Κοραλία Καράντη: «Το #Famagusta δεν κάνει πολιτική ανάλυση, θέλει να αφηγηθεί την ιστορία του πολέμου»

«Θεωρώ τεράστια ευθύνη τον συγκεκριμένο ρόλο, κυρίως απέναντι στου Κύπριους που έχουν βιώσει τον πόλεμο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Κοραλία Καράντη έδωσε μία συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης στο #MEGAΚαλημέρα και αναφέρθηκε στον ρόλο της στην σειρά #Famagusta.

«Είναι μία ιδιαίτερη ιδέα του σεναρίου που μπλέκει το παρελθόν με το παρόν και παράλληλα υπάρχουν και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν με κάποιο τρόπο είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειες τους τα όσα έζησαν εκείνη την περίοδο. Οι ηθοποιοί, για αυτές τις μαρτυρίες, θα είναι σαν guest. Είναι πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον αυτό που έχει μπλέξει η Βάνα», είπε αρχικά ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο της.

«Η Χριστίνα είναι μία γυναίκα που πάνω στο πρόσωπο της μπορούμε να δουμε όλες τις γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πολέμου. Εγώ την λέω η ‘’ανώνυμη της ιστορίας’’  σαν πολλές άλλες. Χάνει το παιδί της γιατί μία γυναίκα το πήρε επειδή νόμιζε πως είναι νεκρή. Ξυπνάει και δεν ξέρει τι έχει γίνει το παιδί της. Το να χάσεις το παιδί σου είναι ο χειρότερος πόνος. Όσοι ζουν κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα συνέρχονται. Αυτή η γυναίκα νιώθει πως δεν μπορεί να συνεχίσει αλλά κάποια στιγμή το κάνει. Κάνει και άλλα παιδιά. Καταφέρνει σε όλα τα επίπεδα της ζωής να προχωρήσει αλλά μέσα της έχει το τραύμα».

Όπως είπε, θεωρεί τεράστια ευθύνη τον συγκεκριμένο ρόλο, κυρίως απέναντι στου Κύπριους που έχουν βιώσει τον πόλεμο.

«Το #Famagusta δεν κάνει πολιτική ανάλυση αλλά θέλει να αφηγηθεί την ιστορία. Η ιστορία του πολέμου. Θα υπάρξουν επανενώσεις, όπως και στη ζωή. Αυτή είναι και η επιτυχία κάθε σειράς. Να φανούν τα πράγματα όπως και στη ζωή, η απελπισία μαζί με την  ελπίδα. Η Χριστίνα από την απελπισία του ‘’έχω χάσει το παιδί μου ‘’ συνεχίζει να ελπίζει».

Η ίδια παραδέχεται πως έχει νιώσει να παλινδρομεί στα συναισθήματα της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενώ μίλησε και για τη δική της οικογένεια.

«Επειδή έχω μεγαλώσει σε μία προσφυγική οικογένεια και έχω μεγαλώσει με τη γιαγιά μου, νιώθω πως μοιάζει σε πολλά με την Χριστίνα. Το πρόσωπο της Χριστίνα μου είναι οικείο. Κάθε παιδί θέλει και τον πατέρα και την μάνα του δίπλα του και βαραίνουν καθώς μεγαλώνουν αυτά τα πράγματα. Από την άλλη πιστεύω πως μπορεί να τους κάνουν πιο δυνατούς, με ενσυναίσθηση και πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους».

Σε σχέση με τον ηλικιακό ρατσισμό που υπάρχει στον χώρος του θεάτρου και της τηλεόρασης απέναντι στις γυναίκες, είπε:

«Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει παντού. Οι γυναίκες δεν συγχωρούνται εύκολα όταν μεγαλώνουν. Με τους άντρες είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Ο κόσμος είναι πιο συνηθισμένος να βλέπει τον άντρα  μεγαλύτερου. Οι γυναίκες αναγκάζονται να μπουν  και σε άλλους ρόλους. Η μεγάλη γυναίκα πάντα είναι επιβαρυμένη με κάτι αρνητικό».

Δειτε Επισης

O ALPHA Κύπρου παρουσίασε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σε φίλους και συνεργάτες
Καίτη Γαρμπή: «Στην αγκαλιά του Διονύση και του παιδιού μου θέλω να πεθάνω, όχι πάνω στη σκηνή»
Νότης Σφακιανάκης: «Δεν επιστρέφω. Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με κατανοούν»
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε σε κλάματα on air: «Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο»
Η Άννα Βίσση συγκίνησε τραγουδώντας το «Δώδεκα» αγκαλιά με τους Παραολυμπιονίκες
#FarmaGR: Γνωρίστε τους 20 παίκτες - Οι ηλικίες και τα βιογραφικά τους!
#TemptingFortuneGR: Αρπάχτηκαν με τα σχόλια για το «ζευγαράκι» του παιχνιδιού: «Ξεκαθάρισα τη θέση μου»
#SurvivorGR: Μπελάδες με το ΓΕΣ για την υπαξιωματικό Γεσθημανή: «Αν δεν επιστρέψει, θα κηρυχθεί λιποτάκτης»
H Μαρίνα Σάττι έσπασε ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης στη συναυλία της στη ΔΕΘ
Τα αισχρά, ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί