O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»

«Και ξαφνικά: Επεσε βαθεια σιωπή… Κι εσύ δεν θα’σαι πλαι μου Αστέρι της Ζωής μου……»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, λίγες ημέρες πριν τα 100α του γενέθλια

Ο Μίμης Πλέσσας είχε αποκτήσει μια κόρη με τη Λουκίλα Κάρρερ. Ο συνθέτης είχε αποκτήσει κι έναν γιο από προηγούμενο γάμο του, τον Αντώνη Πλέσσα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου η Λουκίλα Καρρέρ γνωστοποίησε στο διαδίκτυο τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα μέσα από την ανάρτησή της με την οποία τον αποχαιρετά. 

«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθιά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’ σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου.

“Πέρασαν τόσα καλοκαίρια… βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση», έγραψε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Μόλις 12 ημέρες πριν από τον θάνατό του, η  Λουκίλα Καρρέρ  είχε βρεθεί καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό, Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά.

Η Λουκίλα Κάρρερ είχε μιλήσει για το παράπονο του Μίμη Πλέσσα ο οποίος τα τελευταία χρόνια γνώριζε πως δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ πάνω στη σκηνή να παίξει πιάνο.

«Η Νάνα Μούσχουρη που είναι ένας ταπεινότατος άνθρωπος ήθελε να κάνει μια διεθνή καριέρα. Όταν θες να κάνεις διεθνή καριέρα θα πας με τον Πλέσσα που ήταν ένα άναρχο πνεύμα, ελεύθερο πουλί της εποχής, έπαιζε τζαζ στη ραδιοφωνία ή θα πήγαινες με τον συνθέτη που είχε όλη την υποστήριξη; Με ποιον θα πήγαινες αν ήθελες μια διεθνή καριέρα; Με αυτόν που έχει όλο αυτό το πακέτο. Ο Μίμης ήταν ένα άναρχο πνεύμα που του έκοβαν τα φτερά στις δισκογραφικές εταιρείες», είπε αρχικά η Λουκίλα Καρρέρ.

«Πάντα κάνει σχέδια ο Μίμης. Το παράπονό του είναι πότε θα ανέβει στην σκηνή να παίξει πιάνο. Κατεβαίνει στο στούντιο, περνάει από το πιάνο και κάθεται μετά στην πολυθρόνα του και ηρεμεί. Θέλει την επαφή με τον κόσμο πάρα πολύ. Από τη μια θέλεις να προστατέψεις την εικόνα σου, είναι δύσκολο! Πρέπει να κρατήσεις μια ισορροπία».

Τον περασμένο Ιούνιο στο Ηρώδειο δόθηκε μια μεγάλη συναυλία «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο σπουδαίος συνθέτης έδωσε το «παρών» όπου και καταχειροκροτήθηκε από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο ο οποίος είχε σπεύσει να τον συγχαρεί και να του μιλήσει από κοντά.

plessas-photo

plessas3

Ο Μίμης (Δημήτριος) Πλέσσας είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε μία εβδομάδα θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του.

Σε μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.

Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του. Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις.

Έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης». Διηύθυνε αρκετές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Ακολούθησαν πάρα πολλές διακρίσεις ελληνικές και ξένες.

Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ο παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Σε 30 δευτερόλεπτα» που ήταν μια εκπομπή βράβευσης γνώσεων με διάφορα δώρα (ραδιόφωνα και βιβλία), στη δεκαετία του 1960 – 1970.

Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ήταν διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.

Το 2016, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την εμφάνισή του στη δισκογραφία με τον δίσκο «Ραντεβού στον αέρα» για την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, παρουσίασε το τελευταίο πλήρες έργο του «Διάφανος σταυρός» με ερμηνευτή τον Θάνο Ολύμπιο. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.

Ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Γιος του από προηγούμενο γάμο του, είναι ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Πλέσσας.

Δειτε Επισης

Ελπίδα Ιακωβίδου «Μας κλέψανε, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου μου. Ήμουν με τον Τζώνη»
Τέλος από την υπεράσπισή της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο Απόστολος Λύτρας – Ποια είναι η νέα της συνήγορος
Ορφέας Αυγουστίδης: «Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι work in progress, είναι να μεγαλώσουμε το παιδί μας»
Γιώργος Γεροντιδάκης για Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν έχω να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω τίποτα»
Ο Σπύρος Μπιμπίλας κέρδισε πρωτόδικα την αγωγή κατά του Αλέξη Κούγια – Αποζημίωση 13.000 ευρώ
Ο έρωτας και ο γάμος του Βαρδή με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ξεκινήσαμε σε ένα μικρό διαμέρισμα»
Σταύρος Σβήγκος: «Οι θέσεις και οι απόψεις μου μού έχουν κοστίσει επαγγελματικά»
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα αναβάλλουν (προς το παρόν) τον θρησκευτικό τους γάμο
Η αποκάλυψη της Καλομοίρας για τις αλλεργίες στους γιους της: «Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, είχαμε φρικάρει»
Ο Σταύρος Ξαρχάκος υποκλίθηκε σε πλανόδιο μουσικό που έπαιζε τραγούδι του «Ήτανε μια φορά»