Η υπερπροσπάθεια του Δημήτρη Σταρόβα να ξανασταθεί στα πόδια του και να ξαναμιλήσει
07:49 - 05 Δεκεμβρίου 2024
#Πρωταγωνιστές: Η πρώτη συνέντευξη του Δημήτρη Σταρόβα μετά το βαρύ εγκεφαλικό - Tα λάθη, τα πάθη και τη νέα πορεία που χαράζει - Συγκλονίζει η σύντροφός του Άννα Σταθάκη
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη επτά μήνες μετά το βαρύτατο εγκεφαλικό που υπέστη παραχώρησε ο Δημήτρης Σταρόβας στην εκπομπή #Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη το βράδυ της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου.
Επτά μήνες μετά τη σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του, ο Δημήτρης Σταρόβας δείχνει να έχει επανέλθει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ενώ συνεχίζει της θεραπείες αποκατάστασής του.
Μια εκπομπή διδακτική για όσους δεν φροντίζουν όσο θα έπρεπε τον εαυτό τους, αλλά και ψυχαγωγική για όσους αγαπούν τον καλλιτέχνη Δημήτρη Σταρόβα. Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ
Οι πρώτες σοβαρές δυσκολίες που διαπίστωσε πως αντιμετώπιζε κινητικά:
«Έχω επανέλθει κατά 90%. Έχω μερικά προβλήματα συγχρονισμού με τα δύο χέρια, αλλά όλα ξεπερνιούνται. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω ότι ο άνθρωπος έχει δυνάμεις που ούτε φαντάζεται. Μετά το συμβάν, έπιασα την κιθάρα μετά από 1,5 μήνα. Στο κέντρο αποκατάστασης ζήτησα να μου φέρουν μία. Στην πρώτη μου επαφή με την κιθάρα, ενώ ξεκίνησα με θαυμασμό, κατέληξε σε μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες και τρομακτικές... Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έπαιζε το ένα χέρι. Το αριστερό χέρι του μόνο οκ, το δεξί σχεδόν οκ, μαζί δεν συγχρονίζονταν. Είναι όπως όταν τρέχει ο νους κι η γλώσσα δεν μπορεί να ακολουθήσει.» ίπε ο Δημήτρης Σταρόβας στον Σταύρο Θεοδωράκη και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως ξεκίνησε η επαφή του με την μουσική και την κιθάρα σε ηλικία 14 ετών.
Όπως τόνισε, θεωρεί ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ξοδεύουμε σε ανόητους εγωισμούς και μικροπρέπειες.
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για τις κακές συνήθειες που αναγκάστηκε να κόψει, τα κιλά που έχασε αλλά το πως το χιούμορ του τον έχει σώσει πολλές φορές σε διάφορες δύσκολες περιόδους της ζωής του.
«Οι παλιές κακές συνήθειες έχουν τελειώσει… Ηλεκτρονικά τσιγάρα έκανα, πούρα έκανα, στριφτά έκανα. Έκανα τέσσερα πακέτα τη μέρα. Τα έκοψα σε μια μέρα. Αυτό θέλω να κρατήσουμε, ότι όλα είναι στο κεφάλι μας. Πίστευα ότι δε θα μπορούσα να κόψω το τσιγάρο… Ποτό πίνω ένα κρασί ή ένα ουίσκι. Έχω φάει και έχω καπνίσει για τρεις ζωές. Μέσα από αυτή την ιστορία έγινα πιο ταπεινός. Έπρεπε να χάσω κιλά απαραίτητα γιατί η πίεσή μου δεν έπεφτε κάτω από το 21-22… Για χρόνια είχα αρρυθμίες.
Έπρεπε να χάσω κιλά και μου φέρνανε δυο φρυγανιές ολικής άλεσης το πρωί. Έτρωγα τη μια και την άλλη την κράταγα για το μεσημέρι που μου φέρνανε φαγητό για σπουργίτι…. Πράγματα που θεωρούμε δεδομένα δεν τα υπολογίζουμε. Μέσα στο πιο απλό πράγμα μπορεί να κρύβεται θησαυρός. Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους. Έχεις έναν σύντροφο ή έναν φίλο και επειδή τον έχεις ξεχνάς πόσο σημαντικός είναι» εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο.
«Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της ιστορίας ήταν μια γλυκύτατη νοσοκόμα, που με αγαπούσε, ήρωες όλοι αυτοί, που μου έφερε κρυφά μια μπουκιά φέτας. Είχα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ήταν κυριολεκτικά μια μπουκιά, σαν σοκολατάκι. Είμαστε αχάριστοι οι άνθρωποι» περιέγραψε συγκινημένος.
«Το χιούμορ με έχει σώσει πάρα πολλές φορές… Έχω ξεφύγει από πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα από το χιούμορ και τα χόμπι. Λανθασμένα ο κόσμος πιστεύει ότι αυτά είναι πολυτέλειες. Καμιά φορά σκέφτομαι πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν τη γνώμη του απέναντί μας που δε συμπίπτει με τη δική μας, τη βλέπαμε ως διαφορετική και όχι ως λανθασμένη. Εκτός από αχάριστοι είμαστε και εγωιστές» παραδέχτηκε ο Δημήτρης Σταρόβας.
«Αν εξαιρέσεις το ποτό, ό,τι άλλη βλακεία την έκανα» παραδέχτηκε ο Δημήτρης Σταρόβας.
«Μεγάλωσα στα πούπουλα. Παρά τη φτώχεια, η μάνα μου με μεγάλωσε μόνη της. Έκανε τρεις δουλειές, δε μου έλειψε τίποτα. Μάζευαν υπογραφές να μας διώξουν γιατί εκείνη την εποχή θεωρούνταν “η που@@@α με το εξώγαμο” αλλά, δεν επέτρεψε να μη μου μεταφερθεί τίποτα από όλα αυτά. Δεν ήμουν κακό παιδί αλλά, έρμαιο των παθών μου…» εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο ενώ στη συνέχεια μίλησε για όλα τα σημάδια που είχε πως κάτι συμβαίνει με την υγεία του αλλά, τα αμελούσε.
«Ήμουν βέβαιος ότι κάτι έχω γιατί είχα αρρυθμίες, ταχυπαλμίες, καθημερινές κρίσεις πανικού. Έλεγα ό,τι σκέφτεται ένας μ@@@@ας. Μου το έλεγαν όλοι. Η Άννα έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο, πέρα από τους γιατρούς. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μου είχε κανονίσει ραντεβού στον γιατρό αλλά δεν πήγα ποτέ» είπε και πρόσθεσε,
«Ήμουν 167 κιλά, τώρα είμαι 125… Θέλω να φτάσω κάτω από 100. Κοιμάμαι μετά από δεκαετίες χωρίς διακοπή… Εκ των υστέρων συνειδητοποιώ ότι ήμουν σαν ένας γέρος 90 χρονών…».
«Όταν βγήκα από το νοσοκομείο ήταν οι κάμερες. Μου είπαν οι γιατροί αν θέλω να βγω από την πίσω πόρτα αλλά σκέφτηκα ότι δεν έχω κάτι να κρύψω…» ανέφερε για τη μέρα που βγήκε από το νοσοκομείο ενώ τόνισε πόσο ευγνώμων είναι στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που τον φρόντισαν αλλά, και τους φίλους του.
Η σύντροφος του Δημήτρη Σταρόβα, Άννα Σταθάκη μίλησε στην εκπομπή #Πρωταγωνιστές για το πως αντιλήφθηκε το εγκεφαλικό του καλλιτέχνη και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, αλλά και το πως έχει αλλάξει η ζωή του σήμερα, επτά μήνες μετά το περιστατικό.
Η Άννα Σταθάκη εξομολογήθηκε ότι εκείνη τη μέρα, γύρισε τυχαία στο σπίτι, λόγω ενός κενού που είχε στη δουλειά της, κάτι που τελικά αποδείχθηκε σωτήριο για τον Δημήτρη Σταρόβα.
«Πάω στο σπίτι, ανοίγω, βλέπω τον Δημήτρη μια χαρά, μου έκανε μάλιστα και ένα αστείο για τα γάτα μας. Καθώς τακτοποιούσα τα πράγματα τον ρώτησα πως ήταν γιατί τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν καλά, δε μου απάντησε, με κοίταξε, δε μου απάνταγε, επειδή έχει και το χιούμορ νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο του, τον ξαναρώτησα… άρχισε να περπατάει νευρικά στο σπίτι… τον πιάνω και του λέω, “Δημήτρη, πες μου, δε μπορείς να μου μιλήσεις;” κούνησε τα μάτια του… Έπαθα το σοκ της ζωής μου… Πήρα αμέσως το ασθενοφόρο… Ήρθαν αμέσως, έφεραν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, δε συνεργάστηκε αμέσως… Τον ανάγκασα να καθίσει… Το ασθενοφόρο έτρεχε τόσο γρήγορα… είναι μια διαδρομή που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου» περιέγραψε αρχικά η σύντροφος του Δημήτρη Σταρόβα.
«Γνωριστήκαμε τον Απρίλιο του 2016. Πρώτα τον αγάπησα και μετά τον ερωτεύτηκα, γιατί πάνω στη γνωριμία μας έχασα τον μπαμπά μου. Τότε είπα ότι δεν κάνω σχέση και θα ζήσω το πένθος μου. Εκείνος μου είπε ότι θα με περιμένει, δε θα με πιέσει και θα σταθεί πλάι μου. Δεν τον πίστεψα αλλά, το έκανε…
Ο μόνιμος καβγάς μας ήταν ότι δεν πρόσεχε τον εαυτό του. Ήταν η απογοήτευσή μου. Κάθε χρόνο έλεγε ότι στα επόμενα γενέθλιά του θα είχε αδυνατίσει…Στο νοσοκομείο περάσαμε δύσκολα, κοιμόμουν εκεί. Έφευγα, αν έβρισκα άνθρωπο να με αντικαταστήσει, μόνο για να βάλω πληντύριο και να κάνω μπάνιο» εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο η Άννα Σταθάκη.
«Την 3η-4η μέρα, δε μίλαγε καθόλου, και του ζήτησα να μου πει το όνομά μου, είπε “Αααα”, έβγαλε τον πρώτο του ήχο. Ήταν τραγικό τέσσερις μέρες ο Δημήτρης να μη βγάζει ήχο… Ήταν ένας αγώνας αλλά, μόλις μου είπε ο γιατρός ότι δεν κινδυνεύει πια η ζωή του είπε, “πάμε θα κερδίσουμε”… Η ουσία είναι ότι σώθηκε» περιέγραψε ακόμη η σύντροφος του Δημήτρη Σταρόβα ενώ τόνισε πόσο πολύτιμη ήταν η βοήθεια που είχαν από φίλους και συγγενείς, όχι μόνο σε ψυχολογικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε με τους διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι και μίλησαν για τα όσα έζησαν οι ίδιοι όταν διαπίστωσαν πως το περιστατικό που είχαν πάει να παραλάβουν, ήταν ο Δημήτρης Σταρόβας.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, Άκης Τσορπίδης και Γιάννης Ρήγας, που τον μετέφεραν –αστραπιαία θα έλεγε κανείς– στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Όπως είπαν οι ίδιοι άνθρωποι, βρέθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού, τραγουδιστή και κιθαρίστα μέσα σε επτά λεπτά, χρόνος καίριας σημασίας για την ευτυχή κατάληξη των πραγμάτων.
Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο Δημήτρης Σταρόβας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους καθώς δεν μπορούσε να μιλήσει, βρέθηκε στο Τζάνειο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι επρόκειτο για εγκεφαλικό και έσπευσαν να τον βοηθήσουν.
«Ο άνθρωπος δε μπορούσε να καταλάβει αυτό που του λέγαμε, είχε ένα φόβο στο βλέμμα του».
Στον Σταύρο Θεοδωράκη επίσης μιλούν:
- Η λογοθεραπεύτρια, Λουκία Ψυχογιού, που του έμαθε ξανά να μιλάει: «Η αφασία και η δυσπραξία του στην αρχή με ανησύχησε πάρα πολύ. Πλέον τα πάει πολύ καλά».
- Ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Τζανείου, Δημήτρης Ράλλης, και η νευρολόγος που τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, Μαρίνα Φωλιάδη.
- Ο Νίκος Παπαζήσης, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης που συνεχίζει να επισκέπτεται ο Δημήτρης.
- Οι «Πρωταγωνιστές» κατέγραψαν και τη νέα παράσταση των «Άγαμων Θυτών» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Ταξιάρχη Χάνο, τον Χρήστο Μητρέντση, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Θανάση Αλευρά και τα άλλα παιδιά.