Παρουσιάστηκε στη Δημοσιογραφική Εστία το πολυαναμενόμενο ΓΙΑΒΟΛ!

Πρόκειται για την 3η έκδοση του βιβλίου-ορόσημο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Γιώργου Χαρβαλιά, με τίτλο: «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς, παρουσίασε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 την πολυαναμενόμενη τρίτη έκδοση του πρωτοποριακού βιβλίου του "ΓΙΑΒΟΛ", ένα βιβλίο αναφοράς στο οποίο αναλύεται όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι γερμανικές οφειλές, αλλά και ο σύγχρονος ρόλος της Γερμανίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία, στις 19:00 υπό τον συντονισμό του γνωστού δημοσιογράφου, αρχισυντάκτη και πολιτικού σχολιαστή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», κ. Κώστα Βενιζέλο, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Ανδρεάς Μαυρογιάννης (πρέσβης ε.τ.), ο Στέλιος Περράκης (ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πληρεξούσιος στο Διεθνές Δικαστήριο για την υπόθεση «Γερμανία κατά Ιταλίας, Ελλάδα Παρεμβαίνουσα») και ο Γιώργος Χαρβαλιάς.

Στην εκδήλωση παρουσίασης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί, δικαστές, νομικοί, δημοσιογράφοι και εκλεκτά μέλη από το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό της Κύπρου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, χαρακτήρισε το "ΓΙΑΒΟΛ", ως «μια τεράστια επένδυση δεξιοτεχνίας, χρόνου ενέργειας και σκέψης» επισημαίνοντας ότι η ελληνική περίπτωση που αναλύεται διεξοδικά στο βιβλίο, δίνει απάντηση στο κατά πόσο οι Γερμανοί έχουν δικαίωμα να παραδίδουν μαθήματα ηθικής και πολιτικής ορθότητας στη σύγχρονη Ευρώπη.

«Ο Γιώργος Χαρβαλιάς», επεσήμανε ο πρέσβης Μαυρογιάννης, «είναι δημόσιος κατήγορος και εισαγγελέας που έχει κάνει την κατ΄οίκον εργασία του και έχει ενώπιον του όλα τα πορίσματα των ανακριτών.

Σχολαστικά παραθέτει τα τεκμήρια και τις αποδείξεις, Δεν ζητά επιείκεια και ξέρει να βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο»…

Από την πλευρά του ο Στέλιος Περράκης ανέλυσε το ζήτημα της γερμανικής οφειλής από την κατοχική περίοδο και τις προσπάθειες που ανέλαβε ο ίδιος ως νομικός παραστάτης των ελληνικών διεκδικήσεων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρότι αυτές δεν είχαν την διαρκή και αποφασιστική στήριξη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.

Τέλος, ο συγγραφέας Γιώργος Χαρβαλιάς, είπε ότι το βιβλίο έχει μια ιδιαίτερη χρησιμότητα και για την Κύπρο που μπορεί να μην πέρασε γερμανική κατοχή, βίωσε όμως την “τευτονική τιμωρία” με την κατάρρευση των δύο μεγάλων τραπεζών και την επιβολή ενός επονείδιστου και πρωτοφανούς bail in στους καταθέτες.

Μεθαύριο, είπε ο κ. Χαρβαλιάς, μπορεί να συναντήσουμε τη Γερμανία σε ρόλο επιδιαιτητή για ολόκληρο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, από το οποίο δεν εξαιρείται βεβαίως το Κυπριακό, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να το βάλουν στον πάγο…

Για αυτό είναι καλό να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε, κατέληξε ο συγγραφέας του Γιαβόλ.

Στις σελίδες του «Γιαβόλ» που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί πολλές συζητήσεις, οι ελληνικές διεκδικήσεις αναλύονται στο ιστορικό τους βάθος.

Το «Γιαβόλ» φρεσκάρει τη μνήμη. Με τρόπο ζωντανό, αλλά και εμπεριστατωμένο.

Γιατί όπως εξηγεί ο συγγραφέας του, από τη στιγμή που δεν έχει ρυθμιστεί η μεγαλύτερη συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, δηλαδή το Αναγκαστικό Δάνειο, δε μπορούμε να μιλάμε για «περασμένα-ξεχασμένα». «Ο τρόπος γραφής του είναι γνωστός.

Άμεσος, αιχμηρός, χωρίς αναστολές και καθωσπρεπισμούς. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί μαζί του, μπορεί να αρέσκεται ή να ενοχλείται από τα γραπτά του.

Κανείς όμως δε μπορεί να ισχυριστεί ότι κρύβει τις θέσεις του ή ότι τις καλύπτει με επαμφοτερίζουσες (γλυκανάλατες) διατυπώσεις», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής που προλογίζει το βιβλίο.

Η τρίτη έκδοση του «ΓΙΑΒΟΛ» του Γιώργου Χαρβαλιά είναι πλέον διαθέσιμη στα βιβλιοπωλεία «ΠΑΡΓΑ» και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους αναγνώστες την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην ιστορία και την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.

9 8 7 6 5 4 3 16 15 14 13 12 10
9 8 7 6 5 4 3 16 15 14 13 12 10

Δειτε Επισης

Κάθε Πεταλιά και Μια Ευχή: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη Ποδηλασία Αγάπης 2023 του Ιδρύματος Πάνος Ευριπίδου
Η γιορτή για τον 1 χρόνο δημιουργίας του Ioanna Paliospirou Foundation και η εντυπωσιακή εμφάνισή της
Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ALMOST PARADISE από την γκαλερί RIANA RAOUNA
Παρουσίαση της νέας APIVITA BEEVINE ELIXIR ολική επαναφορά κολλαγόνου: Μια νέα εποχή στην αντιγήρανση
OUTDOOR CREATIONS: Ένα αναπάντεχο brunch σε θερμοκήπιο!
#MadWalk2023: Φρενίτιδα για τον Michele Morrone - Τα hot act, τo παρασκήνιο & οι δηλώσεις
Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6οι Μεσογειακό Συμπόσιο από την BPW Cyprus με πάνω από 300 συνέδρους.
H Lidl Κύπρου Αργυρός Χορηγός του Limassol Book Fair
Ανακήρυξη της Άννας Βίσση σε επίσημη πρέσβειρα του Λάρνακα 2030
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία o 6oς Radisson Blu Larnaka International Marathon