Νένα Χρονοπούλου: «Δεν με νοιάζει o τρόπος που μπήκε ο Κασσελάκης, πλησίασε τα παιδιά όπως θέλουν»

Η επίσκεψή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικό σχολείο, έγινε viral, καθώς η ακροβατική του είσοδος με limbo έφερε αρνητικές κριτικές - Η Νένα Χρονοπούλου ως μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, πήρε θέση στις αντιδράσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά τη συνομιλία του με το εκπαιδευτικό προσωπικό, φαίνεται να μην μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Έταξε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είσοδός του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑμΕΑ, την οποία έκανε, επιδεικνύοντας την άρτια φυσική και σωματική του κατάσταση.

Συγκεκεριμένα, όπως φαίνεται και στο 1:06'' του βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρέχει jogging και κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση, σαν να χορεύει «limbo», κάτω από τα κάγκελα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα των μαθητών με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του σχετικά με την επίσκεψή του εξαφάνισε την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τον υποδέχθηκε στο εν λόγω σχολικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούν άτομα ΑμεΑ.

Οι δύο τους έβγαλαν κοινές φωτογραφίες και ήταν μαζί, ωστόσο στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν εμφανίζεται πουθενά.

Αντιθέτως, η υφυπουργός Παιδείας δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία στο Instagram επισημαίνοντας πως τον υποδέχθηκε η ίδια.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έγραψε:

«Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψη, συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τι έχουμε κάνει;

- 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.

- 4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.

- 3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.

- Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις. Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος. Άλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση»

domna6

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε ανάρτησή του γιατί δεν αναφέρθηκε και ο ίδιος στη συνάντησή του με την κυρία Μιχαηλίδου:

«Λυπάμαι που, την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ.

Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη.

Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική.

Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπήκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Η Νένα Χρονοπούλου, μητέρα η ίδια ενός παιδιού ΑΜΕΑ, σχολίασε το περιστατικό στην εκπομπή #SuperΚατερίνα.

Ειδικότερα, η Νένα Χρονοπούλου εξήγησε πως «θέλω προσωπικά να είμαι ενωτική και να δώσω ένα πολύ σοβαρό μήνυμα»

«Εγώ χαίρομαι πολύ που δύο νέοι άνθρωποι, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου, πέρασαν το κατώφλι ενός ειδικού σχολείου μαζί σε περίοδο που δεν είναι προεκλογική. Δεν θα σταθώ στον τρόπο που μπήκε, όλοι μας το έχουμε κάνει σαν παιδιά. Κι εγώ όταν πήγα στο σχολείο του γιου μου ήθελα να παίξω κουτσό, δεν είναι το θέμα μας εκεί. Ο κύριος Κασσελάκης και η κυρία Μιχαηλίδου μπήκαν σε ένα σχολείο που ελάχιστοι πολιτικοί έχουν επισκεφθεί και που έχει σοβαρά θέματα».

«Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους στην πολιτική σκηνή να μπαίνουν φυσιολογικοί και όχι κουστουμάτοι στα σχολεία των παιδιών μας. Δεν με νοιάζει αν μπήκε με τον τρόπο που μπήκε, τα παιδιά χάρηκαν, γιατί τα πλησίασε με τρόπο που κι εκείνα θέλουν να τα πλησιάζουν».

«Όμως πρέπει να δώσουμε τόπο στα νιάτα και να βγάλουμε από τα ΑΜΕΑ τα χρώματα και τα κόμματα για να μάθουν οι νέοι άνθρωποι να βλέπουν τα προβλήματα ουσιαστικά. Εγώ εκεί μένω. Στο ότι δεν έχουν air condition, στο ότι έχουν πολύ μικρές αίθουσες, στο ότι ειδικά σχολεία είναι μέσα σε κοντέινερ, στο ότι τα παιδιά δεν έχουν παράλληλες στηρίξεις γιατί έχει αυξηθεί κατά 320% η ανάγκη φέτος για παράλληλη στήριξη».

«Επίσης, θέλω να σας πω κάτι που είναι και επίκαιρο. Ξέρετε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου έκαναν τον κόπο και πήγαν στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας ενώ η πρωτεύουσα της Ελλάδας, που είναι η Αθήνα, έχει πάρει έγκριση από το 2018 για να από το Υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ΕΕΚ στην Αθήνα και δεν το έχει προχωρήσει δήμος;» συμπλήρωσε, επίσης, η Νένα Χρονοπούλου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Δείτε πως τοποθετήθηκε ο Αντρέας Μικρούτσικος αμέσως μετά το σχόλιο της Νένας Χρονοπούλου

Δειτε Επισης

Maria Menounos: «Ο γιατρός αφαίρεσε τον όγκο στο πάγκρεας, τη σπλήνα και τους 17 λεμφαδένες μου»
Piers Morgan: «Ο King Charles και η Κate Middleton είναι οι... βασιλικοί ρατσιστές» - Οργή στο Μπάκιγχαμ
Η καθηλωτική ομιλία του Βρετανού ηθοποιού Stephen Fry υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα
Οι αποκαλύψεις της Μιμής Ντενίση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Η γυναίκα του Έλγιν τα ήθελε για τον κήπο της»
Καίτη Κωνσταντίνου: «Δεν αφορά κανέναν η προσωπική μου ζωή. Ποιον να αφορά και γιατί να τον αφορά;»
Χριστίνα Τσάφου: «Mε πόναγε που δεν ήμουν με την μάνα μου. Ούρλιαζα χτυπιόμουνα»
Η εξομολόγηση της Φαίης Ξυλά για το διαζύγιο από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο: «Συμβουλεύτηκα ψυχολόγο»
Mente Fuerte: «Με εκνευρίζει η δημοσιότητα που έχει πάρει η σχέση μου με τη Μαρία Σολωμού»
Η πρώτη ανάρτηση της μαμάς, Δανάης Μιχαλάκη – Τα τρυφερά λόγια για τον Γιώργο Παπαγεωργίου
Ανδρέας Μικρούτσικος στον Γηροκομείο: «Τι είμαι; Ένας μ…κας γλείφτης; Τόσοι υπάρχουν, πρέπει να προστεθώ & εγώ;»