Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»

Το «τραγούδι του θρήνου» για τον λατρευτό μουσικοσυνθέτη - Μηνύματα θλίψης & αποχαιρετισμού από Στέφανο Κορκολή, Νίνα Λοτσάρη, Άντζελα Γκερέκου, Λένα Αλκαίου, Μπέσσυ Αργυράκη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια, «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Την είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή της, η σύζυγός του.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ετοιμαζόταν εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του Έλληνα συνθέτη στο Θέατρο Παλλάς.

Ο Μίμης Πλέσσας έκλεισε τα μάτια του για πάντα σήμερα τα ξημερώματα και η απώλειά του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και συγκινητικά λόγια.

Ο Στέφανος Κορκολής, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του συνθέτη, καθώς υπήρξε ανιψιός του Μίμη Πλέσσα, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, πήγα να τον επισκεφθώ, παίξαμε πιάνο, όπως συνηθίζαμε να παίζουμε πάντα, να αυτοσχεδιάζουμε οι δυο μας. Είπαμε τα δικά μας, δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν και θα λεγότανε «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα», είπε για την τελευταία συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα.

Για τη συμβουλή που του είχε δώσει στο ξεκίνημά του: «Θα θυμηθώ μια φράση που μου είχε πει όσο ήμουν πολύ πιτσιρικάς, λίγο πριν φύγω για το Παρίσι, “Αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις να μάθεις από τους δασκάλους σου. Κοίτα να υπηρετήσεις τη μουσική και αυτή θα σε ανταμείψει”», ήταν τα λόγια του Μίμη Πλέσσα στον Στέφανο Κορκολή.

Η Νίνα Λοτσάρη, με ανάρτηση στο Instagram, αποχαιρέτησε τον σπουδαίο συνθέτη.

«Μαέστρο μου μοναδικέ…ασύγκριτε…πόσο μικρός είναι αυτός ο ουρανός μ’ αστέρια μπροστά στο μεγαλείο σου…στην αγκαλιά του ξεκουράσου και όλοι εμείς θα σε τιμάμε και θα σε θυμόμαστε με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους θησαυρούς που μας χάρισες…», έγραψε η Νίνα Λοτσάρη.

Η Άντζελα Γκερέκου, στενή οικογενειακή φίλη του Μίμη Πλέσσα, τον αποχαιρετά με φωτογραφία δίπλα στον Τόλη Βασκόπουλο.

«Πριν λίγες ώρες ..σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες…για τον Μίμη μας… O φίλος μας, η οικογένεια μας….ο σπουδαίος συνθέτης μας Μίμης Πλέσσας – Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια!!!

Οι σχέσεις αγάπης και πραγματικής φιλίας με τον Τολη μας….πέρα από τα μαγικά τραγούδια σας…έγιναν πολύτιμοι δεσμοι με τις οικογένειες μας.
Περα από τα μουσικά σου σπάνια δώρα που έδωσες σε όλους απλόχερα θα θυμάμαι πάντα την απαράμιλλη ευγένεια σου το ήθος την γλυκύτητα σου…
Σπάνια χαρίσματα.

Η σκέψη μας δίπλα στην λατρεμένη σου Λουκίλα και στην κόρη σου αυτές τις δύσκολες ώρες του αποχωρισμού. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ.. Το ταξίδι συνεχίζεται… Καλό και Ευλογημένο ταξίδι στο φως αγαπημένε μας Μιμή!!! αθάνατος…» γράφει η Άντζελα Γκερέκου.

Η Λένα Αλκαίου υπήρξε αγαπημένο «παιδί» του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Όπως είπε η ίδια η ερμηνεύτρια μιλώντας στην εκπομπή #Weekenders, με την απώλεια του Μίμη Πλέσσα φεύγει από τη ζωή ένας θρύλος και ο ίδιος ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης πέρασε στην αιωνιότητα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον Μίμη Πλέσσα για όσα μας χάρισε» είπε συγκινημένη η Λένα Αλκαίου η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του ερμηνεύοντας τα μοναδικά τραγούδια του.

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή θυμήθηκε και την πρώτη τους επαφή και συνεργασία που ήταν το 2000 και μίλησε γι' αυτήν με πολλή νοσταλγία και αγάπη.

Η Μπέσσυ Αργυράκη μιλά για τον Μίμη Πλέσσα στους #Weekenders: «Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τον Μίμη Πλέσσα»

Δειτε Επισης

Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη
O Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τα εστιατόρια του: «Θέλαμε άλλα πράγματα»
Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Τατιάνας Μπλάτνικ «στην μία και μοναδική», Ελένη Φουρέιρα!
O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»
Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια