Ασταμάτητα συνεχίζει το έργο στην εκπαίδευση το Yianis Christodoulou Foundation εγκαινιάζοντας 9 νέα έργα Υπουργός Παιδείας

Πολύτιμος υποστηρικτής των δημόσιων σχολείων το Yianis Christodoulou Foundation Δυνατά μηνύματα από εκατοντάδες παιδιά προς τον κ. Χριστοδούλου και την κοινωνία: «Δίδαξε με. Πίστεψε με. Εγώ μπορώ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Εννέα νέα έργα έχουν ολοκληρωθεί και προσφέρουν χαρά σε παιδιά και εφήβους, μαθητές της χώρας μας, προσφορά του κ. John Christodoulou, ιδρυτή του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation.

Πρόκειται για κτίσιμο αίθουσας άμεσης παρέμβασης και πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο Πόλις Χρυσοχούς, για εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων στο Δημοτικό Σχολείο Αργάκας, για τοποθέτηση ειδικού πατώματος σε χώρο εκγύμνασης στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη στην Πάφο, για τοπιοτέχνηση αυλής στο Λανίτειο Λύκειο, για προσφορά εκπαιδευτικού & εξοπλισμού ανάρρωσης στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Λουκάς και στο Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό, για επαγγελματικό εξοπλισμό και ανακαίνιση αίθουσας οικιακής οικονομίας και τέχνης στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, για εξωτερικό γυμναστήριο "Calisthenics" στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς και για εξοπλισμό κουζίνας ξενοδοχειακής εκπαίδευσης στην Σχολή Κωφών στην Λευκωσία.

Η προσφορά των έργων στα Ειδικά Σχολεία συνολικού ποσού €365,000 έγινε μετά από την διοργάνωση Gala Dinner που διοργάνωσε ο κ. John Christodoulou και το Yianis Christodoulou Foundation.

Τα έργα στα υπόλοιπα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν από το Yianis Christodoulou Foundation μετά από τον πολύ επιτυχημένο μαθητικό διαγωνισμό ‘Love Cyprus’ ο οποίος μοίρασε βραβεία σε 8 σχολεία ύψους €180,000. Συνολικά, €545,000 έχουν χορηγηθεί σε δημόσια σχολεία σε όλη την Κύπρο, πλέον των άλλων προηγούμενων έργων. Εγκαίνια από τον κ. John Christodoulou

416130356_3678321615824863_8590103515740056608_n

Τα Εγκαίνια των έργων τέλεσε ο κ. John Christodoulou στην παρουσία εκλεκτών προσώπων όπως την Έντιμη Υπουργό Παιδείας κα. Αθηνά Μιχαηλίδου, το γνωστό σκηνοθέτη Christian Moore, πλήθος αξιωματούχων του Υπουργείου και κοινοτήτων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Όπως δήλωσε ο κ. John Christodoulou, «τίποτα δεν με κρατά μακριά από την ιδιαίτερη μου πατρίδα, την Κύπρο.

Η καρδιά μου είναι εδώ, και η επιθυμία μου να προσφέρω σταθερή και αδιάλειπτη. Γι’αυτό έχω βάλει στόχο να βοηθώ τα παιδιά. Επειδή με νοιάζει το μέλλον της Κύπρου.

Και επειδή τα παιδιά είναι το μέλλον.» Πρόσθεσε δε «Εσείς τα παιδιά κρατάτε το κλειδί για τον μέλλον του τόπου. Πρέπει να βρείτε την κατάλληλη πόρτα που θα ανοίξετε».

Το θερμότερο καλωσόρισμα από τα παιδιά Με θερμά ποιήματα και τσιαττιστά τα παιδιά έστειλαν σημαδιακά μηνύματα στον κ. Χριστοδούλου όπως «τζιαι τα καλά που κάμνετε, τριπλά να τα χαρείτε», «Δίδαξε με. Πίστεψε με. Εγώ μπορώ.», «Να’μουν πουλλί να πέταγα, να πάω να δω τους τόπους μας». Αυθεντική ευγνωμοσύνη από τους εκπαιδευτικούς και Διευθυντές Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν τη δική τους καλή αγωνία για πρόοδο στον τομέα εκπαίδευσης, με λόγια όπως «Οι ζωές των παιδιών – ειδικά των ευάλωτων ομάδων – έχουν βελτιωθεί σε τεράστιο βαθμό από τα έργα του Ιδρύματος. Αν δεν ήταν η δική σας θεόσταλτη προσφορά, όλ’ αυτά θα ήταν ένα άπιαστο όνειρο».

416147065_3220095651628867_249669350668933392_n

«Σας ευχαριστούμε για τη φιλοπατρία σας και τις ευκαιρίες που δίνεται στα παιδιά να αναδείξουν τα ταλέντα και δημιουργικότητα τους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η αγάπη σας για την Κύπρο δεν είναι ‘μονόδρομη’. Χαιρόμαστε που η καρδιά σας κτυπά για την Κύπρο».

Βράβευση διακριθέντων αθλητών – Σχολή Κωφών Γεώργιος Μάρκου, Λευκωσία Μια πολύ σημαντική βράβευση-ενθάρρυνση πρόσφερε ο κ. John Christodoulou στους 5 αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους και παγκύπριους αθλητικούς αγώνες, προσφέροντας τους ένα δωρεάν Σαββατοκύριακο στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους συνοδούς τους. Συγκίνηση μέσα από την ψυχή της Γεροσκήπου και της Πάφου Η κ. Δέσποινα Παναγιά Πλαστήρα καλωσόρισε τον κ. John Christodoulou εκπροσωπώντας όλη την Γεροσκήπου, αγκαλιάζοντας τον με ευχές, ευλογίες και παραδοσιακά προϊόντα.

416186968_1040474507250903_818167621548939490_n

Πέραν των 70 έργων προσέφερε το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation μέχρι σήμερα Τα πιο πάνω 9 ολοκληρωμένα έργα έρχονται να προστεθούν σε μια πληθώρα έργων που έχουν πραγματοποιηθεί από το Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με στόχο την παροχή βελτιωμένων συνθηκών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στα σχολεία.

Έρχονται επίσης να προστεθούν σε πλειάδα άλλων ψυχαγωγικών – εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος, όπως ο πρόσφατος μαθητικός διαγωνισμός καλύτερης φωτογραφίας και βίντεο, που προωθούσαν τον πολιτισμό και ομορφιές της Κύπρου μας.

Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε καταληκτική τελετή βράβευσης τον περασμένο Απρίλιο στην Λεμεσό, με τη συμμετοχή διασημοτήτων όπως Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άννα Βίσση, η Μαριάννα Λάτσι, ο Christian Moore και αρκετοί εκλεκτοί επισκέπτες από το Μόνακο.

418729335_901714368070376_5077486358994688959_n

Η προσφορά, συνεχίζεται. Ο κ. Χριστοδούλου και το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation διαβεβαιώνουν ότι 30 νέα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2026, φτάνοντας τα 100 έργα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.yianischristodouloufoundation.com/ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/ και https://www.instagram.com/yianischarity/ Ηλεκτρονική διεύθυνση: Cyprus: cyprus@yianiscf.org, Ηνωμένο Βασίλειο: info@yianiscf.org

416125208_597466785898163_8491527815411500617_n

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega