Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν απολογούμαι για τον γάμο με τον Τάιλερ στην Κρήτη, είναι δικαίωμα μας»

Στην πρεμιέρα της εκπομπής #EnwpiosEnwpiw, ο Στέφανος Κασσελάκης: «Με τον Τάιλερ είμαστε ευτυχισμένοι ως μια ενότητα, δεν πρόκειται να μας πτοήσει τίποτα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην πρεμιέρα της εκπομπής #ΕνώπιοςΕνωπίω, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την πρόταση μομφής που κατέθεσαν σε βάρος του μέλη του κόμματος.

«Η καρέκλα, οι τίτλοι δεν ήταν τα κίνητρά μου να πολιτευτώ. Ουδέποτε ήταν ο σκοπός μου να κατέβω και να γίνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής μου.

Προέκυψε από την οδυνηρή διπλή ήττα που υπέστη το κόμμα το 2023, και ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την ήττα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας».

«Αυτό που ήθελε ο κόσμος από εμένα ήταν να τα αλλάξουμε όλα. Ο Τσίπρας είχε κρατήσει ουδέτερη στάση. Δεν με έχει επιλέξει κανείς, η επιλογή να κατέβω υποψήφιος για την προεδρία ήταν πριν συναντηθώ μαζί του. Τώρα, είμαστε εδώ που είμαστε, σε ένα δύσκολο κενό της πολιτικής ηγεσίας».

«Την επόμενη ημέρα από τη συνεδρίαση, ξύπνησα και είδα ότι μου κλείδωσαν τα email. Επειδή με κατηγόρησαν ως “Τραμπικό”, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά. Πολύ διακριτικά, δεν σχολίασα τίποτα και δεν δημιούργησα κανένα θέμα. Το μόνο που έκανα ήταν να αφαιρέσω και να ανακαλέσω το πληρεξούσιο που είχε ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος από εμένα».

«Να σας πω για ποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ σήμερα; Γιατί ήθελα να φέρω εις πέρας τρεις μεγάλες τομές στη διοίκηση του κόμματος.

Ήθελα να αποφασίζει η βάση. Το εφαρμόσαμε στις ευρωεκλογές, και τώρα το επόμενο στάδιο αφορά τους βουλευτές εντός Ελλάδας. Κανείς δεν πρέπει να είναι αυτόματα στα ψηφοδέλτια. Αυτός είναι ένας τρόπος για να σπάσεις τους τοπικούς μηχανισμούς.

Δεύτερος τρόπος: το ασυμβίβαστο μεταξύ μελών της Κεντρικής Επιτροπής και μισθοδοσίας. Δεν νοείται να έχουμε σχεδόν 50 άτομα στην Κεντρική Επιτροπή που πληρώνονται από το κόμμα. Αυτή η σχέση οικονομικής εξάρτησης μεταξύ εκείνων που πρέπει να ελέγχουν το κόμμα, αλλά ταυτόχρονα και τον εαυτό τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η τρίτη τομή ήταν η εκλογή των μελών να γίνεται πιο αντιπροσωπευτικά, με την εκλογή σε μικρότερα περιφερειακά διαμερίσματα».

Για τη ρήξη στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος σχολίασε:

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει, το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που μπορώ να σας πω με κάθε ειλικρίνεια είναι ότι μετά την αμφισβήτηση που δέχτηκα τον Φεβρουάριο στο συνέδριο, έκανα τα πάντα για να μπορέσει αυτή η σχέση να εξομαλυνθεί. Γι’ αυτό είχε έρθει τον Απρίλιο στην ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου μας, και μετά από την εκδήλωση εκείνη, όπου δήλωσε ότι ήταν υπερήφανος για το κόμμα.

Στους μήνες που ακολούθησαν, είχα προσπαθήσει να συνεργαστούμε για δράσεις που θα τόνιζαν το κυβερνητικό έργο του Αλέξη από το 2015-2019, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, απάντησε στη σκληρή κριτική που έχει δεχθεί για την προβολή της προσωπικής του ζωής αλλά και την οικονομική του ευμάρεια.

«Έχουν ειπωθεί κουβέντες από την πρώτη στιγμή που εξελέγην, δεν είναι κάτι καινούργιο.»

«Δεν πρέπει να πολιτευόμαστε με επιχειρήματα Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να ήταν τόσο διάφανοι και άλλοι πολιτικοί της χώρας μας. Ο λόγος που πιστεύω ότι υπάρχει μία ζήτηση για την προβολή της ζωής μου είναι επειδή η ζωή μου είναι άκρως πολιτική. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος φεύγει και γίνεται απόδημος γίνεται με όρους υγιούς επιχειρηματικότητας: να σπουδάσει, να πάρει υποτροφίες, να είναι ο εαυτός του, να μην κρύβει τον προσανατολισμό του. Αν πολιτεύεται με αγνά κίνητρα, αυτή η χώρα έχει έναν νέο άνθρωπο που είναι παντρεμένος με έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου, και όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο. Δεν έχει ξανασυμβεί να υπάρχει αρχηγός που ζούσε στο εξωτερικό και έπρεπε να βρει διαμέρισμα».

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, δε, ο «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον πρόσφατο γάμο στην Κρήτη με τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακμπέθ και τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε αρχικά πως «είναι δικαίωμα μας να θέλουμε να έχουμε μερικές όμορφες στιγμές με την οικογένεια μας και τους φίλους μας που μας έχουν στηρίξει τόσα χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ήρθαν στην δεξίωση μας ήταν από το εξωτερικό, από μεγάλες αποστάσεις και ήταν μεγάλη μας χαρά να μπορέσουμε να περάσουμε μερικές όμορφες στιγμές μαζί τους. Άρα δεν απολογούμαι γι’ αυτό και, όπως είδατε, έκανα τα πάντα για να μην διαρρεύσει ούτε μία φωτογραφία. Οι τηλεοπτική σταθμοί όμως της χώρας έστειλαν, παρά την αντίθετη βούληση μας, drones πάνω από την δεξίωση μας και όλες αυτές τις ημέρες δεν έδωσαν την ιδιωτικότητα που θέλαμε να έχουμε».

«Εάν με ρωτάτε για την προβολή της προσωπικής ζωής, θα σας απαντήσω. Έχω ήδη αναφερθεί με αρκετό πνεύμα αυτοκριτικής στο γεγονός ότι θεωρούσα την προσέγγιση των ΗΠΑ θεμιτή και στην Ελλάδα. Δηλαδή ότι το να λες πως «θέλω να πολιτευτώ με γυάλινους τοίχους και να ξέρετε ποιος είμαι, που μένω, τι κάνω», που ίσως είναι πολύ πετυχημένο σε μια ξένη κουλτούρα, δεν ισχύει όμως στην Ελλάδα. Το καταλαβαίνω αυτό. Από κει και πέρα αυτό δεν πρέπει να αναιρεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που έχουμε παραγάγει και δεν πρέπει να πολιτευόμαστε εσωκομματικά με επιχειρήματα Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να ήταν το ίδιο διάφανοι και άλλοι πολιτικοί στη χώρα μας».

«Ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι υπάρχει μια ζήτηση για την προβολή της ζωής μου είναι γιατί σε μεγάλο βαθμό είναι άκρως πολιτική. Δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας νέος φεύγει από την πατρίδα του για να γίνει απόδημος, να μπορεί να πετύχει με όρους υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι της λαμογιάς που ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα, να σπουδάσει, να πάρει υποτροφίες, να είναι ο εαυτός του, να μην κρύβεται, να μην λέει ψέματα για τον προσανατολισμό του και το ποιος είναι, να πολιτεύεται με αγνά κίνητρα και εντιμότητα, να επιστρέφει εδώ πέρα’.

«Αυτή η χώρα λοιπόν έχει έναν νέο άνθρωπο ο οποίος είναι παντρεμένος με έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου, ο οποίος δεν κρύβει τίποτα για τον εαυτό του και όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο» πρόσθεσε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε από καρδιάς για την διαχείριση που είχε ο σύζυγος του, Τάιλερ Μακμπέθ στις καταιγιστικές εξελίξεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν μου είπε ποτέ να τα παρατήσω σε όλη αυτή τη δοκιμασία, όχι. Η σχέση μας είναι μια σχέση που άρχισε με δύσκολες συνθήκες και για τους δυο. Όχι μεταξύ μας, εννοώ στις προσωπικές μας συγκυρίες και με τον κορονοϊό αμέσως μετά, που ήταν στην πρώτη γραμμή, με όλα όσα έχουν προκύψει και προφανώς τον τελευταίο χρόνο έχουμε δεχθεί τεράστιες πιέσεις. Σας το λέω όμως ειλικρινά ότι τα αντέχουμε μαζί, είμαστε ευτυχισμένοι ως μια ενότητα και δεν πρόκειται να μας πτοήσει τίποτα».

«Καμιά φορά με ρωτάει ο Τάιλερ «γιατί αυτή η χώρα δεν θέλει να βοηθηθεί;». Αυτή είναι η αντίδραση του βλέποντας όλα όσα γίνονται και γνωρίζοντας πλέον από τον κόσμο που του στέλνει μηνύματα, όταν έρχεται μαζί μου και βλέπει τις αδικίες που γίνονται σε αυτή τη χώρα και την κοροϊδία της προπαγάνδας που υπάρχει από τη ΝΔ. Είναι μια καλή ερώτηση αυτή αλλά δεν θεωρώ ότι δεν θέλουμε να βοηθηθούμε, είναι ότι καμιά φορά ίσως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας».

«Ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό μας ότι θα γυρίσουμε στην Αμερική, αν και προφανώς πολλοί πιστεύω ότι ήλπιζαν να είχαμε πράξει αυτό μετά την άρση εμπιστοσύνης. Θα πάμε μέχρι τέλους. Εάν αυτή η χώρα και η κοινωνία θέλει να με αναδείξει σε θέση ευθύνης, δίνοντας φωνή στους αδύναμους πολίτες και σε όλους να συμμετέχουν στη δημοκρατία μας, μπορώ να το προσφέρω. Εάν αυτή η χώρα προτιμάει ένα πιο παραδοσιακό μοντέλο του πολιτικού, τότε προφανώς αυτό δεν ταιριάζει μαζί μου» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Στέφανος Κασσελάκης στο βραδινό talk show του Νίκου Χατζηνικολάου.

Δειτε Επισης

Η γειτόνισσα του Τζορτζ Μπάλντοκ, Μπέσσυ Αργυράκη περιγράφει όλα όσα είδε και άκουσε: «Ήμασταν σε σοκ»
Ελένη Χατζίδου: «Πίστευα ότι θα περάσει με βιτριόλι και θα μου το πετάξει στην μούρη. Μιλάμε για μένος»
Γιάννης Νιάρρος – Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Παντρεύτηκαν μετά από 11 χρόνια σχέσης
Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν απολογούμαι για τον γάμο με τον Τάιλερ στην Κρήτη, είναι δικαίωμα μας»
Μαρία Φιλίππου: «Θεέ μου, αν υπάρχεις, δώσε μου ένα σήμα… είπα στη δύσκολη στιγμή στη ζωή μου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κate Middleton δίπλα στον πρίγκιπα Wiiliam μετά τις χημειοθεραπείες
Ο Diddy κατέθεσε 3η έφεση - Ζητά να αποφυλακιστεί μέχρι τη δίκη - Υπάρχουν ερωτικές ταινίες με τρεις celebrities
Περικλής Κονδυλάτος για Δανάη Μπάρκα: «Εγώ είμαι το γουρούνι; Με έθιξε, θα πάω να κλάψω»
Κατακραυγή για τον Γιώργο Λιάγκα & το ρεπορτάζ για το ακίνητο όπου πέθανε ο Τζορτζ Μπάλντοκ
Η πρόταση γάμου στην κόρη του Νότη Σφακιανάκη - Δεν επιθυμεί να γίνει ο γάμος άμεσα