Η Νταλαριάδα συνεχίζεται... - Οι υπέρ & οι κατά στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα

Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Καπουτζίδης, Γιώτα Νέγκα, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Σούλη, Μαρία Φραγκάκη, Φαίη Σκορδά τοποθετούνται υπέρ και κατά των δηλώσεων του Γιώργου Νταλάρα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Θέση για τον Γιώργο Νταλάρα και την πρόσφατη επίθεση του τραγουδιστή στους ρεπόρτερ παίρνει ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός και σατιρικός συγγραφέας μιλά μέσα από το podcast του για όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σπουδαίος ερμηνευτής.

«Ο Νταλάρας είναι ένας πάρα πολύ καλός τραγουδιστής, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Φαίνεται από τον τρόπο που μιλάει ότι δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, όσο δε από χιούμορ δεν διαθέτει σταγόνα, καμία σχέση», σχολιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Ήμουν άλλωστε μάρτυρας υπεράσπισης του Πανούση στην περιβόητη δίκη με τον Νταλάρα. Το μόνο καλό που έχει βγει από το στόμα του είναι οι νότες», επισημαίνει σε καυστικό τόνο ο ηθοποιός.

«Αν παραβλέψεις αυτό το κακότροπο και δασκαλίστικο ύφος που έχει, θα συμφωνήσω εν πολλοίς μαζί του. Αυτό το πράγμα που μαζεύονται σαν «ύαινες» οι δημοσιογράφοι και θεωρούν πως τα ερωτήματα που έχουν πρέπει να απαντηθούν την ώρα και με τον τρόπο που θέλουν αυτοί, δεν είναι το απόλυτα σωστό», σημειώνει στη συνέχεια ο Λάκης Λαζόπουλος για το περιστατικό με τον Γιώργο Νταλάρα.

«Όταν ο ερωτώμενος δεν είναι κατηγορούμενος για φόνο και όταν λέει «όχι», πρέπει να σταματήσεις. Όταν παρά το «όχι» οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν, πραγματοποιείται το αδίκημα – που δεν υπάρχει ακόμα – του τηλεβιασμού. Επειδή ο άλλος παίρνει ένα μεροκάματο πρέπει να απαντάς σε ό,τι π…ριά σε ρωτήσουν, είναι επίσης λάθος», υπογραμμίζει ο Λάκης Λαζόπουλος για τα «τηλεπεσίματα» των ρεπόρτερ σε διάσημα πρόσωπα.

Τον Αντώνη Σρόιτερ συνάντησε η κάμερα της εκπομπής #ToPrwino και ο δημοσιογράφος, Γρηγόρης Μπάκας.

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Alpha, απάντησε για το θέμα τον ημερών που αφορά στο ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων.

«Τις περισσότερες φορές μιλάει κάποιος όταν έχει κάτι αξιόλογο να πει, εγώ δε νομίζω ότι έχω κάτι αξιόλογο να πω. Από τι να ενοχλούμαι; Από το ότι είσαι εδώ τώρα;», είπε αρχικά ο Αντώνης Σρόιτερ.

Και συνέχισε: «Τον Νταλάρα πρέπει να τον διαβάσεις από δύο πλευρές. Η καλή μεριά είναι πως δεν είναι από αυτούς που κάνουν δημόσιες σχέσεις ιδιαίτερες και όταν έχει ένα πρόβλημα θα το πει και θα τσακωθεί και θα τραβηχτεί και θα εισπράξει και τα αρνητικά αυτού. Το άλλο είναι ίσως ότι τσακώνεται λίγο πιο εύκολα από ό,τι πρέπει. Αλλά αυτό είναι στον χαρακτήρα του καθενός.

Τώρα, αν έχει άδικο ή δίκιο με τους δημοσιογράφους, πρέπει να καταλάβει ότι και οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και το να ακούς πάντα την ερώτηση που θέλεις δεν είναι στο πρόγραμμα. Κι εσύ τώρα κάνεις τη δουλειά σου».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα στο #Action 24.

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός δηλώνει πως έχει θυμώσει αρκετές φορές παλαιότερα με δημοσιογράφο και συνεχίζει λέγοντας πως ο Γιώργος Νταλάρας, όπως και πολλοί άνθρωποι, θεωρούν ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι χαμηλό και αυτό είναι που προσπαθούν τόσα χρόνια να επικοινωνήσουν στον κόσμο.

«Όταν έρχεται κάποιος, χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει, στα καλά του καθουμένου, έξω από το γύρισμα ή έξω από το θέατρο που πάμε για πρόβα, δεν απαντάω. Λέω χίλια συγγνώμη, δεν θέλω να μιλήσω. Λέω αυτό και τελειώνει η υπόθεση. Νομίζω ότι αυτό που ήθελε ο κ. Νταλάρας – και σε αυτό θέλω να εστιάσω, όχι στο αν ο τρόπος ήταν σωστός, αν έπρεπε να τα ακούσει το τάδε παιδί. Σας το λέμε με πολλούς τρόπους, και του ποιοτικού και του έντεχνου και του θεάτρου και της τηλεόρασης, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι, δυστυχώς, χαμηλό.

Προσπαθούμε να σας το πούμε, να σας το ψελλίσουμε. Γιατί αν κάποιος το πει πιο δυνατά, την επόμενη μέρα θα ενωθούν όλες οι εφημερίδες και σε κοπανάνε. Για αυτό δεν μιλάμε και πολύ. Και επειδή το ακούτε από παντού, κάντε κάτι. Όταν ακούτε τόσες ενστάσεις από τόσους ανθρώπους, υπάρχει κάποιο πρόβλημα» τονίζει αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Συνηθίζουν σε μια λίστα ερωτήσεων που δεν είναι ουσιαστική. Εγώ έχω θυμώσει πολύ με δημοσιογράφο. Δίκιο έχω, μπορεί να πω παραπανίσια πράγματα, αλλά ο λόγος που θα φωνάξω είναι επειδή έχω δίκιο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα πρώτα χρόνια δεν ήμουν έτσι, ήμουν με το χαμόγελο και σκεφτόμουν ότι αν είμαι καλός μαζί τους, θα είναι κι αυτοί καλοί μαζί μου. Είναι η δεύτερη χρονιά του «Παρά Πέντε» και μας έχουν καλέσει με τη Ζέτα Μακρυπούλια να παρουσιάσουμε τη γιορτή των παιδιών στην ΕΣΗΕΑ. Ήταν το δελτίο ειδήσεων του STAR μόλις έλεγες μια κουβέντα σου ερχόταν η ντομάτα από το καρτούν. Και λέγαμε πως αν πάμε, θα έχουμε μια «ασυλία».

Στο τέλος έρχεται ο κ. Σόμπολος και μας λέει «Έχει έρθει μια κάμερα από το STAR, να κάνετε μια δήλωση για τη γιορτή». Και λέμε τι ωραία που ήταν, για τα παιδιά και τη χαρά που τους δώσαμε. Και αισθανόμαστε ασφαλείς. Πάμε στο σπίτι το βράδυ, ανοίγουμε τις ειδήσεις και βλέπουμε τις φάτσες μας και ένα καρτούν… παφ την ντομάτα! Εκεί ήταν η τελευταία φορά που είδα την ΕΣΗΕΑ και τα παιδιά της. Δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτή η περίοδος ήταν τρομακτική και δεν έχει ζητήσει κανείς συγγνώμη από τότε. Κι αυτή η περίοδος είναι η βάση όσων βλέπουμε μέχρι και σήμερα» συμπληρώνει ο σεναριογράφος και ηθοποιός.

Τη Μαρία Φραγκάκη συνάντησαν η κάμερα του #StarBreakfast και η ρεπόρτερ Σοφία Μανουσακίδου. Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για τα «πεσίματα» σε διάσημα πρόσωπα και την ποιότητα του ρεπορτάζ, με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση του Γιώργου Νταλάρα στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Εμένα με ενόχλησε εξ αρχής αυτή η συμπεριφορά, ήταν κάτι που δεν περίμενα και δεν το ήθελα από τον Γιώργο Νταλάρα. Δεν το χρειαζόταν κι ο ίδιος. Τον βρήκα πολύ επικριτικό, πολύ απότομο και προσβλητικό απέναντι σε κάποιους επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους», δηλώνει η Μαρία Φραγκάκη.

«Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον και του λες ότι αυτό που κάνεις είναι ντροπή και στερείται αρχών… παιδιά, αυτά είναι χοντράδες. Δεν με νοιάζει από πού προέρχονται αυτά τα σχόλια, δεν θεοποιώ κανέναν», σχολιάζει η συνεργάτιδα της Φαίης Σκορδά στην κάμερα του Star.

«Δεν έκαναν τίποτα μεμπτό οι ρεπόρτερς. Πήγαν στην καρδιά του ρεπορτάζ να ρωτήσουν τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης για κάτι που ο ίδιος είχε πει. Δεν ξύπνησαν οι αρχισυντάκτες και οι ρεπόρτερς και είπαν: θα πάμε σήμερα στον Γιώργο Νταλάρα να τον ρωτήσουμε για τον Αργυρό. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις για μπιφτεκάκια και ψωμάκια», επισημαίνει στη συνέχεια η Μαρία Φραγκάκη.

«Καταλαβαίνω ότι ο Νίκος Συρίγος ήθελε να υπερασπιστεί τον Νταλάρα, επειδή του έδωσε συνέντευξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας δημοσιογράφος που παίρνει συνέντευξη από τον οποιονδήποτε πρέπει να ταυτίζεται με τις απόψεις του.

Μου κάνει εντύπωση, γιατί όταν πήγε ο Νίκος σε αυτή την εκπομπή, υπήρχαν ήδη πεσίματα. Υποτίθεται ότι ξέρεις σε ποια εκπομπή πηγαίνεις και ποια είναι η σκαλέτα της. Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να κουνάνε το δάχτυλο», σχολιάζει η Μαρία Φραγκάκη για την ενόχληση που εξέφρασε ο συνάδελφός της.

Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, #ΤοPrwino έκανε τηλεφωνική συνέντευξη στον σκηνοθέτη, Νίκου Σούλη ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε την επίθεση Νταλάρα στους δημοσιογράφους.

Ο σκηνοθέτης είπε μεταξύ άλλων συνέκρινε έναν σκηνοθέτη που κάνει πορνό με τους δημοσιογράφους που βγαίνουν με τα μικρόφωνα στο δρόμο στο κυνήγι της είδησης.

Μετά την προβολή του αποσπάσματος ο Γιώργος Λιάγκας ξεσπάθωσε και είπε μεταξύ άλλων: 

«Επειδή τον γνωρίζω, δεν θέλω να πω ακραία πράγματα. Θα μπορούσα να πω τέρατα. Θα πω ότι είναι άστοχες οι δηλώσεις του. Δεν μπορεί να συγκρίνει έναν σκηνοθέτη που κάνει πορνό με ένα παιδί που ξεκινάει στη δημοσιογραφία. 

Λέει ότι ο δημοσιογράφος που πάει και κάνει ένα πέσιμο σε έναν άνθρωπο που έχει ανοίξει μέτωπα να μην ρωτήσει… Δηλαδή είναι αστείο και δίνουμε βήμα σε όλους αυτούς.

Ειλικρινά αν υπήρχε λίγο καλύτερη σχέση ανάμεσα στους καναλάρχες, τους διευθυντές προγραμμάτων, τους παρουσιαστές και τους αρχισυντάκτες και κάναμε μία σύσκεψη – εγώ πάω πρώτος και βάζω και τα έξοδα – και να αποφασίσουμε να μην ξαναπροβάλουμε κανέναν. 

Να αποφασίσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης καθόλου για έναν μήνα να παίζουμε ντοκιμαντέρ. Δε μπορούμε να το κάνουμε όμως γιατί υπάρχει ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Θέλετε λοιπόν να μαζευτούμε όλοι να μην προβάλλουμε καμία δουλειά ηθοποιού σε κανένα θέατρο ποτέ, καμία δουλειά τραγουδιστή σε νυχτερινό μαγαζί, καμία δουλειά σκηνοθέτη και να μην προβάλλουμε καθόλου τους πολιτικούς παρά μόνο τον αδιάφορο πολιτικό τους λόγο. Να συνεννοηθούμε όλοι μαζί να κάνουμε βαρετή τηλεόραση.

Δε μπορεί να μας παίρνει όλους η μπάλα επειδή υπάρχουν 10 αλήτες που κάνουν κίτρινη δημοσιογραφία. Ή υπάρχουν και τα social που κάνουν κιτρινισμό. Να συνεννοηθούμε λοιπόν όλοι να σας κόψουμε από τα πάντα και να δούμε αν σας αρέσει. 

Γιατί αυτό σας αξίζει ειλικρινά. Οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι πάνε με πολλή αξιοπρέπεια και ήθος και κάνουν τη δουλειά τους. Δε δέχομαι να τους συγκρίνετε με ανθρώπους που είναι ξεδιάντροποι! Δεν το δέχομαι! 

Τουλάχιστον στην εκπομπή εδώ που έχω νέους συναδέλφους… Κι αν άλλοι παρουσιαστές αδειάζουν τους συνεργάτες τους, εγώ δεν είμαι τέτοιος».

Η Γιώτα Νέγκα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΙ και μίλησε για όλους και για όλα.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα και απάντησε αν θα διαφήμιζε ποτέ προϊόντα.

«Δεν μου έχει περάσει να διαφημίσω κάποιο προϊόν, η φωνή μου όμως έχει ακουστεί σε διαφήμιση. Αρχικά θέλω να σου πω ότι δεν είμαι σε θέση να κρίνω την κίνηση και την επιλογή κανενός. Δεν είμαι κριτής των πάντων. Γι΄ αυτό που με ρωτάς, αυτή τη στιγμή δεν μου έχει προταθεί κάτι οπότε δεν υπάρχει στο σύμπαν μου. Επειδή όλοι αλλάζουμε και όλα μεταβάλλονται, αν μου έρθει κάποια πρόταση νομίζω θα το σκεφτώ», είπε αρχικά η Γιώτα Νέγκα και συνέχισε:

«Νομίζω ότι πάρα πολύ χρόνο κατανάλωσε και πραγματικά πιστεύω ότι η πιο σημαντική άποψη αυτή τη στιγμή είναι του Γιώργου Νταλάρα και όχι η δική μας. Δε νομίζω ότι είναι αρκετά χρήσιμο να ακούμε συνεχώς απόψεις για το αν συμφωνούμε ή εάν διαφωνούμε.

Μιλώντας για τον Γιώργο Νταλάρα, η προσφορά του στον πολιτισμό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε μια επιλογή της στιγμής του που θέλησε να πει κάτι που αφορά την προσωπικότητά του. Το καλλιτεχνικό του έργο, ο πλούτος που μας έχει χαρίσει, το τάξιμο, το ήθος, δεν μπορεί να διαβληθεί, δεν χρειάζεται. Είναι η δική του άποψη».

Συνεχίζουν να προκαλούν συζήτηση και διχογνωμία οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα για τους δημοσιογράφους

Η Φαίη Σκορδά σχολίασε μέσα από την εκπομπή της τον ντόρο που δημιουργήθηκε με όσα είπε η Ναταλία Γερμανού για τους δημοσιογράφους όταν πήγαν να πάρουν δηλώσεις από τον Γιώργο Νταλάρα.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο να προσπαθούμε να βάλουμε σε κατηγορία τους παρουσιαστές και ποιοι κάνουν καλή τηλεόραση με ήθος και ποιοι είναι αυτοί που δεν την κάνουν. Όπως και να έχει, ξέρουμε όλοι ότι και η Ναταλία κάνει καλές εκπομπές. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, δεν μιλώ για μία άτυχη στιγμή που μπορεί να έχει κάποιος στα 20 χρόνια πορείας. Η γενική εικόνα και η συνέπεια μιλάμε για μία γυναίκα, που είναι στο σωστό δρόμο. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κόσμος… Κάτι γενικότερο αυτό που ήθελε να πει. Είναι δυνατόν να θέλει να βγάλει την ουρά της απ’ έξω; Ήταν σαν να λέει ότι θέλω να πω πράγματα και ένα συγκεκριμένο σύστημα δεν με άφηνε να πω αυτά που ήθελα» ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

«Η Ναταλία ήταν η πρώτη που έβγαλε τον ακτιβιστή στο θέμα με τους μετανάστες. Αντισυστημικό δεν ήταν; Γιατί να το ξεχάσω; Ας δώσουμε χρόνο να εξηγήσει. Στη δημόσια εικόνα έχει δείξει ότι έχει μία συνέπεια. Δεν έχει στείλει κάμερα έξω από μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της» συμπλήρωσε.

«Πάντα γνωρίζω τη σκαλέτα, αλλά έχει τύχει πολλές φορές όταν δω στον αέρα με τα μάτια μου ένα θέμα…  Ήμουν στον ΑΝΤ1, παίζαμε το Game of Love, που ήταν του καναλιού και είδα κάτι. Για τη δική μου ιδιοσυγκρασία το πρωί δεν μου άρεσε. Είπα ότι δεν θα ξαναπαίξουμε; Έλαβα τις συνέπειες; Ευτυχώς και μου δίνεται η ευκαιρία να το πω, ο Κυριακού σέβεται τον εργαζόμενο. Πολλές φορές όταν βλέπεις τη δήλωση ή τον τρόπο, λες άσε το» ανέφερε η Φαίη Σκορδά στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΙ.

Δειτε Επισης

Φαίη Σκορδά για την σχέση της με τον Γιώργο Μπαρμπαλιά: «Σώνει και ντε ότι είμαι με κάποιον, δεν είμαι»
Λαοθάλασσα στην Πάτρα για την Άννα Βίσση - Διέκοψε την συναυλία μετά από αλλεπάλληλες λυποθυμίες
Αυτός είναι ο γοητευτικός επιχειρηματίας που έκλεψε την καρδιά της Κατερίνας Καινούργιου - Η κοινή φωτό
Η Έφη Θώδη από το…«γατοξέρασμα» του Ζαριού στην σκηνή με τη Μαρίνα Σάττι
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για την Δέσποινα Μοιραράκη – Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο
Αντίνοος Αλμπάνης και Γιώργος Παπαγεωργίου τραγουδούν αγκαλιά το «Δώδεκα» & δίνουν on stage υποσχέσεις
Ο Γιώργος Λιβάνης έκανε πρόταση γάμου στην εγκυμονούσα Ανδρομάχη
Ελένη Φουρέιρα: «Ο Ερμής με τρέχει, δε κοιμάμαι. Έχει αποφασίσει να με φτάνει στα όρια. Mας γλεντάει»
Τι συμβαίνει με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Μπαρμπαλιά; Σε νέα σχέση η παρουσιάστρια;
Άννα Σταθάκη για Δημήτρη Σταρόβα: «Συνεχίζει τις θεραπείες του στο σπίτι και έξω. Αρχίσαμε και το περπάτημα»