Νίκος Οικονομόπουλος για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Δε συμφωνώ. Δεν έχει ορίσει αυτό η φύση»
11:47 - 02 Ιανουαρίου 2024
Η πίστη στον Θεό, ο πνευματικός του και το θαύμα που έζησε με την εικόνα της Παναγίας - «Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης. Ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Ο Νίκος Οικονομόπουλος παραχώρησε μία συνέντευξη «ποταμό» στον Γιώργο Λιάγκα και στο #ΤοPrwino.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Όπως είπε ο Νίκος Οικονομόπουλος, δεν συμφωνεί καθώς πιστεύει ότι ένα παιδί πρέπει να έχει μητέρα και πατέρα.
«Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου… Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Οικονομόπουλος.
Ο Νίκος Οικονομόπουλος, στη συνέντευξη αναφέρθηκε στη φυσική φθορά που έχουν στον χρόνο οι καλλιτέχνες και πως κατά την άποψή του θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματούν το τραγούδι.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω να πουλάω όπως σήμερα. Κάποια στιγμή δεν πουλάμε όσο πουλούσαμε στα νιάτα μας, φυσιολογική φθορά. Και η φωνή μας αρχίζει να γερνάει, αλλά και καλλιτεχνικά γερνάς, δεν έχεις να προσφέρεις άλλα πράγματα», είπε αρχικά ο Νίκος Οικονομόπουλος και συνέχισε:
«Με στενοχωρεί να βλέπω καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν να αποδώσουν φωνητικά, αλλά αν υπάρχουν βιοποριστικοί λόγοι δεν μπορείς να πάρεις θέση. Είναι κατά πόσο θες κι εσύ να πουλάς τον εαυτό σου. Δηλαδή, ας πάρεις ένα μεροκάματο, θες να σε δουν να μην τραγουδάς ή να σε απομυθοποιήσει ο άλλος; Δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο».
«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κορυφή, θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες φωνές που έχουν αφήσει ωραία τραγούδια. Δύσκολα μπορώ να παραδεχτώ φωνές, δύσκολα. Είμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου πάνω από όλα. Για μία φωνή που δεν κρύβω ποτέ την αγάπη μου, είναι ο Γιάννης Πάριος», ανέφερε ο Νίκος Οικονομόπουλος.
Ο Νίκος Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στο τραγούδι «Έκπτωτος Άγγελος» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, την πίστη του και την προσωπική του ζωή.
Ο Νίκος Οικονομόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν άκουσα τον «Έκπτωτο Άγγελο» θεώρησα ότι θα γίνει επιτυχία. Τη μουσική μου την έγραψε ο Γιώργος Σαμπάνης και τον στίχο ο Νίκος Γρίτσης. Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος δεν πίστευε ότι θα κάνει επιτυχία. Δε σκέφτηκα τι θα πουν για τον «Έκπτωτο Άγγελο», είχα μελετήσει κι εγώ και οι συνεργάτες μου τον στίχο, οπότε δεν υπήρχε νόημα να σκεφτώ περαιτέρω. Ήξερα τι τραγουδούσα, δεν απευθύνομαι στον έκπτωτο άγγελο. Είναι αλληγορικό. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ κι αυτό δεν αλλάζει».
Στη συνέχεια, ο Νίκος Οικονομόπουλος εξομολογήθηκε: «Έτσι γεννήθηκα, να πιστεύω στον Θεό. Η πίστη υπήρχε πάντα μέσα μου. Ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο πως όταν ήμουν μικρό παιδί, δεν πέρασα και τα καλύτερα χρόνια. Προερχόμουν από μία φτωχή οικογένεια, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Πάντα αγαπούσα τον Χριστό. Θυμάμαι ότι πάντα του μιλούσα, είτε σε μία εικόνα, είτε με προσευχή. Έχω πνευματικό, τον γέροντα Νήφων στον Άγιο Νεκτάριο στη Γλυφάδα. Δεν τον βλέπω μόνο ως πνευματικό, αλλά ως οικογένειά μου. Μιλάω μαζί του 3-4 φορές τη βδομάδα» και πρόσθεσε για το θαύμα που είχε ζήσει με την εικόνα της Παναγίας που δάκρυσε: «Ήταν ένα θαυμαστό γεγονός. Η εικόνα έβγαζε μύρο κι όταν το είδα, εξεπλάγην».
Για την προσωπική του ζωή, ο Νίκος Οικονομόπουλος δήλωσε: «Μπορεί να μην είμαι έτοιμος για μία σοβαρή σχέση. Βάζω τον πήχη ψηλά στα προσωπικά μου. Αυτό που σκέφτομαι στη δική μου περίπτωση είναι ότι δεν θέλω να χωρίσω αν κάνω οικογένεια. Έχω ένα μεγαλύτερο άγχος να βρω την πιο σωστή γυναίκα. Θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Δεν ξέρω πότε θα έρθει, μπορεί και ποτέ. Θέλω να ζήσω την εμπειρία του να κρατάς ένα δικό σου δημιούργημα».