Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μέσα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών - Η ανάρτηση του

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που εδώ και 12 χρόνια διανέμει φαγητό σε χιλιάδες άπορους, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Η άποψη της Σίας Κοσιώνη, Νίκου Αποστολόπουλου, Έλλης Τρίγγου, Ελένης Δήμου, Μιχάλη Ιατρόπουλου, Δήμητρας Αλεξανδράκη, Λάκη Γαβαλά, Σπύρου Μπαϊρακτάρη και Ελένης Μενεγάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

«Δεν έχω τίποτα. Απολύτως τίποτα, ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου αλλά έχω τα πάντα. Να με ψάξουν, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα», απαντά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος, όπως δήλωσε, αναμένεται να πάει αυτοβούλως στον εισαγγελέα για να απαντήσει στο πόρισμα περί απάτης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν είμαι ιδιοκτήτης. Είμαι εθελοντής. Δεν έχω σπίτι, αμάξι δεν είναι δικό μου».

Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών υποστηρίζει ότι από τον Γενάρη του 2020, ο ιδρυτής της «Κοινωνικής Κουζίνας» μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση. Ότι έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, τα οποία θεωρητικά θα διανέμονταν αποκλειστικά για την κοινωνική κουζίνα αλλά τελικά κατέληγαν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια. Με αυτόν τον τρόπο, φέρεται να αποκόμισαν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση της περιουσίας τόσο του ίδιου όσο και των δύο συνεργατών του καθώς στους δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς έμπαιναν τα χρήματα από τις δωρεές.

Η διαδρομή του χρήματος

Πρόκειται για μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, έναν φορέα χωρίς νομικό πρόσωπο και χωρίς ΑΦΜ. Κάθε φορά που συγκέντρωναν χρήματα για μια μεγάλη δράση τα ιδρυτικά μέλη έβαζαν τα δικά τους προσωπικά IBAN.

«Οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των Αρχών», επεξήγησε ο Θεόδωρος Φλωράτος, τέως διευθυντής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

  • Πολίτες πραγματοποιούσαν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας,
  • Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς,
  • Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια,
  • Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Το πόρισμα καταπέλτης

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έκανε μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social media, στις 25 Νοεμβρίου παραθέτοντας όλα τα έξοδά του.

Όπως αναφέρει ξοδεύει 60.000 ευρώ τον χρόνο για την υποδομή που χρειάζεται για να μαγειρέψει.

Συνολικά, έχει υπολογίσει περίπου 1.5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων όμως, για τα 600.000 από τον Ιανουάριο του 2020 φαίνεται πως δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

Επίσης, οι χρηματικές δωρεές γίνονται σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων.

porisma

Δεν πήγε στον εισαγγελέα όπως είχε πει ότι θα έκανε

Όπως είχε δηλώσει ο κος Πολυχρονόπουλος, ο ίδιος αναμενόταν να πάει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου το πόρισμα της αρχής ήδη βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας.

Ωστόσο, δεν πήγε διότι στην Εισαγγελία δεν έχει ανοίξει η υπόθεση ακόμα. Η διάταξη της δέσμευσης θα δοθεί στους εμπλεκόμενους.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα και όπως λέει, τα ποσά που έμπαιναν σε στοιχηματικές εταιρίες υποστηρίζει πως έμπαιναν εκεί γιατί οι εταιρείες αυτές είχαν τη δυνατότητα ανάληψης μεγαλύτερων ποών από τους ίδιους.

Xτες λίγο μετά τις 10 το πρωί η «Κοινωνική Κουζίνα» άνοιξε κανονικά μοιράζοντας περίπου 270 μερίδες φαγητού.

Μια αποκαλυπτική φωτογραφία που «καίει» τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» έφερε στο φως της δημοσιότητας το #LiveNews.

O Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, απεικονίζεται σε μία φωτογραφία να βρίσκεται μέσα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και να παίζει.

Στο τραπέζι που κάθεται να παίξει ο κ. Πολυχρονόπουλος έχει πάνω καφέ, νερό και τσιγάρα, πιθανόν δείγμα μακράς παραμονής του σε αυτό. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών είναι κοντά στην κοινωνική κουζίνα.

Μαρτυρίες στο #LiveNews, αναφέρουν ότι σε παλιότερο χρόνο ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας επισκεπτόταν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, όπου ήταν στην ιδιοκτησία πατέρα γνωστής παρουσιάστριας και πλέον δεν το έχει στην ιδιοκτησία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη ο Κώστας Πολυχρονόπουλος φαίνεται να εμφανιζόταν σε πολλά πρακτορεία παίζοντας τυχερά παιχνίδια καταθέτοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είχε μετακινηθεί και έπαιζε ηλεκτρονικό τζόγο σε ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Αιγάλεω, κοντά στην Ιερά Οδό.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σε ό,τι αφορά την έρευνα της Αρχής Ξέπλυμα Χρήματος φαίνεται ότι τα ποσά που έχουν χαθεί στον ηλεκτρονικό τζόγο ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες ευρώ, φθάνοντας και πιθανόν ξεπερνώντας ακόμα και το εκατομμύριο, δεδομένου ότι η έρευνα που έχει γίνει μέσα στο χρόνο είναι τα 2 χρόνια.

Με μια ανάρτησή του στα social media, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας σημειώνει πως για να διευκολύνει το έργο της κοινωνικής κουζίνας θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να απέχει από τη διαχείρισή της έως ότου λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για όσα του καταλογίζονται.

«Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τόσο σε εμένα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου αλλά και στον γαμπρό μου, Παύλο Τζίτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιων των αρμόδιων αρχών.

Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις αλλά τη δεδομένη στιγμή, θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιόν της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα. Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργω της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από τη διαχείριση της μέχρι να λογοδοτήσω στη δικαιοσύνη.

Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα, είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της. Όσοι στηρίζετε την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας, όσο και τον σκοπό που τελείται αυτή καθημερινά.

Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μη μπορεί να εξηγηθεί εκ μέρους όλων μας. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση. Ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο»« γράφει στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Untitled

Ο σχεδιαστής μόδας, Νίκος Αποστολόπουλος, μίλησε για τις κατηγορίες για απάτη που αφορούν τον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Εγώ μένω 20 χρόνια στον Kεραμεικό, όπως και πολλοί καλλιτέχνες. Εγώ ειδικά στην εποχή του κορονοϊού, πήγαινα σε αυτό το μέρος. Μου έδιναν και φίλοι μου χρήματα για να πάρω τις πρώτες ύλες από το σούπερ μάρκετ. Τον είχα συναντήσει και ήταν πολύ καλός. Όλη η ιστορία είναι ένα τρίγωνο των Βερμούδων. Αφήστε τον Πολυχρονόπουλο. Υπεύθυνοι είναι κράτος, Δήμος και Εκκλησία. Αυτοί φταίνε για όλα. Έπρεπε να έχουν δώσει έναν χώρο ιδιαίτερο για να μπορεί να γίνεται αυτό και να το ελέγχουν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το μέρος πάνε και πολλοί ναρκομανείς και τρώνε, που κοιμούνται απέξω. Για όλα αυτά φταίει κάποιος άλλος. Αυτοί που λένε ότι πήγαν από τους πολιτικούς, εγώ δεν τους είδα, πήγαν για την φωτογραφία. Εγώ δεν φωτογραφήθηκα ποτέ. Εγώ δεν έδωσα λεφτά και δεν μου ζήτησε ποτέ ο άνθρωπος. Μου ζήτησε πρώτη ύλη. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι και κυρίως πολιτικοί που τρώνε πολλά λεφτά και δεν δίνουν σε άνθρωπο. Εδώ δεν έχουν φτάσει τα λεφτά από τις πλημμύρες και από τις φωτιές στους ανθρώπους, με αυτά δεν ασχολείται κανείς; Πήγε κανείς από τους πολιτικούς να δει τι έκανε ο Μπακογιάννης στην Ομόνοια και στην Ερμού; Όλα από μακριά τα βλέπουν. Γίνανε όλοι Μαρία Αντουανέτα, να φάει παντεσπάνι ο λαός».

Η Σία Κοσιώνη μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, δήλωσε σοκαρισμένη κατά τη διάρκεια του σχολιασμού από την Ιωάννα Μάνδρου.

«Μετά την Κιβωτό, άλλο ένα σοκ. Αλλά ας δούμε ποια είναι τα δεδομένα. Να δούμε τι έχουμε στη διάθεσή μας… Δεν αμφισβητείται η κοινωνική του προσφορά… Αυτά τα κάποια χρήματα είναι 600.000 ευρώ. Δεν έχει μπει στο παιχνίδι ακόμη η εισαγγελία» ανέφερε αρχικά η Σία Κοσιώνη.

«Αν πράγματι είναι έτσι -λέω αν γιατί πρέπει να διερευνηθούν τα στοιχεία, όπως μας είπες και να έχουμε υπομονή- θα είναι τρομερά απογοητευτικό. Είναι ακόμη μία μαχαιριά. Λέγαμε πως πέσαμε από τα σύννεφα με την υπόθεση της Κιβωτού γιατί όντως πέσαμε. Αυτή η οργάνωση νιώθαμε ότι κάνει τρομερή προσφορά» πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Τη στήριξή της στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον επικεφαλή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» θέλησε να εκφράσει η Έλλη Τρίγγου.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αυτές οι κατηγορίες στάθηκαν και η αφορμή για να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τη διαχείριση της κοινωνικής κουζίνας, μέχρι να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Με αφορμή λοιπόν όσα του καταλογίζονται, η Έλλη Τρίγγου, που έχει στηρίξει κατά καιρούς την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» θέλησε να εκφράσει και δημόσια την πίστη της στα όσα λέει ο Κωνσταντίνος Πολύχρονόπουλος. Για τον λόγο αυτό, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram μια φωτογραφία του και έγραψε, «Συγχώρεσέ τους, δε ξέρουν τι κάνουν».

416454598_845376147338831_5297272497901961612_n

Για τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», μίλησε η Ελένη Δήμου στην εκπομπή #TLive και στην Πόπη Παπαδοπούλου.

Η Ελένη Δήμου που στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο «Άλλος άνθρωπος» έκανε λόγο για έναν απλό άνθρωπο που πάντα τόνιζε τη σπουδαιότητα του να βοηθάμε τον συνάνθρωπο.

«Ένας απλός άνθρωπος. Είχα εντυπωσιαστεί διότι και από τα λεγόμενά του, πάντα έλεγε ότι πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Εγώ σε αυτό στέκομαι. Από εκεί και πέρα, δε μπορώ να ξέρω τι είναι από πίσω, τι είναι από μπροστά, τι από κάτω, δε μπορώ να ξέρω. Έχω συμμετάσχει και σε μια εκδήλωση, όπως και πολλοί από εμάς.

Ο τρόπος ζωής του πάντως, δείχνει έναν άνθρωπο που έκανε πράγματα για τον συμπολίτη του. Ο τρόπος ζωής του ήταν απλός, το ίδιο και της αδελφής και μητέρας του» είπε η Ελένη Δήμου.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Την είδηση ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχολίασαν η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της.

Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια ακούμε πάρα πολλά δυσάρεστα πράγματα που μας απογοητεύουν. Αφορούν και άλλες οργανώσεις που έχουν να κάνουν με βοήθεια για παιδιά, βοήθεια για μεγάλους… και στο τέλος μας μένει μια γεύση απογοήτευσης στο στόμα».

«Καμιά φορά δεν περιμένουμε καν να ακούσουμε το αποτέλεσμα μιας έρευνας, μένει η στάμπα στο μυαλό μας ότι άλλη μια οργάνωση που δεν…», πρόσθεσε η Ελένη Μενεγάκη.

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο:

«Εδώ και πέντε έτη ζω μεσοτοιχία σχεδόν με τον κύριο Πολυχρονόπουλο, τον Κώστα από τον «Άλλον Άνθρωπο». Αυτά που έχω να πω για αυτόν τον χριστιανό είναι τα καλύτερα», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

«Τον βλέπω ότι όλη μέρα αγωνίζεται για να ταΐζει εξαρτημένους, είτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε άλλους ανθρώπους, είτε πρόσφυγες, είτε εν πάση περιπτώσει, ανθρώπους που είναι “χτυπημένοι”. Από εκεί και πέρα δεν έχω δει κάτι περίεργο, μου κάνουν τρομερή εντύπωση όλα αυτά που ακούγονται. Δεν μου έχει ζητήσει ο άνθρωπος ποτέ κάτι, που έχω προσφερθεί πολλές φορές να βοηθήσω», πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός. 

«Δεν έχω να πω κάτι κακό γι’ αυτόν τον άνθρωπο, έχω να πω τα καλύτερα λόγια και γι’ αυτόν και για την αδελφή του που τους βλέπω ότι είναι εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

«Ούτε άκουσα, ούτε είμαι παππάς να συγχωρέσω, ούτε εισαγγελέας να δικάσω. Απευθύνεσαι σε παππάδες να συγχωρέσουν, ή Εισαγγελείς, Γραμματείς και Φαρισαίους, όπως έχετε γίνει όλοι οι δημοσιογράφοι. Μην δικάζετε ανθρώπους χωρίς να έχει αναλάβει ο νόμος», είπε καταλήγοντας ο Μιχάλης Ιατρόπουλος. 

Ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει απάτη»

Η Τζώρτζια Κεφαλά για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Είμαι πολύ επιφυλακτική, έχει φάει όλη του την ζωή αφοσιωμένη πάνω σε αυτό»

Ο Λάκης Γαβαλάς για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δυστυχώς στην Ελλάδα η λέξη 'απάτη' πρωταγωνιστεί σε διάφορους χώρους»

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Έχω ένα χαρτί που δείχνει συναλλαγή με στοιχηματική εταιρία»

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα
Γιάννης Ζουγανέλης για τη φωτιά στο σπίτι του: «Είμαι συνειδητοποιημένος. Oι μνήμες δεν καίγονται. Το αιτιλόγησα»