Φώτης Σεργουλόπουλος: «Θα ανεχόσουν να ακούσεις από αμόρφωτους ότι θα γίνει το παιδί σου ανώμαλο;»

Ξεσπά ο Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δεν με αφορά και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν άνθρωπο, ο οποίος δεν γνωρίζει την τύφλα του και δεν ξέρει τι του γίνεται. Θα μιλήσω και θα απολογηθώ σε έναν αμόρφωτο άνθρωπο;» - Ξεκαθαρίζει για τις σχέσεις του με τη Μαρία Μπακοδήμου: «Βρισκόμαστε σε μία φάση τελείως διαφορετική»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη νέα σεζόν στο #The2NightShow.

Σε μία εξομολόγηση χείμαρρο ο παρουσιαστής της ΕΡΤ μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και στα κακόβουλα σχόλια που ακούνε οι ομοφυλόφιλοι γονείς για την ανατροφή των παιδιού τους.

Ο παρουσιαστής μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή, αναφερόμενος και στις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετώπισε λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Ήμουν τυχερός γιατί μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που με αποδέχθηκε όπως ήμουν, δίνοντάς μου την άνεση να το αντιμετωπίσω φυσιολογικά. Στο δικό μου περιβάλλον δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Ερωτεύτηκα για πρώτη φορά μετά τα 18, αν και πριν είχα ενδιαφερθεί για μια συμμαθήτριά μου.»

«Βρέθηκα σε μια εποχή όπου η LGBTQ+ κοινότητα ήταν αρκετά ενεργή. Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν όταν κατάλαβα τι συνέβαινε γύρω μου. Όταν παλαιότερα έκαναν χιούμορ για τους γκέι, δεν το έβλεπα αρνητικά. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν να εμφανίζονται τέτοιοι χαρακτήρες, δεν ένιωθα ότι με στόχευαν.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη του προσπάθεια να προασπίζεται τα δικαιώματά του, όσο η κοινωνία παραμένει κριτική ή κακοποιητική. Επεξήγησε τι άλλαξε στην αντίληψή του για ορισμένες καταστάσεις που άλλοτε τον άφηναν αδιάφορο.

«Από το 2011 και μετά, είμαι εμφανής με ό,τι πρεσβεύω. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι, όσο υπάρχει κακοποιητικός λόγος γύρω μας.»

Ακόμα, έθεσε σαφώς τη θέση του σχετικά με το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει γνώμη για τη ζωή των άλλων.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πράγματα που δεν έχει μιλήσει η επιστήμη. Δεν με αφορά και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν άνθρωπο, ο οποίος δεν γνωρίζει την τύφλα του και δεν ξέρει τι του γίνεται. Θα μιλήσω και θα απολογηθώ σε έναν αμόρφωτο άνθρωπο; Αυτό είναι αμορφωσιά. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι» είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος και συνέχισε σε πιο έντονο τόνο:

«Δεν πάνε να το συζητάνε; Θα μιλήσουν για την οικογένειά μου; Ακούω αυτό που λένε να ακουστεί η άλλη άποψη. Ποια άποψη; Για τη ζωή μου; Έχω μιλήσει εγώ για τη σεξουαλικότητά σου; Έχω πει π.χ. ότι ο Γρηγόρης χρησιμοποιεί αυτό; Δεν με αφορά. Αλήθεια δεν με νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου πραγματικά. Θα έχει ο άλλος άποψη πως θα ζω εγώ; Τι είναι αυτό; Θα πει αυτός για το παιδί μου; Έχω μιλήσει εγώ για το παιδί σου;»

«Θα ανεχόσουν εσύ να ακούσεις ότι θα γίνει το παιδί σου ανώμαλο; Ότι θα διαβάσει π.χ. στην εφημερίδα ότι το παιδί του Γρηγόρη είναι ανώμαλο; Με ποιο δικαίωμα θα μιλήσεις για τη σεξουαλικότητα κάποιου; Και το πως θα χειριστεί την οικογένειά του και το παιδί του; Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω;» δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο αγαπητός παρουσιαστής κάνοντας αναδρομή στην πορεία αναφέρθηκε στη Μαρία Μπακοδήμου και τα χρόνια που συνυπήρξαν μαζί τηλεοπτικά.

Σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για μια ενδεχόμενη νέα συνεργασία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος απάντησε αρνητικά,  αιτιολογώντας πως ο καθένας τους έχει ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία. 

Σε πληγώνει που έχει τελειώσει αυτή η ιστορία.

Όχι. Και οι δύο νομίζω βρισκόμαστε σε μία φάση τελείως διαφορετική και νομίζω το πιο φυσικό πράγμα είναι να αφήνεις τα πράγματα να έρθουν όπως έρχονται. Δεν χρειάζεται, ούτε να πιέζεις, ούτε να κάνεις κάτι το οποίο είναι… θανατικό ας πούμε.

Ο καθένας σέβεται την αυτοτέλεια του άλλου και νομίζω ότι καλά είμαστε έτσι όπως είμαστε. 

Πιστεύεις ότι δεν θα μπορέσετε να ξανασυνεργαστείτε ποτέ;

Δεν νομίζω, ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του και σέβεται ο ένας τον δρόμου του άλλου. Δεν νομίζω ότι θα έμπαινα ποτέ στα χωράφια του άλλου.

Θα ήταν μεγάλη επιστροφή, Φώτης – Μαρία ξανά.

Με την τηλεόραση έχω μια αγάπη. Αγαπώ να δουλεύω στην τηλεόραση , δεν μπερδεύω τη ζωή μου με την τηλεόραση, καθόλου. Την έχω τελείως ξεχωριστά. Δεν μου αρέσει να είμαι ένας άνθρωπος που η τηλεόραση είναι η ζωή του.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου συζητήθηκε και στο #ΤοPrwino. Με αφορμή την κόντρα του παρουσιαστή με τον Μάρκο Σεφερλή και την αναφορά που είχε κάνει ο ηθοποιός για εκείνον ότι παλαιότερα έκανε και ο ίδιος σκληρά σχόλια μέσα από τις εκπομπές του, η κουβέντα άνοιξε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε μια συγκεκριμένη αναφορά που έκανε η Φωτεινή Πετροιάννη, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και αλλάζουν μυαλά. Μπορεί να κάνει στροφή 180 μοιρών ένας άνθρωπος. Ήταν σκληροί ο Φώτης και η Μαρία όταν έκαναν την εκπομπή. Θυμάμαι κι εγώ όταν ήμουν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ακούγαμε τα εξ αμάξης πυκνά συχνά».

Προηγηθηκε το αιχμηρό σχόλιο έκανε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον Φώτη Σεργουλόπουλο, το πρωί της Τρίτης μέσα από το #HappyDay.

«Ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε με τα επιχειρήματά του να απαντήσει στην κριτική του Μάρκου Σεφερλή. Όταν σε σχολιάζουν, έχεις δικαίωμα να απαντήσεις. Όλοι κάτι έχουμε πει, όλοι σε κάποιο σημείο έχουμε υπερβάλει όλα αυτά τα χρόνια», ξεκίνησε την τοποθέτησή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Τα χρόνια που περνάνε είναι άλλοθι; Δηλαδή έχεις ασκήσει σκληρή κριτική, έχεις πληγώσει κόσμο, έχεις πικράνει και σατιρίσει κόσμο άκομψα αλλά επειδή ήταν 20 χρόνια πριν δεν μετράει; Το συναίσθημα που προκαλείς σε κάποιον σχολιάζοντάς τον ακραία, αρνητικά και έντονα δεν σημαίνει ότι παραγράφεται επειδή πέρασαν 20 χρόνια και η κοινωνία άλλαξε κι εσύ την ακολούθησες», συνέχισε η οικοδέσποινα του #HappyDay.

Δειτε Επισης

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Καλύτερα να έκανα πρεμιέρα στο Ηρώδειο… με το άγχος την μέρα του γάμου μου»
Γιώργος Κακοσαίος: «Είναι αλήθεια ότι η γυναίκα άφηνε στον πατέρα μου ραβασάκια & σε εμάς καραμέλες»
Όλη η αλήθεια για την σχέση της Κρητικιάς, Εύης Παπαδάκη με τον Αλέξη Γεωργούλη - Όσα είπε η ίδια
Ο Απόστολος Λύτρας μιλά πρώτη φορά για τη νέα του σχέση – Γνωρίζονται 16 χρόνια και είναι μαζί έναν μήνα
Ξανά στα δικαστήρια, ο Θέμης Αδαμαντίδης για υπόθεση ναρκωτικών - Σοκάρει ο Γιώργος Λιάγκας
Γιάννης Γλέζος Vs. Χρήστος Νικολόπουλος: Αγωγή «μαμούθ» 255.000 ευρώ, για ηθική βλάβη
Διαζύγιο Άγγελου Χαριστέα από τη σύζυγό του, Βαρβάρα μετά από 24 χρόνια - Προχώρησε ήδη σε νέα σχέση
Η on camera αντίδραση του Δημήτρη Μακρυνιώτη μετά τη διπλή αγωγή του Γιώργου Μαζωνάκη κατά τους
Πέθανε η μητέρα της, Whitney Houston, Cissy - H αξιοσέβαστη καλλιτέχνιδα της Gospel και της R&B
Πέθανε ο μικρότερος αδελφός της Madonna, Christopher, σε ηλικία 63 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο