Γιώργος Λέντζας κατά Γιώργου Λιάγκα: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ. Ευθεία προσβολή νεκρού»

Συνεχίζεται η κατακραυγή για τον Γιώργο Λιάγκα & το ρεπορτάζ για το ακίνητο όπου πέθανε ο Τζορτζ Μπάλντοκ: «Η αντανακλαστική αντίδραση του μέσου ζηλόφθονα σκατόψυχου, ξεχωρίζει το θάνατο, ανάλογα με τη φορολογική του δήλωση, την επιτυχία ή την αναγνωρισιμότητα. Ταϊζετε το φίδι που παριστάνετε ότι πολεμάτε»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ένα ρεπορτάζ της εκπομπής #ToPrwino την οποία παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας, προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του, η εκπομπή ασχολήθηκε με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου όπου έμενε.

Ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε αναλυτική αναφορά για τη βίλα όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το πόσα τετραγωνικά είναι, το κόστος του ενοικίου, πότε κατασκευάστηκε, αν έχει θέα, τι λουλούδια έχει ο κήπος, πόσα μπάνια κι αν διαθέτει... κουφώματα αλουμινίου. 

GZhT-lzWAAgbbW1

Λίγες ώρες μετά, ο Γιώργος Λιάγκας επανήλθε με story μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram στο οποίο αναφέρει ότι παραδέχεται ότι έκανε λάθος και ανέλαβε όλη την ευθύνη επ’ αυτού.

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν στο σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις» έγραψε ο παρουσιαστής.

3b1c5a7d-1746-4890-a429-5b08b4568d89-866x1536.width-800

Στο X (πρώην Twitter) και στο Facebook, οι αντιδράσεις για την προβολή του συγκεκριμένου θέματος είναι έντονες.

Οι περισσότεροι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, θεωρώντας ότι είναι προσβλητικό και απάνθρωπο να επικεντρώνεται η δημοσιογραφική προσοχή σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το μέγεθος του σπιτιού του θανόντος, αντί να αποδοθεί ο πρέπων σεβασμός στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Με δύο αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Λέντζας ξέσπασε για το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στο #ToPrwino, σχετικά με το σπίτι, στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στην πρώτη ανάρτηση, ο Γιώργος Λέντζας ανέβασε ένα καρέ από #ToPrwino, τη στιγμή που παρουσίαζαν το ρεπορτάζ, κι έγραψε χαρακτηριστικά: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ, κάπως έτσι θα έμοιαζε».

lentzas

Στη δεύτερη ανάρτηση, ο Γιώργος Λέντζας ανέβασε ένα μακροσκελές κείμενο. 

«Το να παρουσιάζεις ένα ρεπορτάζ για το πολυτελές σπίτι που διέμενε ένας επαγγελματίας αθλητής, την ώρα που ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το θάνατό του, δεν είναι απλώς έλλειψη δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αλλά ευθεία προσβολή νεκρού.

Το χειρότερο δε, είναι ότι αποσκοπεί στα βαθύτερα και χειρότερα ένστικτα ενός κοινού που απολαμβάνει αφειδώς τον πόνο του άλλου, μη μπορώντας να αντέξει την κατάρρευση και τη μιζέρια της ίδιας του της ύπαρξης. Μια βόλτα στα social media –βλέπε Μαρινέλλα, Μπάλντοκ- θα σας πείσει.

Η αντανακλαστική αντίδραση του μέσου ζηλόφθονα σκατόψυχου, ξεχωρίζει το θάνατο, ανάλογα με τη φορολογική του δήλωση, την επιτυχία ή την αναγνωρισιμότητα. Ταϊζετε το φίδι που παριστάνετε ότι πολεμάτε. Και το χειρότερο είναι ότι το κάνετε εν πλήρει συνειδήσει.

lentzas2

Δειτε Επισης

Tσουνάμι αντιδράσεων κατά Γιώργου Λιάγκα: Οι παρουσιαστές τον δείχνουν με το δάχτυλο
Ιωάννα Τούνη κατά Γιώργου Λιάγκα μετά το ξέσπασμά του εις βάρος της: «Τραγική δημοσιογράφια»
Γιώργος Λέντζας κατά Γιώργου Λιάγκα: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ. Ευθεία προσβολή νεκρού»
H Άση Μπήλιου επιστρέφει τηλεοπτικά με τις προβλέψεις της
Συγκινητικές στιγμές στο Ηρώδειο με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - Η συνάντηση με τον πατέρα του, Άντη
Γιώργος Λιάγκας σε Λουκία Πιστιόλα: «Συμβουλευτήκατε δικηγόρους για αναδίπλωση, γιατί θα φας αγωγή»
Κατερίνα Καινούργιου, Γιώργος Λιάγκας, Ανδρέας Μικρούτσικος στα χαρακώματα με την Ιωάννα Τούνη
Αντώνης Καφετζόπουλος: «Είμαι μελαγχολικός άνθρωπος, έχω διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη»
Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου μετά τον πόλεμο δηλώσεων
Αυτό είναι το κόστος της παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για την υπερσυναυλία της Άννα Βίσση