Σοκ με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μίλησε ο πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, η Ελένη Μενεγάκη, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Άκης Δείξιμος, ο Κώστας Κρομμύδας, ο Νίκος Αποστολόπουλος, και η Γωγώ Δελογιάννη: «Χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στους φορείς» - «Στην αρχή πίστεψα ότι είναι fake news, δεν έχω λόγια»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Αυτοβούλως ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα (29/01) ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταπέλτης είναι το πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, που έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους. Έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε τυχερά παιχνίδια – «Το εγκληματικὀ προϊόν» υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ – Κατηγορείται ακόμα μια συγγενής και μία συνεργάτης του.

Ένα χρόνο μετά υπόθεση της Κιβωτού, άλλος ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της χώρας, βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στην Ελληνική κοινωνία.

Οπωs αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποiησης Εσόδων απο Παράνομες Δραστηριότητες διέταξε την δέσμευση κάθε εiδουs λογαριασμών τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή Χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η δέσμευση αφορά τα του περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Όπως αναφέρεται, αυτό που προκαλεί εντύπωση στο περιεχόμενο της σχετικής διάταξης είναι η διαδρομή του χρήματος που έπαιρνε η Κοινωνική Κουζίνα από τις δωρεές. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, αποκομίστηκε παρανόμως, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή έντασης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με τη μητέρα και τον γαμπρό του.

Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματικήη δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στη διάταξη της Αρχής.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: η εμφάνιση του στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής κουζίνας

Μιλώντας στην εκπομπή #SuperΚατερίνα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου υποστήριξε: «Τα χρήματα από την κοινωνική κουζίνα μπαίνουν στον δικό μου λογαριασμό. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, αν δεν έχει να βάλει βενζίνη». 

«Με έχει στεναχωρήσει και του το έλεγα κιόλας: “Θα σου τη φέρουν”, Με τέτοιο αγώνα σε φωτιές πλημμύρες, πολέμους, σε όλα.  Όχι, δεν φοβάται, τι να φοβηθεί; Εφόσον δεν έχει τίποτα… Έχω να βάλω θερμοσίφωνα δύο χρόνια γιατί δεν έχει λεφτά να μου δώσει. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ. Δυο χρόνια ζεσταίνω νερό και πλένω τα πιάτα μου», ανέφερε, επίσης, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλώντας στην Ελισάβετ Οικονόμου.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλησε και στο #ΤοPrwino: «Ο γιος μου είναι αθώος - δεν έκανε τίποτα»

H δήλωση της αδελφής του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στους δημοσιογράφους: «Έχουν εξαπατήσει τον αδελφό μου»

Με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΘΕΜΑ» ασχολήθηκαν στην έναρξη της εκπομπής #ILoveSoukou.

«Μας στεναχώρησε πάρα πολύ η είδηση που έσκασε χθες το βράδυ. Μας μούδιασε, η αλήθεια είναι» ανέφερε αρχικά η Μπέττυ Μαγγίρα.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια του ANT1 συμπλήρωσε: «Το πιο στενάχωρο για εμάς τους ανθρώπους είναι αυτό, ότι παρατηρούμε δράσεις ή οργανώσεις που προσφέρουν ένα έργο, πιστεύουμε σε αυτά, βοηθάμε όσο μπορούμε και θα χάσουμε εμείς την εμπιστοσύνη μας σε όλους αυτούς τους φορείς. Φαντάζομαι δεν είναι όλοι έτσι…».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα της εκπομπής, #HappyDay σχολίασε το δημοσίευμα σχετικά με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η παρουσιάστρια είπε μεταξύ άλλων ότι είχε γνωρίσει τον Κωσταντίνο Πολυχρονόπουλο γνωστό και ως «Ο άλλος άνθρωπος» στο παρελθόν.

Η παρουσιάστρια είπε χαρακτηριστικά: «Το είδα και σοκαρίστηκα. Θέλω να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο επειδή έτυχε και πήγα, έμενε σε ένα δωμάτιο επειδή έτυχε να έχω πάει και ζήτησα να ξαναβρούμε το απόσπασμα, που εκεί όχι δεν έμενε άνθρωπος που θα καταχραστεί 600.000 όπως του καταλογίζουν».

Και πρόσθεσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Θέλω πάρα πολύ να χυθεί άπλετο φως γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, όπως με την Κιβωτό του Κόσμου χάθηκε η εμπιστοσύνη και σταμάτησαν να στηρίζουν. ενώ είναι λάθος αυτό, Όταν στήριζες την Κιβωτό του Κόσμου δεν το έκανες για τον πατέρα Αντώνιο, το έκανες για τα παιδάκι. Μη χαθεί και η στήριξη σε έναν φορέα που μοιράζει δωρεάν φαγητό».

Η γνωστή μαγείρισσα και πρώην παίκτρια του #MasterChefGR, Γωγώ Δελογιάννη μίλησε στο #ToPrwinoγια τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η Γωγώ Δελογιάννη, η οποία βρίσκεται για 11 χρόνια στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιαρό: «Στην κοινωνική κουζίνα δεν εργάζεται κανείς, γιατί είναι εθελοντική η συνεισφορά. Εγώ βοηθάω εκεί, δεν εργάζομαι. Δεν έχω επικοινωνήσει γιατί δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω κάτι ή να κρίνω κάτι χωρίς να ξέρω. Είναι και δύσκολο και ηθικά και ψυχικά αυτό. Στην αρχή πίστεψα ότι είναι κάτι fake. Fake news.

Ψάχνοντας βρήκα το πόρισμα, κατάλαβα ότι είναι μία έρευνα για μία δημόσια αρχή σε βάθος ετών και πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν είναι κάτι ούτε εύκολο… Και πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία οι άνθρωποι να λέμε “καλά εγώ τόσο βλάκας είμαι, δεν είχα καταλάβει τίποτα;”. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι, δεν είχα καταλάβει τίποτα”».

Στην εκπομπή Ελένη συζήτησαν, επίσης, το θέμα και η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να κάνει τη δική της τοποθέτηση.

«Τα τελευταία χρόνια ακούμε πάρα πολλά δυσάρεστα πράγματα που μας απογοητεύουν. Αφορούν και άλλες οργανώσεις που έχουν να κάνουν με βοήθεια για παιδιά, βοήθεια για μεγάλους… και στο τέλος μας μένει μια γεύση απογοήτευσης στο στόμα», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

«Καμιά φορά δεν περιμένουμε καν να ακούσουμε το αποτέλεσμα μιας έρευνας, μένει η στάμπα στο μυαλό μας, άλλη μια οργάνωση που δεν…», συμπλήρωσε η Ελένη Μενεγάκη.

Ο Κώστας Κρομμύδας είχε πάρει μέρος οικειοθελώς πολλές φορές στις δράσεις της Κοινωνικής Κουζίνας.

«Όχι μόνο γνώριζα τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, κάναμε διανομές φαγητού μαζί, έβλεπα έναν άνθρωπο να μοχθεί, να νοιάζεται, να τρέχει, να κοιμάται ελάχιστα. Πραγματικά, από χθες που άκουσα την είδηση κι εγώ δεν θέλω να το πιστέψω, είναι σαν να καταρρέουν πολλά πράγματα μέσα μου.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει αποδειχθεί τίποτα κι ελπίζω να έχει γίνει πραγματικά μία παρανόηση, να έχει γίνει ένα λάθος… Όμως, πώς βγαίνουμε ξαφνικά και κατηγορούμε έναν άνθρωπο που εναντίον του να έχει αποδειχθεί κάτι;» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος τόνισε ότι με αυτές τις ειδήσεις ίσως ο κόσμος τρομοκρατείται και θα σταματήσει να συνεισφέρει.

Ο Άκης Δείξιμος για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Έχω βρεθεί στον «Άλλο Άνθρωπο», έχω μαγειρέψει μαζί του»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος, για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ ευγενικός και χαμογελαστός»

Δειτε Επισης

Νίκος Κακλαμανάκης για Λευτέρη Αυγενάκη: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα, ήξερα πώς συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος»
Σοκάρει η συγγραφέας Φωτεινή Σκανδάλη - Καταγγέλλει βάναυση κακοποίηση από πρώην σύντροφό της
Κατερίνα Καραβάτου: «Μετά από 20 χρόνια, ίσως να μην ξέρουν το μέγεθος των δυσκολιών που έχω περάσει»
Άλλη μια φορά που η Μαίρη Συνατσάκη τοποθετείται ξεκάθα για τη σκληρή επικαιρότητα
Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Ο θάνατος του μπαμπά μου, μου έκανε καλό σε πολλά πράγματα»
Συγκινεί η Πέγκυ Τρικαλιώτη με την ανάρτηση για τα 12α γενέθλια της κόρης της
Ελεονώρα Μελέτη: «Αυτό που λένε: πού πάει η τηλεπερσόνα στη Βουλή, δεν εκθέτει εμένα, αλλά τους ίδιους»
Μάρκος Σεφερλής: «Υπήρξαν στιγμές που πόνεσα, τα πράγματα δεν έγιναν όπως ήθελα, πιεστήκαμε οικογενειακώς»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Αυτό είναι κακοποιητική και υποκριτική τηλεόραση. Είναι εμπορευματοποίηση του μίσους»
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Γιώργου Μαζωνάκη προς την αδελφή του, Βάσω