Ο Πάνος Βλάχος τραγούδησε «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι & Πορτοσάλτε» - Η αντίδραση Υπουργού & δημοσιογράφου

Η απάντηση του Πάνου Βλάχου μετά τις αντιδράσεις και το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Άρης Πορτοσάλτε για τους στίχους του: «Βάλτε με και μένα μέσα στον σάκο» - Προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του προανήγγειλε ο δημοσιογράφος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Πάνος Βλάχος ο οποίος έδωσε συναυλία ερμηνεύοντας στίχους του.

Ο Πάνος Βλάχος εμφανίστηκε σε συναυλία όπου τραγούδησε στη σκηνή για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε. 

«Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», ανέφερε με τους στίχους του ο Πάνος Βλάχος όπως αποκαλύπτει και το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Tik Tok.

@varvaroktonos

Το μόνο θετικό στην όλη μαυρίλα είναι πως άρχισε κάτι να αλλάζει. Αγρότες φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, βγαίνουν πλέον μπροστά. Η αρχή του τέλους της χούντας

♬ πρωτότυπος ήχος - V2023

O υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω twitter:

«Τί κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλ «να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…» δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τί θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας «ζητώ συγγνώμη;». Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλησπέρα. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Θα ήθελα πληροφορίες» σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε στο twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πάνος Βλάχος με ανάρτησή του στο instagram ξεκαθαρίζει πως οι στίχοι του είναι σατιρική, ενώ το χιούμορ δεν γεννά βία:  «Οι στίχοι και η τέχνη μου ποτέ δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν την βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και μένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά», έγραψε ο Πάνος Βλάχος. 

vlaxos-1

Ο Άρης Πορτοσάλτε θα προχωρήσει σε νομικές κινήσεις κατά του Πάνου Βλάχου και το ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 12/2 στην εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν ήξερα τίποτα και όταν μου το έστειλαν το βίντεο… Για αυτό έγραψα “στείλτε μου το βίντεο”. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο καθόλου. Χιούμορ με προτροπή σε φόνο για μένα δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη. Θα πάμε ενώπιων της δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα. Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου;

Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός. Θα έρθει κάποιος και θα πει “δολοφονήστε αυτόν;” Ποιος είναι αυτός; Και δε θα πάμε στη δικαιοσύνη; Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μια άλλη καλλιτέχνης που προέτρεπε “να τους φάμε”. Τώρα έχουμε αναβάθμιση και πήγαμε στη δολοφονία. Ο σάκος συνιστά δολοφονία. Είναι ο μαύρος σάκος. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που λένε είμαι αριστερός και φαίνεται πως την ανακούφιση για την υποκριτική τους αντίληψη, τη βγάζουν σε μίσος, βία και φόνο.

Η τραγωδία για μένα είναι πως την ώρα που αυτός ο άνθρωπος προτρέπει σε φόνο, ένα κομμάτι της νεολαίας μας ψυχαγωγείται από τη δολοφονία. Κρατάνε τέμπο στον καλλιτέχνη. Ακούγεται ένας στίχος που έχει μέσα προτροπή σε φόνο. Εμείς κάνουμε πολιτική κριτική. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου; Αν είναι να έρθει κάποιος της Αριστεράς από έξω να ρωτάω», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Νέα απάντηση στον Πάνο Βλάχο έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το σάλο με τους στίχους που τραγούδησε σε live στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» τόνισε ότι θλίβεται όταν ταλαντούχοι άνθρωποι κάνουν κάτι τόσο άσχημο και τόνισε ότι δεν θα κινηθεί νομικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Βλάχος, δεν τον ξέρω προσωπικά… Μου είναι συμπαθής και πιστεύω πραγματικά ότι είναι υπέρ ταλαντούχος. Τον έχω δει αρκετά γιατί τα παιδιά μου έβλεπαν την “μουρμούρα”. Πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, κάνουν κάτι τόσο άσχημο.

Όταν λες να δω στον σάκο τον Άδωνι και τον Πορτοσάλτε, δηλαδή στο νεκρόσακο, αυτό συζητάμε τώρα, είναι σαν να λες του θέλω πεθαμένους. Να τους σκοτώνει κάποιος. Αυτό, όπως και να το δεις ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται ούτε χιούμορ λέγεται, ούτε τίποτα. Από την αντίδραση του κυρίου Βλάχου μετά, πιστεύω ότι συνειδητοποίησε, έστω και εν μέρει, ότι αυτό που έκανε είναι χοντρό, τελεία».

«Το πιο γενναίο ήταν να πει ζητώ συγγνώμη έκανα λάθος, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο. Το να το διακωμωδήσει είναι πάλι φάουλ, έχουμε παιδιά και οικογένειες. Μπορεί να έχουμε διαφωνία, να μας κριτικάρει, να μας κοροϊδέψει.. Δεν έχω σκοπό να πάω στη δικαιοσύνη» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Πάνο Βλάχο.

Το θέμα σχολίασαν το πρωί της Δευτέρας 12/2 και στην εκπομπή #SuperΚατερίνα, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να εκφράζει μια εντελώς διαφορετική άποψη.

«Εγώ όταν το άκουσα, δεν το πήρα έτσι. Θεώρησα ότι εννοεί το τσουβάλιασμα» σχολίασε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Ανδρέα Μικρούτσικο. 

«Με τίποτα δεν το πήρα ως προτροπή σε φόνο. Είναι άνω ποταμών, να το παίρνεις και να το ψιρίζεις εκεί. Αν πω σε κάποιον να πέσει στο γκρεμό, σημαίνει ότι είναι προτροπή σε φόνο. Εγώ παίρνω αυτό που του καταμαρτυρούν. Είναι αφελές. Με θεωρούν δηλαδή βλάκα, επειδή είπε “βάλε σε έναν σάκο”, προτείνουμε να τον εκτελέσουν;

Να το εισπράξουν ως ένα είδος υποτιμητικής κριτικής, όχι απόπειρα για τη ζωή τους. Αν το λέγανε σε εμένα, θα θεωρούσα ότι με κριτικάρει με οξύτατο τρόπο και ότι είναι τοξικός αυτός που με κριτικάρει έτσι. Αλλά να λέω ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, να πηγαίνω στην αστυνομία και να ζητάω την προστασία μου, θα έπρεπε να είμαι ή παρανοϊκός ή αφελής. Και οι δυο συγκεκριμένοι, ούτε παρανοϊκοί είναι, ούτε αφελείς, αλλά λαϊκίστικα πάνε να αρθρώσουν μια άμυνα…

Τραγούδι ξέρετε τι είναι; Να σας φέρω τα τραγούδια του Πανούση να του κάνουμε και μετά θάνατον αγωγές; Θα καταργήσουμε κάθε έννοια ελευθερίας λόγου, θα κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα… Τρολ είναι κι αυτό… Όχι ότι αυτό είναι προτροπή να τους δολοφονήσουν. Πίστεψες εσύ ακούγοντάς το, ότι προτρέπει να τους δολοφονήσουν;… » είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή επεσήμανε ότι δεν θεωρεί ότι ο Πάνος Βλάχος προέτρεπε σε βία με τους στίχους του.

Πιο συγκεκριμένα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε: «Νιώθω ότι ο Πάνος Βλάχος, βλέποντας τις αντιδράσεις και καταλαβαίνοντας το νόημα του περιεχομένου των στίχων πιστεύω ότι δεν εννοούσε, αλλά ούτε προέτρεπε σε βία. Ούτε αυτός ο στόχος του. Καμιά φορά, όμως, όταν είσαι τόσο αγαπητό πρόσωπο και έρχεται ο κόσμος στις συναυλίες σου και στις θεατρικές σου παραστάσεις, πρέπει να προσέχεις και τι μπορεί να υπονοηθεί από αυτό που λες. Δε νιώθω ότι ο σκοπός του ήταν να πραγματοποιηθεί αυτό που τραγούδαγε, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς όταν το περιεχόμενο είναι τέτοιο, πρέπει μετά να αναδιπλωθείς και γι’ αυτό το έκανε εύστοχα».

Από την πλευρά της, η Τίνα Μεσσαροπούλου σχολίασε ότι διαφωνεί με τον τρόπο που «απολογήθηκε» ο Πάνος Βλάχος και θεωρεί ότι προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, ένας καταπληκτικός ηθοποιός που κάνει τεράστια επιτυχία. Νομίζω ότι αδικεί τον εαυτό του μέσα από αυτή την τοποθέτηση που δεν έχει κανέναν λόγο», με τον Δημήτρη Παπανώτα να τονίζει ότι «κάναμε την τρίχα, τριχιά».

Στο τέλος της συζήτησης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε πως άλλη βαρύτητα έχει ένα ανώνυμο τρολ στο διαδίκτυο κι άλλη ένας επώνυμος καλλιτέχνης. «Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε έξυπνα, έπλεξε το εγκώμιο του ηθοποιού κι έδειξε την απογοήτευσή του» σημείωσε η παρουσιάστρια στο #HappyDay.

Θέση για τον στίχο «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» που είπε ο Πάνος Βλάχος, πήραν σήμερα η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες της στον αέρα του #PameDanai.

«Είμαι ανισόρροπη αν πω ότι το θεωρώ λίγο υπερβολή; Δεν ξέρω τη συνέχεια, αλλά μέχρι αυτό που άκουσα, δεν είναι ότι λέει σε κανέναν…», είπε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

Ο Άρης Καβατζίκης ανέφερε: «Η σάτιρα είναι σάτιρα, μου ακούστηκε πολύ σατιρικός ο στίχος. Εμένα το μυαλό μου δεν πήγε σε δολοφονία. Καταννοώ τον κύριο Γεωργιάδη, σε αυτά που γράφει και στην απάντησή του».

Η Δέσποινα Καμπούρη είπε: «Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που άκουσα. Φυσικά και υπάρχουν όρια στη σάτιρα, αλλά νομίζω ότι ο Πάνος Βλάχος τα ξεπέρασε».

Η Δανάη Μπάρκα ανέφερε στη συνέχεια: «Είναι αυτό που καμιά φορά, τα παλιά τα χρόνια κυρίως, σε άλλα καθεστώτα, είναι αυτό που έκαναν κάποιοι καλλιτέχνες που έβγαζαν το άχτι τους μέσα από το τραγούδι. Νιώθω ότι αυτό πήγε να κάνει ο Πάνος Βλάχος».

Για τον χαμό που έχει γίνει από προχθές με τον Πάνο Βλάχο και τη σημερινή απάντηση του Άρη Πορτοσάλτε, συζήτησαν σήμερα στην εκπομπή #PrwinoSousou. Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος έγινε έξαλλος με τον ηθοποιό και ξέσπασε στον αέρα.

«Μπράβο στον Άρη Πορτοσάλτε που θα κινηθεί νομικά, γιατί υπάρχει κι ένα όριο. Ο Πάνος Βλάχος “ασέλγησε” και πάνω σε ένα ωραίο ρεμπέτικο, αλλάζοντας τους στίχους. Εδώ βλέπουμε αυτό που ζούμε 15 χρόνια στα social, απειλές, βρισιές προς όποιον διαφωνεί με την άποψή μας…

Βλέπουμε αυτό να περνάει στην ψυχαγωγία και να γίνεται αποδεκτό. Μιλάμε για καθαρόαιμο ακραίο λόγο από τον Πάνο Βλάχο, μιλάμε για αντιδημοκρατικό λόγο. Δεν υπήρξε ποτέ σατιρικός καλλιτέχνης, ούτε είναι σάτιρα αυτό», είπε αρχικά ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος είπε στη συνέχεια: «Ο Τζίμης Πανούσης δεν έφτανε σε τέτοιο σημείο ατοπήματος, όπου προτρέπει σε φόνο. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κορμιά σε σάκους, σημαίνει ή ότι έχουν πεθάνει ή ότι θα τους δολοφονήσουμε.

Περάσαμε από τη δημοκρατία που είναι “διαφωνώ μέχρι θανάτου με αυτό που λες, αλλά θα υποστηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες” στο “διαφωνώ με αυτό που λες, θέλω να πεθάνεις”, αυτό είναι! Το είχα πει τότε με το “μη με λερώσετε” και δεν περίμενα να επιβεβαιωθώ τόσο γρήγορα. Φτάνουν σε αυτόν τον ακραίο λόγο που είναι φασιστικός».

Κλείνοντας, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος είπε: «Αν έβαζα έναν τίτλο σε αυτό, θα ήταν “φασισμός με αγγελικό πρόσωπο”. Είναι φασιστικά αυτά που λέει».

Τη δική του άποψη για το θέμα, θέλησε να εκφράσει και ο Απόστολος Γκλέτσος μέσω ανάρτησης που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook, όπου έγραψε, «Στο δικαστήριο για τον Πάνο Βλάχο, θα ρθω μάρτυρας, Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε, και θα φέρω όλα τα στοιχεία παρακίνησης της βίας από εσάς για πόσους και πόσους και πολλά άλλα. Άντε να σας δω πόσο μάγκες είστε. Ραντεβού».

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»