Λύγισε on air o Γιώργος Λαμπάτος: «Είμαι μόνος μου. Αισθάνομαι απογοήτευση & ντροπή για την κατάσταση μου»

Γιώργος Λαμπάτος: «Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο που έμαθε για την κατάστασή μου» - Ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του Γιώργου Λαμπάτου - Η ανακοίνωση της Άννας Φόνσου: «Δεν είχε ενημερώσει κανέναν επίσημο φορέα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια μίλησε στην εφημερίδα #Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για τις δύσκολες στιγμές που περνάει στη ζωή του.

Η εκπομπή, #ToPrwino πρόβαλε το βίντεο με τον Γιώργο Λαμπάτο ο οποίος περιγράφει τις άθλιες συνθήκες που ζει και ο Γιώργος Λιάγκας ακούγοντας τον ηθοποιό να μιλά, συγκινήθηκε.

Ο ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια είπε στον Νίκο Νικόλιζα και στην εφημερίδα, #Espresso και ένα βίντεο από τη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο Tik Tok: «Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια.»

Και πρόσθεσε: «Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα».

Ο Γιώργος Λαμπάτος τόνισε: «Δουλειά ζητάω, όχι ελεημοσύνη. Επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ το μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Δεν έχω χτυπήσει καμία πόρτα. Ντρέπομαι και δεν αισθάνομαι καλά να μιλήσω για όλα όσα βιώνω.

Το επόμενο όμως βήμα είναι είτε να ζητήσω βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού, είτε να μείνω στο δρόμο. Έφτασα στο σημείο να χάσω την αξιοπρέπειά μου και να πέσω πολύ χαμηλά. Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου, γιατί βλέπω την αδικία και βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τοίχο».

Και υπογράμμισε: «Οι γονείς μου μού άφησαν ένα σπιτάκι στην Πρέβεζα, το οποίο είναι υποθηκευμένο. Με την τράπεζα έκανα έναν διακανονισμό να δίνω 110 ευρώ το μήνα για να το σώσω και να έφευγα να πήγαινα εκεί να μείνω. Όμως πώς να το σώσω όταν το μήνα παίρνω 220 ευρώ; Κι έτσι το μόνο που έχω είναι όσα έχω εδώ μέσα σε αυτό το υπόγειο».

Ο Θέμης Αδαμαντίδης στο πλευρό του μετά την αποκάλυψη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μετά την αποκάλυψη για την εξαθλιωμένη καθημερινότητα του ηθοποιού, ο Θέμης Αδαμαντίδης προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, βγάζοντάς τον από την οικονομική ανέχεια στην οποία έχει περιέλθει.

Ακόμα ένας πασίγνωστος χορογράφος θέλησε να βοηθήσει τον Γιώργο Λαμπάτο αλλά ζήτησε από τον δημοσιογράφο να μην γίνει γνωστό το όνομά του.

Σηνμερα στο #ΤοPrwino, η Φαίη Φώτου επισκέφθηκε τον ηθοποιό Γιώργο Λαμπάτο κι εκείνος δήλωσε αρχικά:

«Με τέτοιο ξεκίνημα και τόσες επιτυχίες που έχω κάνει, μου έκανε εντύπωση πώς δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να με πάρει σε μια δουλειά. Πόσα χρόνια να αντέξει ένας άνθρωπος; Κάποιοι άνθρωποι συνετέλεσαν στο να μείνω χωρίς δουλειά και μου έκλειναν και άλλες πόρτες. Αυτός ο χώρος είναι η ζωή μου. Δεν έχω ζητήσει χρήματα, έχω ζητήσει δουλειά. Όποιος άνθρωπος δεν εργάζεται στα παραγωγικά του χρόνια, είναι ζωντανός νεκρός».

Σε ζωντανή σύνδεση που ακολούθησε, ο Γιώργος Λαμπάτος, συγκινημένος, είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είχαν πολύ καιρό να ενδιαφερθούν για μένα. Είμαι μόνος μου εδώ και καιρό χωρίς καμία συμπαράσταση, ούτε από ανθρώπους του χώρου, ούτε από φίλους και γνωστούς. Έχω περάσει δύσκολα, αισθάνομαι ντροπή που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση».

«Γίνεται χαμός από κόσμο που δεν είναι της δουλειάς και θέλει να με βοηθήσει, αλλά δεν χτυπάει για δουλειά. Με έχει πάρει ο οποιοσδήποτε τηλέφωνο, εκτός από σκηνοθέτες και παραγωγούς. Ελπίζω ότι θα συμβεί και αυτό στη συνέχεια», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλησε να τοποθετηθεί με σαφήνεια για το εν λόγω θέμα που ήρθε την ίδια μέρα στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών επέλεξε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους μια εικόνα μαζί με τον Γιώργο Λαμπάτο την οποία και συνόδευσε με το εξής κείμενο.

«Επειδή δημιουργούνται εσφαλμένες και περίεργες εντυπώσεις κι επειδή είμαστε πάλι στα πρόθυρα, από το σύνολο σχεδόν των τηλεοπτικών εκπομπών, να δημιουργηθεί ένα νέο λαϊκό σίριαλ που μάλλον δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, Γιώργο Λαμπάτο έχω να παρακαλέσω και να επισημάνω ορισμένα πράγματα».

«Ο Γιώργος (όπως κι άλλοι ηθοποιοί που έχουν παρόμοια προβλήματα ανεργίας κι ανέχειας) δεν είχε ενημερώσει κανένα επίσημο φορέα ηθοποιιών ΣΕΗ-ΤΑΣΕΗ-ΣΠΙΤΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥ για το σοβαρό πρόβλημα του και δεν είχε ζητήσει βοήθεια από αξιοπρέπεια. Όμως οι φορείς δεν μπορούν από μόνοι τους να γνωρίζουν το προσωπικό δράμα του καθενός ηθοποιού που είμαστε πάνω από 10.000. Πόσω μάλλον αν δεν είναι ενταγμένοι ως μέλη. Ήρθαμε τώρα που το μάθαμε κι εμείς σε επικοινωνία για να βρούμε λύσεις με σοβαρό τρόπο χωρίς όλο αυτό να γίνει βορά των καναλιών. Θα παρακαλούσαμε να αποφευχθούν οι υπερβολές, να μην γίνονται επιπόλαια σχόλια και κυρίως να προστατευθεί ο ίδιος. Όσο για τις εκπομπές να αποφύγουν να γίνει όλο αυτό ένα δακρύβρεχτο μελό, αλλά να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας».

«Την ανεργία, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων των αποκλεισμό ηθοποιών της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης και των βιντεοταινιών, τις αναξιοπρεπείς αμοιβές σε όλους τους τομείς της δουλειάς μας, τα χρηματοδοτούμενα σίριαλ από τον κρατικό ΕΚΟΜΕ που δεν ελέγχονται για το αν πληρώνουν αξιοπρεπώς όλους, τις απλήρωτες πρόβες, τα στούντιο που πληρώνουν μετά από μήνες, τις άνισες ευκαιρίες. Υπάρχει χώρος για όλους και υπάρχει και συντονισμένη βοήθεια όποτε χρειάζεται. Ο κάθε Γιώργος είναι μέλος της καλλιτεχνικής μας οικογένειας άσχετα με το τι κακοτοπιές έτυχαν στο δρόμο του» καταλήγει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανακοίνωση της Άννας Φόνσου

H Άννα Φόνσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί όποιον ηθοποιό αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεται σε επαφή με το Σπίτι του Ηθοποιού και με το ΣΕΗ.

«Παρακαλούμε όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει προβλήματα να έρχεται πρώτα σε επαφή με το Σπίτι του Ηθοποιού και με το ΣΕΗ. Δεν είναι σωστό εφόσον υπάρχουμε εμείς παντού και πάντα για εσάς, να μη γνωρίζουμε τίποτα και να έχει βουίξει το TikTok» έγραψε η Άννα Φόνσου.

Το κάλεσμα της Άννας Φόνσου για το σπίτι του ηθοποιού στο # ΤοPrwino

Η Άννα Φόνσου και ο Σπύρος Μπιμπίλας έκαναν δηλώσεις επί του θέματος και στο #PrwinoSousou.

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον Γιώργο Λαμπάτο αλλά πιστεύω ότι όταν αντιμετωπίζεις ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν βγαίνεις στην τηλεόραση για να γίνεις το πρόσωπο της ημέρας. Το σπίτι είναι δέκα βήματα από το σπίτι το οποίο μένει. Δεν είναι σωστό να βγαίνεις στην τηλεόραση πριν απευθυνθείς στα αρμόδια όργανα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Δεν ήρθε ποτέ στο ”Σπίτι του ηθοποιού” για να μου ζητήσει βοήθεια», δήλωσε η Άννα Φόνσου.

Και ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε: «Δεν γνωρίζαμε την κατάσταση του γιατί δεν μας την είχε επικοινωνήσει. Έμαθα πριν τρεις μέρες την κατάσταση του και μίλησα μαζί του μετά από δύο χρόνια. Μου εξήγησε ορισμένα πράγματα και από εμάς θα έχει βοήθεια παρότι δεν είναι μέλος του σωματείου. Η βοήθεια θα δοθεί και από ηθοποιούς αλλά και από απλό κόσμο. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται σε κατάσταση ανέχειας. Είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά όχι τόσο σοβαρή όσο γράφτηκε στην εφημερίδα…».

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη