Τα ξεσπάσματα για την ανθρωποκτονία στο Blue Horizon: «Αυτή είναι η Ελλάδα της απανθρωπιάς. Αίσχος»

H οργή της Άννας Βίσση, Ανδρέα Μικρούτσικου, Καίτης Γαρμπή, Μελίνας Ασλανίδου, Τάσου Χαλκιά, Γιάννας Τερζή, Κλέλιας Ρένεση, Ελεονώρας Μελέτη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου #γιατονΑντώνη - «Το θηρίο δεν είναι δίπλα μας, είναι μέσα μας»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μόνο οργή, θλίψη και πόνο μπορεί να προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Ο 36χρονος δολοφονήθηκε όταν τον πέταξαν στη θάλασσα στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο από Αθήνα προς Κρήτη!

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως φαίνεται από τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αντώνης Καρυώτης ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν, όμως ο άτυχος άντρας προσπαθεί να ξαναμπεί. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας επιχειρεί να ανέβει ξανά στο πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό, ενώ οι κύριες μηχανές του πλοίου βρισκόταν εν κινήσει.

Λίγο αργότερα, ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν, με αποτέλεσμα το πλοίο να επιστρέψει πίσω ύστερα από εντολή εισαγγελέα.

Το Λιμενικό ήδη προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Τα social media ξεχειλίζουν από οργισμένα μηνύματα, ανάμεσα σε αυτά και της Άννας Βίσση.

«Αδιανόητη η απανθρωπιά προς αυτό το αθώο πλάσμα. Λύπη… Ντροπή… Δικαιοσύνη…» έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια στο Instagram της.

anna-bissi--large

Για τη δολοφονία του 36χρονου άτυχου Αντώνη από το πλήρωμα της Blue Horizon στον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (5/9) σχολίασε με την οργή της να ξεχειλίζει, η Καίτη Γαρμπή.

«Απορούν γιατί άνθρωποι με εξουσία τους φέρονται άσχημα και όταν αποκτούν οι ίδιοι εξουσία φέρονται ακόμη χειρότερα. Τα χέρια που έσπρωξαν τον Αντώνη χωρίς δεύτερη σκέψη στη θάλασσα δεν ανήκουν σε κάποιον αόρατο κρατικό οργανισμό αλλά σε έναν εργαζόμενο μιας εταιρείας, έναν άνθρωπο από αυτούς που συναντάμε στο σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Αποφάσισε με τον δικό του τρόπο να πετάξει έναν άνθρωπο κι έπειτα ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Ανενόχλητοι, χωρίς ευθύνη, χωρίς έγνοια. Το θηρίο δεν είναι δίπλα μας, είναι μέσα μας και πλέον τρώει τα πάντα με πρώτο πράγμα την ανθρωπιά μας. Άνθρωπος στη θάλασσα υπήρξε στη στεριά όμως πουθενά», έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό ξεσπώντας!

garbi

Σύσσωμη η showbiz εκφράζει τον αποτροπιασμό της. Ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος για μια ακόμη φορά είπα «ωμά» την αλήθεια.

«Για άλλους καθυστερούν τον απόπλου και για άλλους το τίμημα είναι σπρώξιμο στην θάλασσα και δολοφονία.Αυτη είναι η Ελλάδα της ισονομίας της ισοτιμίας και της απανθρωπιας. Αισχος!!!», έγραψε.

Συγκλονισμένος από το αποτρόπαιο περιστατικό δηλώνει ο Τάσος Χαλκιάς.

«Τι να χαρείς , πώς να σκεφτείς, στ’ αλήθεια πας να κοιμηθείς!! Περίσσεψε ή ασέλγεια ή ασέβεια ή ύβρις !!! Ξεπέρασαν το αμάρτημα, ακόμα και το πιο θανάσιμο !! Μα είναι ή Ζωή αλίμονο, ή ανθρώπινη Ζωή!

Ή πράξη έχει όνομα, έγκλημα, το έγκλημα έχει κατηγορία, ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ !!!!! Άλλη μια αδικοχαμένη ανθρώπινη Ζωή !!! ΓΙΑΤΙ; Από το τίποτα, από το πουθενά !!! ΓΙΑΤΙ; Δεν έχει καμία σημασία ποιος ακριβώς ήταν!!!

Ήταν ένας άνθρωπος! Τι κρίμα μεγάλε Ποιητή, δεν κάρπισαν οι στίχοι σου !!! Έχουμε πολλούς Βαρβάρους να πολεμήσουμε ακόμα !!!!! Βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια τού αδικοχαμένου Αντώνη Καρυώτη» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Με οργή, πόνο και θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon, μίλησε η Μελίνα Ασλανίδου.

Η τραγουδίστρια συγκλονισμένη αναδημοσίευσε ένα βίντεο με τον 36χρονο Αντώνη «αποχαιρετώντας» τον.

«Καλό Παράδεισο Αντώνη. Πάντα χαμογελαστός ακόμη και στο νοσοκομείο. Ο Αντώνης ο οποίος δεν είχε βλάψει ούτε μυρμήγκι. Που ανέβαινε κάθε έξι μήνες Αθήνα για να κάνει εξετάσεις προκειμένου να πάρει επίδομα αναπηρίας. Κι αυτόν τον άκακο άνθρωπο τον πέταξαν στη θάλασσα λες και είναι σκουπιδάκι. Κ@θ@ρματ@», έγραψε.

Stigmiotypo-plhroys-o8onhs-792023-114127-mm

Μία συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η Γιάννα Τερζή με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της κόρης του Πασχάλη Τερζή, η οποία είναι σοκαρισμένη και νιώθει απέραντη θλίψη με όλα όσα συμβαίνουν.

«Σήμερα αισθάνομαι απέραντη θλίψη.

Για τον κόσμο γύρω μου.

Για την παιδική μου φίλη, αδερφή μου, Ιωάννα στο Βόλο που είδε το ποτάμι να έρχεται κατα πάνω της και έτρεξε με τα δυο παιδιά της στην ταράτσα του σπιτιού της για να μη πνιγούν…

Που είδε το σπίτι της να καταστρέφεται..

Για τον Αντώνη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, που έτρεξε να μπει στο πλοίο στον Πειραιά και τον έσπρωξαν στη θάλασσα και μας αναγκασαν να παρακολουθήσουμε μια εν ψυχρώ δολοφονία..

Που τον είδαμε μπροστά στα μάτια μας να πνίγεται, γιατί ήταν πιο σημαντικό να τραβηχτεί το βίντεο απ’ το να τον σώσουν..

Για τις 600 ψυχές που χάθηκαν στην Πύλο και που ποτέ δε θα μάθουμε τα ονόματά τους.. γιατί οι ζωές τους δεν είχαν αξία.

Για τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες αλλά δεν τους ακούει κανένας..

Γι’ αυτούς που δεν πρόλαβαν καν να ζητήσουν βοήθεια..

Για τη γη, που μας λέει με τόσους διαφορετικούς τρόπους οτι πονάει, αλλά συνεχίζουμε να την πληγώνουμε και να την αμφισβητούμε καθημερινά.

Για την καμένη γη.. τα δέντρα που μας προσφέρουν οξυγόνο, δροσιά, ζωή κι εμείς.. θάνατο.

Για τα ζώα που καίμε ζωντανά μέσα στο σπίτι τους και δε θρηνούμε τις απώλειες γιατί δεν είναι ανθρώπινες..

Για τα ζώα.. που τους καίμε το σπίτι και μετά θυμώνουμε όταν πλησιάζουνε το δικό μας ενώ πεινάνε και δεν έχουν πού να πάνε..

Για τα ζώα που σώζουμε μόνο και μόνο για να τα θανατώσουμε.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κλέβουν συνεχώς κομμάτια από την ουσία μας… την αγάπη.

Δεν αισθάνομαι μόνο σήμερα θλίψη.

Απλά σήμερα μαζεύτηκαν πολλά.

Καλό ταξίδι Αντώνη»

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. με ένα απόφθεγμα τα είπε όλα για την κτηνωδία στο Blue Horizon.

«Υπάρχουν πολλά για τα οποία θα πέθαινα. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο θα σκότωνα. Μαχάτμα Γκάντι», ήταν το μήνυμα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Stigmiotypo-plhroys-o8onhs-792023-72755-mm

Η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μοιράστηκε τις σκέψεις για την κατάσταση που επικρατεί στα social media τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που βιώνει η χώρα με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά.

Η γνωστή παρουσιάστρια εξέφρασε την αντίθεσή της με την «επανάσταση» που γίνεται μέσα από τα social media με τις ατέλειωτες αναρτήσεις με ξεσπάσματα, τονίζοντας πως με αυτή τη στάση δεν θα βρεθεί καμία λύση στα προβλήματά μας.

230908005544_eleonorameleti

Όσα έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στην ανάρτησή της

«Αυτό που εμένα προσωπικά με προβληματίζει είναι πως μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις τραγωδίες του τόπου μας, υπάρχει άπλετος χρόνος, διάθεση, συχνά πιστεύω και ανάγκη για Stories με κοινωνικά καταγγελτικό χαρακτήρα χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποδέκτη, repost σε βαθυστόχαστα αποφθέγματα και όλα τα σχετικά. Συγχωρείστε με αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμβολή τους σε τόσο κρίσιμες για όλους μας στιγμές.

Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή απλά η ανάγκη μας να ακουστούμε είναι τόσο μεγάλη; Και αν ναι, γιατί; Για να επέλθει η αλλαγή ή για να «αισθανθούμε»; Η κριτική μέσω γενικεύσεων από τον καναπέ μας θα οδηγήσει σε ανατροπές ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;

Όλη αυτή η ηθική φιλοσοφία που εκφράζει ο καθένας εδώ μέσα είναι και στάση ζωής; Αποτυπώνεται μέσα από το προσωπικό μας στίγμα και στην κοινωνία ή απλά κουνάμε δάκτυλο; Και αν ναι γιατί δεν διάγουμε βίον ενάρεστο όπως οι φιλοσοφίες μας;

Αυτά σκέφτομαι και καταλήγω πως τελικά ακόμη και ο θάνατος σπουδαίων προσώπων με τα γνωστά rip όπως και όλη αυτή η φασαρία και η βοή της πολυλογίας που πιάνει τα social media με αφορμή κάθε κακό δεν αποσκοπεί πουθενά παρά σε μια αυτοέκφραση που εκτονώνεται εδώ και μένει εδώ. Καμιά ουσία. Και ναι, εγώ μόλις έκανα το ίδιο», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Η Κλέλια Ρένεση πολλές φορές τοποθετείται μέσω των social media για κοινωνικά θέματα και για όσα την ενοχλούν.

Η ηθοποιός δε δίστασε να εκφράσει την άποψή της δημόσια για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, αλλά και τις πλημμύρες που έχουν «βουλιάξει» την χώρα.

«Δεν αντιδρούμε όταν η λιτότητα χτυπάει τους διπλανούς μας και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Δεν αντιδρούμε όταν αποχαρακτηρίζουν τη μια natura μετά την άλλη. Δεν αντιδρούμε όταν αφήνουν αναίσχυντα να καίγεται όλη η δασική περιουσία της χώρας μας. Δεν αντιδρούμε όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αντιδρούμε όταν μια βροχή μπορεί να πνίξει μια ολόκληρη πόλη, μας έκαναν να το έχουμε συνηθίσει. Δεν αντιδρούμε όταν δυο τρένα συγκρούονται μεταξύ τους λόγω εγκληματικής αμέλειας και χάνονται δεκάδες ζωές νέων ανθρώπων.

Δεν αντιδρούμε όταν με τα golden visa και airbnb η στέγαση στα αστικά κέντρα είναι αδιανόητα δύσκολη πλέον, και στα νησιά οι δάσκαλοι κοιμούνται σε σκηνές γιατί δεν βρίσκουν σπίτι. Δεν αντιδρούμε που το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο κλείνουν, και όσα δεν κλείνουν υπολειτουργούν, εξευτελίζοντας όλη την έννοια την δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, με ράντζα, να στάζουν ταβάνια, κατσαρίδες, γερόντια στα υπόγεια ξεχασμένα με τους καθετήρες τους. Δεν αντιδρούμε όταν τα σχολεία μας είναι υποστελεχωμένα από καθηγητές και περνάνε πλέον ολόκληρες χρονιές που τα παιδιά δεν έχουν καθηγητές χημείας η φυσικής, που τα κτήρια είναι κρύα κ θυμίζουν φριχτές και απάνθρωπες φυλακές, που τουρτουρίζουν τα παιδιά απ’ το κρύο και απ’ την έλλειψη θαλπωρής.

Δεν αντιδρούμε όταν πετάνε έναν άνθρωπο απ’ το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο και σκοτώνεται. Δεν αντιδρούμε όταν οι φύλακες μας έχουν γεμίσει με ανθρώπους που χρωστάνε στις τράπεζες, ενώ παιδοβιαστές είναι ελεύθεροι έξω. Δεν αντιδρούμε όταν το κράτος αφήνει τους πετρελαιοκράτορες να έχουν «ανέλπιστα υπερκέρδη» και εμείς να πληρώνουμε την βενζίνη σχεδόν 3€ το λίτρο (λίγο έλλειψε να φτάσει εκεί).

Δεν αντιδρούμε όταν οι ιδιωτικοποιήσεις των παροχών ρεύματος μας έφεραν στη θέση να δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους παρόχους και να μην περισσεύει ψίχουλο. Δεν αντιδρούμε όταν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι μας ευτελίζουν εμπαίζοντας με τη νοημοσύνη μας με όλους τους τρόπους. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! Δεν αντιδρούμε όταν αντί για πυροσβέστες, δασολόγους, δάσκαλους και γιατρούς, το κράτος προσλαμβάνει παππάδες και αστυνομικούς.

Δεν αντιδρούμε όταν οι ταλαίπωροι καίγονται ζωντανοί από σόμπες για να βγάλουν τη νύχτα. Δεν αντιδρούμε που στέλνουμε όπλα σε έναν ξένο πόλεμο ξένων συμφερόντων. Δεν αντιδρούμε που η κατάντια της κοινωνίας μας είναι πλέον τέτοια που αν πας να μπεις στο πλοίο τελευταία στιγμή, προτιμούν να σε σκοτώσουν απ’ το να σε διαχειριστούν..(έχουμε και δουλειές ρε αδερφέ).

Αλλά μην τυχόν και μας κλείσουν τη θέση του πάρκινγκ, θα γίνει ο κακός, χαμός. Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους παρτάκηδες. Άιντε γιατί τους τα ‘χω μαζεμένα. Κάνουν ότι γουστάρουν.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ. ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ».

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη