Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα – Μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο

Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα έφερε στο προσκήνιο το τεράστιο έργο του στη μουσική αλλά και το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ ενημέρωσε για τον θάνατό του μέσα από ανάρτηση στα social media.

Λίγες ώρες αργότερα μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» η Λουκίλα Καρρέρ συγκλόνισε με τις περιγραφές της για το πως  «έσβησε» στην αγκαλιά της ο Μίμης Πλέσσας.

Ο Μίμης Πλέσσας συνεργαστεί με κορυφαίους τραγουδιστές, ενώ η συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής. Ασχολήθηκε και με τη σύνθεση μουσικής για περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και δεκάδες θεατρικές παραστάσεις.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι αυτή την ώρα, ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη ο οποίος πέρασε στην ιστορία της μουσικής για τη χώρα.

Το «αντίο» της Finos Film

Με ένα βίντεο από τις πιο πετυχημένες κινηματογραφικές ταινίες τις οποίες ο Μίμης Πλέσσας είχε συνθέσει τη μουσική η εταιρεία Finos Film τον αποχαιρετά δίνοντας για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μια προσωπική επιστολή του επιστολή από το 1965.

«Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν.

Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει «αιώνιος».

Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αντίο μαέστρο…»

Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» για τον χαμό του σπουδαίου συνθέτη αλλά και την πορεία της καριέρας του.

«Σήμερα είναι μέρα θλίψης για το ελληνικό τραγούδι. Ο Μίμης Πλέσσας μένει στην αιωνιότητα και θα είναι πάντα μαζί μας γιατί θα τον τραγουδά με πάντα. Ο Πλέσσας ήταν ένας συνθέτης με μεγάλη γκάμα. Ήταν και τζαζίστας αλλά και λαϊκός συνθέτης. Χαίρομαι που τον γνώρισα και που μπορώ να λέω στις νεότερες γενιές τι ήταν ο Μίμης Πλέσσας. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως δεν μπορείς να κάνεις νένα καλό πρόγραμμα χωρίς να έχεις ένα μεγάλο κομμάτι του Μίμη Πλέσσα. Το εντυπωσιακό είναι πως από κάτω υπάρχουν όλες οι γενιές», είπε αρχικά kαι πρόσθεσε:

«Ο Μίμης Πλέσσας αγαπούσε τους ερμηνευτές κα τους διάσημους και τους μη. Είχε αγάπη για τους ερμηνευτές. Παρόλο που το μέγεθος του είναι τεράστιο, ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος. Έπαιρνε το καλύτερο κομμάτι από το κάθε ερμηνευτή. Ήταν πολύ ωραίος και στην παρέα. Τα είχε όλα».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Βάρυνε η μέρα με συννεφιά. Στα πρώτα μας προγράμματα με την Πρωτοψάλτη και τον Βουτσινά είχα κάνει ένα αφιέρωμα με επιτυχίες από το σινεμά. Εκεί υπήρχαν αρκετά τραγούδια του Μίμη και τον συνάντησα στην περιοδεία κάπου. Του είπα πως γίνεται χαμός με τα τραγούδια του για το σινεμά και δεν είχε πάρει χαμπάρι. Και τον επόμενο χειμώνα, ξαναέπαιξε τα τραγούδια του αφού τον ‘ξύπνησα’. Πιστεύω πως ήταν τόσο δοσμένος στο επόμενο βήμα του. Ταλέντο, ακρίβεια και ξεγνοιασιά. Τα είχε και τα τρία. Δούλευε συνέχεια και έδωσε πολλά. Πιστεύω πως έχει ασκήσει ‘ψωμί’ στο κοινό και τους συναδέλφους του για τα επίμενα 500 χρόνια».

Η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τον σπουδαίο συνθέτη.

«Μας συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί. Τα τελευταία χρόνια, και της ζωής του Τόλη, είχανε πολύ ουσιαστική σχέση. Δούλεψαν μαζί και σε πολλές συναυλίες ήταν εκεί. Πέρα από τη σπουδαιότητα αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη, για εμάς και για την οικογένειά μου, είχαμε μία σχέση όπου είχαμε δεθεί. Οπότε σήμερα είναι ο πόνος για την απώλεια ενός σπουδαίου καλλιτέχνη αλλά πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την παρακαταθήκη του. Να του ευχηθούμε καλό ταξίδι στο φως όπως και  ήταν και εκείνος. Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει τέτοιο ανεξίτηλο σημάδι, δεν φεύγουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Τόλης θαύμαζε τους σπουδαίους καλλιτέχνες. Ο Μίμης ήταν για αυτόν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, θαύμαζε την Παιδεία και τη μόρφωση που έχει».

Η Μπέσσυ Αργυράκη μιλά για τον Μίμη Πλέσσα στους #Weekenders:

«Είναι κεραυνός εν αιθρία η είδηση! Ειλικρινά δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Προ ημερών μιλούσα μαζί του, σχετικά με τα 100 χρόνια που θα είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι κι εγώ σε αυτές τις 10 μέρες της μουσικής γιορτής. Οι βραδιές αυτές στο “Παλλάς” θα γίνουν, δεν θα μετακινηθούν, απλώς θα αλλάξει η ονομασία», ανέφερε αρχικά η Μπέσσυ Αργυράκη.

«Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τον Μίμη Πλέσσα, όλος ο κόσμος γνώριζε την αξία αυτού του ανθρώπου σαν μουσικοσυνθέτη. Είμαι λίγο συγχυσμένη και προβληματισμένη που έγινε έτσι ξαφνικά και δεν μπορώ να εκφράσω τη θλίψη μου και τη στεναχώρια μου γι’ αυτό που έγινε», είπε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 η Μπέσσυ Αργυράκη. 

Η Λένα Αλκαίου υπήρξε αγαπημένο «παιδί» του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Όπως είπε η ίδια η ερμηνεύτρια μιλώντας στην εκπομπή #Weekenders, με την απώλεια του Μίμη Πλέσσα φεύγει από τη ζωή ένας θρύλος και ο ίδιος ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης πέρασε στην αιωνιότητα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον Μίμη Πλέσσα για όσα μας χάρισε» είπε συγκινημένη η Λένα Αλκαίου η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του ερμηνεύοντας τα μοναδικά τραγούδια του.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή θυμήθηκε και την πρώτη τους επαφή και συνεργασία που ήταν το 2000 και μίλησε γι' αυτήν με πολλή νοσταλγία και αγάπη.

Η Απόλυτη, μέσα από τις διαχρονικές της επιτυχίες, ταρακούνησε το Καλλιμάρμαρο για τέσσερις ώρες. Όμως, η πιο ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η συγκινητική αφιέρωση στον Μίμη Πλέσσα.

Η Άννα Βίσση δεν μπορούσε να μην τιμήσει τον μεγάλο μουσικό, λέγοντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμου: «Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος μουσικός και συνθέτης. Ας χαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Μίμη Πλέσσα».

Αμέσως μετά, ερμήνευσε συγκινημένη το «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», αφιερώνοντάς το στον αείμνηστο συνθέτη.

Σάκης Ρουβάς

rouvas-plessas

Αντώνης Ρέμος

pa8

Ευρυδίκη

Νατάσσα Μποφίλιου

pa6

Δέσποινα Βανδή

pa2

Κωνσταντίνος Αργυρός

argiros

Έλενα Παπαρίζου

pa1

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

pa3

Γιώργος Αρσενάκος

pa4

Κατερίνα Καινούργιου

pa9

Ρούλα Κορομηλά

pa7

Ηλίας Ψινάκης

pa10

Γιάννης Ζουγανέλης

Γλυκερία

Ελένη Δήμου

Κώστας Μακεδόνας

Σπύρος Μπιμπίλας

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

Νίνα Λοτσάρη

Ζωή Παπαδοπούλου

Σάντρα Βουτσά

Ηλίας Βρεττός

Δειτε Επισης

Καλομοίρα: «Tους μισούσα, γιατί χάρηκαν που πήγαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα»
Η απάντηση της Ευγενίας Σαμαρά στο ενδεχόμενο της μητρότητας: «Yπάρχει φοβία στην ευθύνη»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Η δήλωση για τον Λύτρα ήταν άστοχη, ΑΛΛΑ... γιατί να την βγάλει on air ο Λιάγκας;»
Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα – Μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο
Λουκίλα Καρρέρ για τον θάνατο του συζύγου της Μίμη Πλέσσα : «Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία»
Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»