Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων - «Αόρατος άνθρωπος» για την εφορία ο «Άλλος Άνθρωπος»

Πάνω από 1 εκατ. € σε τέσσερις λογαριασμούς – Τα μισά μεταφέρθηκαν σε «παικτικούς λογαριασμούς»: «Τσέπωσε δωρεά 140.000 ευρώ, Με απείλησαν να μην αποκαλύψω τίποτα» - Στο μικροσκόπιο εταιρεία που εμφανίζεται ως πρόεδρος η μητέρα του - Η φωτογραφία ντοκουμέντο της ξανθιάς κυρίας από τον χώρο του θέατρου που έπαιζαν μαζί φρουτάκια - Το προφίλ της στενής συνεργάτιδας του Κώστα Πολυχρονόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο ερευνούν οι ελεγκτικές Αρχές.

Αναφορές στενών συνεργατών αλλά και φίλων του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δίνουν τροφή για νέα σχόλια και διατηρούν την υπόθεση ψηλά στην επικαιρότητα.

Ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας», που ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ, παραμένει στη δίνη των αποκαλύψεων, με τον ίδιο να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τζόγο.

Παράλληλα ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαχειριζόταν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος.

Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Η δικαστική συντάκτρια, Άννα Κανδύλη εξήγησε ότι πόρισμα υπάρχει, αλλιώς η υπόθεση δεν θα έφθανε στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου, το εν λόγω πόρισμα κάνει λόγο για τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Πολυχρονόπουλου, όπου μέσα σε αυτούς τους λογαριασμούς μπήκαν την τελευταία 3ετία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ δωρεές.

Από αυτά φαίνεται να λείπουν τουλάχιστον 600 χιλιάδες ευρώ και να πηγαίνουν προς παιχτικούς λογαριασμούς. Μάλιστα – πάντα με τις ίδιες πληροφορίες της Άννας Κανδύλη – αυτοί οι παιχτικοί λογαριασμοί είναι στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Επιπλέον η εκτίμηση από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι ότι αυτά τα χρήματα χάθηκαν στον τζόγο, καθώς δεν εντοπίζεται το συγκεκριμένο ποσό να βγαίνει από αυτούς τους λογαριασμούς, ούτε υπάρχει κίνηση ανάληψης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, οι φορολογικές δηλώσεις του Κώστα Πολυχρονόπουλο είναι σχεδόν μηδενικές και υπάρχουν και χρονιές που δεν έχουν υπάρχουν καν δηλώσεις.

Ενώ, 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.

Ωστόσο, από την έρευνα που έκανε η Αρχή προκύπτει πως από τους παικτικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

Μία σημαντική εξέλιξη μετέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» σε σχέση με την υπόθεση του Κώστα Πολυχρονόπουλου, επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, τα πρόσωπα που σχετίζονται, δηλαδή η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου και ο Παύλος Τζίτζης, εμφανίζονται να είναι σε μία άλλη εταιρεία, το 2016 με την επωνυμία «Ανθρώπινες εκφράσεις», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Οι φίλοι του άλλου ανθρώπου».

Έδρα της εταιρείας είναι η Λεωφόρος Συγγρού, και στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχει και μία άλλη συγγενής του κ. Πολυχρονόπουλου, όπου ενδέχεται να είναι η αδελφή του.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας σκοπός της είναι μεταξύ άλλων «η διάδοση και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προστασία του περιβάλλοντος […] η προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας κι έκφρασης, η ενημέρωση του κοινού για την πολιτισμική παράδοση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη κτλ».

Συνεπώς με αυτές τις αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, παρατηρείται ένα περίεργο προηγούμενο σχήμα

Οι αναρτήσεις του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου - Η ιδιόχειρη απόδειξη και τα 1000 ευρώ μετρητά

Ο δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου αμφισβητεί ακόμη κι ότι υπάρχει πόρισμα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Ο δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου μιλώντας στο #LiveNews είπε:

«Εδώ συντελείται μία ανθρωποφαγία. Εμφανίζονται όλοι να γνωρίζουν χωρίς να υπάρχει μία κατάθεσή σε ανακριτή. Κυκλοφορούν φωτογραφίες οι οποίες είναι παράνομες. Δεν έχουν τη συναίνεση του εντολέα μου. Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο θα πρέπει αν το αποδείξει αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει αν τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες. Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανέναν  πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία τόσο στον εντολέα μου όσο και στη  μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί. Αναφέρεται πάντα η λέξη ‘’υπόνοια’’. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν. Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ γιατί υπάρχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων και λέγαμε πως ήταν ‘’βρόμικες’’. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κατσιφός, μίλησε και στο #ΤoPrwino

O δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε και στην εκπομπή #PrwinoSousou

Στο #LiveNews μίλησε αποκλειστικά η αδελφή του γαμπρού του Κώστα Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται πως συμμετείχε στην οργάνωση που δρούσε πίσω από την κοινωνική κουζίνα.

Ο γαμπρός του Κώστα Πολυχρονόπουλου είδε το όνομά του να εμπλέκεται σε μία ιστορία απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, χωρίς, όπως έχει πει ο ίδιος, να έχει ιδέα για όλα αυτά.

Όπως είπε η εμπλοκή του συνδέεται με την εξόρμηση του «Άλλου Ανθρώπου» στους σεισμούς της Τουρκίας καθώς τότε ο Κώστας Πολυχρονόπουλος του είχε ζητήσει να του δώσει τον αριθμό της κάρτας του ώστε να τον βοηθήσει για να μπουν οι δωρεές.

Έτσι, είδε το όνομά του να εμπλέκεται στον κυκεώνα των αποκαλύψεων.

«Μίλησα χθες με τη νύφη μου. Την πήρα εγώ τηλέφωνο μετά από πολύ καιρό. Άρχισε και φώναζε. Την ρώτησα ‘’τι θα γίνει με τον αδελφό μου’’  και μου απάντησε ‘’στα @@@ μου’’. Μου το έκλεισε και δεν την ξαναενόχλησα. Πήγαινε ο αδελφός μου και βοηθούσε στον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Δεν ξέρω το ρόλο βαράει αυτός ο άνθρωπος(σ.σ. Πολυχρονόπουλος). Δεν έχω μιλήσει μαζί του ποτέ. Μία φορά τον είδα. Ξέρω πολύ καλά ότι ο αδελφός μου δεν ξέρει από τζόγο και φρουτάκια. Δεν έχει παίξει ποτέ. Τα αδέλφια μου του παίρνουν τσιγάρα. Δεν έχει χρήματα ο αδελφός μου. Το μόνο που υπάρχει είναι ο λογαριασμός από τον Δήμο».

Ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου μίλησε στο #LiveNews υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για τις κινήσεις του.

«Δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε καν παπάκι δεν έχω».

Μάλιστα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας όταν μάλλον από λάθος ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ποσά που έπαιξε σε τυχερά παιχνίδια και έγινε αντιληπτός από χρήστες χρησιμοποίησε το όνομα του γαμπρού του, για να πει πως εκείνος έπαιζε.

Μέσω του δικηγόρου του πάντως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας φαίνεται πως περνά στην αντεπίθεση

«Ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε. Δεν υπάρχουν παιχτικοί λογαριασμοί. Φαντάζομαι αν κυκλοφορήσει μια φωτογραφία του οποιουδήποτε να είναι κάπου δεν σημαίνει ότι πάθος εμμονή η οτιδήποτε άλλο».

Εκτός από τραπεζικούς λογαριασμούς φαίνεται πως δωρεές γίνονταν και σε μετρητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετρητά συνήθιζε να μαζεύει και παλιότερα επικαλούμενος βοήθεια σε ανθρώπους

«Έβγαινε με μία κατσαρόλα στην αρχή και ζήταγε λεφτά ότι μέσω αυτού που έχει το μαγαζί, για έναν άνθρωπο, για έναν φίλο του που έχει πρόβλημα. Στην αρχή βάζαμε και εμείς κανένα ψηλό έτσι μετά είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην συνέχεια».

Επιπλέον πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που στάθηκαν στο πλευρό του και έχουν περιγράψει την πεισματική άρνηση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας να μετατρέψει την ομάδα σε μη κυβερνητική οργάνωση

«Έπεσε στο τραπέζι να γίνει ΜΚΟ ο άλλος άνθρωπος αλλά ο Κωνσταντίνος δε ήθελε να το κρατήσει παρεΐστικο. Εγώ από την ιδιότητα μου προσπάθησα να τον προστατεύσω επειδή είμαι δικηγόρος και εφοριακός. Του είπα πρέπει να κρατάμε τον τύπο να είμαστε νομότυποι».

Εντωμεταξύ στο προσκήνιο έρχεται και ένα ακόμη πρόσωπο που φαίνεται να γνώριζε καλά πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε τυχερά παιχνίδια. Μια ξανθιά κυρία που τον συνόδευε τόσο στην κοινωνική του δράση όσο και στους χώρους των τυχερών παιχνιδιών.

«Έβλεπα τον «Άλλο Άνθρωπο», ερχόταν με αυτή, είχε ξεκινήσει, σε καθημερινή βάση και παίζανε με τις ώρες. Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Έβγαζε και πήγαινε αυτή συνέχεια του ζήταγε λεφτά γιατί έχανε και έβγαζε πακέτο με 50ρικά. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από χιλιάρικό. Πάνω από 1000 ευρώ».

Μαρτυρία για τον Κων/νο Πολυχρονόπουλο στο #ToPrwino: «Με έστειλε να τραβήξω 7500 ευρώ για να πάει μαζί με την παρέα του στα μπουζούκια»

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλος μαζί με παρέα στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο κ. Γιώργος που ήταν εθελοντής για έναν χρόνο στην «Κοινωνική Κουζίνα» μίλησε στην #ΚοινωνίαΏραMEGA για την κοινωνική αυτή δράση και τι συνέβαινε.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον «Άλλο Άνθρωπο», αυτό που αντίκρυζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας», είπε αρχικά.

«Με όποιον δεν άκουγε αυτά που ήθελε, ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει. Αναφορικά με τα χρήματα, παρουσίαζαν κάποια κουτιά σε διάφορα μαγαζιά και αυτά που μαζεύονταν,  όταν τα έφερναν στην «Κοινωνική Κουζίνα» τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν στην «Κοινωνική Κουζίνα» και σταματούσε εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περίεργο περιστατικό.

«Όταν αντίκρυσα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», αποκάλυψε.

Και συνέχισε: «το άλλο περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου που έκανε δωρεά 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα  το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”».

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα «πατήματά» του ήταν άνω των 2 ευρώ», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Μετά την αποκάλυψη του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλου, για τη γυναίκα που εμφανιζόταν μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο στα καταστήματα των τυχερών παιχνιδιών, το #LiveNews παρουσιάζει τη μαρτυρία ενός ανθρώπου ο οποίος έχει δει συχνά τον Κώστα Πολυχρονόπουλο σε τέτοια καταστήματα.

Εντύπωση, όπως λέει, του προκάλεσε το γεγονός πως ενώ ο καθένας δικαιούται ένα μηχάνημα, εκείνος είχε τρία ταυτόχρονα.

«Ήταν πολύ γνωστή φυσιογνωμία. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τουλάχιστον για 1,5 χρόνο. Μετά τις 23.30 ήταν στα δύο (πρακτορεία) της Γ…(περιοχή της Γλυφάδας). Πέρα ότι έπαιζε τρελά ποσά δηλαδή, μπορεί να έπαιζε και 2 χιλιάδες στο κάθε μηχάνημα, 3 χιλιάδες στο κάθε μηχάνημα, πάκο τα πενηντάρικα, μόνο 2 ευρώ ( στο ποντάρισμα) και δεν έπαιζε μόνο τα διαμάντια που λένε, έπαιζε πολλά», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Το περίεργο ποιο ήταν, ότι κάθε παίκτης δικαιούται μόνο μια κάρτα. Αυτός τι έκανε; Είχε 3 (κάρτες) και κρατούσε 3 μηχανήματα, τα οποία δεν μπορούσες εσύ να παίξεις. Είχε γυρίσει τις καρέκλες κι όταν έβλεπε ότι τελειώνουν τα χρήματα πήγαινε και γέμιζε. Πήγαινε 2:30 – 3:00, δεν έφευγε νωρίς. Δεν τολμούσε να του μιλήσει κανένας. Είχε έρθει με μια ξανθιά, πρέπει να ήταν 55αρα. Ήταν γνωστή επειδή είχε έρθει 2 – 3 φορές. Αν δεν κέρδιζε στο πρώτο (πρακτορείο) της Γλυφάδας, πήγαινε στο δεύτερο».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε μία φωτογραφία από το 2019, η οποία απεικονίζει τον Κώστα Πολυχρονόπουλο να παίζει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Η ξανθιά γυναίκα είναι η σύντροφος του και ανήκει στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Στην φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον κ. Πολυχρονόπουλο και να παίζει και εκείνη «φρουτάκια».

Η συγκεκριμένη γυναίκα τον βοηθούσε στη δράση του, με αποτέλεσμα να προκύπτει το ερώτημα εάν και τα χρήματα τα οποία έπαιζε και εκείνη στα παιχνίδια προέρχονταν από τον «Άλλο Άνθρωπο».

Το προφίλ της στενής συνεργάτιδας του Κώστα Πολυχρονόπουλου

Oι νέες μαρτυρίες πάντως που φέρνει στο φως το #LiveNews να μιλούν για έναν άνθρωπο που είχε πάθος με τον τζόγο.

«Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος. Προσφέρει όμως, ένα τεράστιο έργο. Από αυτά που του δίνανε πιθανόν να έπαιζε, από αυτά να έπαιζε. Να κάνει μια ζωή λιτή για να εξυπηρετεί το πάθος του. Αν τα έτρωγε στα μπουζούκια, αν τα έτρωγε με γυναίκες, αν τα έτρωγε αλλού, κανένας δεν θα έλεγε κουβέντα».

Ο άνθρωπος που μιλά αποκλειστικά στο #LiveNews λέει πως τον έβλεπε συχνά πυκνά σε πρακτορείο στο κέντρο του Πειραιά.

«Πριν τρεις μήνες. Έπαιζε. Και εγώ παίζω. Με χαιρέτησε, μου είπε «Γεια. Γεια, σου Ν…, γεια σου Κώστα». Αυτός έπαιζε ένα με κοχύλια, διαμάντια που βγάζουν τα όστρακα».

Ότι το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν τα διαμάντια το είπε χτες και ένας άλλος μάρτυρας μόνο που αυτός δεν συχνάζει στον Πειραιά αλλά στην Άνω Γλυφάδα.

«Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν ‘έβγαλες κάνα διαμάντι;’. Ήταν το αγαπημένο του διαμάντι».

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε τυχερά παιχνίδια στον Κεραμικό, την Γλυφάδα και τον Πειραιά.

«Σε ενάμιση χρόνο που πήγαινα εγώ τον είχα δει πάνω από 150 φορές», περιέγραψε στο Live News θαμώνας σε κατάστημα τυχερών παιγνίων.

Μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία αποκαλύπτει: «Απορούσαμε που έβρισκε όλα αυτά τα χρήματα για να παίζει» θα πει ένας άλλος μάρτυρας κλειδί αποκλειστικά στο Live News.

«Είχε κάτσει περίπου καμία ώρα και έπαιζε, δηλαδή έβγαλε ένα πάκο 50ρικα και έδινε 50ρικα και έπαιζε. Λέγαμε: «τι κάνει; Που τα βρήκε αυτός τα λεφτά;» Σε μία ώρα είχε χαλάσει πάνω από 100, 200, 300 ευρώ, δεν ξέρω πόσα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετές φορές τον συνόδευε αυτή η ξανθιά γυναίκα, που βλέπουμε σε φωτογραφία ντοκουμέντο και η οποία εργάζεται ως σκηνοθέτης αλλά και ως εθελόντρια στον Άλλον Άνθρωπο.

«Σε μία φάση ξεκίνησα και έβλεπα εκεί μέσα ερχόταν ο «Άλλος Άνθρωπος» με μία ξανθιά κυρία. Έβλεπα τον «Άλλο Άνθρωπο», ερχόταν με αυτή, είχε ξεκινήσει, σε καθημερινή βάση και παίζανε με τις ώρες. Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Έβγαζε και πήγαινε αυτή συνέχεια του ζήταγε λεφτά γιατί έχανε και έβγαζε πακέτο με 50ρικά. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από χιλιάρικό. Πάνω από 1000 ευρώ».

Οι έρευνες συνεχίζονται με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά πως έχει πάρει έστω και 10 σεντς από τα χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου».

Ο πρώην εργοδότης του Κώστα Πολυχρονόπουλου μίλησε στο #LiveNews αποκαλύπτοντας πως όταν εργαζόταν για εκείνον έμπαινε σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο, σε online καζίνο και σε στοιχηματικές σελίδες.

«Εγώ τον είχα στην δουλειά μου το 2008 για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τότε είχα φτιάξει μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών και πουλάγαμε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Τον βρήκα από αγγελία. Είδα τις ικανότητες του στις πωλήσεις και τον έκανα υπεύθυνο τμήματος γιατί ήταν από τους καλύτερους πωλητές που είχα ποτέ. Ερχόταν με το πουκάμισο του, όπως έπρεπε για γραφείο, για να τον παρουσιάσεις», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Αυτός καθόταν μέχρι αργά στο γραφείο. Σε μία φάση μου έρχεται ένας λογαριασμός σταθερού τηλεφώνου, ο οποίος ήταν πενταπλάσιος από το κανονικό. Εγώ το έψαξα γιατί μου φάνηκε περίεργο και τελικά κατάλαβα ότι είχε καλέσει σε ροζ τηλέφωνο 090. Όταν το βρήκα αυτό, πήγαμε στον υπολογιστή του και ψάξαμε το ιστορικό, έμπαινε συνέχεια σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο, σε online καζίνο και σε στοιχηματικές σελίδες».

Μάλιστα, όπως λέει, όταν τον ρώτησε, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος τα παραδέχτηκε όλα.

«Όταν τον ρώτησα για όλα αυτά, τα παραδέχτηκε και μου είπε ότι δεν θα επαναληφθεί, όμως του εξήγησα ότι η συνεργασία μας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μάλιστα, είχαμε και έναν έντονο διάλογο. Του έλεγα να μου επιστρέψει το αυτοκίνητο και εκείνος έλεγε ότι το αυτοκίνητο είναι στην Αίγινα. Αφού τον πίεσα πολύ και του είπα να πάμε στην Αίγινα να το πάρουμε, παραδέχτηκε τελικά ότι το αυτοκίνητο ήταν δύο στενά παρακάτω από εκεί που βρισκόμασταν».

Ο πρώην εργοδότης του επισημαίνει πως ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ήταν ένας εξαιρετικός πωλητής με πολλά προσόντα και ικανότητες.

«Είναι εξαιρετικός πωλητής. Ήξερε να πλασάρει τον εαυτό του, ήταν έξυπνος, έκοβε το μυαλό του, αλλά το μάτι του είχε πάντα κάτι το αρρωστημένο. Ήξερε να πουλήσει. Τα προσόντα υπήρχαν, αν ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε τις ικανότητες που έχει για να βγάλει τα προς το ζην αυτή την στιγμή θα ήταν μεγάλο στέλεχος σε κάποια εταιρεία, αλλά ο άνθρωπος είχε διαστροφή, ήταν μυθομανής. Μετέτρεψε τον εαυτό του σε προϊόν, ήξερε να πουλάει πολύ καλά τον εαυτό του. Όταν τον είδα να πρωταγωνιστεί στα κανάλια ως ο ‘’καλός άνθρωπος, ο ταπεινός’’, αναρωτιόμουν πότε θα τον ανακαλύψουν».

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, μέσα από την εκπομπή #ToPrwino, πριν προλογίσει το θέμα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τόνισε πως ήταν εξαρχής επιφυλακτικός με την φιλανθρωπική οργάνωση, «Ο Άλλος Άνθρωπος», χωρίς όμως, να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

«Δεν θέλω να το παίξω μάγκας, αλλά δεν έπεσα από τα σύννεφα. Θα μου πείτε “Για ποιο λόγο;” Έχω και εγώ τους δικούς μου τρόπους να βρίσκω τις δικλίδες ασφαλείας και να μην πέφτω από τα σύννεφα. Επειδή όλους τους ανθρώπους που έχουμε μια αναγνωσιμότητα αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις μας χρησιμοποιούν και τις χρησιμοποιούμε γιατί πολλές είναι και το φύλλο συκής της αμαρτίας μας, αν υπάρχει αμαρτία.

Εγώ λοιπόν, είχα προτάσεις να πάω στον «Άλλο Άνθρωπο», να βοηθήσω και να μαγειρέψω, για κάποιον λόγο διαισθητικά αρνήθηκα να πάω να βοηθήσω. Βέβαια πήγα στην «Κιβωτό του κόσμου» και παρουσίασα μια από τις βασικότερες εκδηλώσεις τους και δεν το μετανιώνω. Εδώ όμως, κάτι μέσα μου με έτρωγε. Είχα και κάτι ενδείξεις που δεν είναι ακόμα η ώρα να τις πω. Κάποιες από τις λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικές. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι στα ξαφνικά να λένε ψέματα. Δεν ενοχοποιούμε κανένα και κυρίως τον Κώστα Πολυχρονόπουλος, για τον οποίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δίωξη», είπε ο Γιώργος Λιάγκας. 

Δειτε Επισης

Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη
O Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τα εστιατόρια του: «Θέλαμε άλλα πράγματα»
Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Τατιάνας Μπλάτνικ «στην μία και μοναδική», Ελένη Φουρέιρα!
O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»
Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια