Του Γιώργου Νταλάρα το ανάγνωσμα - Σεισμός στην τηλεόραση μετά τις δηλώσεις του - Οι υπέρ & οι κατά

Μπέττυ Μαγγίρα, Δημήτρης Μακαλιάς, Κώστας Τσουρός, Νόνη Δούνια, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Ναταλία Γερμανού, Εβελίνα Νικόλιζα, Σίσσυ Χρηστίδου, Νίκος Συρίγος, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δημήτρης Παπανώτας, Ρούλα Κορομηλά, Μαρία Μπακοδήμου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Αφροδίτη Γραμμέλη, Θανάσης Πάτρας, Ελεονώρα Μελέτη, Νίκος Μπογιόπουλος, Νίκος Γεωργιάδης, Φαίη Σκορδά, Κατερίνα Καινούργιου, Δανάη Μπάρκα, Παύλος Πολάκης, Γιώργος Λιάγκας, Ζήνα Κουτσελίνη, Εύη Δρούτσα, Ζαφείρης Μελάς, Γρηγόρης Πετράκος τοποθετούνται υπέρ και κατά των δηλώσεων του Γιώργου Νταλάρα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το ξέσπασμα που έκανε ο Γιώργος Νταλάρας στους δημοσιογράφους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν, μετά τις δηλώσεις που συζητήθηκαν.

Ο Γιώργος Νταλάρας έδειξε τον εκνευρισμό του σε ρεπόρτερ που τον περίμεναν να βγει από συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην οποία μίλησε για τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο δημοσιογράφοι όμως από τις τηλεοπτικές εκπομπές θέλησαν να τον ρωτήσουν σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε πριν από μερικές ημέρες, για τους καλλιτέχνες του σήμερα, με αναφορές στον Αντώνη Ρέμο και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, που σχολιάστηκαν.

Η αντίδραση του τραγουδιστή ήταν έντονη και ξέσπασε στους ρεπόρτερ που του έκαναν τις ερωτήσεις. Αρχικά σε ήπιο τόνο, ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Ξέρετε γιατί είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Τσιτσάνη; Θα τα πείτε στην εκπομπή σας αυτά που μάθατε; Μπράβο ρε παιδιά. Αν θέλετε κάτι για τον Τσιτσάνη ευχαρίστως, όλα τα υπόλοιπα…» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας όταν αντίκρυσε τους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια όμως, ο Γιώργος Νταλάρας δεν έκρυψε την ενόχλησή του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «γελοία» τη δουλειά των δημοσιογράφων.

«Κάνουν άριστα όσοι αντιδρούν, όπως κι εγώ κάνω άριστα που λέω τις δικές μου απόψεις. Να ρωτήσω κάτι. Αυτό που κάνετε τώρα, δε το βρίσκετε αρκετά γελοίο; Και για εσάς προσωπικά και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό που κάνετε. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε.

Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δε το κάνουν αυτό. Στη βράση δε κολλάει το σίδερο. Κι εσύ που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου, θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις, μη το κάνεις» ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι κάνει απλά τη δουλειά της.

«Νομίζεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δουλειά δεν είναι να κάνετε οτιδήποτε όποτε σας τύχει. Δουλειά είναι να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και με αρχές. Αυτό που κάνετε στερείται αρχών» ανταπάντησε εκείνος. 

Τότε, όλοι οι δημοσιογράφοι του είπαν πως εκείνοι δεν τον προσβάλλουν, απλά του θέτουν κάποιες ερωτήσεις πάνω σε όσα ακολούθησαν μετά τις δηλώσεις του.

«Νομίζετε ότι σας προσβάλλω. Εγώ δε προσβάλλω κανέναν, απλά λέω τις απόψεις μου. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Τόσα χρόνια είμαι ο ίδιος» απάντησε ο Γιώργος Νταλάρας και αποχώρησε.

Το πρωτοφανές ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων σχολίασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 20/1 ο Κώστας Τσουρός και οι συνεργάτες του στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται».

Αρχικά τον λόγο πήρε η Νόνη Δούνια η οποία εξέφρασε την ενόχλησή της με τον τραγουδιστή και την αντίθεσή της με τη στάση του απέναντι στους δημοσιογράφους.

«Εμένα με θλίβει πάρα πολύ που ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς, με αυτή την πορεία, τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, απαξιωτικά και με ταμπέλες απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο και κλάδο. Το θεωρώ άκομψο και ασεβές. Επίσης ως μητέρα, ως γυναίκα, κόρη, αδερφή, θεία, θέλω να πιστεύω ότι η κοινωνία προχωράει και έχουμε περάσει πια την εποχή όπου ο άντρας κατείχε τον πρώτο λόγο, γιατί θίγει και αυτά τα θέματα.

Και θα ήθελα από έναν άνθρωπο που αποτελεί πρότυπο για όλους και προβάλλει το ήθος, τον σεβασμό και ευγένεια, να το κάνει και ο ίδιος… Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ άκομψη στιγμή για τον Γιώργο Νταλάρα, εμένα με βρίσκει πάρα πολύ αντίθετη… Από τη στιγμή που και ο ίδιος προβάλλει ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο καλλιτέχνη και ανθρώπου… Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, και δε θεωρώ ότι μπορούμε να απαξιώνουμε κανένα. Είναι πολύ λάθος να απαξιώνουμε οποιονδήποτε άνθρωπο και κλάδο» είπε η Νόνη Δούνια.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και όσα είπε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Ο  Πάνος Κατσαρίδης ωστόσο θέλησε να εκφράσει μια λίγο διαφορετική άποψη λέγοντας, «Συμφωνώ ότι ήταν άτυχη στιγμή για τον Γιώργο Νταλάρα και δεν ήταν σωστό απέναντι στα παιδιά να μιλήσει έτσι. Όμως, ξέρουμε καλά ότι αυτό θα το πάρουν όλες οι εκπομπές και θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια…

Υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοια πράγματα. Πενήντα χρόνια τώρα, ο Γιώργος Νταλάρας δε βγήκε ποτέ από συναυλία του και να τον περιμένουν κάμερες να τον ρωτήσουν για τη δουλειά του…Ήταν εκεί για τον Τσιτσάνη… Προφανώς έχει έναν θυμό και σου λέει, είμαι αυτό από το 1969, βγήκα και έκανα κάποιες αξιολογικές κρίσεις… Κρεμάστε τον στα μανταλάκια, θα χουν θέματα οι εκπομπές όλη τη βδομάδα».

Τότε, ο Κώστας Τσουρός πήρε τον λόγο λέγοντας,

«Μισό λεπτό, ποιος κρεμάει στα μανταλάκια τον Γιώργο Νταλάρα; Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια με αυτά που είπε. Όταν ένας άνθρωπος που είναι σε αυτό το επίπεδο βγαίνει και κατακρίνει έτσι τα παιδιά που τον περιμένανε για μια δήλωση, αν θέλει, δε του βάλανε το μαχαίρι στον λαιμό. Ποιος τον εκβίασε και πως; 

Αν δε θέλει, δεν απαντά και φεύγει μια χαρά ευγενικά. Από εκεί και πέρα εγώ ξέρω ότι έκατσε εκεί 10 λεπτά και λέει όλα αυτά για τα παιδιά. Μόνος τυ κρεμιέται στα μανταλάκια… Έθιξε κάποια ζητήματα που ενδεχομένως να πρόσβαλλαν κάποιους ανθρώπους… Πόσος φορές έχει δώσει συναυλία, ή έχει δουλέψει κάπου και έχουν πει συνάδελφοι να πάνε, και αρνείται; … Πάντα λέγανε ότι δε κάνει δηλώσεις, να τα λέμε όλα… Έχει δώσει προγραμματισμένες συνεντεύξεις, όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι να πάνε να μιλήσει για τη δουλειά του, από τις δημόσιες σχέσεις λένε “όχι δε κάνει δηλώσεις”.

Είπε επίσης “αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε”, εγώ θα πω ότι αν τον προσβάλλει η δουλειά των δημοσιογράφων να ψαχτεί ο ίδιος, γιατί τα παιδιά πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους… Και καταλήγοντας είπε ότι σε λίγο θα ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν σκουπίδια, αν θεωρεί τις απόψεις του σκουπίδια, υπάρχει θέμα».

Τη στάση του Γιώργου Νταλάρα απέναντι στους δημοσιογράφους δικαιολόγησε η Ναταλία Γερμανού, λέγοντας μάλιστα πως είναι σίγουρη ότι τη θέση αυτή θα χειροκροτήσουν και πολλοί τηλεθεατές.

«Έχω την αίσθηση ότι σε περισσότερα από τα μισά ελληνικά σπίτια αυτή τη στιγμή, έχουν σηκωθεί και χειροκροτάνε τον Γιώργο Νταλάρα για κάποιο λόγο. Είπε ο Γιώργος Νταλάρας, Ο Γιώργος Νταλάρας είπε τη γνώμη του για κάτι. Πήγε στη συνέχεια να δώσει μια ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε να κάνει με ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Και τον περιμένουμε όλοι, δε βγάζω τη δική μας εκπομπή απ’ έξω, να τον ρωτήσουμε ποια είναι η γνώμη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνώμη του. Και μας άδειασε, και πολύ καλά μας έκανε…Είπε ότι αν δεν ασχολείστε με τίποτα άλλο, θα μείνετε σε αυτό… Αυτός ο άνθρωπος υπηρετεί τη μουσική από το 1969» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Ναταλίας Γερμανού για το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα απέναντι στους δημοσιογράφους.

Η Ναταλία Γερμανού εξέφρασε τη στήριξή της στον Γιώργο Νταλάρα, δικαιολογώντας τη στάση του, εκ νέου για το θέμα λέγοντας,

«Ο Γιώργος Νταλάρας στην ουσία κατακεραύνωσε ένα ολόκληρο σύστημα της ψυχαγωγίας, της σημερινής τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και το πως πάμε να καταντήσουμε την τηλεόραση, η οποία θα έπρεπε να προάγει την ψυχή, γιατί ψυχαγωγία σημαίνει αυτό… Είχε απέναντί του δέκα νέα εργαζόμενα παιδιά, εσύ λες ότι θα έπρεπε να απευθυνθεί στους καναλάρχες…. Για μένα ο Γιώργος Νταλάρας στο σύστημα απευθυνόταν. Είπε “κοτοπουλάκια” τα παιδιά, εξίσου κοτοπουλάκι νιώθω κι εγώ, του συστήματος που έχουμε κάνει την ψυχαγωγία σήμερα…» ανέφερε η Ναταλία Γερμανού με τον Δημήτρη Πανόπουλο να αντιδρά.

«Γιατί να τα ισοπεδώνεις όλα; Είναι μια δουλειά ντροπή; Γιατί είναι ντροπή; Πες “ευχαριστώ πολύ παιδιά” και φύγε”» είπε ο δημοσιογράφος.

«Μα κι αν έλεγε ¨ευχαριστώ πολύ, δε θέλω να απαντήσω” θα έλεγαν ότι είναι σνομπ και απαξιωτικός» απάντησε η Ναταλία Γερμανού. 

Τον λόγο πήρε η Εβελίνα Νικόλιζα λέγοντας, «Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε το να μην τσουβαλιάζουμε, και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Δε μπορούμε να λέμε ότι όποιος έχει κάνει παραπάνω καριέρα αξίζει παραπάνω σεβασμό από τους υπόλοιπους».

Ωστόσο, η Ναταλία Γερμανού είχε άλλη άποψη αφού είπε: «Δε συμφωνώ γιατί για μένα ο Γιώργος Νταλάρας αξίζει παραπάνω σεβασμό από κάποιον άλλο με μικρότερη πορεία, που έχει βγάλει δυο δίσκους. Ο Γιώργος Νταλάρας είναι αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής δισκογραφίας»

«Δε ξεκινάμε από το ότι θα πρέπει να φερόμαστε σε όλους με τον ίδιο σεβασμό;» αναρωτήθηκε και πάλι η Εβελίνα Νικόλιζα με την παρουσιάστρια να απαντά, «Σε όλους πρέπει να φερόμαστε με σεβασμό, αλλά δε μπορούμε οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές να φερόμαστε σε όλους το ίδιο, δεν είναι ένας Influencer του Tik Tok ο Νταλάρας. 

«Ας μας πει τότε ποιες δουλειές δεν είναι ντροπή, να τις κάνουμε. Δε θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη θέση των παιδιών που ήταν εκεί» αντέδρασε ο Δημήτρης Πανόπουλος με τον διάλογο ανάμεσα στον ίδιο και την παρουσιάστρια να συνεχίζεται ως εξής:

Ν.Γ: «Μα δεν είσαι γιατί εσύ έκανες ενημέρωση»

Δ.Π: «Είμαι τυχερός και μπόρεσα και έκανα άλλη διαδρομή»

Ν.Γ: «Άρα σε σένα δε θα το έλεγε ποτέ»

Δ.Π: «Αυτό είναι πρόβλημα»

Ενοχλημένη με τη στάση του Γιώργου Νταλάρα απέναντι στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε η Μπέττυ Μαγγίρα. Η παρουσιάστρια βλέποντας τον Γιώργο Νταλάρα να χαρακτηρίζει “γελοία” τη δουλειά των δημοσιογράφων θέλησε να εκφράσει τη δική της άποψη λέγοντας,

«Είναι κρίμα πάντως. Έρχονται απροειδοποίητα αλλά για να σε ρωτήσουν για κάτι που εσύ έχεις δηλώσει. Να σε ρωτήσουν για μια άποψη, έχεις τοποθετηθεί δημόσια. Όταν τοποθετείσαι δημόσια θα πρέπει να περιμένεις ότι αυτό θα έχει και μια αντίδραση, θα υπάρχει και ένας αντίλογος. Έφερες ως παράδειγμα κάποιος καλλιτέχνες ότι δε θα έχουν αυτή την καριέρα και πορεία του Μπιθικώτση.

Ρωτούσε τα παιδιά τώρα για τον Τσιτσάνη. Τα παιδιά δε πήγαν να κάνουν αφιέρωμα στον Τσιτσάνη. Τα παιδιά κάνουν μια δουλειά και καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να κρίνει τη δουλειά μου. Έχει δικαίωμα να έχει άποψη, δε μπορεί όμως να λέει τη δουλειά μου γελοία. Και αν έστω και λίγο κάποιος συμφωνεί μαζί του, το χάνει το δίκιο του με τον τρόπο που τοποθετήθηκε» είπε η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Δε μπορείς να λες  σε κάποιον ότι αυτό που κάνει είναι γελοίο και όταν θα πας σπίτι θα το καταλάβεις, και να αναφέρεις τους γονείς, τους θείους… Αυτό το κορίτσι και οποιοδήποτε αγόρι ήταν εκεί, δε ξέρει ο κύριος Νταλάρας αν εξαρτάται η βιοποριστική του συνθήκη από αυτή τη δουλειά. Δε μπορούμε να κρίνουμε τη δουλειά του άλλου. Αν δε σου αρέσει, είναι δικαίωμά σου, δε μπορείς όμως να βγαίνεις και να λες ότι αυτό που κάνει είναι γελοίο. Αν το θεωρείς αυτό, δεν απαντάς».

«Όταν τοποθετείσαι δημόσια πρέπει να είσαι έτοιμος και για τον αντίλογο. Είναι ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης με πολλή μεγάλη ιστορία και αυτό που κάνει τον αδικεί» κατέληξε η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Θα συμφωνήσω με τον Κραουνάκη και τον Κώστα Τσουρό διότι κανείς δεν τον ανάγκασε. Μπορεί και να είχε δίκιο γι’ αυτά που βάζουμε οι εκπομπές τους ανθρώπους να ρωτάνε, όμως, δεν τον αναγκάζει κανείς να απαντήσει. Όταν έχεις βγει και έχεις δηλώσει κάποια πράγματα, και μετά πηγαίνεις και σχολιάζεις αυτά που είπες στην πρώτη σου δήλωση, δε μπορείς να πηγαίνεις και να κουνάς το δάχτυλο σε αυτά τα παιδιά που απλά είναι εκεί γιατί κάποιος τους έβαλε και κάνουν τη δουλειά τους, και ζουν από αυτό» ανέφερε αρχικά η Μπέττυ Μαγγίρα και πρόσθεσε,

«Ο τρόπος του, και αυτά που είπε στα παιδιά είναι που κατακρίνουμε… Δε θέλεις, μην απαντάς… Ο Γιώργος Νταλάρας είναι από τους ανθρώπους που έχει προσέξει την πορεία του όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα, ήταν όλα τόσο μελετημένα…».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μακαλιάς που εξέφρασε την διαφωνία του με τη Ναταλία Γερμανού, «Η Ναταλία αφού συμφωνεί και δε βγάζει την ουρά της απ’ έξω γιατί έστειλε δημοσιογράφο; Να μη ξαναστείλει. Εγώ περιμένω από αυτή την εκπομπή να μη ξαναστείλει δημοσιογράφο σε αυτά τα πεσίματα, όπως τα λέει. Αν σέβονται και χειροκροτούν κι αυτοί όρθιοι τον Γιώργο Νταλάρα, να μη ξαναστείλουν δημοσιογράφο. Ή αν νιώθουν ότι πιέζονται πάρα πολύ που οι δημοσιογράφοι και η αρχισυνταξία κάνουν τέτοια πράγματα, να μη κάνουν την εκπομπή. Εμείς είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που κάνουμε, είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας και τους δημοσιογράφους μας για τη δουλειά που κάνουν, όπως την κάνουν. Αν δε μας άρεσε, θα φεύγαμε.

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίστηκε η Σίσσυ Χρηστίδου με την επίθεση που έκανε ο Γιώργος Νταλάρας προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μια δήλωση.

«Είναι από τις φορές που δε ξέρεις τι να πεις… Όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που είναι ιστορία για την ελληνική μουσική, και τους σέβεσαι, δε ξέρεις τι να πεις. Εγώ τώρα νιώθω μουδιασμένη. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες σε νέα παιδιά… » είπε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου και στη συνέχεια στράφηκε προς τον Νίκο Συρίγο που ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε συνέντευξη και έκανε τις περιβόητες δηλώσεις για τους συναδέλφους του.

Ο Νίκος Συρίγος αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας πως στεναχωριέται που έβαλε τον Γιώργο Νταλάρα σε αυτή τη διαδικασία.

«Έχετε την άποψή σας. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον κλάδο μας…» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Συρίγος.

Αυτό εκνεύρισε τη Σίσσυ Χρηστίδου η οποία ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση μαζί του.

«Κάποιος πρέπει να τα πει. Όταν έχει πει 3 φορές ευγενικά ότι έχει πάει να μιλήσει για τον Τσιτσάνη, αυτή η εικόνα, που δε ξέρω αν είναι επιλογή των δημοσιογράφων, των αρχισυντακτών ή όσων τους στέλνουν εκεί, αυτή η εικόνα με κάνει και ντρέπομαι. Και αν δε το καταλαβαίνουμε, έχουμε θέμα. Έναν άνθρωπο που μπορεί να μη λέγεται Νταλάρας, να του βάζουμε τις κάμερες σαν ανακριτικούς φακούς, να λέει τρεις φορές ότι πήγε να μιλήσει για τον Τσιτσάνη και να συνεχίζουμε να κάνουμε ότι δεν τον ακούμε…

Έχουμε χάσει το μέτρο, έχουμε χάσει απολύτως το μέτρο. Δε δείχνουμε σεβασμό σε τίποτα. Ο Γιώργος Νταλάρας βγήκε και ξαφνικά έπεσαν πάνω του όλα αυτά τα παιδιά, που ξαναλέω δε ξέρω αν ήταν επιλογή τους… Το ότι έδωσε μια συνέντευξη και είπε κάτι, τι σημαίνει; Ότι πρέπει να τον κυνηγάμε μια ζωή παντού;» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Συρίγος και στη συνέχεια πρόσθεσε,

«Αυτό το πράγμα που γίνεται στα πεσίματα και με τον τρόπο που γίνεται, εμένα με θλίβει, με στενοχωρεί, με ντροπιάζει. Αν δεν ντροπιάζει κανέναν άλλον, είμαστε οκ… Δε συμφωνώ με τα πεσίματα στην εκπομπή. Στενοχωριέμαι με τον τρόπο που γίνεται η δημοσιογραφία… Εγώ δεν έχω απαντήσει έτσι σε πέσιμο, αλλά δε θα κρίνω την αντίδραση του άλλου… Η βασική ευθύνη δεν είναι των παιδιών αλλά των αρχισυντακτών που τους στέλνουν εκεί με τρέλα, ο κάθε άνθρωπος όμως πρέπει να έχει τις αντιστάσεις του… Αν δε ντρέπεται κανείς γι’ αυτή την εικόνα, τι να σας πω… »

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ήταν από τους πρώτους ο οποίος στήριξε την στάση του ερμηνευτή, κάνοντας ανάρτηση στα social media. Η ανάρτησή του προβλήθηκε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, με τον ίδιο να επανέρχεται με νέα ανάρτηση για τον Γιώργο Νταλάρα κάνοντας αναφορά στον δημοσιογράφο, Νίκο Συρίγο του Mega…

«Απογευματινή ανάρτηση. Με το Γιώργο Νταλάρα έχουμε άριστες σχέσεις ακόμα πιο άριστες με την λατρευτή μου Άννα την γυναίκα του.

Το χθεσινό μου σχόλιο που έδωσε τόση τροφή στην τηλεοπτική φτώχεια και που προκάλεσε τηλεφωνήματα από τα πρωινάδικα τα οποία ευγενώς απέκρουσα! Γιατί τα παιδάκια που τηλεφωνούν δε φταίνε σε τίποτα…το χθεσινό μου σχόλιο είχε πολύ χιούμορ …πράγμα που παράκαμψαν απαξάπαντες…το επίθετο “αιχμηρή” που κοτσάρανε ακόμα και οι αριστερούμπες είναι κουτό και αβάσιμο.

Πέθανα με τα μούτρα του Συρίγου την ώρα που δείχνανε την ανάρτηση στη Σίσσυ. ιουυυυυυ. Ok, ζούμε τον κανιβαλισμό…ok, δεν θα τρελαθούμε…αλλά λίγο ανάσα βρε κουτά!

Εδώ η φωτογραφία, η δέουσα απο Παρουσίαση των τραγουδιών του αγαπημένου μας Νίκου Πλατύραχου. φιλάκια. Γιώργο σ αγαπάμε», έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η τοποθέτηση του Σταμάτης Κραουνάκης για Γιώργο Νταλάρα στην μουσική παράσταση του στο "Άλσος"

Ο Νίκος Συρίγος, ο άνθρωπος στον οποίο ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε την πολυσυζητημένη συνέντευξη, που προκάλεσε αντιδράσεις, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Ο Νίκος Συρίγος που εξ αρχής τάχθηκε υπέρ του Γιώργου Νταλάρα για το ξέσπασμά του προς τους δημοσιογράφους, εξήγησε για ακόμη μια φορά γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη απ’ τον ερμηνευτή.

Ν.Σ: «Όταν κάναμε τη συνέντευξη, ο Γιώργος Νταλάρας μου είπε ότι δε δίνει συνεντεύξεις στην τηλεόραση, και ότι δε μιλάει στην τηλεόραση, αλλά στον Νίκο. Γι’ αυτό αισθάνθηκα άσχημα και ζήτησα συγγνώμη, που τον έβαλα σε αυτή τη διαδικασία. Για μένα, το να κάνω συνέντευξη στον Γιώργο Νταλάρα, ήταν ένα όνειρο ζωής και αυτά που προβάλλαμε εμείς, ήταν ένα κομμάτι όσων είπε.

Από εκεί και πέρα, ο τρόπος που λειτουργεί η τηλεόραση έβαλε τη Σούλα και την Κούλα, να μιλήσει γι’ αυτά που είπε ο Γιώργος Νταλάρας… Κάναμε follow up στο follow up… Εγώ πραγματικά, και το έχω πει πάρα πολλές φορές, είμαι από αυτούς που δεν είναι περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούμε. Θεωρώ πως η δουλειά μας, έτσι όπως γίνεται, έχει πάρα πολλές παθογένειες. Και αυτή η εικόνα, με τον Γιώργο Νταλάρα να τον περιμένουν αυτά τα παιδιά, που έχουν τελευταία την ευθύνη που εμείς τα στέλνουμε, να τον πιέζουν και να τον πιέζουν…»

Φ.Σ: «Σε κάποια σημεία συμφωνώ. Το ότι δέχτηκε να μιλήσει σε μια εκπομπή, κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης… αν είχε ένα σχόλιο για την ελληνική τηλεόραση και το πως δουλεύουν οι εκπομπές, δε θα μπορούσε να το κάνει στη συνέντευξη;… Ο τρόπος και η αντίδραση δείχνει και ποιος είναι ο άλλος, σε μια στιγμή που τσιτώνεις βγάζεις και μια πραγματική σου αλήθεια… Ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτό μετά τη συνέντευξή του, και το ξέρεις καλά. Εσύ δεν ήξερες όταν έκανες τη συνέντευξη, ότι όταν ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρεται σε κάποια πρόσωπα, ότι θα υπάρχει και μια απάντηση;.. Η αντίδραση και ο τρόπος που μίλησε, σου άρεσε;»

Ν.Σ: «Ναι, τον δικαιολογώ. Τον δικαιολογώ απολύτως. Είναι η αντίδραση… Η δημοσιογραφία σήμερα, είναι η ίδια όπως ήταν πριν χρόνια; Εγώ είμαι στο χώρο από το 1994. Κάποτε ένιωθα περήφανος που είμαι δημοσιογράφος, τώρα με πολλά πράγματα από αυτά που βλέπω, ντρέπομαι… Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, όσο καλύτερα μπορώ… Δε θα πω ότι σε όλα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας είναι σωστός, αλλά το γενικό νόημα πρέπει να το κρατήσουμε. Σου αρέσει εσένα όταν σε περιμένουν απ’ έξω με το μικρόφωνο; Εμένα όχι, αλλά καταλαβαίνω γιατί γίνεται»

Φ. Σ: «Για μένα πρέπει να υπάρχει ισότητα απέναντι σε όλους τους συνεντευξιαζόμενους…Το να φτάσεις σε ένα σημείο να ρωτάς ένα κορίτσι σαν ιεροεξεταστής τι γνωρίζει για τον Τσιτσάνη και να την αποκαλείς χαριτωμένη, δε μου αρέσει, και η λέξη κοτόπουλα. Δε μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις. Καταλαβαίνω και έχει απόλυτο δίκιο, απλώς φανταζόμουν ότι ο τρόπος του και για να περάσει ένα μάθημα θα ήταν διαφορετικός, με αγάπη προς τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά έχουν όνειρα, ξεκινάνε τη δουλειά τους, και δουλεύουν με συνέπεια… Περιμένεις από έναν άνθρωπο που έχει την πορεία του Γιώργου Νταλάρα, με όλο αυτό που φέρει μέσα από τη καριέρα του… να αγκαλιάσει τα νέα παιδιά και όχι να βρίσκει εύκολους στόχους…»

Ν.Σ: «Αν δε το είχε κάνει έτσι, θα είχε ανοίξει αυτή η συζήτηση; Δε λέω ότι το έκανε με στρατηγική…  Δε βάζω σκοπιμότητα στον Γιώργο Νταλάρα…»

Φ.Σ: «Αν ήταν ένας άλλος τραγουδιστής, και πήγαινε στην κοπέλα και της έλεγε, “είστε γελοίοι”. Πρέπει μια κοπέλα να το δεχτεί από έναν “χ” τραγουδιστή και όχι από έναν άλλο;»

Ν.Σ: «…Εγώ έχω γίνει θήραμα. Το βιώνω… Το βιώνω και δε συμφωνώ, και το είπε κομψά και το έγραψα. Δε δίνει κανείς το δικαίωμα σε ένα “πέσιμο” να σε ρωτήσουν πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν και είναι προσωπικά… Προσπαθώ κάθε μέρα να βάλω την άμυνά μου με συγκεκριμένο τρόπο… Θα το ξαναπώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δουλειάς μας… Κάποιος είπε ότι πρέπει ακόμα και να παραιτηθώ από τη δουλειά μου. Η βλακεία είναι ανίκητη. Εγώ θα συνεχίσω σε αυτή τη προσπάθεια μήπως και αλλάξει κάτι».

Ο Νίκος Συρίγος αποκάλυψε, στο τέλος της κουβέντας, ότι είχε επικοινωνία με τον Γιώργο Νταλάρα αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα.

Η αντίδραση του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων που τον περίμεναν για δηλώσεις και το σχόλιο της Μαρίας Μπακοδήμου

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Νταλάρας για τους δημοσιογράφους παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερη έκταση. Αυτή τη φορά, στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Παύλος Πολάκης, με την απάντηση που έδωσε στις σχετικές ερωτήσεις που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι. Το βίντεο προβλήθηκε στο #ToPrwino και ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε την απάντησή του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης ήταν οι εξής: «Μη με αναγκάσετε να σας πω κι εγώ αυτά που είπε και ο Γιώργος Νταλάρας. Ο δικός σου θείος και ο μπαμπάς είναι περήφανος γι’ αυτό που κάνεις τώρα; Έλα παλικάρι μου τώρα! Όχι, δεν κάνεις τη δουλειά σου γιατί ψάχνεις παραπολιτικά, τίποτα άλλο. Δεν με ρώτησες κάτι ουσιαστικό».

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Λιάγκας στον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο Γιώργος Νταλάρας έχει γίνει στο παρελθόν από μια εκπομπή στην Ελλάδα. Έστελνε δημοσιογράφους –και για μένα είναι ο απόλυτος κιτρινισμός – να ανοίγουν σκουπίδια επωνύμων. Αυτό είναι ντροπή και κατάπτυστη δημοσιογραφία… Το BBC και CNN και όλα τα σοβαρά κανάλια παγκοσμίως έχουν ένα θέμα… Βγαίνει ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της χώρας τους βγαίνει και κάνει δηλώσεις και αναφέρεται στα 4 μεγαλύτερα ονόματα του σήμερα. Ανοίγει μια κερκόπορτα…»

Και πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας: «Πάνε λοιπόν σε μια δημόσια εμφάνιση του Νταλάρα, δεν πήγαν οι κάμερες έξω από το σπίτι του. Σε όλον τον κόσμο όλοι οι αρχισυντάκτες -εγώ δεν ρωτήθηκα, καλά έκανε και έστειλε-, όλα τα κανάλια θα έστελναν προφανώς. Αν ρώταγε ο δημοσιογράφος κάτι προσωπικό, οικογενειακό, εκεί θα ήταν κιτρινισμός και κατάπτυστο. Που είναι το αγενές; Που είναι το προσβλητικό; Που είναι το ντροπιαστικό; Θα μπορούσε να πει ο Γιώργος –που είναι πανέξυπνος- “παιδιά ήρθα για τον Τσιτσάνη, θέλω να μιλήσω για αυτό”…

Ο Γιώργος μόνος του άρχισε να βάλλει εναντίον των δημοσιογράφων. Δεν τους βάζει κανένας το μαχαίρι στον κρόταφο. Είναι μια δουλειά. Και εγώ ως ρεπόρτερ θα το έκανα…».

Στο ξέσπασμα που είχε ο Γιώργος Νταλάρας μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκε η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι συνεργάτες της στο #HappyDay, το πρωί της Δευτέρας 22/1.

Η παρουσιάστρια σχολίασε ότι ο ερμηνευτής φαίνεται πως δεν περίμενε να γίνει θέμα στις εκπομπές για τη συνέντευξή του και ότι δεν χρειαζόταν να μπει στη διαδικασία να μιλήσει για «πλαστικές» γυναίκες και να εμπλέξει οικογένειες. 

Πιο συγκεκριμένα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε: «Έχει γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα για το θέμα του Γιώργου Νταλάρα. Ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης που μονοπώλησαν το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον. Εγώ αυτό που νιώθω είναι ότι ο Γιώργος Νταλάρας σε μία συνέντευξη μετά από καιρό είπε τη δική του αλήθεια, ότι δηλαδή δε θεωρεί πως ένας μεγάλος ερμηνευτής πρέπει να συνδέεται με διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα.

Ίσως δεν περίμενα ότι θα γίνει μετά όλη αυτή η αναπαραγωγή, ότι δεν θα γινόταν αντικείμενο σχολιασμού. Τον στενοχώρησε, τον εκνεύρισε κι αυτό φάνηκε ξακάθαρα. Όταν βγεις και κάνεις μία δήλωση που πιστεύεις και υπονοείς και κάποιους θέλοντας και μη, πρέπει να περιμένεις ότι κάποιος ίσως σου απαντήσει. Μπορεί να σου απαντήσει κάποιος όπως ο Αργυρός. Ο Νταλάρας ενοχλήθηκε που έγινε θέμα στις εκπομπές».

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Παπανώτας τόνισε ότι δεν είναι όλα τα θέματα τα ίδια και ότι δεν γίνεται να τα σχολιάζουμε όλα με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή πρόσθεσε: «Το ότι την Παρασκευή το βράδυ, έδειξε να χάνει τη ψυχραιμία του, αυτό δεν σε ενοχλεί; Αυτόν τον άνθρωπο, τον θυμάμαι για τα τραγούδια του, για τις απόψεις, για την πορεία του και τον έχω στο μυαλό μου στην κορυφή. Το ότι μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει για γυναίκες με πλαστικά, για το αν γίνεται η δημοσιογραφία με τον τρόπο που γίνεται, να εμπλέκει οικογένειες, νομίζω δε χρειάζεται. Ο ίδιος δείχνει ότι παρασχολήθηκε με όλο αυτό και δεν θα έπρεπε. Θα μπορούσε να είχε πει “ό,τι είχα να πω, το είπα”».

Στο ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα αναφέρθηκαν το πρωί της Δευτέρας 22/1 στο #MegaΚαλημέρα, με την Αφροδίτη Γραμμέλη, τον Στέφανο Κωνσταντινίδη και τον Θανάση Πάτρα να τοποθετούνται ανοιχτά. Από την πλευρά της, η Ελεονώρα Μελέτη δεν θέλησε να σχολιάσει απολύτως τίποτα, «απαντώντας» με τον τρόπο της για όλα όσα ακούστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Και η Αφροδίτη Γραμμέλη τόνισε: «Το αν είμαι χαριτωμένη ή όχι δεν αφορά κανέναν Γιώργο Νταλάρα και κανέναν άνθρωπο όταν με αντιμετωπίζει σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Αν ντρεπόταν ο μπαμπάς μου ή όχι, δεν αφορά τον Γιώργο Νταλάρα. Κανένας γονιός δεν ντρέπεται γιατί το παιδί του εργάζεται. Ανήκουμε σε γενιές μεγάλες που έχουμε τρίψει τις μούρες μας στο πεζοδρόμιο, καλό είναι να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε και πώς ξεκινήσαμε και το περιεχόμενο της δουλειάς μας να το συζητήσουμε. Αλλά αν ο Γιώργος Νταλάρας έχει καταγγείλει κάτι για τη δουλειά μας, τον προκαλώ να απευθυνθεί στους επικεφαλής και στις παρουσιάστριες και όχι στα παιδιά που είναι με τα μικρόφωνα στο δρόμο»

«Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Εγώ μεγάλωσα σε ένα σπίτι με Γιώργο Νταλάρα και ακόμα και τώρα, όταν ακούω τα μικρασιάτικα που λέει, θυμάμαι τον πατέρα μου και τους παππούδες μου και συγκινούμαι. Αυτή την κατήχηση του πεζοδρομίου που ο Γιώργος Νταλάρας έκανε στα παιδιά με αυτόν τον τρόπο, για μένα μέσα μου γκρεμίστηκε όλο αυτό που είχα για τον Γιώργο Νταλάρα», σχολίασε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης ενώ ο Θανάσης Πάτρας ανέφερε ότι ο Γιώργος Νταλάρας «ξεπέρασε τα όρια».

Στο #PrwinoSousou που ασχολήθηκε με το θέμα οι γνώμες διχάστηκαν για τις δηλώσεις Νταλάρα.

Ο Νίκος Γεωργιάδης πάντως αποκάλυψε ενδιαφέρον παρασκήνιο καθώς όπως ανέφερε, ζητήθηκε να μην παιχτούν οι δηλώσεις στις εκπομπές.

Όπως είπε «μου μεταφέρθηκε ότι ο κύριος Μπογιόπουλος ζήτησε από τα συνεργεία να σβηστεί το συγκεκριμένο υλικό και να μην παίξει σε καμία εκπομπή, ότι ήταν μια λάθος στιγμή. Κάποιοι είπαν οκ. Μια εκπομπή δεν συμφώνησε και έτσι το έπαιξαν όλες. Ζητήθηκε ευγενικά από τα συνεργεία να σβηστεί το υλικό και δεν συμφώνησαν όλοι»

Ο Θοδωρής Ρακιντζής υποστήριξε ότι μετά την αντίδρασή του έγινε «Γιωργάκης» με αποτέλεσμα ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος να ξεσπάσει και να ακολουθήσει μία έντονη τοποθέτηση.

«Είναι βαρύ να λέμε για ήθος για μια λάθος συμπεριφορά. Λίγο να χαλαρώσουμε και όχι να αμφισβητήσουμε το ήθος και την αξιοπρέπεια του Γιώργου Νταλάρα. Μην τρελαθούμε τώρα, ήταν μία λάθος στιγμή. Συμφωνούμε στο ότι ήταν επιθετικός και χτύπησε τον άμαχο πληθυσμό. Δεν έγινε Γιωργάκης, όχι. Δεν είναι πραγματικότητα, είναι άποψή σου. Δεν έγινε Γιωργάκης από μία άτυχη στιγμή. Έλα τώρα, 55 χρόνια καριέρας. Θα θίξουμε το ήθος και την καριέρα του; Σοβαρά τώρα;» ανέφερε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

«Επειδή ωρύεσαι, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο. Ούτε Γιωργάκης, ούτε το ήθος κι η αξιοπρέπειά του θα αμφισβητηθούν. Εντάξει; Στο κομμάτι της συμπεριφοράς και στον άμαχο πληθυσμό είναι απαράδεκτο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μετανιώσει. Ο Γιώργος Ναταλάρας είπε κάτι με λάθος τρόπο. Αν είναι να το παίρνει ο καθένας προσωπικά, καήκαμε» πρόσθεσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Η Κατερίνα Καινούργιου δεν θα μπορούσε να μη τοποθετηθεί και εκείνη δημόσια, το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα εις βάρος των δημοσιογράφων των εκπομπών.

«Πώς μπορεί ένας πολύ σπουδαίος ερμηνευτής και σαν προσωπικότητα, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό – να μη πω τη λέξη απομυθοποιεί – να σε κάνει να νιώσεις πάρα πολύ άβολα, εκείνη τη στιγμή που το παρακολουθείς. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μιλήσει στα «πεσίματα». Θα μπορούσε να πει ο Νταλάρας πολύ ωραία “παιδιά δεν θέλω να μιλήσω, δεν μου αρέσει αυτού του είδους η συνέντευξη. Γεια σας, τα λέμε άλλη φορά”.  Όλο αυτό για ποιον λόγο; Στεναχωρήθηκα για αυτά τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Ο κ. Νταλάρας έδωσε μια συνέντευξη. Η κάθε δράση έχει και αντίδραση» τόνισε αρχικά η παρουσιάστρια.

«Είδα τις τοποθετήσεις των εκπομπών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κάποιοι είπαν “ναι έχει δίκιο ο Νταλάρας, ναι βέβαια είναι τραγικό να γίνονται τέτοια πεσίματα”. Έστειλαν όμως κάμερα όλες οι εκπομπές. Παρουσιαστής να στέλνει η εκπομπή του κάμερα και μετά να λέει “τραγικό αυτό που κάναμε”. Δηλαδή πραγματικά νιώθω ότι δεν είναι συναδελφικό όλο αυτό και αδειάζει τους πάντες» συμπλήρωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Όσο κορυφαίος και να είσαι δεν σημαίνει ότι μπορείς να υποτιμάς κάποιον άλλον. Θα έκανε ποτέ αυτό η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος; Εδώ τους προσβάλλει, τους υποτιμάει, μας προσβάλλει όλους. Είναι δυνατόν να προσβάλλει παρουσιάστριες; Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Οι περισσότερες παρουσιάστριες που είμαστε στη πρωινή ζώνη, απογευματινή μπορεί να έχουμε κάνει κάτι πάνω μας. Γιατί ενοχλεί; Έχει θέμα με τα νέα παιδιά, με τη δουλειά τους και με τις παρουσιάστριες που μπορεί να κάνουν μπότοξ; Η γυναίκα του δεν έχει κάνει; Πόσο άσχημα να ακούς από έναν άνθρωπο που τον έχεις ψηλά, έναν σπουδαίο ερμηνευτή, να μιλάει έτσι για τις γυναίκες;».

Θέση σε όλα αυτά, θέλησε να πάρει και η Δανάη Μπάρκα, η οποία ανέφερε πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία διαφωνεί, αλλά και πράγματα με τα οποία συμφωνεί.

«Εγώ σοκάρομαι με όλους εσάς τους δημοσιογράφους. Σοκάρομαι πάρα πολύ που ξαφνικά πέφτετε από τα σύννεφα ενώ είστε πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο… Με σοκάρει το ότι ξαφνικά, όλοι οι δημοσιογράφοι, ενώ τα τελευταία 15χρόνια, όλοι μεταξύ μας ψιλοσχολιάζουμε “καλά τι ερώτηση είναι αυτή;” ξαφνικά σοκάρεστε με το τι ρωτήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας. Αυτό δε συμβαίνει στην ελληνική τηλεόραση.

Εμένα με σοκάρει πιο πολύ να παίζεις τα θέματα, και μετά να λες “πω πω τι άσχημο ρε παιδί μου”, μα εσύ το έπαιξες, εσύ το επέλεξες. Εμείς λίγες φορές έχουμε δει μια συνέντευξη που κάποιος να λέει κάτι άσχημο και να το κόψουμε για να τον προστατέψουμε; Δε θέλω να μιλήσω για μένα, γιατί δε θέλω να αναπαραχθεί κάτι που δε θέλω, αλλά πολλές φορές έχουμε δει θέματα, “είδατε τι είπε ο Άρης για εσάς;” και την επόμενη μέρα, σε άλλη εκπομπή “θα έρθετε να απαντήσετε;”

Υπάρχουν άνθρωποι, ειδικά τον τελευταίο καιρό, που βγαίνουν και μιλάνε για άλλους, χωρίς οι άλλοι να έχουν απαντήσει ποτέ. Και απλά αυτό σε κάθε εκπομπή αναπαράγεται. Πρώτα δηλαδή τα κάνουμε και μετά λέμε “ναι, δεν είναι αυτό δημοσιογραφία”, μα αυτό κάνουμε, αναπαράγουμε δηλώσεις άλλων ανθρώπων» ανέφερε αρχικά η Δανάη Μπάρκα στο «Πάμε Δανάη».

«Εγώ με τον κύριο Νταλάρα από τη μια συμφωνώ σε πολλά, ότι ναι, μήπως χρειάζεται και ένα όριο, ότι ίσως θα πρέπει να προσφέρουμε και κάτι άλλο, διαφωνώ με το “ντροπή” και το “μπαμπάς και θείος”  – και γιατί μόνο μπαμπάς και θείος – διαφωνώ με τον τρόπο και το ύφος σε αυτό το κορίτσι. Αυτό το κορίτσι και όλα τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί, θα ήθελα μετά να τα κάνω μια αγκαλιά. Να τους πω, “παιδιά, όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία μπορεί να έχουμε αισθανθεί αμήχανα” ή αν δεν αισθάνονται, δεν είναι κακό. Ο καθένας έχει την αισθητική και τον τρόπο του, και σίγουρα και ο κύριος Νταλάρας θα πρέπει στην καριέρα του να έχει πει σε στιγμές, “ωχ, αυτό ήταν αμήχανο”.

Δεν είναι κακό να έχουμε κάνει πράγματα που δεν είμαστε για όλα υπερήφανοι. Από την άλλη, το να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας ίντριγκες, ναι είναι τοξικό… Γιατί πρέπει να διαχωρίζεται ότι ένας άνθρωπος πρέπει να ρωτάτε όταν είναι στο ξεκίνημά του και όχι ο Γιώργος Νταλάρας. Θα έπρεπε για όλους να φιλτράρουμε το τι τους ρωτάμε» κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Ο Άρης Καβατζίκης συμφώνησε με τον καλλιτέχνη. 

Ο δημοσιογράφος τόνισε: «Εμένα η πρώτη μου σκέψη είναι ότι συμφωνώ σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με τον Γιώργο Νταλάρα σε αυτά που είπε. Δε θα μείνω στο εντελώς προσωπικό σχόλιο προς τη δημοσιογράφο, το “χαριτωμένη κοπέλα”. Είναι η μόνη μου διαφωνία μαζί του, το αν είναι χαριτωμένη κοπέλα ή όχι, δεν αφορά τον Γιώργο Νταλάρα. Για μένα το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθύ και για μένα ο κύριος Νταλάρας έβαλε μια βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης ελληνικής ψυχαγωγικής τηλεόρασης. Και κρατάω αυτό.

Το ότι ο κύριος Νταλάρας, μας έβαλε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα παιδιά που κρατάνε – αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που κρατάνε τα μικρόφωνα-, να ξανασκεφτούν τι ακριβώς έχουν κάνει σε αυτό το επάγγελμα.»!

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι δε θα αλλάξει αυτό. Αλλά τουλάχιστον μας έβαλε ένα θεμέλιο λίθο για να κάνουμε έναν διάλογο για να δούμε ποιοί ευθύνονται για τα παιδιά που κάνουν αυτή τη δουλειά σήμερα. Αυτή τη δύσκολη δουλειά.

Πολύ περισσότερο με έχει προσβάλλει η συμπεριφορά τραγουδιστών και μάνατζερς τραγουδιστών με την κατάπτυστη συμπεριφορά απέναντι από τους δημοσιογράφους. Και όχι με μανατζαρέους που μας έφτυναν κατάμουτρα και τραγουδίστριες που μας μιλούσαν μετά από αναμονή δύο ωρών.

Περισσότερο με έχουν προσβάλλει όλες αυτές οι τραγουδίστριες από αυτά που είπε ο κύριος Νταλάρας. Τους προσβάλλει ο κύριος Νταλάρας που τους δίνει αξία και τους λέει "παιδιά αλλάξτε ρότα". Οι τραγουδιστές είναι το θέμα, δεν μου εχει τύχει να περιμένω δύο ώρες ηθοποιό. Η αναμονή είναι προσβολή».

Τη δική της τοποθέτηση για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα είπε η Δέσποινα Καμπούρη στην εκπομπή, #PameDanai

Η δημοσιογράφος όπως εξομολογήθηκε ένιωσε και συνεχίζει να νιώθει με όσα ακούει αμήχανα, μπαίνοντας στη θέση των ρεπόρτερς που κάνουν αυτή τη δουλειά.

«Θα σας πω εγώ αυτό που ένιωσα βλέποντας τις δηλώσεις. Ένιωσα αμηχανία και το ξανανιώθω τώρα βλέποντας την αναπαραγωγή. Είναι φοβερό αυτό που μου συμβαίνει μέσα μου.

Βλέπω την έλλειψη της ενσυναίσθησης. Γιατί όταν έχεις έναν άνθρωπο απέναντί σου, είτε είναι 18 είτε κάνει την εκπαίδευσή του είτε έμπειρος δημοσιογράφος.

Για να είσαι έμπειρος δημοσιογράφος και να κάνεις πεσίματα 11 το βράδυ, υπάρχει λόγος που το κάνεις. Το έχεις ανάγκη!

Δεν μου λέει τίποτα να δω τον κ. Νταλάρα μπροστά μου και να μου πει “Είναι γελοίο αυτό που κάνεις. Το αισθάνεσαι; Ξέρεις ότι ο πατέρας σου και ο θείος σου θα ντρέπονταν για σένα;”.

Νιώθω πολύ άβολα. Σκέφτομαι ότι στη θέση αυτού του κοριτσιού ή του αγοριού να είναι εν δυνάμει η κόρη μου. Να έχει τελειώσει τη σχολή της, να ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και να της πει ο αρχισυντάκτης “Τώρα κορίτσι μου πρέπει να κάνεις αυτό”. Γιατί πρέπει να πει κάποιος στην κόρη μου ότι αυτό που κάνεις είναι γελοίο;».

Τη δική της τοποθέτηση θέλησε να κάνει η Ζήνα Κουτσελίνη μέσα από την εκπομπή, Αλήθειες με τη Ζήνα, με αφορμή τον ντόρο που έχει γίνει με τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα.

«Και παραπονεμένα λόγια ξέρουμε. Η ζωή έχει από όλα! Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται και όταν ξεκινάς αυτή την κουβέντα πρέπει να τη φτάσεις στο τέλος, έχει μεγάλο δρόμο. Αρκεί κανείς να θέλει να την ακούσει. Κι αυτός που τα λέει και αυτός που τα πρέπει. Εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος κριτική και δύσκολα να κάνουν και σε εκείνον κριτική.

Να θυμίσω ότι πολλές από τις ψυχαγωγικές εκπομπές, τις πρωινές, έχουν κάνει πολλά αφιερώματα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Ήμουν νεαρή ρεπόρτερ όταν πήγα και συνάντησα τον γιο τον και την αδελφή του και τους πάντες. Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά δεν είναι όλα ένας κουβάς. Μέσα από αυτή την εκπομπή θέλω να το φωνάξω. Μετά από 30 και πλέον χρόνια σε αυτή την δουλειά, ξέρω καρέ καρέ το κομμάτι της τηλεόρασης. Και πριν και μετά και τώρα.

Θέλω να το πω γιατί το νιώθω. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω όλα τα νέα παιδιά που βγαίνουν στον δρόμο και με την καθοδήγηση τη δική μας. Των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω στο κοντρόλ, στην αρχισυνταξία, στη διεύθυνση. Και είναι γεμάτα όνειρα! Καμιά φορά αυτά τα όνειρα για να κάνεις το χατίρι κάποιων, χάνεις τα δικά σου. Αλλά όνειρα είναι και νομίζω με αυτόν τον τρόπο δεν θέλω να τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά.

Κάνω σχόλια για την τηλεόραση, του Πρωινού Καφέ, της εξέλιξης του Πρωινού Καφέ, για την τηλεόραση των δημοσιογράφων. Επ’ ουδενί στον Γιώργο Νταλάρα. Αλλά όταν τα βάζει κανείς στον ίδιο κουβά και βγαίνει προς τα έξω και λέει “Ξέρετε από Τσιτσάνη;”. Είναι σαν να λες ότι δεν ξέρει τον Τσιτσάνη, αλλά δεν έχει κληθεί από τους πάνω να μιλήσουν για αυτό.

Θέλω να πω το εξής! Όταν την κάνεις αυτή την κουβέντα να την ακούει ο νοικοκύρης και ολόκληρο το σύμπαν».

Μέσω twitter η Ρούλα Κορομηλά στηρίζει τον Γιώργο Νταλάρα μετά τις δηλώσεις του για τους καλλιτέχνες που διαφημίζουν προϊόντα για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Σπίτι με το Mega» έγραψε στο twitter: «Ελάτε παιδιά ψυχραιμία. Σε λίγο θα μας πείτε: “Σιγά καλέ ποιος είναι ο Νταλάρας; Σιγά τον τραγουδιστή”. Ικανούς σας έχω … Να μάθουμε να ακούμε μας αρέσει η όχι και να σεβόμαστε καλά μου παιδιά τις απόψεις όλων κ ειδικότερα όσων έγραψαν και γράφουν ιστορία. Την αγάπη μου», έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

Τη δική του άποψη για το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων που τον περίμεναν έξω από το στούντιο όπου έγινε η ραδιοφωνική τους συνέντευξη, θέλησε να εκφράσει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη στον Γιώργο Νταλάρα πριν το ξέσπασμά του, φαίνεται στην ανάρτησή του να στηρίζει τη στάση του τραγουδιστή.

«Το σκέφτηκα πολύ αν θα ασχοληθώ… Λοιπόν: Χτες είχα την τιμή να βρίσκομαι σε μια εκπληκτική εκπομπή με τον Γιώργο Νταλαρα (αυτός την έκανε εκπληκτική) και τον Αντρέα Κατσιγιάννη (επίσης). Μια εκπομπή/αφιέρωμα στον Realfm978 για τον δημιουργό του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη. Τελειώνοντας την εκπομπή και φεύγοντας από τον σταθμό, ο καλεσμένος μου βρέθηκε απέναντι στις κρεατομηχανές που παριστάνουν τα όργανα της “ενημέρωσης”, της “ψυχαγωγίας” και του “πολιτισμού” (αυτές είναι οι νομικές διατάξεις βάσει των οποίων δημόσιες συχνότητες κατέχονται από καναλάρχες και έτσι τις… υπηρετούν αυτές τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ενημέρωση και τον πολιτισμό οι διευθύνοντες αυτών των δημόσιων συχνοτήτων).

Ό,τι είπε ο Νταλαρας δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ’ ότι θα έλεγε και λέει (και) κάθε δημοσιογράφος που σέβεται την τίμια δουλειά του (άσχετα πως αυτή χρησιμοποιείται από τα “αφεντικά”) και από ό,τι λέει κάθε μέρα η κοινωνία των ανθρώπων που αρνούνται να ξεμπουρλευτούν και να ακρωτηριαστούν μέσα από την ανοησία και την αποθέωση του τίποτα. Εύγε, συνεπώς, στον Γιώργο. Τον οποίο ευχαριστώ για μια ακόμα φορά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου. Κι εν κατακλείδι: Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Εκτός από εκείνες που είναι…» έγραψε ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Για το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους μίλησε η Εύη Δρούτσα, στο #ΤοPrwino. Η γνωστή στιχουργός ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ερμηνευτή στους δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα, η Εύη Δρούτσα είπε: «Πρέπει να γυρίσουν τα μυαλά του Γιώργου Νταλάρα σε αυτή την εποχή, γιατί έχουν μείνει πίσω και να πει στους δημοσιογράφους «παιδιά σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε, καληνύχτα» και να μην πει τίποτα άλλο. Τάσσομαι υπέρ του Νταλάρα, ότι έπρεπε να μην μιλήσει, δεν τάσσομαι υπέρ αυτών που είπε σε αυτά τα παιδιά. Δεν πρέπει να προσβάλλεις κανέναν. Έχουν σπίτια, έχουν γονείς, πολεμάνε για μία δουλειά. Δεν χρειάζονται προσβολή αλλά ενθάρρυνση».

Στη συνέχεια, η Εύη Δρούτσα πρόσθεσε: «Τι θα πει πρέπει να ντρέπεσαι; Κανένας δεν πρέπει να ντρέπεται για τη δουλειά που κάνει. Δεν κατάλαβα γιατί να μην κάνει κάποιος διαφημίσεις; Ο Νταλάρας είπε για τις διαφημίσεις αλλά έχει κάνει διαφήμιση με τραγουδιστή που διαφήμιζε γκοφρέτες. Τον Χρήστο Μάστορα. Ζητάω εκ μέρους του Γιώργου Νταλάρα -γιατί είναι λάθος του- συγγνώμη στα παιδιά που εγώ τους θεωρώ φίλους μου, που είπε αυτό που είπε».

Ο Ζαφείρης Μελάς για τις δηλώσεις Γιώργου Νταλάρα στο #ΤοPrwino

«Για να μιλάει έτσι ο Γιώργος. Νταλάρας είναι αυτός, μια ιστορία που ό,τι και να πει, συγχωρείται. Τι να λέμε τώρα», είπε ο Ζαφείρης Μελάς για τον Γιώργο Νταλάρα.

Θέση για όσα ειπώθηκαν για την αντίδραση του γνωστού καλλιτέχνη θέλησε να πάρει και ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, στήριξε τον Γιώργο Νταλάρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Πετράκος έγραψε: «Έκανε η μύγα κ@λο κι έπιασε στο στόμα της τον Νταλάρα. Η ευγένεια, που την αγαπάμε, μάλλον δεν πιάνει... Ακούστε λοιπόν τιποτάδες. Ξεκαβαλήστε απ το σβέρκο του ανθρώπου μη σας πάρει ο δι@ολος.

Ότι σας είπε είναι ακριβώς έτσι και είπε και λίγα! Από όλη τη σαβούρα που έχει μαζευτεί εκεί έξω τον Νταλάρα βρήκατε να την πέσετε; Ελεεινοί! Αυτός μας έχει μείνει απ το Ελληνικό τραγούδι. 

Και μην ξανακούσω για παιδάκια που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο...
Το μεροκάματο βγαίνει στην οικοδομή.

Το μαρκούτσι που πετάτε στο πρόσωπο του άλλου να το βάλετε αλλού... Ψώνια!!! Τεμπέληδες!! Κάνατε τη ντροπή επάγγελμα! Ουστ»

petrak

Δειτε Επισης

Φαίη Σκορδά για την σχέση της με τον Γιώργο Μπαρμπαλιά: «Σώνει και ντε ότι είμαι με κάποιον, δεν είμαι»
Λαοθάλασσα στην Πάτρα για την Άννα Βίσση - Διέκοψε την συναυλία μετά από αλλεπάλληλες λυποθυμίες
Αυτός είναι ο γοητευτικός επιχειρηματίας που έκλεψε την καρδιά της Κατερίνας Καινούργιου - Η κοινή φωτό
Η Έφη Θώδη από το…«γατοξέρασμα» του Ζαριού στην σκηνή με τη Μαρίνα Σάττι
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για την Δέσποινα Μοιραράκη – Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο
Αντίνοος Αλμπάνης και Γιώργος Παπαγεωργίου τραγουδούν αγκαλιά το «Δώδεκα» & δίνουν on stage υποσχέσεις
Ο Γιώργος Λιβάνης έκανε πρόταση γάμου στην εγκυμονούσα Ανδρομάχη
Ελένη Φουρέιρα: «Ο Ερμής με τρέχει, δε κοιμάμαι. Έχει αποφασίσει να με φτάνει στα όρια. Mας γλεντάει»
Τι συμβαίνει με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Μπαρμπαλιά; Σε νέα σχέση η παρουσιάστρια;
Άννα Σταθάκη για Δημήτρη Σταρόβα: «Συνεχίζει τις θεραπείες του στο σπίτι και έξω. Αρχίσαμε και το περπάτημα»