Λήδα Μανθοπούλου: «Με σκότωσε που έφυγε ο πατέρας μου... πριν μάθει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες»

Η Λήδα Μανθοπούλου «λύγισε» on camera για την απώλεια του πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλου - Για το μάθημα ζωής που πήρε στα 14, όταν χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι, o Νίκος Παπαγγελής - Από τα πρώτα χρόνια της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου σε ορφανοτροφείο της Ρουμανίας μέχρι τη διάγνωσή της με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Πήγαν κόντρα στα προγνωστικά, ξεπέρασαν τα όρια που τους έθεσε το ίδιο τους το σώμα και, με περίσσευμα δύναμης, θέλησης και πείσματος, έγιναν οι ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το «MEGA Stories» συναντά τρεις Έλληνες πρωταθλητές που άφησαν έξω από τις γραμμές των σταδίων τη σωματική αναπηρία τους, αναμετρήθηκαν με τον εαυτό τους αλλά και με το κοινωνικό στίγμα και βγήκαν νικητές.

Τη δική της μυθιστορηματική διαδρομή ζωής αφηγείται στο «MEGA Stories» και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η χρυσή Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, που έγραψε ένα θριαμβικό επίλογο στην αθλητική καριέρα της κατακτώντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανήμερα των τριακοστών όγδοων γενεθλίων της, μοιράζεται κομβικά στιγμιότυπα της ζωής της: από τα πρώτα της χρόνια σε ορφανοτροφείο της Ρουμανίας μέχρι τη διάγνωσή της με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου το οποίο έγινε τελικά η ευκαιρία για να λάμψει στον πρωταθλητισμό.

Αλεξάνδρα-Σταματοπούλου-Δώρα-Αναγνωστοπούλου

Για το μάθημα ζωής που πήρε στα 14 του χρόνια, όταν χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι, μιλά στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο τέταρτος Παραολυμπιονίκης του Παρισιού Νίκος Παπαγγελής.

Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας θυμάται τις στιγμές και τα γεγονότα που τον λύγισαν, αλλά δεν τον νίκησαν, και εξηγεί γιατί νιώθει πλήρης και ευτυχής που μέσα από μια αδόκητη ασθένεια στην εφηβεία του είχε τελικά την τύχη να εφεύρει τον εαυτό του από την αρχή.

Νίκος-Παπαγγελής

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στη Λάρισα για να συναντήσει την 19χρονη Αργυρή Παραολυμπιονίκη, Λήδα Μανθοπούλου.

Η χαρισματική σπρίντερ η οποία, μόλις ενάμιση χρόνο νωρίτερα, διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση καταγράφει τους σταθμούς της σύντομης αλλά σημαντικής διαδρομής της, μιλά για την ξαφνική ασθένεια και τη διελκυστίνδα με το ίδιο της το σώμα αλλά και για το αποτύπωμα που είχε στην προετοιμασία της για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ο θάνατος του πατέρα της, ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου.

Η Λήδα Μανθοπούλου μίλησε επίσης για το βαρύ πλήγμα του θανάτου του πατέρα της.

«Ο πατέρας μου μού έλειψε, ναι, πολύ. Έχω κάνει στον ώμο πίσω ένα τατουάζ με δύο μάσκες. Το αγαπάμε ακόμα το θέατρο. Είδα μία παράσταση θεάτρου, μία ημέρα αφού "έφυγε" ο μπαμπάς. Δύσκολο. Δεν ξαναπάτησα από τότε στο θέατρο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Θα ξαναμπώ, όμως, όταν θα μπει η μαμά κι αν μου φύγει το άγχος μπορεί να πάω λίγο επάνω στη σκηνή», είπε η Λήδα Μανθοπούλου και συνέχισε:

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί "έφυγε" πριν μάθει ότι μπορώ να προκριθώ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι που με σκότωσε λίγο μέσα μου, αλλά λέω ότι κάπου είναι κι από κάπου θα το βλέπει».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

kori_aia_manthopoulou

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη Απόστολου Λύτρα για τη νέα του σύντροφο: «Έχω ανάγκη από συντροφιά, δεν αποκλείω τρίτο γάμο»
Ιωακείμ Φωκάς: «Μου κατέστρεψε τα πνευμόνια. Έμεινα 42 μέρες στην Εντατική. Είδα την Παναγία!»
Η FKA Twigs κατηγορεί τον Shia LaBeouf ότι καθυστερεί σκόπιμα τη δίκη για την κακοποίησή της
Τα 7 παιδιά του Diddy, τον υποστηρίζουν σε νέα τους ανάρτηση - H υιοθετημένη κόρη παραμένει εξαφανισμένη
Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο 1ος έρωτας ήρθε στα 22! Τώρα θέλω να αγαπηθώ & να μην κουράζομαι για την αποδοχή»
Λήδα Μανθοπούλου: «Με σκότωσε που έφυγε ο πατέρας μου... πριν μάθει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες»
Αναστασία Γιούσεφ για Νίκο Οικονομόπουλο και τα αίσχη στα VIP parties: «Αυτός είναι ο λόγος που χωρίσαμε!»
Αγγελική Ηλιάδη για Καίτη Γκρέυ: «Έχει στιγμές διαύγειας, μας ακούει και μας καταλαβαίνει»
«Λύγισε» on camera η Δέσποινα Μοιραράκη: «Eσείς βλέπετε την εξωτερική εικόνα. Η ζωή μαζί του ήταν παραμύθι»
Νίκος Κουρκούλης: «Προφανώς δεν υπάρχει οριστικός χωρισμός, με την Κέλλυ Κελλεκίδου»