Ο Γιώργος Λιάγκας παραπέμφθηκε αυταπάγγελτα στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το θέμα με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε το ρεπορτάζ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ που προβλήθηκε το πρωί 10 Οκτωβρίου στην εκπομπή #ΤοPrwino του Γιώργου Λιάγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε το ρεπορτάζ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ που προβλήθηκε το πρωί 10 Οκτωβρίου στην εκπομπή #ΤοPrwino του Γιώργου Λιάγκα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας, παραπέμφθηκε αυταπάγγελτα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ λόγω του «κίτρινου» ρεπορτάζ που αφορούσε στοιχεία για το σπίτι του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες νωρίτερα.

Δεν είναι η πρώτη που ο γνωστός παρουσιαστής «απασχολεί» την κοινή γνώμη.Τον Φεβρουάριο του 2023 το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον ΑΝΤ1 για τον τρόπο κάλυψης του βιασμού 12χρονης στον Κολωνό.

Σε μια εκπομπή του στον ΣΚΑΪ τον Νοέμβριο του 2019 έγινε αναπαράσταση ενός πολύ άσχημου περιστατικού σε βάρος φοιτήτριας και το ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ και αναστολή μετάδοσης της εκπομπής του για μια εβδομάδα.

Αυτή η φορά το ρεπορτάζ αφορούσε στοιχεία για το σπίτι του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, όπως τιμή ενοικίου, τετραγωνικά μέτρα και άλλα.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν οργή στα social media, με τους χρήστες να πιέζουν τον παρουσιαστή να ζητήσει συγγνώμη.

GZhT-lzWAAgbbW1.width-800 (1)

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε story στο Instagram λέγοντας πως ήταν λάθος του και αναλαμβάνει την ευθύνη της πράξης.

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν στο σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις» έγραψε ο παρουσιαστής.

3b1c5a7d-1746-4890-a429-5b08b4568d89-866x1536..width-800

Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκάλυψε μέσα από το #HappyDay το παρασκήνιο της απόφασης του Γιώργου Λιάγκα να ανακαλέσει το λάθος του μέσα από το Instagram:

«Υπήρχε μια ενόχληση του καναλιού, υπήρξε ένα τηλεφώνημα από τον σταθμό στον παρουσιαστή, εκφράζοντας την ενόχληση για αυτό που συνέβη. Υπήρξε γενικότερα μια σωρεία αντιδράσεων, όχι μόνο στα social media. Στέλεχος του σταθμού επικοινώνησε μαζί του και ο Γιώργος Λιάγκας, προς τιμήν του κατάλαβε το λάθος του, είπε ότι θα ανακαλέσει και θα αναλάβει την ευθύνη. Δεν ζήτησε συγγνώμη, θα το κάνει από τον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ σε όλη την ομάδα».

Untitled.width-800

Στις 11/10 ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο λέγοντας ότι αναλαμβάνει πλήρως όλη την ευθύνη αναγνωρίζοντας παράλληλα πως ήταν μια τεράστια λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση και ζήτησε ξανά συγγνώμη.

«Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου δεν έχει σημασία πως αισθάνεται κάποιος που έκανε έναν λάθος. Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου και ειδικά ενός νέου ανθρώπου υπάρχει η σύνθλιψη της οποιαδήποτε σκέψης, του οποιουδήποτε συναισθήματος.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δε θα πω καμία διότι λάθος που έκανα, και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, ξεπερνάει κάθε δικαιολογία. Άρα δε θα δικαιολογηθώ. Χθες έκανα, και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ και γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού να περιοριστεί σε εμένα, και να αφήσετε έξω το περιβάλλον μου και τους συνεργάτες μου.

Ήταν μια απόλυτα λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία για το πως είναι το διαμέρισμα, και αν είναι ακριβά τα ενοίκια στην περιοχή. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα, σκεφτόμουν ότι – και καλά κάνετε και μου τη λέτε γι’ αυτό – ότι όταν πριν 2-3 εβδομάδες είχε καεί το σπίτι μου, και είπα ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον να γίνεται ρεπορτάζ. 

Έπεσα σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα, διότι εδώ δε μιλάμε για ένα σπίτι που κάηκε και αποκαθίσταται, αλλά για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε.  Λάθος μεγάλο, περιττό όλο το χθεσινό. Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι συντετριμμένος που χωρίς να το θέλουμε, αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου…. Συγγνώμη από όλους όσοι χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα. Συγγνώμη» ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα.

Δειτε Επισης

Κατερίνα Σαλακά έκραξε ξανά μανά, την Μαρίνα Σάττι: «Έπρεπε να πω: ώπα, κυρία μου, ποια νομίζεις ότι είσαι;»
Ο Γιώργος Λιάγκας παραπέμφθηκε αυταπάγγελτα στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το θέμα με τον Τζορτζ Μπάλντοκ
Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία μνήμης για τα θύματα στα Τέμπη
Η Άννα Βίσση παραχώρησε τη σκηνή που εμφανίστηκε στο Καλλιμάρμαρο στη συναυλία αφιερωμένη στα Τέμπη
Tσουνάμι αντιδράσεων κατά Γιώργου Λιάγκα: Οι παρουσιαστές τον δείχνουν με το δάχτυλο
Ιωάννα Τούνη κατά Γιώργου Λιάγκα μετά το ξέσπασμά του εις βάρος της: «Τραγική δημοσιογράφια»
Γιώργος Λέντζας κατά Γιώργου Λιάγκα: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ. Ευθεία προσβολή νεκρού»
Πρεμιέρα «ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ»: Οικογενειακές απρόβλεπτες καταστάσεις με άφθονο γέλιο
«Παραδοσιακή Βραδιά» με ακούσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο
H Άση Μπήλιου επιστρέφει τηλεοπτικά με τις προβλέψεις της