Γιωργος Λιάγκας: «Μετά την αιχμή του κ. Πλακιά, δε μπορεί η κα. Καρυστιανού να βγαίνει στα κανάλια»

«Δεν πρέπει να ξανακουστεί ότι δεν γνωρίζετε πόσα χρήματα είναι μέσα στο ταμείο του Συλλόγου. Δεν έχω αφήσει καμία αιχμή ότι υπάρχει αδιαφάνεια ή υπάρχει σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σας να τα οικονομήσετε στη μνήμη νεκρών παιδιών»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η συζήτηση για τη συναυλία μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη συνεχίζεται, με την κόντρα ανάμεσα στη Μαρία Καρυστιανού και στα αδέλφια Πλακιά να σταματάει και να κάνουν ανακωχή.

Το θέμα συζητήθηκε στο #ToPrwino με τον Γιώργο Λιάγκα να στέλνει ένα μήνυμα στη Μαρία Καρυστιανού, το πρωί της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου.

«Αν πούμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ότι από τη συναυλία αυτή θα μείνουν στον σύλλογο 100, 200, 300 χιλιάρικα, εγώ το είπα και χθες στην κυρία Καρυστιανού, μετά από αυτή την αιχμή που άφησε ο κύριος Πλακιάς, δε μπορεί η κυρία Καρυστιανού να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ότι δεν ξέρει τι έχει μέσα στο ταμείο. Το λέω με αγάπη, κανένας δε θα ήθελε να είναι στη θέση σας, ούτε μπορώ να αντιληφθώ εγώ πώς είναι να χάνεις το παιδί σου, ούτε έχω αφήσει καμία αιχμή ότι υπάρχει αδιαφάνεια ή υπάρχει σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σας να τα οικονομήσετε στη μνήμη νεκρών παιδιών» ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όμως επειδή υπήρξαν αιχμές από τη μεριά του κυρίου Πλακιά πρώτον, δεύτερον επειδή είναι ένας σύλλογος γονιών που έχουν χάσει παιδιά, άρα λοιπόν πρέπει να φαίνεται προς τα έξω η τιμιότητα. Εγώ στη θέση σας, κάθε ευρώ που έμπαινε στο ταμείο, θα έβγαζα ανακοίνωση για να ξέρετε κάποια στιγμή μετά να πείτε ότι τόσα λεφτά πήγαν εκεί και τόσα εκεί. Άρα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Όμως δεν πρέπει να ξανακουστεί από το στόμα σας ότι δεν γνωρίζετε πόσα χρήματα είναι μέσα στο ταμείο».


Το πράσινο φως, από το αρμόδιο συμβούλιο, φαίνεται πως πήρε η συναυλία που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, για τα θύματα των Τεμπών, συναυλία που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στις τάξεις των συγγενών των θυμάτων εξαιτίας του αντιτίμου που θα υπάρχει ως είσοδος στη συναυλία.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα καταλαγιάσει η όποια αναστάτωση υπήρξε και οι όποιες αντιπαραθέσεις», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος Τεμπών».

«Αυτήν την πληροφόρηση έχω. Είναι λυπηρό αυτό που έχει συμβεί και αναδεικνύει κάτι πάρα πολύ σημαντικό: το image της συλλογικότητας των οικογενειών των θυμάτων. Δεν έχουμε ανάγκη από αρχηγούς αυτήν την στιγμή στην προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα που διεξάγουν πάρα πολύ άνθρωποι, συγγενείς, νομικοί παραστάτες αυτών, στην υπόθεση της διαχείρισης των Τεμπών ως τραγωδία και ως έγκλημα».

Όπως λέει ο ίδιος: «Κακώς έχουν γίνει κάποια πράγματα, ίσως να ήταν και υπερβολική η αντίδραση κάποιων εξ ημών, ωστόσο σίγουρα αυτές οι καταστάσεις δεν προσφέρουν κάτι θετικό στην προσπάθεια που γίνεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών πληροφορήθηκε τη διεξαγωγή αυτής της συναυλίας όπως την πληροφορήθηκε όλος ο υπόλοιπος κόσμος, 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή της. Αυτό δημιουργεί θέμα και κακή διαχείριση από τους εμπνευστές και διοργανωτές της συναυλίας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται εξ ονόματος όλων των συγγενών και προς ενίσχυση όλων των οικογενειών των θυμάτων. Δεν γνωρίζαμε καν αν υπήρχε αντίτιμο σε αυτήν τη συναυλία και αυτά τα χρήματα που ήταν να μαζευτούν για ποιον σκοπό θα διατίθεντο. Αυτό εύλογα δημιουργεί αντιδράσεις, απορίες και στεναχώριες».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρόπουλο: «Έχω κάποιες απορίες ως προς την σκοπιμότητα και την χρησιμότητα, αυτήν την στιγμή, να γίνουν κάποιες κινήσεις στην Ευρώπη. Ας έρθει κάποιος από τους νομικούς παραστάτες των μελών του συλλόγου να μας εξηγήσουν τι ακριβώς σκέφτονται. Δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση».

«Η εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης φαίνεται να έχει παρουσιάσει μια καθυστέρηση στην αναμονή του πορίσματος του επιστήμονα που θα κρίνει για το αν ήταν έλαια σιλικόνης ή όχι η έκρηξη και η φωτιά στα τρένα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι που πρέπει να δοθεί μια απάντηση διότι γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι υπήρξαν άνθρωποι ζωντανοί οι οποίοι κάηκαν. Κατά την άποψή μου, υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση».

Δειτε Επισης

Νίκος Βέρτης: «Όσο περνά ο καιρός, θα ήθελα παιδιά. Δεν υπάρχει ωραιότερο από τη φυσιολογικότητα»
H Κατερίνα Παναγοπούλου απαντά πρώτη φορά για την Έλενα Ακρίτα: «Δεν μου αρέσει η θυματοποίηση»
Μάγδα Τσαγγάνη: «Έκλεισα 15 χρόνια χωρίς καρκίνο, είμαι τυχερή γιατί δεν έκανε μετάσταση»
Γιωργος Λιάγκας: «Μετά την αιχμή του κ. Πλακιά, δε μπορεί η κα. Καρυστιανού να βγαίνει στα κανάλια»
Αγνώριστη η Αθηνά Ωνάση στην πρώτη και φωτογραφία που κυκλοφόρησε μετά από τρία χρόνια «εξαφάνισης»
«Καταπέλτης» ο Μάρκος Σεφερλής και για τη Λουκία Πιστιόλα: «Να λέμε το όνομά της για να μαθαίνεται»
Σοκάρουν τα αδι-ανόητα και προσβλητικά σχόλια του Περικλή Κονδυλάτου για την Δανάη Μπάρκα
Τόνυ Δημητρίου: «Έχω κάνει τις ταρζανιές μου. Δεν νομίζω ότι τα κόκκαλά μου θα μυρίζουν μύρο»
Ο εγγονός του Θοδωρή Αθερίδη έκανε εγχείρηση & τα λόγια του μετά την επέμβαση τον διέλυσαν
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από το νοσοκομείο: «Έκανα επέμβαση, αυτό που είχα ήταν επείγον να βγει»