίμως. Υπάρχουν φορές που με εκπλήσσει που κάτι έχει προηγηθεί καλό και λέω “πάλι τους ξεγέλασα”. Μερικές φορές νιώθω τόσο άχρηστος και λέω “Γαμώτο, τίποτα δεν ξέρω”. Είναι ένα είδος “απατεώνας με αυτοπεποίθηση”. Μαθαίνεις με τα χρόνια! Θέλω να μάθω περισσότερα στην υποκριτική. Νιώθω και ελλιπής γιατί δεν τελειώσαμε σχολές που έχουν μεθοδολογία. Ξέρω ότι είμαι ηθοποιός και δεν τίθεται θέμα αλλά το ζητούμενο είναι πόσες φορές τα έχεις καταφέρει πάνω από το όριο της αξιοπρέπειας. Γενικά παρόλο που έχω υπάρξει ντροπαλός στην εφηβεία μου, είμαι αντιφατικός. Μπορεί να είμαι ο πιο χαλαρός άνθρωπος εκεί που δεν το περιμένει κανείς και να είμαι σοβαρός σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει σοβαρός λόγος».

Είναι γνωστό όπως έχει πει ο Μιχαϊλίδης και σε παλιότερη συνέντευξή του, πως εκτός από τα ναρκωτικά έχει δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο στο οποίο θα μπορούσε να εθιστεί με το τσιγάρο να αποτελεί πολύ μεγάλη του αγάπη.

Την ώρα λοιπόν που ο ηθοποιός μιλούσε για το τσιγάρο και το την πίπα, που κάπνιζε η Αθηναΐδα Νέγκα, παρουσιάστρια της εκπομπής αισθάνθηκε πως ο καλεσμένος της έκανε σεξιστικό σχόλιο - επισημαίνοντάς του το στον αέρα του #Action24.

«Ντρέπομαι που το λέω, αλλά καπνίζω ακόμα. Πίπα έκανα για χρόνια. Με ρωτούσαν γιατί καπνίζω πίπα. Έχει πολύ δύσκολο κάπνισμα, πρέπει να μάθεις, να κάνεις σεμινάριο. Έχει φασαρία πολύ. Νόμιζαν ότι το κάνω από στυλ. Σε ρόλο τη χρησιμοποίησα σε ένα έργο, που κάπνιζα πίπα όταν μου το είχε ζητήσει σκηνοθέτης. Είμαι εξαρτημένος μόνο ναρκωτικά δεν έχω κάνει. Μου έχει μείνει μόνο το τσιγάρο, καπνίζω όλα τα υποκατάστατα. Με ρώταγαν γιατί καπνίζω πίπα και έλεγα ότι θα πάει καλύτερα η καριέρα μου», είπε ο Ιεροκλής Μιχαϊλίδης.

«Αυτό ήταν αρκετά σεξιστικό, αλλά τέλος πάντων...», του απάντησε η Νέγκα.

«Εντάξει, ας με κράξουν. Με το πολιτικώς ορθό με έχουν τρελάνει....Στην παρέα μας δεν μπορούμε να λέμε....», είπε ο Ιεροκλής.

«Δεν είναι σεξιστικό. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι κάτι που κάνουν όλοι», κατέληξε η Νέγκα.

Για το νόμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Ζούμε στο δυτικό κόσμο, είμαστε προνομιούχοι. Το πρότυπο για μας είναι τα μεγάλα έθνη που έχουν κάνει μεγάλα βήματα, δεν συγκρινόμαστε με χώρες του τρίτου κόσμου. Καλά κάνει και υπάρχει στην επικαιρότητα (ο νόμος για ομόφυλα ζευγάρια). Για πρώτη φορά οι ηγεσίες με την ευρεία έννοια πηγαίνουν τα πράγματα λίγο πιο γρήγορα από ότι αντέχει ο κόσμος. Θετικό είναι αυτό. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα δεν ξεκινάνε από κάτω ξεκινάνε από πάνω.

Οπότε όταν γίνεται κάτι θετικό και έχει θάρρος, ακόμα και αυτές οι συγκρούσεις. Κάποιος είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει πιο σταδιακά για να είναι πιο έτοιμος ο κόσμος να το δεχτεί. Μα θα γίνει είναι θέμα χρόνου! Δηλαδή σε λίγα χρόνια, θα συζητάμε γι’ αυτό σαν να είναι κάτι περίεργο δεν θα καταλαβαίνουν οι τότε νέοι γιατί το συζητάμε αυτό τόσο πολύ. Θα είναι κατακτημένο.

Είμαστε εντάξει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν το συζητάμε. Αν η μειοψηφία είναι δύο άτομα ή ένα άτομο, οφείλεις να τους σκεφτείς. Δεν μπορεί να είσαι απάνθρωπος. Και αυτό θέλει λίγη απλώς συναισθηματική νοημοσύνη. Να μπεις λίγο στη θέση του. Να πεις αν ήμουν εγώ, αν ήταν το παιδί μου πως σκεφτόμουνα. Δεν έχει τα ίδια δικαιώματα κάποιος άνθρωπος με μένα; Γιατί τι πλεονέκτημα έχω; Στα δικαιώματα πρέπει να είμαστε ανελέητοι και αμείλικτοι»

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»