Ρένος Χαραλαμπίδης: «Σήκωνα τον πατέρα μου από το καροτσάκι, ένιωθα ότι τώρα είμαι πραγματικός άντρας»

«Όταν γηροκόμησα τους γονείς μου ήταν η πιο ένδοξη στιγμή μου. Ένιωσα την ηδονή ότι κάνω το χρέος μου και ότι είμαι ένας άξιος γιος»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ο κόσμος μέσα μας» και στην Ίνα Ταράντου παραχώρησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, με τα λόγια του ηθοποιού να συγκλονίζουν

«Και οι δύο γονείς μου πέθαναν από γεράματα. Ο γιατρός μού είχε πει ότι είναι καλά, απλά έκλεισε ο κύκλος της ζωής τους. Η πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής μου ήταν όταν γηροκόμησα τους γονείς μου. Ένιωσα την ηδονή ότι κάνω το χρέος μου και ότι είμαι ένας άξιος γιος και ένας πραγματικός άντρας. Όταν σήκωνα αγκαλιά τον πατέρα μου από το καροτσάκι για να τον πάω στο κρεβάτι, ένιωθα ότι τώρα είμαι άντρας», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης ο ηθοποιός ανέφερε: «Η πρώτη μου ανάμνηση σαν παιδί είναι να με πλένει ο πατέρας μου. Ήμουν πάνω σε ένα τραπέζι, με είχε πλύνει και μου έβαζε pampers. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, τον έκανα εγώ μπάνιο. Έτσι ήταν η πρώτη μου εικόνα να με πλένει, τώρα τον έπλενα εγώ. Σε πληροφορώ, ότι τον έκανα μπάνιο μέσα στα γέλια και στα χαχανητά. Γελάγαμε και γουστάραμε. Μου έλεγε “ποιος εγώ το θηρίο;”, που το παρατσούκλι του στο εργοστάσιο ήταν “η αρκούδα”, γιατί έπιανε τα σίδερα και τα έσπαγε. Και γέλαγε μόνος του επειδή δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος. Όλα αυτά και με την τρομερή αγωνία του θανάτου…».

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τον πατέρα του, τα παιδικά του χρόνια και την αγάπη του για το μπαλέτο.

«Τη δεκαετία του 70΄που ήταν η ηλικία μου να ξεκινήσω μπαλέτο στου Ζωγράφου είχε μια ωραία σχολή και επειδή δεν είχε αγόρια είπα στους γονείς μου να πάω δωρεάν. Ο πατέρας μου δεν δέχτηκε δωρεάν και ήθελε να πληρώσουμε. Ο πατέρας μου ήταν εργάτης… πεταματής στο χωριό και στην Αθήνα έγινε κηπουρός και αργότερα έγινε εργάτης τιμονιάρης στα βαρέα και ανθυγιεινά

Μου λέει, βεβαίως, το είδαμε το μπαλέτο στην τηλεόραση, καταλάβαμε τι είναι, να πάμε να σε γράψουμε», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Όταν πήγαμε όμως και ο πατέρας μου έκοψε κίνηση μου λέει: σου αρέσει σίγουρα; λέω: μου αρέσει. Αδειάζει από την τσέπη του τα λεφτά και τα είδα μέσα στα χέρια του στα σκληρά τα εργατικά και τον είδα πως έκοβε κίνηση και δεν ένιωθε καλά ο άνθρωπος. Του λέω άσε μπαμπά δεν θα γραφτώ».

«Τριάνατα, σαράντα χρόνια μετά είμαστε στο χωριό και βλέπαμε τηλεόραση. Α, μου λέει Ρένο, τι ωραίο το μπαλέτο. Λάθος μου, έπρεπε να επιμείνω να μάθεις μπαλέτο», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρεται και στην περίοδο της ενασχόλησής του με την πολιτική.

«Με ρωτάνε πολλοί γιατί άργησα τόσα πολλά χρόνια να κάνω ταινία και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: δεν είχα τι να πω. Έζησα πολύ δυνατά την τρικυμία της χώρας με την κρίση, κατόπιν τον κορωνοϊό, προσωπικά μου αδιέξοδα, γηροκόμησα τους γονείς μου και πέρασε και η Ελλάδα περιπέτειες», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Ενεπλάκην στους καβγάδες της κρίσης και δεν το μετανιώνω, γιατί ακόμα πιστεύω ότι το έκανα για το συνολικό καλό. Ήταν μία εποχή δύσκολη, με μεγάλη βία και λίγο άδικη», επισημαίνει ο ηθοποιός.

«Και μου κόστισε και συνεχίζει να μου κοστίζει. Ακόμα οι άνθρωποι απορούν γιατί ενεπλάκην στην πολιτική και μάλιστα με τον Σαμαρά και η απάντηση είναι η ίδια: γιατί ήθελα η Χρυσή Αυγή να μπει στη φυλακή, ήθελα να εμποδίσω την ακροδεξιά του Καμένου να μπει στην κυβέρνηση και επιτέλους ήθελα η ελάσσονα Αριστερά της ΔΗΜ.ΑΡ να μπει επιτέλους σε μία κυβέρνηση», απαντά σε σχετική ερώτηση ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Πλέον βιώνω την εκτίμηση ανθρώπων που τότε με αμφισβήτησαν. Υπάρχει ένα μονοπώλιο της ευαισθησίας. Για να είσαι ευαίσθητος, πρέπει να είσαι Αριστερός. Δεν ξέρω, δηλαδή όποιος δεν είναι Αριστερός είναι κακός άνθρωπος;», αναρωτήθηκε κλείνοντας το θέμα ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Δειτε Επισης

Καίτη Γαρμπή: «Δεν τους κόστιζε τίποτα, να ρίξουν τρεις σφαίρες και να μας ξεκάνουν»
Θοδωρής Αθερίδης: «Έλεγα στον Δημήτρη Σταρόβα να προσέχει και τελικά πρώτος εγώ έπαθα εγκεφαλικό»
Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Λόγω των χημειοθεραπειών μου είπαν πως είναι αδύνατον να κάνω παιδί αλλά έγινε»
Ρένος Χαραλαμπίδης: «Σήκωνα τον πατέρα μου από το καροτσάκι, ένιωθα ότι τώρα είμαι πραγματικός άντρας»
Θεαματική εξέλιξη της υγείας της Καίτη Γκρέυ – Πληροφορίες για εξιτήριο από το νοσοκομείο
«Απόλυτη αναστάτωση» επικρατούσε στο δωμάτιο του Liam Payne, όταν μπήκε η αστυνομία
Η στιγμή που ο Liam Payne επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου πριν τη μοιραία πτώση από το μπαλκόνι
«Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι, φοβόμαστε μήπως κάνει κάτι»-Το δραματικό τηλεφώνημα λίγο πριν τον θάνατό του Liam Payne
Πυρά κατά Κασσελάκη από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο-«Μόστρα, μόνο φιγούρα και από ουσία τίποτα»
Ελένη Καρακάση: «Δεν είναι ταμπού να πω ότι είμαι στην κλιμακτήριο»