Καπουτζίδης & Σεργουλόπουλος: Στα θεωρεία της Βουλής για το νόμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ξέσπασε σε κλάματα o Γιώργος Καπουτζίδης: «Τηλεφώνησα στους γονείς μου και τους είπα ευχαριστώ» - Συγκινημένος ο Φώτης Σεργουλόπουλος: «Είμαστε εδώ, ανοιχτά και είμαστε αυτοί που είμαστε»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής και παρακολούθησαν την συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων. 

Στα θεωρεία της Βουλής εθεάθησαν να κάθησαν το απόγευμα ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος.

Παρακολούθησαν την συζήτηση που διεξήχθη για το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Δυο άνθρωποι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό αλλά και έχουν προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία.

Πρόσφατα και με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Φώτης Σεργουλόπουλος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” με την Αθηναΐδα Νέγκα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως μέλη της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι επιθυμούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα και σε αυτόν τον τομέα και επισήμανε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία, τονίζοντας ότι ομοφυλόφυλος μπορεί να είναι κάποιος αριστερός, όπως επίσης και ένας φασίστας.

2

kapoutzidis_sergoulopoulos

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχει υπερασπιστεί και προβάλλει μέσα από το έργο του και στην τηλεόραση ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;», δήλωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι «δεν είναι ανεκτό, δημοκρατικά, οι συνάνθρωποι μας, με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, να έχουν λιγότερα ατομικά, πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα, από την πλειονότητα».

«Είναι απάνθρωπο να τιμωρούνται και να καταδικάζονται σε μια ζωή στο σκοτάδι και στο περιθώριο, όσοι πολίτες είναι διαφορετικοί από την πλειονότητα και δεν βλάπτουν κανέναν ούτε με τη ζωή ούτε με τις προτιμήσεις τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

1

22

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε ζωντανά το πρωί της Παρασκευής 16/2 στο #StarBreakfast μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος που βρέθηκε στα έδρανα του Κοινοβουλίου με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στους γονείς του και τη στήριξή τους.

«Όταν μου έστειλε η Μαίρη Αργυριάδου μήνυμα για να μιλήσουμε, δε μπορούσα να διαβάσω το κινητό γιατί έκλαιγα. Χθες δεν εκδήλωσα καθόλου το συναίσθημά μου, ήμουν παγωμένος, συγκρατημένος και σήμερα κλαίω από το πρωί. Τώρα γελάω που μιλάμε, μετά που θα κλείσουμε, θα είμαι στην προηγούμενη κατάσταση» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε με ιδιαίτερη συγκίνηση πως πριν μπει στη Βουλή, κάλεσε τους γονείς του για το καθιερωμένο τυπικό τηλεφώνημα, αλλά και για να τους ενημερώσει ότι δεν θα έχει μαζί του το κινητό τηλέφωνο. «Τους είπα ‘σας ευχαριστώ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό’.

Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δε θα χρειαστεί να κάνει αυτήν την άβολη συζήτηση και κανένας γονιός δε θα ντραπεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του. Απλώς να το αφήσει να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε κι αποδέχονται τα παιδιά τους. Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και δεν έχει γεννητικά όργανα. Δεν έχει φύλο. Αυτό ήθελα να πω. Συγγνώμη, αλλά τους αγαπάω πολύ για τη δύναμη που μου έδωσαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μίλησε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που του παρείχε ο Φώτης Σεργουλόπουλος όλο αυτό το διάστημαl

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για όλους μας. Είδα έναν άνθρωπο που με ενέπνευσε, όταν τον είδα μία μέρα στην πρόβα με το παιδί του. Είχα τη χαρά και την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Είναι τιμή μου που μπορώ να λέω ότι είναι φίλος μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ένα από τα εκατοντάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που γιόρτασαν έξω από το κοινοβούλιο την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ ακολούθησε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ πάλι θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στη Στέλλα Μπελιά, διότι όταν γεννήθηκε ο γιος μου, νόμιζα ότι όλοι με κοιτάγανε και το μόνο σημείο που ένιωσα μία ζεστασιά ήταν όταν έλαβα ένα μήνυμα από τη Στέλλα που μου έλεγε: δεν είσαι μόνος σου», δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε βίντεο που ανέβηκε στα social media από το εν λόγω γεύμα.

«Αμέσως μου έδωσε το τηλέφωνό της, την πήρα τηλέφωνο και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με συνέδεσε με όλους τους υπόλοιπους», τόνισε ο παρουσιαστής ενώπιον των υπόλοιπων παρευρισκόμενων στο εστιατόριο.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξέφρασε και μέσα από την εκπομπή του την άποψή του για την χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ήθελα να πω για τη χθεσινή διεκδίκηση και νίκη για τη νομιμοποίηση για την ισότητα στον γάμο ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι εγώ και νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση για αυτό είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούνε παιδιά, τα οποία ζούνε σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν, ζούνε σε μία επαρχία, άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών τρομακτικές χθες και προχθές να χτυπάνε εναντίον τους. Θέλω να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν επειδή αισθάνονται διαφορετικά και αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει ένας νόμος που τα αναγνωρίζει» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Δεν είμαι εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και λέμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί μία σχέση και την αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα, να εκφραστούν κι ότι υπάρχει ένας νόμος που τα καλύπτει. Είμαστε εδώ, ανοιχτά και είμαστε αυτοί που είμαστε. Αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούσουν αυτήν την κουβέντα» πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»