Τα ξεσπάσματα για την ανθρωποκτονία στο Blue Horizon: «Σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ»

H οργή της Άννας Βίσση, Νατάσσας Μποφίλιου, Γιώργου Λιάγκα, Δανάης Μπάρκα, Ράνιας Τζίμα, Γιάννη Αϊβάζη, Νένας Χρονοπούλου, Σίας Κοσιώνη, Κατερίνας Παναγοπούλου, Ιωάννας Παλιοσπύρου, Σάκη Τανιμανίδη, Ναταλίας Γερμανού, Δούκισσας Nομικού, Μαίρης Συνατσάκη, Αλέξανδρου Κοψιάλη, Άννα Πρέλεβιτς, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο που ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, έχασε τη ζωή του, όταν κατά την προσπάθειά του να ανέβει σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη, δύο μέλη του πληρώματος τον απώθησαν και τον έριξαν στη θάλασσα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως φαίνεται από τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν, όμως ο άτυχος άντρας προσπαθεί να ξαναμπεί. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας επιχειρεί να ανέβει ξανά στο πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό, ενώ οι κύριες μηχανές του πλοίου βρισκόταν εν κινήσει.

Λίγο αργότερα, ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν, με αποτέλεσμα το πλοίο να επιστρέψει πίσω ύστερα από εντολή εισαγγελέα.

Το Λιμενικό ήδη προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Δειτε Επισης
Εριέττα Κούρκουλου: «Αν είχα σκάσει εγώ ή οποιοσδήποτε πλούσιος, θα μας απαγορευόταν η είσοδος;» Ελένη Ψυχούλη & Παναγιώτης Βασιλάκος για Πήλιο: «Δεν έχουμε νερό & ρεύμα, το οδικό δίκτυο έχει καταρρεύσει» Ξέσπασαν Κορομηλά, Ντάφυ & Γκαγκάκη: «Είσαστε η ντροπή όλου του κόσμου, σας αξίζει παραδειγματική τιμωρία» Ρένα Μόρφη, Παναγιώτης Βασιλάκος & Ειρήνη Νικολοπούλου εγκλωβισμένοι στον Βόλο - Η κραυγή αγωνίας Θανάσης Βισκαδουράκης & Γωγώ Καρτσάνα για Καρδίτσα: «Κάποτε ήταν το χωριό μου, τώρα είναι μια λίμνη» Μαρίνα Ασλάνογλου – Δημοσθένης Πέππας: Το σοκαριστικό βίντεο από το πλημμυρισμένο σπίτι τους στην Σκιάθο Το 112 στέλνει μήνυμα στους Αθηναίους για τις μετακινήσεις αλλά η συναυλία των Imagine Dragons πραγματοποιείτε Αναβλήθηκε η sold out συναυλία, για τα 50χρονα της Απόλυτης, στο Ηρώδειο: «Ήλπιζα πως θα μπορούσε να γίνει»

Οργισμένη με το τραγικό συμβάν είναι και η Άννα Βίσση, η οποία με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το μεσημέρι της Πέμπτης 7/9 το σχολίασε με ελάχιστες λέξεις. 

Ειδικότερα, αναρτώντας, μισή φωτογραφία του 36χρονου Αντώνη, έγραψε: «Αδιανόητη η απανθρωπιά προς αυτό το αθώο πλάσμα. Λύπη… Ντροπή… Δικαιοσύνη». 

anna-bissi--large

Οργισμένη είναι η Νατάσσα Μποφίλιου με το τραγικό γεγονός που συνέβη χθες βράδυ στον Πειραιά.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη σημερινή κοινωνία με μια ανάρτηση στα Instagram Stories της. 

«Έγκλημα εν ψυχρώ. Με θύμα άλλον έναν φτωχό, κατατρεγμένο άνθρωπο. Τον πέταξαν στη θάλασσα και τον έπνιξαν. Απέναντί του όλα τα σκουπίδια και οι ανακοινώσεις τους. Δεν αντέχω να τις διαβάζω. Το σάπιο σύστημα και οι εκπρόσωποί του σε όποιο πόστο και αν τους βρίσκεις. Οι άθλιοι. Πενθούμε για τον άνθρωπό μας που χάσαμε, αλλά και για την ανθρωπιά μας που έφυγε μαζί του. Αφήσαμε τον κόσμο μας να γίνει έτσι. Τι ξεφτίλα. Τι ντροπή. Για όλους εμάς που μένουμε πίσω. Πώς γίνεται να συνεχίσουμε έτσι;» ξέσπασε η Νατάσσα Μποφίλιου.

natassaa

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε δημόσια

Ο γνωστός παρουσιαστής εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με το συμβάν που καταγράφηκε από τις κάμερες αλλά και τα κινητά των επιβατών του πλοίου, με τον θάνατο του αδικοχαμένου ανθρώπου.

«Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα… Έπρεπε να θυσιαστεί ακόμα ένας για να καταλάβουμε ότι η νοοτροπία μας φταίει για όλα. Σε μια κοινωνία ταξική, άδικη παρτακισμού και ωχαδερφισμού. Με σωτήρες που μιλάνε και υπόσχονται την ευδαιμονία μας και όχι την ευτυχία μας. Αν σήμερα ντρεπόμαστε όλοι λίγο, γιατί αναγνωρίζουμε τον Έλληνα σε αυτούς που ήταν έτοιμοι να πουν ότι δεν έφταιγαν αν δεν υπήρχε η κάμερα που τους κατέγραφε, είναι μια καλή αρχή. Έστω και αργά. Έστω και με μία ακόμη θυσία. Κρίμα για το παιδί» έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας.

373286915_609496968016263_3882976552207795911_n

Αποσβολωμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις της επικαιρότητας η Δανάη Μπάρκα

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια και ηθοποιός Δανάη Μπάρκα εξέφρασε τους προβληματισμούς και τη θλίψη της για το πως έχει καταντήσει ένα μέρος της κοινωνίας που ζούμε.

«ΑνθρωΠΟΙΑ; Πού είναι η ανθρωπιά μας, η ευαισθησία μας, πού είναι το νοιάξιμο για τους γύρω μας; Που είναι η ενσυναίσθηση μας;
Ναι, δεν είναι όλοι σαν έναν δολοφόνο όμως όταν βλέπεις ότι οι δολοφόνοι αυξάνονται, δεν μπορείς παρά να σοκαριστείς, να αναρωτηθείς και να απογοητευτείς. Όλο ένα και περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν, βρίζουν, ξεσπούν στους διπλανούς τους και ως αποκορύφωμα βλέπουμε κανονικούς θανάτους κι επιθέσεις.

Βλέπουμε ταϊσμένους εγωισμούς που δεν ασχολούνται με τον διπλανό τους στου οποίου την θέση θα μπορούσαν να ειναι οι ίδιοι, εμείς, τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας. Βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται τα περιστατικά βίας-λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής- κι εμείς να παρατηρούμε. Συνηθίζουμε την τοξικότητα. Νομιμοποιούμε τα άγρια ένστικτα του καθενός θεωρώντας ότι είναι κανονικό να δεχόμαστε τον θυμό οποιουδήποτε.

Πίσω από ένα πληκτρολόγιο η “ανωνυμία” είναι ένα θεριό που κατακρίνει και εύχεται θανάτους και τελικά ίσως το φαινόμενο αυτό βγαίνει κι εκτός πληκτρολογίου και παίρνει ζωή και υπόσταση και το μίσος πλέον είναι παντού. Κάποιοι δεν βοηθούν τους απέναντι τους επειδή είναι «ξένοι», γκέι, κοντοί, χοντροί, φτωχοί, πλούσιοι.

Κάποιοι σπέρνουν τον πανικό με τα βρωμορατσιστικά τους πιστεύω, κάποιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να δέρνουν τους συμμαθητές τους και να τα διαπομπεύουν, και κάποιοι απλά κάνουν λαικ σε τέτοιες δημοσιεύσεις και το θεωρούν μαγκιά. Δεν ξέρω που πάμε, που θα οδηγήσει όλη αυτή η “μόδα” των βαρβάρων όμως τώρα είναι που ΔΕΝ πρέπει να τα παρατήσουμε.

Τώρα είναι που όλοι όσοι τρομάζουμε με αντίστοιχες συμπεριφορές πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στέλνουμε αγάπη έτσι ώστε να γίνει αυτό κανονικότητα. Να γίνει κανονικότητα η φροντίδα για τους γύρω μας, να γίνει κανονικότητα η προσφορά, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη. Να γίνει κανονικότητα η καλοσύνη. Να μην χρειαστεί να πάθουμε εμείς κάτι κακό ή όσοι αγαπάμε για να “βάλουμε μυαλό”. Να γίνει κανονικότητα η συμπόνια και η ευσπλαχνία. Αυτό» έγραψε η Δανάη Μπάρκα.

Η Ράνια Τζίμα ξέσπασε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για την απαράδεκτη εικόνα που αποτυπώνεται και τις συνθήκες διάλυσης. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Νώνστα, η παρουσιάστρια ανέφερε ενοχλημένη:

«Είναι πολύ περίεργα πράγματα. Ο Υπουργός Ναυτιλίας «δίνει» ουσιαστικά το κεντρικό λιμεναρχείο, αλλά οι δικές σου πληροφορίες είναι διαφορετικές».

Η Ράνια Τζίμα συνέχισε παρακάτω: «Οι πηγές του ρεπορτάζ λένε, άνθρωποι από το ευρύτερο περιβάλλον ότι κάποιοι λένε ψέματα ακόμα και αυτήν την ώρα στον υπουργό, ο οποίος βγαίνει και κάνει δημόσιες δηλώσεις για αυτό το συμβάν… Αυτή πάντως είναι εικόνα απόλυτης διάλυσης, απολύτως απαράδεκτη.

Ένα βίντεο που βλέπουμε καθαρά ότι δεν υπάρχει λιμενικός, ένας υπουργός που λέει εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει και προσέτρεξα, αλλά δεν βλέπω ούτε εγώ, πηγές του υπουργείου που λένε ότι κάποιοι λένε ψέματα στον υπουργό και κάποιοι λιμενικοί που θα έπρεπε να είναι στη θέση τους, αλλά δεν είναι. Δεν ξέρει και κανείς που είναι».

«Αν αυτό είναι εικόνα, δεν ξέρω τι να πω… Η πολιτεία που βρίσκεται είτε να τα αποτρέψει αυτά, είτε να σώσει τον άνθρωπο;» σχολίασε μεταξύ άλλων η Ράνια Τζίμα.

Ανάμεσα σε εκείνους που κατακεραυνώνουν τους κατηγορούμενους είναι και ο Γιάννης Αϊβάζης.

Ο γνωστός ηθοποιός ανήρτησε στο Instagram το στιγμιότυπο, όπου ο 36χρονος σπρώχνεται από το πλοίο κι έγραψε ένα οργισμένο μήνυμα.

«Δολοφόνοι, προλάβατε ρε αλήτες να φύγετε; Ντρέπομαι που ζω ανάμεσά σας» έγραψε ο Γιάννης Αϊβάζης.

aivazis

Η Νένα Χρονοπούλου θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα μέσα από τα προσωπικά της social media, κάνοντας μία μακροσκελή ανάρτηση, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σε αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ». 

«Ένας άνθρωπος με νοητική υστέρηση παραμένει πάντα παιδί, και η συμπεριφορά του είναι αυτή που “προδίδει” την ιδιαιτερότητα του.

Όποιος τοποθετείται σε επαγγελματική θέση που έχει άμεση επαφή με το κοινό, οφείλει να έχει ικανότητα “διάκρισης” και λόγω εμπειρίας αλλά πάνω απ’ όλα λόγω ανθρωπιάς για να αντιμετωπίσει ανάλογα έναν άνθρωπο με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.
Αν’ αυτού σ’ αυτή τη χώρα “πνίγουμε” τα παιδιά ΑμεΑ (γιατί ο άνθρωπος με νοητική υστέρηση μένει πάντα παιδί), σε κεντρικά λιμάνια και μετά ταξιδεύουμε σα να μην τρέχει τίποτα !!!

Δίχως να ειδοποιήσουμε το λιμενικό…

Δίχως να φωνάξουμε βοήθεια…
Δίχως να σταματήσουμε το καράβι…

Δίχως να μας νοιάξει ότι ένας άνθρωπος πνίγεται στα απόνερα…Όποιος και να είναι αυτός…
Δίχως να του ρίξουμε ένα σωσίβιο…

Αλλά και γιατί να του το δώσουμε αφού δεν έπεσε από μόνος του, κάποιοι του επιτέθηκαν και τον έσπρωξαν…Σ’ αυτή τη χώρα, χάθηκε το φιλότιμο…
Βλέπουμε το “θάνατο” σαν κάτι φυσικό ακόμα και όταν τον έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι…

Σ’ αυτή τη χώρα κάποτε γεννιόντουσαν φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και σήμερα κλωνοπιούνται μέσω της ατιμωρησίας δολοφόνοι…

ΥΓ. Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο καπετάνιος !

ΥΓ2. Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι στους ΑμεΑ.

ΥΓ3. Εύχομαι και ελπίζω να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και όλες οι περιπτώσεις που αφορούν τους ΑμεΑ, με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που αντιμετωπίζονται όσοι κακοποιούν τα ζώα…
Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές είναι αυστηρότερες από εκείνες που υπάρχουν για τους ανθρώπους…
ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !»

Η Σία Κοσιώνη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό και σχολίασε την απάθεια του πληρώματος μπροστά στον πνιγμό του 36χρονου.

«Ένα περιστατικό που μας έχει παγώσει, μας έχει στριφτεί το στομάχι από την ώρα που το πληροφορηθήκαμε χθες το βράδυ» είπε αρχικά η Σία Κοσιώνη και συνέχισε: «Αυτή η ιστορία χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο είναι τι γίνεται επάνω στον καταπέλτη και αυτός ο άτυχος άνθρωπος καταλήγει στο νερό, όπου εκεί έχουμε κατ’ αρχήν αυτήν την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και κόντρα σε κάθε κανόνα. Να σπρώχνεις έναν άνθρωπο στη θάλασσα και να το κάνει αυτό ένας ναυτικός, του οποίου η βασική δουλειά είναι να σώζει ανθρώπους από τη θάλασσα;

Και το δεύτερο σκέλος ξεκινά από εκεί όπου ο άτυχος Αντώνης βρίσκεται στο νερό και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο όχι μόνο να τον σώσει, αλλά δεν γυρνούν να κοιτάξουν πίσω».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακά έσπευσε να εκφράσει την οργή της για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

«Προσπαθώ όλη μέρα να καταλάβω τι έγινε- πως έγινε κάτι τόσο απάνθρωπο, τόσο φριχτό, τόσο αποτρόπαιο όσο δείχνουν τα βίντεο.

Τρομάζω στη σκέψη ότι κάποιοι μπορεί να έχουν αποκτηνωθεί σε αυτόν τον βαθμό.

Από τις λίγες στιγμές που δεν φτάνουν οι λέξεις να περιγράψουν τη φρίκη», γράφει στην ανάρτησή της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημοσίευσε ένα μαύρο φόντο σε story με αφορμή αυτή την δυσάρεστη είδηση, επισημαίνοντας ότι :

«Είμαι εκτός Ελλάδος αυτές τις μέρες και είπα να απέχω μερικές μέρες από τα social. Αλλά πραγματικά μαθαίνω από φίλους πως γίνεται χαμός με φωτιές, πλημμύρες και τώρα σκοτωνόμαστε και μεταξύ μας??? Γιατί;; Είμαι σίγουρη πως πολλοί από εμάς νιώθουμε απογοήτευση, οργή και ανίκανοι να αντιδράσουμε. Είναι, όμως πράγματι έτσι; Ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον παρακαλώ», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση και την στεναχώρια της για το θλιβερό περιστατικό.

stories-celeb-(1)

Ο Σάκης Τανιμανίδης, αναρτώντας μία φωτογραφία του άτυχου Αντώνη -τα στοιχεία του οποίοι έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας- έγραψε στο Instagram:

«Δεν χωράει στο μυαλό μου αυτό που είδαμε όλοι στο βίντεο από το πλοίο στον Πειραιά! Έχω μπει τελευταία στιγμή σε πλοίο ουκ ολίγες φορές! Η χαλαρότητα με την οποία σπρώχνουν έναν άνθρωπο, και η αδιαφορία τους αφού αυτός έχει πέσει στη θάλασσα είναι απίστευτα! Είναι τρελό ότι αυτό συνέβη στην Ελλάδα του 2023! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη!».

stories-celeb-(2)

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «εξέφρασε» τις σκέψεις του, επιστρατεύοντας ένα απόφθεγμα του Μαχάτμα Γκάντι για να τοποθετηθεί όσον αφορά την κτηνωδία.

«Υπάρχουν πολλά για τα οποία θα πέθαινα. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο θα σκότωνα. Μαχάτμα Γκάντι», ήταν το μήνυμα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

vasili-charalampo-864x1536

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση που έκανε χθες σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon. Την ανάρτησή του στο Twitter, ωστόσο, σχολίασε μεταξύ άλλων και η Ναταλία Γερμανού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγραψε:

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

«Εγώ την «ακούω» τη συγνώμη κύριε Υπουργέ κι όταν δω τους θύτες του Αντώνη (φανερούς και αφανείς) βαθιά χωμένους στη φυλακή -ΒΑΘΙΑ όμως, θα τη δεχτώ κιόλας. Ήταν έγκλημα, όχι ατύχημα», ήταν το σχόλιο που έκανε η Ναταλία Γερμανού κάτω από την ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

natalia

Μηνύματα οργής και αγανάκτησης μοιράστηκαν μεταξύ άλλων και οι Δούκισσα Nομικού. Μαίρη Συνατσάκη Αλέξανδρος Κοψιάλης, Άννα Πρέλεβιτς κ.α.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»